Dodaj do ulubionych

Kradzież samochodu

IP: *.crowley.pl 26.02.08, 12:45
W piątek – tj. 22.02 z osiedla Kopernika (ul. Jowisza) ukradziono mi samochód
(skoda octavia kombi). Wiem ze się łudzę, ale ….Jeśli ktoś miałby jakoś
informacje (może cos zauważono), to proszę dać znać.
Obserwuj wątek
    • Gość: xdv Re: Kradzież samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 12:53
      a może tak numer, kolor, cechy szczególne
    • Gość: gość Re: Kradzież samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 22:13
      To przykre, ale jak dobrze poszukasz, to znajdziesz ją w niedzielę rano w
      Sośnicy. Ja na giełdę w gliwicach mam jedno określenie - paserstwo pod
      płaszczykiem prawa. Wg statystyk, które bodajże w zeszłym roku opublikowano, w
      gliwicach znika 1 auto dziennie. Juz nie wspomne o drobnych kradzieżach - te są
      zmorą codzienności.
      Mimo wszystko życzę powodzenia w poszukiwaniach.
      • Gość: michu Re: Kradzież samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 22:58

kradną wszędzie, w Gliwicach, w Zabrzu, w Katowicach, w Rudzie
        śląskiej ... Gliwice nie są żadnym ewenementem! Smutne to!
        • Gość: mieszk.kopernika Re: Kradzież samochodu IP: *.gl.digi.pl 04.03.08, 10:21
          Ale na Koperniku kradziez jest wyjatkowo duza!! Kolpakow
          oryginalnych to juz chyba nikt nie ma. Osobiscie ukradli mi w
          miesiac po zakupie samochodu. Nie zamierzam utrzymywac zlodziei i
          nie okupilam ich na allegro. Mam teraz nieorginalne. Ale widze,ze
          powinnam sie cieszyc,ze w ogole mam samochod!
          A Pani zmartwiona, to moze poda numery rejestracyjne,kolor??
          • Gość: TVN24 Re: Kradzież samochodu IP: 217.153.131.* 14.04.08, 11:58
            bardzo prosze osoby ktorym w ostatnim czasie skradziono samochody o
            kontakt. chodzi nam o uzyskanie informacji czy Policja przyklada sie
            do takich zgloszen, i jak traktowany jest poszkodowany.
            zapewniamy anonimowosc.
            Jan Mróz
            TVN24
            696 444 033
            j.mroz@tvn.pl
            • Gość: serafin Wreszcie ktoś się tym palantom dobiera do skóry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 13:27
              Brawo TVN 24 !!!!!
              Słyszy się tu i ówdzie, że złodzieje samochodu maja układy z Policją a nawet z prokuraturą. Bo zdarza się i tak, że Policja przyprowadza złodzieja złapanego na gorącym uczynku, a gostek zaraz wychodzi wolno i jeszcze odgraża si e Policjantom.
              No to w takiej przypadku Policja jest stawiana na przegranej pozycji z góry, i trudno się im dziwić.

Przykład idzie z góry, i znów trzeba by się otrzeć o nieszczęsne tiry, jeżdżące nadal przez centrum Gliwic, mimo istniejących dwóch autostrad obok.

Jeśli ludzie Policji widzą takie absurdy (bo tam też ludzie pracują), że przez mosty i wiaduktu jeżdżą przeładowane dwukrotnie ciężarówy, i mimo zgiełku na ten temat nic nie jest z tym robione.
              Prezydent powiadomiony o tym procederze, zamiast powołać odpowiednie słuzby u siebie lub powiadomić ITD (inspekcję Transportu Drogowego), nakazuje pisać swoim etatowym pismakom internetowym- i sam pisze (pr), że to jedynie wróżenie z fusów, podczas gdy przez Gliwice przejeżdżaja wszystkie- a więc przeładowane też, tak jak statystycznie na wszystkich drogach a o czym doskonale wiadomo.

Ponadto jeśli przyłapali na radar 1200 bezmózgowych piratów drogowych (każdy z nich to potencjalny morderca), ale czynione są na tych policjantów naciski i motywacje by tych piratów nie karać, to co oni mają bidule robić?. Czy mają sie narażać na utratę pracy?, skoro mafia ma wszędzie powiązania? A kto stoi za śmiercią syna Olewnika?, może pojedynczy bandyta?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=760&w=78285140&a=78292464
              Bezprawie uprawiane w sposób nieskrępowany, dodatkowo rozzuchwala na zasadzie apetytu który rośnie w miarę jedzenia.
              "Jak to tak dłużej potrwa, to niepotrwa to długo" jak powiadał pewien czcigodny rabin.
              Niedługo Gliwice i im podobne rozpasane miasta, będą "nie do opanowania".! !!
              Zobaczycie!!!
              Jedyna jeszcze nadzieja w niektórych mediach, które próbują z tą wszędobylską patologią walczyć.
              "Szczęść Wam Boże"! Tak trzymać! Brawo!
            • stasiek17 TVN i anonimowość :)) 14.04.08, 14:20
              > zapewniamy anonimowosc.
              > Jan Mróz
              > TVN24
              • Gość: mcG symp. sGdG Re: TVN i anonimowość :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 14:41
                Cóż w tym Cię dziwi staśku?

Pisząc- a sądzę że warto, ile przypadków kradzieży w danym mieście regionie itp. w ogóle miała miejsce?, jak potraktowano okradzionego?, czy też próbowano szukać tego samochodu?, nie ma potrzeby wymieniać danych osobowych poszkodowanej osoby.
                Zakładam że tego typu anonimowość miał na myśli redaktor, który sam anonimowym być nie może, no bo jak niby miała by dotrzeć do niego wiedza której szuka?.
                To jest apel przy okazji kradzieży tego auta, ale nie chodzi przecież redaktorowi o pisanie tych rzeczy na forum.

Najczęściej jest tak, że po upływie wymaganej "karencji" prawnej, okradziony otrzymuje rutynowe pismo, iż sprawców kradzieży nie udało się ustalić.
                A bywa też tak niestety, że w niedalekiej odległości od miejsca zamieszkania okradzionego, ten samochód stoi pozostawiony okradziony, i z dnia na dzień jest nadal ogołacany z kolejnych akcesorji.
            • Gość: olka Re: Kradzież samochodu IP: *.gl.digi.pl 15.04.08, 11:43
              Nie wiem jak to jest w przypadku samochodu,ale w przypadku radia czy
              kolpakow sprawa jest umazana po 2 tygodniach.Pozniej nawet jak sie
              znajdzie skradziony przedmiot na allegro i poda namiary na policje,
              to twierdza,ze sa bezsilni. A jakim cudem 1 osoba sprzedajaca na
              allegro moze wystawiac w tym samym czasie kilka rodzajow kolpakow
              oryginalnych?? Nie rozumiem dlaczego nie mozna sprawdzac tych osob.
              Jakby nie mieli jak sprzedawac tych kradzionych rzeczy, to by ich
              nie kradli.. ale widocznie dla policji to problem. nie znam sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka