Dodaj do ulubionych

o kluskach roz jeszcze

IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 11:34
Bo wiycie to je tak, som kluski poslke i kluski slonske, te polske to som
tak richtik te slonske, a juzas te inksze(te slonske), to sie mianujom
richtik polske. Ale w slonskich domach to sie godauo na te poslke kluski,
slonske, abo inaczyj czorne, a juzas na te oficjalnie slonske(czyli polske
kluski) godauo sie tysz gumiklyjzy, w odrozniyniu od tych czornych na kere
godali "pou na pou" abo "torte"(tarte) abo slonske, a kere sie robiouo
inaczyj jak te bioue bo bioue sie robiouo dziurkom coby do niyj sie fetu abo
zouzy nalouo.

A jak to bouo u wos?
Obserwuj wątek
    • Gość: Szwager ps o kluskach z dziurkom IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 11:44
      Ale niy kozdy robiou te bioue=slonske=na slonsku w domach nazywane "polske" ze
      dzuirkom, my je robiyli bez dziurki a u mojyj juzas ze dziurkom, ino ze
      mynsze -> niywia czamu. Bouy jeszcze inksze kloski, ale te sie u nos niy
      robiouo nikaj.

Podobny temat bou by o karbinadlach na kere jednak niykere tysz godali
      karminadle abo blank po polsku(chyba) klopsy. Te inksze nazwy jak kotlet
      mielony itd, itp, to sie u nos wcale a wcale niy trefiouy. A
      • Gość: achim Re: ps o kluskach z dziurkom IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 12:35
        Mojo uma robioła tyż kluski jale nie ze dziurkom ino z dołkiem. Ale une
        fajniste były kieby rzymły. Cymes!
        Nazywoła je "kobiołki", no nie wim cymu?
        • Gość: Szwager Re: ps o kluskach z dziurkom IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 12:41
          Ciekawe, tego niyznom. A jo lubia nojwiyncyj czorne kluski na drugi dziyn
          robione tak jak bratkartofle.

ps

bioue tysz tak idzie robic - piyc pokrone abo couke aze sie fajno krusta zrobi.
        • Gość: Rumcajs Re: ps o kluskach z dziurkom IP: 80.72.65.* 08.09.03, 12:51
          Gość portalu: achim napisał(a):

> Mojo uma robioła tyż kluski jale nie ze dziurkom ino z dołkiem. Ale une
          > fajniste były kieby rzymły. Cymes!
          > Nazywoła je "kobiołki", no nie wim cymu?

"Kobiolka" to inaczej kropka albo koszyk. Do tego dolka splywa omasta zamiast
          rozlewac sie po talerzu. ;o)))
          • Gość: Szwager Re: ps o kluskach z dziurkom IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 12:52
            Dziynki za tuplikowanie. Ze tym koszykym toch wiedziou, ale te duge niy.
      • meg_s Re: ps o kluskach z dziurkom 08.09.03, 13:26
        Gość portalu: Szwager napisał(a):

> Podobny temat bou by o karbinadlach na kere jednak niykere tysz godali
        > karminadle abo blank po polsku(chyba) klopsy. Te inksze nazwy jak kotlet
        > mielony itd, itp, to sie u nos wcale a wcale niy trefiouy.

jak skończymy o kluskach to załóż nowy wątek :-) - mam ciekawego klopsa ;-)
    • meg_s Re: o kluskach roz jeszcze 08.09.03, 12:18
      u nas robiło się kluski kładzione (z sera i ziemniaków) albo "kujawskie" -
      takie szare szare to chyba z ziemniaków - ale już nie mam kogo zapytać

bardzo lubię kluski "śląskie" (wersja "biała" z dziurką) ale za cholerę mi nie
      wychodziły, więc się poddałam i kupuję
      • Gość: Szwager Re: o kluskach roz jeszcze IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 12:26
        Bo jak je robisz to niyrob je ze zamodych kartofli.
        Nojlepiyj je "durszlakym - u nos tysz tak godali na presa do kartowli)
        przecis, a jak niymosz to przez maszynka do miynsa blank gibko
        idzie "przemloc". No i krochmalu dodac. Niykere dowajom jajko, ale jo ze
        jajkym niy lubia, bo sie z tego juz blank gumiklyjzy robiom.
      • Gość: walrus Re: o kluskach roz jeszcze IP: *.mitre.org 08.09.03, 12:28
        meg_s napisała:

> u nas robiło się kluski kładzione (z sera i ziemniaków) albo "kujawskie" -
        > takie szare szare to chyba z ziemniaków - ale już nie mam kogo zapytać
        >
        > bardzo lubię kluski "śląskie" (wersja "biała" z dziurką) ale za cholerę mi
        nie
        > wychodziły, więc się poddałam i kupuję
        Mom rezept od mojej mamy na gummiklyjzy (te biole, zawsze sie tak udaja!):
        jak mosz kartofle przepresowane, i som w misce juz ostygle to odbierz 1/4 czesc
        kartofli i nasyp zato tyla samo maki kartoflanej,dodej reszta kartofli, ugniec
        i zformuj kluski, rajn do wrzoncyj wody, jak wyplynom to podziel jedna ,jak sie
        juz niy klei to o.k. smacznego

jo osobiscie najlepiyj lubia mylklyjzy, poloki na to godajom kopytka.
        • Gość: Szwager Re: o kluskach roz jeszcze IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 12:40
          Jo tych "kopytkow" niy lubia, ale ouma robi mojymu bajtlowi take ze syrym
          dryny i on to uyko jedna za drugom.
          • Gość: Szwager Re: o kluskach roz jeszcze IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 12:43
            A ouma od mojyj mama(staro Krzonka) robioua te bratkolski pokrone ze
            jajecznicom - tysz dobre.
            • Gość: Rumcajs Re: o kluskach roz jeszcze IP: 80.72.65.* 08.09.03, 12:53
              Moja mama robila swietne kluski francuskie - lekkie i puszyste kladzione na
              rosol. Pycha!
              • Gość: Szwager Re: o kluskach roz jeszcze IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 12:56
                Tego to jeszczech chyba niyjod. Chyba ize mosz na mysli makaron - pamiyntom
                jak bouech roz w cyntralnyj Polsce to sie nos pytali eli chcymy kluski. My
                wszyske jak padali jak ize pieronym lubiymy kluski, ale jak nom nudli dali na
                talyrz to nom miny zrzaduy, he,he!
                • Gość: Rumcajs Re: o kluskach roz jeszcze IP: 80.72.65.* 08.09.03, 13:27

> Tego to jeszczech chyba niyjod. Chyba ize mosz na mysli makaron - pamiyntom
                  > jak bouech roz w cyntralnyj Polsce to sie nos pytali eli chcymy kluski. My
                  > wszyske jak padali jak ize pieronym lubiymy kluski, ale jak nom nudli dali na
                  > talyrz to nom miny zrzaduy, he,he!

Kluski francuskie to nie makaron! Pamietam, ze ucieralo sie make, jajka
                  (zoltka) i tluszcz (maslo, margaryna), sol, szczypta sody, na koniec bialka
                  ubite na piane i lyzka kladlo sie na wrzatek. Gotowe wyplywaly na wierzch. Z
                  rosolem - niebo w gebie! Niestety nie pamietam proporcji ;o(((.
                  • Gość: Szwager Re: o kluskach roz jeszcze IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 13:32
                    Szkoda, bo faktycznie brzmi ciekawie i napewno tak tysz smakuje. Sprobuja to
                    znonsc we ksionzce kucharskyj.
        • meg_s Re: o kluskach roz jeszcze 08.09.03, 13:03
          Gość portalu: walrus napisał(a):

> Mom rezept od mojej mamy na gummiklyjzy (te biole, zawsze sie tak udaja!):
          > jak mosz kartofle przepresowane, i som w misce juz ostygle to odbierz 1/4
          > czesc kartofli i nasyp zato tyla samo maki kartoflanej,dodej reszta kartofli,
          > ugniec i zformuj kluski, rajn do wrzoncyj wody, jak wyplynom to podziel
          > jedna ,jak sie juz niy klei to o.k. smacznego

miałam od koleżanki taki przepis:

z kilograma obranych ziemniaków nieco ponad połowę (mniej więcej 4:3) ugotować,
          ostudzić i przecisnąć przez praskę, pozostałe utrzeć, wycisnąć i odstawić, aż
          się odstoi woda, wodę zlać, krochmal zebrać, wymieszać tarte z gotowanymi i
          krochmalem, osolić i gotować na wrzątku do wypłynięcia

wszystko tak zrobiłam, ale cóż - zamiast wypłynąć - rozpuściły się :-((((

> jo osobiscie najlepiyj lubia mylklyjzy, poloki na to godajom kopytka.

oj dobre są kopytka - mniam

z kładzionymi to skłamałam (tak to bywa z pamięcią w tym wieku)

3 czubate łyżki mąki/1 osobę, 2 jajka/3 osoby, mleko, sól
          ubijać drewnianą łyżką aż ciasto będzie gładkie i pulchne, gotować na wrzątku
          kładzione łyżką - doskonałe do pieczeni
          (jak łatwo zauważyć zrobienie ich zajmuje moment)

kluski kujawskie

1/2 kg ziemniaków, mąka pszenna, sól
          utrzeć ziemniaki, dodawać mąkę aż ciasto będzie gęste, gotować na wrzątku
          podawać ze skwarkami
          • Gość: Szwager Re: o kluskach roz jeszcze IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 13:10
            A dauas ekstra jeszcze krochmal z tytki? Czasami jak som zue(czytej np. mode)
            kartofle, to cza dodac jeszcze krochmalu.

ps

To cos sam szkryfua to som ale kloski "pou na pou" czyli "czorne".
            • Gość: Szwager Re: o kluskach roz jeszcze IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 13:12
              a wciepuje sie je do wrzoncyj wody, potym robisz "mauy ogyn" i czekosz aze
              wypuynom na wiyrch. Wyciongosz jedna na proba i kosztujesz eli juz som dobre -
              ale kosztowac musisz od srodka, czyli kloska cza przekroc.

Z krochmalym niy przesadzac bo kluski bydom za twarde!
          • Gość: walrus Re: o kluskach roz jeszcze IP: *.mitre.org 08.09.03, 14:43
            meg_s napisała:

> miałam od koleżanki taki przepis:
            >
            > z kilograma obranych ziemniaków nieco ponad połowę (mniej więcej 4:3)
            ugotować,
            >
            > ostudzić i przecisnąć przez praskę, pozostałe utrzeć, wycisnąć i odstawić, aż
            > się odstoi woda, wodę zlać, krochmal zebrać, wymieszać tarte z gotowanymi i
            > krochmalem, osolić i gotować na wrzątku do wypłynięcia
            >
            > wszystko tak zrobiłam, ale cóż - zamiast wypłynąć - rozpuściły się :-((((

Normalne ryzyko ,zdarzo sie czesto, ale piyrwyj to byl raj swiniokow tzw.
            kloszczonka!!Sproboj zmienic stosunek na korzysc kartofli gotowanych, powstana
            wtedy "cyganione" kluski,ale sie udaja!
            • Gość: Szwager cyganione kluski i kloszczonka IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 15:29
              Och, cyganine kluski - fajnie izes to spomniou, boch downo tego okreslyniy niy
              suyszou. A kloszczonka boua tysz na cos zdatno - pamiyntosz na co?
              • meg_s Re: cyganione kluski i kloszczonka 08.09.03, 16:00
                trochę "kliszczanki" (tak na to mówiła babcia) dodawała do postnych zup, żeby
                je zagęścić
                • Gość: Szwager Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 16:15
                  I juzas cosik nowego.

A ze tyj "wody" kero sie ostowaua ze tartych kartofli na kloski, stare ludzie
                  downo tymu mieli puyn do mycia na biouo pomalowanych drzwiow abo meblow. Ale
                  tego to jak pado prawie moja tanty juz zodyn niy pamiynto.

• Gość: ballest Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.03, 21:15
                    Dziwiam sie , ze Poloki Kluski znajom, bo tak richtig to yno na tych terenach
                    kaj kedys Niymcy byuy!

Pyrsk
                    ballest
                    • meg_s Re: cyganione kluski i kloszczonka 09.09.03, 21:36
                      Gość portalu: ballest napisał(a):

> Dziwiam sie , ze Poloki Kluski znajom, bo tak richtig to yno na tych terenach
                      > kaj kedys Niymcy byuy!

no nie - Ty jesteś jednak nie do zdarcia -
                      otóż wymienione przeze mnie kluski robiło się w domu mojej mamy, mojej babci,
                      mojej prababci - PRZED 1939 rokiem - a potem to nauczyły się jeść zupę z brukwi
                      a nie kluski
                      • kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 09.09.03, 21:58
                        meg_s napisała:

> otóż wymienione przeze mnie kluski robiło się w domu mojej mamy, mojej babci,
                        > mojej prababci - PRZED 1939 rokiem - a potem to nauczyły się jeść zupę z
                        brukwi a nie kluski

W zwiazku z powyzszym wybierz jeden z ponizszych wnioskow:
                        a) Polacy nigdy nie zywili sie racjonalnie, przez co zabraklo im materialu na
                        kluski,
                        b) Polacy zawsze szokowali nieudanymi eksperymantami kulinarnymi,
                        c) Niemiec co go Wanda nie chciala, wzial kielbase krakowska i to jest to co
                        go moglo spotkac najlepszego
                        • psztymucel Kluski gestapowskie 09.09.03, 22:08
                          KLUSKI GESTAPOWSKIE Z MIĘSEM
                          Porcja na ok.4 - 6 osób

Potrzebne:

Ciasto:
                          1,5-2 kg ziemniaków
                          0,75 kg mąki pszennej
                          0,25 kg mąki ziemniaczanej
                          1 jajo

Mięso:
                          1 owczarek alzacki
                          2-3 średnie wątroby z dorodnych podludzi

Przygotowanie:

MIĘSO
                          Psa zaszczuć możliwie skutecznie i zrobić mu taki wycisk batogiem, żeby zdechł. Wypatroszyć bydle i obedrzeć ze skóry. Mięso umyć, pokroić w plastry i zbić tłuczkiem do mięsa, posolić. Wątroby przekroić na pół wzdłuż i pokroić na cienkie plasterki. Wyjąć na talerzyk i obsmażyć każdy kawałek mięsa. Po obsmażeniu mięsa ułożyć wszystkie kawałki w garnku i przykryć cebulą. Zalać wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. (Można dodać pokruszone suszone grzyby i owoce jałowca lub liść laurowy i ziele angielskie)
                          CIASTO
                          Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ostudzić i zmielić w maszynce do mięsa. Wyłożyć na stolnicę. 3/4 ciasta przysypać mąką pszenną a 1/4 mąką ziemniaczaną. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Formować kulki o średnicy ok. 2 cm robiąc w każdej kulce wgłębienie palcem. Wlać do 5 l garnka wodę (ok. 3/4 objętości), zagotować i osolić. Wszystkie kluski wrzucić do gotującej wody i gotować do miękkości.
                          WYKOŃCZENIE
                          Nalać do szklanki wody (1/2) i rozmieszać z łyżeczką mąki pszennej. Całość wlać do mięsa, zagotować i wyłączyć. Kluski wyłożyć na półmisek (najlepiej głęboki, ponieważ nie będzie wylewał się sos) i polać sosem, na wierzch wyłożyć mięso. GOTOWE.

Po zjedzeniu pobekać parę razy (beee buueee beee...), wstać od stołu, podnieść prawą rękę i pozdrawiając słońce zaśpiewać:
                          1. Deutschland, Deutschland über alles,
                          Über alles in der Welt,
                          Wenn es stets zu Schutz und Trutze
                          Brüderlich zusammenhält,
                          Von der Maas bis an die Memel,
                          Von der Etsch bis an den Belt -
                          |: Deutschland, Deutschland über alles,
                          Über alles in der Welt. :|

2. Deutsche Frauen, deutsche Treue,
                          Deutscher Wein und deutscher Sang
                          Sollen in der Welt behalten
                          Ihren alten schönen Klang,
                          Uns zu edler Tat begeistern
                          Unser ganzes Leben lang.
                          |: Deutsche Frauen, deutsche Treue,
                          Deutscher Wein und deutscher Sang.
                          3. Einigkeit und Recht und Freiheit
                          Für das deutsche Vaterland!
                          Danach laßt uns alle streben
                          Brüderlich mit Herz und Hand!
                          Einigkeit und Recht und Freiheit
                          Sind des Glückes Unterpfand.
                          |: Blüh' im Glanze dieses Glückes,
                          Blühe, deutsches Vaterland. :|

(4. Deutschland, Deutschland über alles,
                          Und im Unglück nun erst recht.
                          Nur im Unglück kann die Liebe
                          Zeigen, ob sie stark und echt.
                          Und so soll es weiterklingen
                          Von Geschlechte zu Geschlecht:
                          |: Deutschland, Deutschland über alles,
                          Und im Unglück nun erst recht. :| )
                          • kolcero Re: Kluski gestapowskie 09.09.03, 22:10
                            No coz.... nie wymaga komentarza, ale pilnego leczenia, na oddziale bardzo
                            zamknietym.
                            Jestes gosciu totalane dno
                            • psztymucel Re: Kluski gestapowskie 09.09.03, 22:27
                              Masz rację - przesadziłem. Ale zrozum, że już nie mogę wytrzymać tego ciągłego czytania bzdur, że wszystko co polskie to do d..., a co niemieckie to naj,naj,naj.
                              Jeśli kogoś obraziłem, przepraszam (na serio).
                              • Gość: ewald Re: Kluski gestapowskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.03, 22:40
                                psztymucel napisał:

> Masz rację - przesadziłem. Ale zrozum, że już nie mogę wytrzymać tego
                                ciągłego
                                > czytania bzdur, że wszystko co polskie to do d..., a co niemieckie to
                                naj,naj,n
                                > aj.
                                > Jeśli kogoś obraziłem, przepraszam (na serio).

jak chcesz o przemocy, to pospiewaj sobie "jeszcze polska" albo hymn francuski.
                                Deutschland Lied jest jednym z najbardziej neutralnych hymnow swiata!
                                • psztymucel Wybacz Ewald 09.09.03, 22:43
                                  Wybacz Ewald, ale mnie się wyjątkowo źle kojarzy. Powiem więcej bardzo źle mi się kojarzy.
                                  • psztymucel Re: Wybacz Ewald 09.09.03, 22:46
                                    masz zatem taki hymn:
                                    Auferstanden aus Ruinen und der Zukunft zugewandt,
                                    Laß uns dir zum Guten dienen, Deutschland, einig Vaterland.
                                    Alte Not gilt es zu zwingen, und wir zwingen sie vereint,
                                    Denn es muß uns doch gelingen, daß die Sonne schön wie nie
                                    Über Deutschland scheint, über Deutschland scheint.
                                    Glück und Frieden sei beschieden Deutschland, unserm Vaterland.
                                    Alle Welt sehnt sich nach Frieden, reicht den Völkern eure Hand.
                                    Wenn wir brüderlich uns einen, schlagen wird des Volkes Feind!
                                    Laßt das Licht des Friedens scheinen, daß nie eine Mutter mehr
                                    ihren Sohn beweint, ihren Sohn beweint.
                                    Laßt uns Pflügen, laßt uns bauen, lernt und schafft wie nie zuvor,
                                    Und der eignen Kraft vertrauend, Steigt ein frei Geschlecht empor.
                                    Deutsche Jugend, bestes Streben, Unsres Volks in dir vereint,
                                    Wirst Du Deutschland neues Leben, Und die Sonne schön wie nie
                                    Über Deutschland scheint, Über Deutschland scheint.
                                • kolcero Re: Kluski gestapowskie 09.09.03, 22:47
                                  ...Hymn państwowy, hymn narodowy, tradycyjna pieśń patriotyczna, będąca
                                  symbolem jedności i odrębności narodowej ...

a nie wynikiem okreslonego ukladu polityczno-historycznego!!!
                              • hanys_hans Re: Kluski gestapowskie 09.09.03, 22:51
                                mescomucel napisał:

> Masz rację - przesadziłem. Ale zrozum, że już nie mogę wytrzymać tego
                                ciągłego
                                > czytania bzdur, że wszystko co polskie to do d..., a co niemieckie to
                                naj,naj,n
                                > aj.
                                > Jeśli kogoś obraziłem, przepraszam (na serio).

Niymusisz pszepraszac´. Ciebie i tak zodyn na serio niy biere.
                                • psztymucel Re: Kluski gestapowskie 09.09.03, 22:55
                                  Szkoda ...mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.
                          • Gość: Sakara Re: Kluski gestapowskie IP: *.pl 09.09.03, 23:34
                            to jest tragiczne, mam nadzieje ze nie masz dzieci.....
                        • meg_s Re: cyganione kluski i kloszczonka 09.09.03, 22:36
                          kolcero napisał:

> W zwiazku z powyzszym wybierz jeden z ponizszych wnioskow:
                          > a) Polacy nigdy nie zywili sie racjonalnie, przez co zabraklo im materialu na
                          > kluski,
                          > b) Polacy zawsze szokowali nieudanymi eksperymantami kulinarnymi,
                          > c) Niemiec co go Wanda nie chciala, wzial kielbase krakowska i to jest to co
                          > go moglo spotkac najlepszego

może to późna pora - ale naprawdę nie widzę ani związku ani dowcipu
                          • kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 09.09.03, 22:43
                            ..moze...

A takie znasz:

Ugotowac 1 kg obranych ziemniakow,, przecisnac przez praske, dodac 4 zoltka,
                            zielona pietruszka, troche bialego pieprzu i utrzec wszystko razem. Z bialek
                            ubic piane, ostroznie wymieszac dodawszy 3 lyzki tartej bulki. Gotowac??
                            • Gość: Szwager Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 08:08
                              Niy, te tysz piyrszy roz "suysza" - majom jakos nazwa?
                              • kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 08:13
                                Niby ziemniaczane, przepis z poczatku XX w. :)))
                          • Gość: walrus Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: *.mitre.org 09.09.03, 23:10
                            Mosz calkowicie racja, odbiola szajba tym pieronom czy co?
                            • hanys_hans Re: cyganione kluski i kloszczonka 09.09.03, 23:22
                              Kolcero z Psztymulcorzym
                              Jedli kluski za outorzym.
                              Niy mieli miski ani uyszki,
                              Poparzyli swoje pyski.
                              • kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 07:31
                                Hanys_hans
                                Widze, ze masz problemy, albo z czytaniem, albo z rozumieniem.
                                Ale na pewno nie masz problemow z szybkim pisaniem. A szkoda...
                                Moze czas juz najwyzszy przetrzec oczeta i rozejrzec sie dookola
                                • hanys_hans Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 09:29
                                  kolcero napisał:

> Hanys_hans
                                  > Widze, ze masz problemy, albo z czytaniem, albo z rozumieniem.
                                  > Ale na pewno nie masz problemow z szybkim pisaniem. A szkoda...
                                  > Moze czas juz najwyzszy przetrzec oczeta i rozejrzec sie dookola

A jo widza ze sciebie je taki KOLCASTY JUZEK co niylubi kluzek!

• kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 09:37
                                    Nie, jetsem Kolczasty co lubi kluski bez omasty! :-P
                                    • Gość: Szwager Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 09:54
                                      A wy oba-czi 'scie som kowboje
                                      Co w lufie majo slepe naboje
                                      • kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 10:15
                                        A zza winkla Don Szwager wyziera,
                                        Ma naboje, lecz nie da-bo sknera

hihihihi
                                        PS> Klamalem- lubie z omasta :)))
                                        A te tarte z sosem z borowikow
                                        • Gość: Szwager Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 10:20
                                          Aaaa to jak bydziesz we Wisla to polecom "U Ondraszka", tam dostoniesz fajne
                                          kloski i rolada i zouza ze borowikow! Jo se wzion ale bratkartofle bo mieli
                                          richtik fjne
                                          • hanys_hans Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 11:27

> Aaaa to jak bydziesz we Wisla to polecom "U Ondraszka", tam dostoniesz fajne
                                            > kloski i rolada i zouza ze borowikow! Jo se wzion ale bratkartofle bo mieli
                                            > richtik fjne

Jo ubogi dziod
                                            Co jo byda jod?
                                            Sztyry muchy,
                                            Dwa kopruchy
                                            To je mooj uobjod.

pyrsk_hanys_hans
                                            • Gość: Szwager Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 11:34
                                              to z czegos je taki ruby?!
                                              • kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 11:36

> to z czegos je taki ruby?!

Widocznie te insekty sa wysokokaloryczne albo ...
                                                nie pochwalil sie czym zapija ten obiad :))))
                                                • Gość: Szwager Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 12:15
                                                  a tera sie niy odezwie, bo muchow mo pouno gymba.

lepiyj tak jak muchy w nosie.
                                                  • kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 13:27

> a tera sie niy odezwie, bo muchow mo pouno gymba.
                                                    >
                                                    > lepiyj tak jak muchy w nosie.

No i wtedy musialby miec blekitna krew ;)
                                                    i migreny :-D
                                    • meg_s Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 13:41
                                      kolcero napisał:

> Nie, jetsem Kolczasty ...

przed chwilą jechałam za samochodem co miał rejestrację KOL C... - czy to był
                                      El kopyto?
                                      • kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 15:17
                                        hihihih nie, nie . El Kopyto ma numery incognito :)))

PS. Ale spostrzegawcza i czujna dziewczyna !!! fiu fiu
                                        • Gość: Szwager Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 15:25
                                          a mozno przeczulono?, hehe!
                                          • kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 15:27

> a mozno przeczulono?, hehe!

Myslisz, ze Meg ma w swoim autku wielkie lusterko do kontr-tropienia
                                            tropicieli????
                                            • Gość: Szwager Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 15:29
                                              jo niymom odwagi sam powiedziec co na tyn temat naprowdy mysla, he,he!
                                              • kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 15:32

> jo niymom odwagi sam powiedziec co na tyn temat naprowdy mysla, he,he!

teraz to i chyba bede lepiej wywazal slowa :/

buehehehehehehehehe
                                                • Gość: Rumcajs Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: 80.72.65.* 10.09.03, 15:36
                                                  Hehehe... Sloonskie mus`kietery dostaly lod Margotki w s`tyry litery!
                                                  Hehehehe!!!
                                                  PS. Czy ktos zna przepis na kluski z plucek wolowych? ;o)))
                                                  • kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 15:45
                                                    Gość portalu: Rumcajs napisał(a):

> Hehehe... Sloonskie mus`kietery dostaly lod Margotki w s`tyry litery!
                                                    > Hehehehe!!!

Nie pierwszy i nie ostatni raz :)))) to wie kazdy juhas :)))
                                                  • Gość: Rumcajs Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: 80.72.65.* 10.09.03, 15:58
                                                    Jo nie juhas ino gazda srogi -
                                                    Cenie dowcip i sloonskie pierogi*!

*Czytaj "kluski"
                                                    ;o)))
                                                  • Gość: Szwager Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 15:48
                                                    Jo to chyba roz jod, ale przepisu niyznom niystety.
                                                  • kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 16:00

> Jo to chyba roz jod, ale przepisu niyznom niystety. A jaki byl mniej wiecej
                                                    farsz??? Z kasza??
                                                  • Gość: Szwager Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 16:02
                                                    mie sie zdowo ize to bouo ze zymuom, ale nimach zicher
                                                  • kolcero Re: cyganione kluski i kloszczonka 10.09.03, 16:06
                                                    poszukam :)
                                                  • Gość: Rumcajs Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: 80.72.65.* 10.09.03, 16:18
                                                    Farsz - mix z plucek wolowych i miesa (tez wolowina), ale nie pamietam czy byla
                                                    gotowana watrobka, moze tez i podgardle wieprz. W kazdym razie moja Mama byla w
                                                    tym mistrzem...
                                                  • Gość: Szwager Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 16:21
                                                    wontroba na zicher!
                                                  • Gość: Rumcajs Re: cyganione kluski i kloszczonka IP: 80.72.65.* 10.09.03, 16:48
                                                    Mam cicha nadzieje, ze Kolcerek znajdzie recepte... Qrcze, gdyby tak sie stalo -
                                                    BEDE MIAL ULUBIONE DANIE!!! Jednak wspomnienia z dziecinstwa i rodzinnego domu
                                                    sa NIESMIERTELNE! ;o)))
                                                  • kolcero Dla Rumcajsa-moze to to? 13.09.03, 19:15
                                                    Znalazlem cos w ten desen, z uwaga o mozliwosci zamiany lub mieszania
                                                    skaldnikow miesnych:

Mieso wolowe (lub/i) plucka (lub/i) watrobke po obrobce termicznej ( dowolnej )
                                                    zemlec z namoczona bulka i przysmazona cebulka + sol + pieprz.
                                                    Cista oczywiscie typowe jak na schabowe.

Moze to Ci wyjdzie?
                                                    Smacznego
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Dla Rumcajsa-moze to to? IP: 80.72.65.* 13.09.03, 20:41
                                                    Tyle to i ja wiem. Czy tam gdzie to wyczytales podaja proporcje (mieso, plucka,
                                                    watrobka)? Bo to najwazniejsze! Ale dzieki! ;o)))
                                                  • kolcero Re: Dla Rumcajsa-moze to to? 13.09.03, 21:05
                                                    Przepis byl na farsz mono z zaznaczeniem, ze mozna mieszac podstawowe
                                                    skladniki. Niby slusznie, bo jak nazwac wtedy te pierogi?? podrobowo-miesne?
                                                    wspomnienie nalogowca? A tak sa pierogi z pluckami, itd.. :)))
                                                    Ale znajde proporcje podstawowe,a z reszta bedziez musial sam
                                                    poeksperymentowac :))
    • meg_s Re: o kluskach roz jeszcze 11.03.04, 19:09
      dla tych co jeszcze nie zanotowali przepisów - a może uwarzymy coś jeszcze ?
      • Gość: Cholesterelo Re: o kluskach roz jeszcze IP: *.lns.access.uk.tiscali.com 11.03.04, 19:27
        Moze szybki przepis na jajka na bekonie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka