Dodaj do ulubionych

Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC

12.09.03, 16:43
Nareszcie ktoś poszedł po rozum do głowy. W Muzeum w Gliwicach (zarówno w Willi Caro jak i w Zameczku) można kupić przecenione roczniki muzeum i książki o Gliwicach. Starsze roczniki kupiłem tam dziś po 1 zł sztuka (słownie jeden) !!! To fenomalna przecena. Brawo !!! Tak trzymać.
:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Nu!! Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC IP: *.bmj.net.pl 13.09.03, 00:15
      jak sie jeszcze dowiem, że Historia Gliwic (red. Drabina Jan)
      (cena sprzed 3 lat - 100zł)jest do kupienia powiedzy za 10 zł to...
      • Gość: ballest Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.03, 09:17
        Bedac w Gliwicach wiedzialem o tym, zreszta podalem dalej, tak ze Gliwiczanie o
        tym wiedza.

pyrsk
        ballest
        • tabacco Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC 13.09.03, 09:26
          Nie wiem czy za 10 złotych, ale chyba też staniała
          :-)
          • Gość: Szwager Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.03, 16:29
            Jo jom dostou za 100 zl.
            • tabacco Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC 13.09.03, 16:31
              ale obniżka cen jest chyba dopiero od trzech, góra czterech dni.
              :-)
              • Gość: Szwager Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.03, 16:48
                A mie sie zdowo ize marne som szanse na to coby ta kniga potoniaua, dyc (jak
                sie ny myla) je to wzowiynie. Abo?
                • Gość: Nu! Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC IP: *.bmj.net.pl 13.09.03, 19:33
                  Chyba Historia Gliwic się bardzo źle sprzedawała, bo cena była
                  SKANDALICZNA (tak słyszałem). 50 zł - nooo może, ale to i tak by było dużo,
                  jeżeli się weźmie pod uwagę, że była to tylko antologia tekstów
                  róznych autorów.
                  Ta cena to był niewypał, bo ostraszała potencjalnych czytelników.
                  • tabacco Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC 13.09.03, 19:59
                    Nie wiem czy przeceniono historię Gliwic, bo się tym nie interesowałem, gdyż kupiłem ją juz wcześniej za wiadomą cenę. Natomiast na pewno zostały przecenione "Roczniki Muzeum w Gliwicach", niektóre nawet po 1 złoty.
                  • Gość: Szwager Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.03, 20:20
                    Eli ta geszichta Glywic w wersji "Drabiny" je dobro abo niy, to idzie
                    dyskutowac faktycznie - jo w kozdm razie znoduech pora rzeczy kerych nikaj
                    indziyj niy poradziouech znonsc.

Ale faktycznie je wazne ize idzie te roczniki toniyj kupic.
                    • tabacco Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC 13.09.03, 20:26
                      Moim zdaniem "Roczniki" są dużo lepsze do "Drabiny", zwłaszcza numery po 1996 roku, ale to moja prywatna opinia.
                      • macpor Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC 13.09.03, 21:48
                        Historia Gliwic, jeżeli to jest takie grube tomiszcze, - to w "Zameczku" ma
                        cenę 90zł. A przecena wdług miłej pani sprzedającej mi książki trwa już drugi
                        tydzień. Dzięki Tabacco za informacje :).
                        Maciek
                        • Gość: Szwager Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.03, 21:51
                          Do Pierona Kandego! Niy nerwujcie mie juz!! I czamu mie tam juzas niyma!,hehe!
                          • macpor Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC 13.09.03, 21:58
                            Gość portalu: Szwager napisał(a):

> Do Pierona Kandego! Niy nerwujcie mie juz!! I czamu mie tam juzas niyma!,hehe!
                            Szwager wszystko wykupimy, wszściuteńko hehe ;).
                            • Gość: Szwager Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.03, 21:59
                              Ale jo mom prawie wszyske numery Zeszytow Glywickich!!!

ps

No ja, konsek ech ocyganiou mozno.
        • macpor Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC 14.09.03, 00:18
          Gość portalu: ballest napisał(a):

> Bedac w Gliwicach wiedzialem o tym, zreszta podalem dalej, tak ze Gliwiczanie
          o
          >
          > tym wiedza.
          >
          > pyrsk
          > ballest
          Ballest - miałeś na myśli "Metamorficznych Gliwiczan"? Jeżeli tak, to zdradź
          komu - muszę się z osobni(kiem/czką) policzyć. W celach spekulacyjnych ukrył tą
          wiadomość przed innymi.
          • Gość: ballest Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC IP: *.lbo.de.add / 10.145.112.* 19.09.03, 07:11
            Przepraszam Maciek, nie czytalem, co napisales!
            Naprawde przepraszam, bo nie czytalem tego watku do konca, jak kupowalem
            ksiazki w sobote w Ossolineum, to mi ten wlasciciel powiedzial o tym, ale
            zaznaczyl, ze dzisiaj nic nie kupie z tych "zeszytow" bo zamkniete jest.
            Na rynku spotkalem Jimmiego i mu powiedzialem , zeby Meg powiedzial.
            Moze zapomnial ,ale na marginesie wspomnial, ze Meg juz wszystkie roczniki
            przeczytala, jak sie nie myle w poniedzialek powiedzialem jeszcze jednej pani,
            meg napewno wie komu!

pyrsk
            ballest
            • macpor Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC 19.09.03, 17:10
              No to ja już teraz wiem kogo mam rozliczać. ;)
              Ciekaw jestem co mi Jimmi powie. I czy Meg wskarze "jeszcze jedną panią".
              A co tam, ja tam nie jestem gorszy od jakiegoś Nałęcza ;P.
              Maciek
              • Gość: ballest Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.09.03, 17:16
                Tak, jak Jimmiego znam, to on to z humorem przyjmnie, ale mysle, ze nie
                zaprzeczy, powiedz mu, ze ja mam wiarygodnego swiadka:-)'

Pyrsk
                ballest
                • tabacco Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC 20.09.03, 00:13
                  W "Ossolineum" na Matejki nie opłaca się kupować książek o Śląsku i w ogóle innych też nie. Facet ma lichwiarski narzut. Te same książki na w "Sowie" na Wieczorka są ok 30% tańsze. A starsze numery "Roczników" w Muzeum tylko po 1 złoty !!!
                  • Gość: ballest Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.09.03, 22:07
                    Macpor, ale tera tys je dran napisac, - cos sie dowiedziou uot Jimmiego ?

pyrsk
                    ballest
                    • Gość: Jimi-skleroza Re: Szansa dla MIŁOŚNIKÓW HISTORII GLIWIC IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 20.09.03, 22:29
                      Dzieńdoberek Państwu!

Wiecie, że się stąd już jakiś czas temu wyprowadziłem, ale myślę, że w tej
                      sprawie wypada się odezwać.

Od razu zaznaczam, że Macpora już spotkałem i choć przewagę liczebną i
                      techniczną miał, pomimo że w ciemnej ulicy i prawie bez świadków - po ryju nie
                      dostałem (a brzmiało groźnie ho ho)

Więc, wracając do tematu. Jak to ktoś kiedyś powiedział doświadczam właśnie
                      deja vu i amnezji na raz - tzn zdaje mi się, ze już kiedyś o tym zapomniałem ;-
                      ) cóż...tak i nie inaczej jest w tym przypadku. oczywiscie teraz (rychło w
                      czas) przypomniałem sobie o tym, że rzeczywiście mówiłeś (Ballest) mi o tym,
                      kiedy przypadkiem spotkaliśmy się na rynku. Niestety - po raz kolejny ujawiniła
                      się moja skleroza i jestem przekonany, że ta jakże cenna informacja wyparowała
                      mi ze łba już po 2 minutach. Mea culpa! Celowo tego nie zrobiłem i żadnego
                      drugiego dna nie trzeba szukać. Ot - lekka umysłowa niedyspozycja, sorry Wsjem!
                      Meg - prawda, że i tak masz to wszytsko w małym palcu? (help)

Ballest - pozdrowy dla niezależnego świadka!

PS Na swoje usprawiedliwienie dodam, że kiedy spotkaliśmy się na rynku, właśnie
                      wychodziłem z "Gwarka" z biletami na mój długo wyczekiwany, przewspaniały
                      koncert 1,2,3 o którym (jak kto chce) można poczytać na mafiozach
                      (www.gliwiczanie.pl oczywiscie)w temacie "Siuper koncert" Jak przeczytacie,
                      sami zrozumiecie, że poruszałem się w innym wymiarze (OK - sklerozę mam i co tu
                      się będę tłumaczyć)

Trzymta się!

• Gość: ballest To sie nazywa szczerosc,czytaj ETYKIETA! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.09.03, 23:25
                        Dzieki Jimmi, zeby tylko jedna dziesiata Polakow byla taka szczera jak Ty
                        jestes, to my z Polska i Polska z nikim na Swiecie by nigdy problemu miec nie
                        mogla!

pyrsk
                        ballest
                        • Gość: ballest Re: To sie nazywa szczerosc,czytaj ETYKIETA! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.09.03, 23:44
                          Niezaleznego swiadka pozdrowie!
                          ---
                          "Ale wracając do koncertu: Zaczęli od przepięknego "Miasteczka Bełz" i paru
                          jeszcze z naprawdę "swoim" podejściem do na nowo zaaranżowanych piosenek
                          Agnieszki Osieckiej. "Kołysanka dla Okruszka" "Oczy tej małej" - to były
                          piosenki, które utwierdziły mnie w przekonaniu, że to całe czekanie miało sens.
                          Adam Nowak to ciekawa osoba - głupio mi to pisać, ale wydaje mi się, że
                          (przepraszam Panie Adamie) na pierwszy rzut oka to facet, którego nie chciałbyś
                          spotkać sam w ciemnej uliczce. Jeżeli ktoś widział go na zdjeciach choćby (bez
                          dźwięku) to chyba przyzna, ża aparycję ma co najmiej groźną (jeżuuu, ale mi
                          głupio jak to piszę... ale muszę być szczery) ale gdy zobaczyć go w akcji, na
                          scenie to nie można się nadziwić jak ten gość w pasiastej koszulce (dodatkowo
                          potęgującej "kryminalne" wrażenie) i głosie chropowatym jak papier ścierny
                          potrafi wyczarować tak niesamowicie ciepły klimat, że czujesz się jakby ktoś w
                          samym środku rozpalił cieplutki piec kaflowy. Adam Nowak to dla mnie idol i
                          prawdziwy czarodziej "klimatu". To z jednej strony taki kochany tatuś
                          (Kołysanka dla okruszka) ale też niesamowity człowiek o magnesie w oczach i o
                          głosie z takim przekazem, że naprawdę wielu technicznie lepszych od niego
                          wokalistów może mu tego tylko pozazdrościć.
                          Podsumowując : było wspaniale. Mam szczególną słabość do starych piosenek 1,2,3
                          i ostatnie "Doczekam kiedyś takiej chwili, i nie mogę się nadziwić, że ja
                          doczekam tego dnia" to było coś na coś cały czas czekałem i śpiewałem całym
                          sercem. To była wspaniała niespodzianka (na bis) na koniec... "

Tak szczerze, teraz naprawde rozumie dlaczego wszystko zapomniales, bo jak
                          czytam Twoj wpis to z uciechy byles w osmym NIEBIE!
                          Tak na uboczu, skreslac, to potrafisz!:-)

pyrsk
                          ballest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka