Dodaj do ulubionych

Liceum Nr.6 w Labedach

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.03, 10:20
Nie wiedzialem, ze juz cos takiego w Gliwicach jest!
1. Uczniowie tego Liceum ucza sie nie tylko polskiego ale takze niemieckiego
i angielskiego.
2. Elementy matematematyki, informatyki, historii, filozofii sa wykladane w
jezyku niemieckim
3. uczniowie klas dwujezycznych przygotowuja prace w konkursach
- rzadu Polnocnej Nadrenii-Westfalli
- Domu Wspolpracy Polsko-Niemieckiej
- Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz Towarzystwa Spoleczno-
Kuluralnego Niemcow Slaska Opolskiego
- Stowarzyszenia "Mlodziez Polski w Europie"
- Polskiego Stowarzyszenia Nauczycieli Jezyka Niemieckiego!
Absolwenci tego Liceum studiuja na kilku uczelniach w Niemczech!
W Liceum tym zwraca sie takze uwage i uczy historii Slaska i Regionu
Gliwickiego!

Pyrsk
Ballest
Obserwuj wątek
    • Gość: Szwager Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 10:28
      Jo by niy zapomniou dodac o takyj modyj nauczycielce kero fajnie uczy(niywiym
      eli jeszcze tam je) bajtli we szkole podstawowyj nr.32. To ona we Laband dowo
      dzieciom piykne podstawy do nauki niymieckego. Zanim mi bajtle o niyj zaczli
      opowiadac, to suyszouch i widziou roz na ulicy jak szua ze szkouy ze takimi
      blank mauymi bajtlami i po drodze ich suowek uczoua - jak sie godo na mrowka
      (kero prawie widzieli na chodniku) itd.

Suyszouech ale negatywne opinie o jednyj nauczycielce polskego ze VI LO, kero
      alergicznie i gupio reagowaua na propozycje szkryfniyncia czegos po slonsku.

Pozdrowiom!
      • Gość: ballest Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.03, 10:33
        Z Zernik tam chodzi synek i se bardzo to liceum chwoli, ale se je ciynszko
        dostac !

pyrsk
        ballest
        • Gość: Szwager Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 10:36
          No to momy tam wszyske kogos.
          • Gość: ballest Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.03, 10:39
            Szwager a tys tysz tam swoje mondrosci nabou?

pyrsk
            ballest
            • Gość: Szwager Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 10:40
              No dyc. Ale to bouo downo i "niyprowda".
              • Gość: ballest Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.03, 10:43
                Ze nieprouwda szkryflosz to wiym, ale yno uot niedowna!
                Jak jou by wiedziou, zes ty tam tysz sztudiowou, to bych tymu synkowi z Zernik,
                te Liceum z gowy wybiou!

pyrsk
                ballest

pyrsk
                ballest
                • Gość: Szwager Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 10:47
                  Ha, ale tam couko moja familia sie szkoloua. Wiysz u nos we Laband bouo pouno
                  tych ludzi co ze Francyji nazod przijechali do Polski po wojnie i za moich
                  czasow tam francuski bou we modzie. Niymieckego downiyj niy szuo sie uczyc we
                  szkole.

A kajs Ty "sztudiowou"?
                  • Gość: ballest Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.03, 11:18
                    Ta sama szkoua co "!" wiysz jakou?
                    • Gość: Szwager Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 11:21
                      o kurdelebele!
                      • Gość: ballest Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.03, 11:25
                        Kedys boua na Dworcowy a teraz je chyby na Warszawskiej!
    • Gość: Szwager Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 13:00
      www.kuria.gliwice.pl/gosc/czytelnia/2002/index.php?numer=11&art=09
      • Gość: Gnom Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.bmj.net.pl 09.09.03, 14:10
        A w dniu wczarajszym 3 uczniów klasy maturalnej(nie wymienie ich choc mógłbym)
        pobiło ucznia klasy 3 (odjechał karetką)za nic, tzn cos im powiedział niby
        głupiego, i co wy na to??
        • Gość: ballest Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.03, 14:27
          Gość portalu: Gnom napisał(a):

> A w dniu wczarajszym 3 uczniów klasy maturalnej(nie wymienie ich choc mógłbym)
          > pobiło ucznia klasy 3 (odjechał karetką)za nic, tzn cos im powiedział niby
          > głupiego, i co wy na to??

To jest naprawde przykre, jesli trzech sie na jedngo dali w dodatku osoby, co
          mature zdawac beda !

Pyrsk
          ballest
          • Gość: Szwager Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 14:30
            matura maturom, a tchurzostwo tchurzostwym.

Mozno warto podac odnich imiona
    • Gość: Szwager Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 13:03
      www.szkolka.friko.pl/informacje.htm
    • Gość: Gnom Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.bmj.net.pl 09.09.03, 14:12
      Poprzedni post odnosił się do całości
      • Gość: Szwager Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 14:20
        To je ganba.
        • Gość: ballest Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.03, 14:38
          Przeciez mozny tez zglosic na policje ?

pyrsk
          ballest
    • Gość: Richelieu* Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.localdomain / 192.168.0.* 09.09.03, 19:58
      Gość portalu: ballest napisał(a):

> Nie wiedzialem, ze juz cos takiego w Gliwicach jest!
      > 1. Uczniowie tego Liceum ucza sie nie tylko polskiego ale takze
      niemieckiego
      > i angielskiego.
      > 2. Elementy matematematyki, informatyki, historii, filozofii sa wykladane w
      > jezyku niemieckim
      > 3. uczniowie klas dwujezycznych przygotowuja prace w konkursach
      > - rzadu Polnocnej Nadrenii-Westfalli
      > - Domu Wspolpracy Polsko-Niemieckiej
      > - Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz Towarzystwa Spoleczno-
      > Kuluralnego Niemcow Slaska Opolskiego
      > - Stowarzyszenia "Mlodziez Polski w Europie"
      > - Polskiego Stowarzyszenia Nauczycieli Jezyka Niemieckiego!
      > Absolwenci tego Liceum studiuja na kilku uczelniach w Niemczech!
      > W Liceum tym zwraca sie takze uwage i uczy historii Slaska i Regionu
      > Gliwickiego!
      >
      > Pyrsk
      > Ballest
      >

kilku uczniów studiuje w Niemczech i już się robi sensację. A co z resztą? 10
      lat temu skończyłam podstawówkę należącą do tego zespołu szkół, mogłam iść do
      liceum jakie mi się żywnie podobało z powodu olimpiady z ruskiego i geografii
      i do głowy nie przyszłoby mi iść do szóstki. Osoby z mojej klasy
      podstawówkowej w dużej ilości zostały w swojej starej budzie i największe
      osiągnięcie to posada nauczycielki francuskiego w jednym z gliwickich liceów
      • Gość: ballest Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.03, 20:29
        No to jest lepiej jak nic, a SENSACJA tylko z tego powodu, ze to dzisiaj
        mozliwe jest!

pyrsk
        ballest
        • psztymucel Re: Liceum Nr.6 w Labedach 09.09.03, 21:59
          No tak, najpierw szkoły, potem urzędy, tylko czekać jak jakiś wnuk Odilo Globocnika albo Hansa Mullera wpakuje swój tłusty faszystowski zad na fotel prezydenta czy starosty. Z drugiej strony niech się dzieje wola ... bierzcie sobie ten cały burdel w cholerę. Poustawiajcie wszędzie krasnale, może nie będzie lepiej, ale na pewno bardziej idiotycznie. Tylko żeby mi żaden pajac nie jodlował pod oknem, bo zastrzelę jak psa.
          • Gość: Sakara Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.pl 09.09.03, 22:35
            :)))))))))))))))))))) super! krasnale- powinni sie znalezc na liscie alergenow
            • Gość: Szwager Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 08:02
              Jo je ino ciekawy kaj wyscie szkouy konczyli?
              • meg_s Re: Liceum Nr.6 w Labedach 10.09.03, 08:18
                ja kończyłam same elitarne :-)) - naprawdę

a tak poważnie - z okazji rocznicy mojej podstawówki napisano: "w 1972 roku
                szkoła utraciła swój elitarny charakter" (o rany do czego ja się przyznałam -
                elitarna szkoła za komuny)
                • Gość: Szwager Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 08:32
                  to znaczy je zes dzisiej "zdeklasowano" abo jak?

he,he!
                • kolcero Re: Liceum Nr.6 w Labedach 10.09.03, 09:21
                  meg_s napisała:

> a tak poważnie - z okazji rocznicy mojej podstawówki napisano: "w 1972 roku
                  > szkoła utraciła swój elitarny charakter" (o rany do czego ja się przyznałam -
                  > elitarna szkoła za komuny)

Czyzbys konczyla ja w 1972 roku??? ;)) ( czytaj- branie pod wlos :))))
                  • meg_s Re: Liceum Nr.6 w Labedach 10.09.03, 13:29
                    kolcero napisał:

> Czyzbys konczyla ja w 1972 roku??? ;)) ( czytaj- branie pod wlos :))))

hmmm - ciut wcześniej - ale nie mów nikomu - szaaaaaaa
                    • kolcero Re: Liceum Nr.6 w Labedach 10.09.03, 13:32
                      wiedzialem ze w 1982!!!!!
                      • Gość: ballest Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.09.03, 22:39
                        Meg nie chodzioua do szkouy, uona boua za mondrou!

Uona juz z Kindergarten wyszua!:-))))))'

pyrsk
                        ballest
                        • meg_s Re: Liceum Nr.6 w Labedach 11.09.03, 23:00
                          a właśnie że nie chodziłam do przedszkola
                          • Gość: Szwager Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.03, 08:51
                            No bos je eksternistcznie konczoua przeca.
                            • Gość: ballest Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.lbo.de.add / 10.145.112.* 12.09.03, 09:05
                              W szkole to uona yno dzieci uczouo !!!

pyrsk
                              ballest
                              • Gość: Szwqager Re: Liceum Nr.6 w Labedach IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.03, 09:10
                                niy, to uod niyj szwagerka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka