Dodaj do ulubionych

Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most

• Gość: opserfer neostrady Dobierają się po malu klice do pupci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 09:43
      Czy?, a jeśli tak- to jak, zakończyła się sprawa tego doniesienia związanego z mostem?
      Nie wnikając w "cuda" jakich dopuścił się osobnik odpowiedzialny za pomnożenie nośności mostu (z 20 do 32 ton), to jednak prawo- nawet chore- nie może działać wstecz!
      O tym że po tym moście jeżdzą ciężarówki nawet 42 tonowe, pisał w ekspertyzie fachowiec opracowujący ten dokument.

UWAGA !!!!

UWAGA ! ! !

A MOŻE TA EKSPERTYZA BYŁA NA ZAPOTRZEBOWANIE POKAZANIA PRZEWOŹNIKOM "ZOBACZCIE JAK SIĘ NARAŻAM !!!! , I CO ZA TO MAM??", jak kiedyś sławetne powiedzenie "mosze" - zobaczcie co nam te komunisty chciały zrobic?
      Historia kołem się toczy, ale to koło historii może i czasami miażdży manipulujących przy nim fakirów!
      • pr51 opserfer dziecko neostrady znów zapytowywuje 13.02.09, 11:14
        Poczytaj sobie dziecko liczne wątki na ten temat, a pewnie ci się
        rozjaśni. Most był zaprojektowany na obciążenia wieksze niż
        wymienione przez ciebie 42 t i dalej może takie obciążenia
        przenosić. Tak na wszelki wypadek, na zasadzie dupochronu przyjęto,
        że trzeba przed mostem ustawić znak 20t, a teraz zmniejszając
        dupochron postawiono znak 32t. I to by było na tyle.

A gliwickie oszołomstwo podnieca się, jakby było czym się podniecać,
        nie wyłączając opserfera dziecka neostrady.

> A MOŻE TA EKSPERTYZA BYŁA NA ZAPOTRZEBOWANIE POKAZANIA
        PRZEWOŹNIKOM "
        > ZOBACZCIE JAK SIĘ NARAŻAM !!!! , I CO ZA TO MAM??",

Najwyraźniej hołdujesz spiskowej teorii dziejów.

> Historia kołem się toczy

Jak dotąd histeria gliwickich oszołomów kołem się toczy, zrobiła
        obrót i ponawia dawno przerobiony temat.
        • Gość: Mühle czyli oszołomstwo wmówiło kostkę Nowakowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 12:56
          >
          > Jak dotąd histeria gliwickich oszołomów kołem się toczy, zrobiła
          > obrót i ponawia dawno przerobiony temat.
          >

zaczyna działać teoria młynka do zboża.
          bedziemy tyle razy młynkować, aż ziarno oddzielone zostanie od plewy.
          • pr51 Wielki Plew Mühle mieli z tego makę 14.02.09, 16:12
            > zaczyna działać teoria młynka do zboża.

Od początku działa teoria zakutego łba, do którego żaden młynek nie
            pasuje.

> bedziemy tyle razy młynkować, aż ziarno oddzielone zostanie od
            plewy

Jest dosyć egzotycznie, jak mieleniem zajmują się same plewy i
            usiłują zrobic coś z niczego. A jak im zabrakło argumentów w spraie
            mostka, to nagle podgrzali nieswieżego kotleta, czyli Nowaka z
            kostką.

Nowak sobie kiedyś wykombinował, że wybrukuje podwórko, żeby jego
            autko nie stało w błocie, no i poszedł na skróty, bo mu się nie
            chciało wypełniać papierów. I wpadł, a w świetle prawa chodzenie na
            skróty jest przestępstwem. A że człek nie ma honoru, to i z klasą
            odejść nie potrafił. A w praktyce taki z niego złodziej, jak i z
            ciebie Muehle, tylko ty nie stoisz na swieczniku i nikt ci nie
            patrzy na łapki. A Nowak przynajmniej nie bredzi nic o jakichś
            teoriach młynkowych, czego i tobie zyczę.
    • Gość: basiora Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 18:44
      Redaktor Jacek Madeja w dniu 09.05.2005 r w artykule jak w tytule "Gliwiczanie wygrali z ciężarówkami" - miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4116411.html
      uspokajał opinię publiczną, że nadszedł kres ich mordęgi i dręczenia ich nieustanną jazdą tirów pod oknami.
      Próbując dzisiaj przeczytać co wówczas pisano, odczytać można jedynie to, że "Nie znaleziono strony o podanym adresie".

Ponieważ artykuł brzmiał zbyt pięknie aby w jego spełnienie uwierzyć, jakiś niedowiarek wydrukował sobie ten artykuł na wszelki wypadek, i dzięki temu możemy go teraz pokazać w całości.
      Oto zaginiony artykuł; img242.imageshack.us/img242/9776/scan10662le9.jpg - przy którym było mnóstwo krytycznych opinii pod adresem prezydenta.
      Potwierdzeniem tego że UM Gliwice takich informacji udzielali mediom i wojewodzie jest również to pismo - www.berezowski.neostrada.pl/otrzymane/wojewoda1.jpg - którego obecny wojewoda nie egzekwuje.
      • pr51 spiskowa teoria dziejów basiory 20.02.09, 13:15
        > Redaktor Jacek Madeja w dniu 09.05.2005 r ...
        > Próbując dzisiaj przeczytać co wówczas pisano, odczytać można
        jedynie to, że "N
        > ie znaleziono strony o podanym adresie".

I co w tym dziwnego? Zadna gazeta nie ma serwera z gumy i nie trzyma
        staroci, zwłaszcza jak nie ma w nich nic ciekawego dla przeciętnego
        czytelnika. Pewnie nie wzieli pod uwagę istnienia w Gliwicach
        oszołomów, co to z uporem maniaka szukają dziury w całym i szukają
        wciąż kolejnych brzytew, żeby nie utonąć.

> Ponieważ artykuł brzmiał zbyt pięknie

Redaktor Mateja potrafi koloryzować, oj potrafi, jak każdy pismak.

> Oto zaginiony artykuł;
        img242.imageshack.us/img242/9776/scan10662le9.jpg
        - przy którym było mnóstwo krytycznych opinii pod adresem prezydenta.

Przeczytałem i całośc koncentruje się na urzędniczym hurraotpymiźmie
        wobec bałamutnych planów, z których zazwyczaj w praniu nic nie
        wychodzi, a karierowicze - spece od tych planów zdążą w międzyczasie
        odlecieć na z góry upatrzone pozycje. Polska normalka, niestety.
        Dziwię się tylko, że jest jakaś basiora, co się tym po trzech latach
        podnieca, jakby było czym. Życie toczy siędalej i już dawno
        zwerfikowało ówczesny hurraoptymizm, o czym wielokrotnie dyskutowano
        na tym Forum aż do mdłości (z nudów od powtarzających siętekstów
        gliwickich oszołomów).

> Potwierdzeniem tego że UM Gliwice takich informacji udzielali
        mediom i wojewodzie jest również to pismo -
        www.berezowski.neostrada.pl/otrzymane/wojewoda1.jpg
        - którego obecny wojewoda nie egzekwuje.

Kochanie! Sprawa dawno upadła, to co ma wojewoda egzekwować? Chcesz
        koniecznie rektywować trupa sławnego projektu drogowego? Jak dotąd,
        wskrzeszanie umarłych udało się tylko boskiemu Jezusowi i chyba nie
        oczekujesz, że w Gliwicach zdarzy się cud?
    • Gość: kustosz Garbo-wiecki jest wrogiem służby zdrowia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 00:28
      Te męty społeczne od grilowania, FRANCOwaty i POgrabek_GARBOwiecki (od plecaka jaki nosi w postaci garbu), upartolili dzisiaj w UM lokalną slużbe zdrowia. Na szczęscie był na posiedzeniu RM szef porozumienia zielonogorskiego, ktory FRANCOwatemu zamoczył łeb w kuble zimnej wody, ze franek chyba napral do galot, bo ani nie wiedzial jak sie nazywa.
      • pr51 kustosz własnej głupoty 20.02.09, 13:17
        > Garbo-wiecki jest wrogiem służby zdrowia.

I pewnie ogłasza to stojąc na przeciążonym moście? nic bardziej
        inteligentnego nie przyszło ci do twojej główki? Jesteś tylko
        kustoszem własnej głupoty?
    • Gość: Maciej Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 13:11
      Podobno stwierdzono jakieś groźne pęknięcie w konstrukcji mostu?
      Czy może ktoś coś wie więcej na ten temat?
      • pr51 Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most 24.02.09, 18:26
        > Podobno stwierdzono jakieś groźne pęknięcie w konstrukcji mostu?
        > Czy może ktoś coś wie więcej na ten temat?

Ktoś, coś, gdzieś, kiedyś, jakoś. Czy wiesz coś więcej na ten temat?
        • Gość: soroń no i po co dupku zabierasz glos skoro nic nie wiys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 18:41
          >
          > Ktoś, coś, gdzieś, kiedyś, jakoś. Czy wiesz coś więcej na ten temat?
          >

zeby wejsc na biezace komentarze w tej konkretnej sytuacji- kiedy watek ruszy, trzeba niezle sie natrudzic. poniewaz czytalem wczesniejsze komentarze, bylem zainteresowany czy nie padla na nie konkretna informacja.
          niestety nie wyswietla sie info typu "glupi pr_ydupas dodal opinie, i cala robota na darmo.
          "zeby cie sczyscilo ty psi puloku"!
          nie zdziwie sie ze- kiedy wreszcie hakerzy cie namierza, bedziesz gubil za soba ziemniaki skonsumowane na obiad, znaczac za soba droge.
          • pr51 dupek soroń daje głos 24.02.09, 22:56
            > no i po co dupku zabierasz glos

A czemu dupku soroniu pytasz?

> nie zdziwie sie ze- kiedy wreszcie hakerzy cie namierza

To dupek soroń umie się dziwić?

A tak wracając do ad remu, miałeś pretensje, że nie piszę zbyt dużo,
            a sam nie napisałeś nawet tyle co ja. I kto tu jest dupkiem?
      • Gość: opserfer neostrady Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 10:19
        Decydują się ważne sprawy dla Gliwic!

www.sondagliwice.yoyo.pl/
        Nie bądź obojętny!

Weź udział w sondzie!
    • Gość: basiora Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 08:37
      Gość portalu: basiora napisał(a):

> Dzięki Bogu że istnieją jeszcze ludzie, którym leży na sercu dobro ogólno- społ
      > eczne, i szacunek dla stanowionego prawa.
      >
      > Dlaczego wszechmocny frankiewicz, nie nakazał ZDM aby tam wstawili znak 50 ton
      > ?

Zwróćcie uwagę na mój pierwszy komentarz.
      Dla ułatwienia wkleiłam go ponownie, abyście Państwo nie musieli wracać do początku dyskusji, bo jest to najbardziej bulwersujący albo kontrowersyjny temat.
      Sądzę ze raczej to pierwsze, ale nie o tym chcę pisać.

Otóż zwróćcie Państwo uwagę na to, co ja baba proponowałam na samym początku? Ano podniesienie nośności na znaku skoro jest gwarancja że most się nie zawali. Nie będzie złego przykładu dla kierowców, że w Gliwicach w centrum miasta świadomie doprowadza się do karygodnego tolerowania rażących wykroczeń drogowych
      I co?
      Ano tak zrobiono, ale po jak długim czasie.

Zastrzegam się, żeby mi nie wypominano, że pochwalam to co zrobiono, mimo że ekspertyza wskazywała na ograniczenie tonażu.
      To jest jakby odrębna bardzo odpowiedzialna (a raczej nieodpowiedzialna) sprawa, ale nie dochodzi już do jawnego naruszania zasad w ruchu drogowym.
      • Gość: wierszoklechta szala gorczycy przeważyła, koniec ZiFa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 20:11
        gdyby kozka nie skakala, toby w kuper całowala.
        ale kozka skocznie skacze, wiec wyskocza dwaj pajace!
      • Gość: gwiżdż cała władza w ręce mieszkańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.10, 22:41
        gdyby Z. Frankiewicz rzucił takie hasło wyborcze, byłby to szczyt hipokryzji i fałszu jednocześnie.
        • pr51 Re: cała władza w ręce mieszkańców 09.03.10, 10:41
          > gdyby Z. Frankiewicz rzucił takie hasło wyborcze

... to by poszedł w ślady Lenina.

> byłby to szczyt hipokryzji

Na razie mamy szczyt twojej głupoty gwiżdżu.
    • Gość: mieszk Sowińskiego Czy wreszcie doczekamy się wyjaśnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:36
      Czy doczekamy się wreszcie wyjaśnienia, dlaczego ci sami przeBiegli zastosowali inne kryteria i współczynniki?

berezowski.neostrada.pl/wyslane/interpelacja85.jpg
      sprawa jest na prawdę nie cierpiąca zwłoki!
    • Gość: bucyfant FRANCOwate wyniki dla frania lodziarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 13:48
      www.sondy.net/sonda.vote.0.16672
      We wrześniu minęło 15-lecie prezydentury Z. Frankiewicza. Jak Państwo oceniacie jego rządy?

Oceniam na "1- kę" - 41% (113)
      Oceniam na "2- kę" - 9% (25)
      Oceniam na "3- kę" - 10% (28)
      Oceniam na "4- kę" - 11% (30)
      Oceniam na "5- kę" - 14% (38)
      Oceniam na "6- kę" - 15% (42)
    • Gość: kasandra likwidacja trmwaju doleje oliwy do ognia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 23:07
      Panie Madeja widzisz i nie grzmisz, przecież to o fałszywych władzach i prowokacji Pan pisałeś łońskiego roku;
      miasta.gazeta.pl/katowice/1,72739,5686461,Falszywe_wladze_Gliwic_likwiduja_tramwaj.html
    • Gość: soner zauwazylam zwiekszona nosnosc mostu do 32 ton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 23:01
      czy to jakies odkrywcze sposoby obliczen zastosowano?
      • pr51 soner urwał się z choinki? 02.04.09, 00:54
        > czy to jakies odkrywcze sposoby obliczen zastosowano?

Jeśli umiesz czytać i korzystać z kompa, to było na ten temat postów
        po dziurki w nosie. Radzę poczytać i samemu sobie odpowiedzieć w
        skrytości ducha. A jak zdasz egzamin przed samym soba, to może
        jeszcze raz napiszesz sensowne streszczenie i zamkniesz temat raz na
        zawsze, zgadzasz się?
        • Gość: soner Re: soner urwał się z choinki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 08:00
          > Jeśli umiesz czytać i korzystać z kompa, to było na ten temat postów
          > po dziurki w nosie. Radzę poczytać i samemu sobie odpowiedzieć w
          > skrytości ducha.

wlasnie na tym polega prawdopodobnie problem miedzy mna a wami i tym ktoremu daliscie moje pieniadze by nas wspolnie ciulal.
          bo mnie uczono i tak mi sie to utrwalilo; ze 10 + 10 = 20 a nie 32
          was ta cyfra 32 rajcuje- ale tylko do czasu, bo nie slyszano o zadnej amnesti dla mostow czy wiaduktow, ani o kolejnym odkryciu Ameryki, natomiast niektorym watpliwym autorytetom odkryto sikanie do kropielnicy w kosciele.|
          tylko co to ma wspolnego wytrzymalosc mostu z kropielnica?
          • pr51 soner - spec od ciulania 02.04.09, 10:03
            > wlasnie na tym polega prawdopodobnie problem miedzy mna a wami i
            tym ktoremu da
            > liscie moje pieniadze by nas wspolnie ciulal.

O czym ty soner bredzisz? Jacy "wy"? Ty też go wybrałeś, bo na tym
            polega demokracja, kapujesz? A co do ciulania, to robisz dokładnie
            to samo, puszczając jakieś oszołomskie teksty.

> bo mnie uczono i tak mi sie to utrwalilo; ze 10 + 10 = 20 a nie 32

Co ma do tego problem dodawania? Poczytaj niedorozwoju, jak ci
            poradziłem i nie rżnij znów głupa, kapujesz?

> co to ma wspolnego wytrzymalosc mostu z kropielnica?

Podpowiem ci: możesz zadawać kolejne głupie pytania w stylu co ma
            wspólnego wytrzymałość mostu z muweum miejskim, albo z ONZ. Masz
            również prwawo udzielić na Forum równie głupich odpowiedzi na każde
            głupie pytanie, tylko co ci to da?
            • Gość: ssssssssssssssssss cos w tym watku nieswiezo pachnie (cuchnie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 10:30
              czy wy tez to samo czujecie?, bo według mnie zajechalo wonia rozkladajacej sie slomy zmieszanej z krowim lajnem.

"wiosna panie sierzancie- hej czy to kupa moja, czy tez kawal gnoja"?

ps. znasz ten kawal o wezu?
              patrz- jak w Autor!
    • Gość: mieszk Sowińskiego Szczyt impotencji i zasadnosć likwidacji tramwajow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 09:56

Odpowiedzią na dzisiejsze pytanie co jest szczytem impotencji, jest artykuł Michała Smolorza zatytułowany "szczyt impotencji" którego link podano poniżej;

miasta.gazeta.pl/katowice/1,35068,6327353,Szczyt_impotencji__20_lat_tworzenia_biletu.html

"Jaki jest szczyt impotencji? 20 lat tworzenia wspólnego biletu komunikacyjnego na Śląsku. Ledwie cztery miesiące temu nasi "metropoliści" z obu Towarzystw Wzajemnej Adoracji (czyli GZM i KZK GOP) zapowiedzieli z fanfarami, że już w zasięgu ręki jest Śląska Karta Usług Publicznych. To ona miała rozwiązać ten gordyjski węzeł, już nadjeżdżał Aleksander Macedoński z mieczem, by raz na zawsze przeciąć wrzód. Na wiosnę 2009 roku projekt miał być gotowy, a potem błyskawicznie dzieło miało wejść w życie. Wiosna się zbliża (został miesiąc), więc nasi "metropole" właśnie oznajmili, ze nic z tego, że "ni ma tak einfach", że potrzebują jeszcze minimum czterech lat, aby stworzyć projekt. Cztery lata, czyli przysłowiowy Święty Nigdy...
      Kochani Ziomkowie, czy ktoś jest w stanie ogarnąć niemoc płciową tej zgrai nieudaczników, którzy od prawie 20 lat siedzą nad tym zagadnieniem? Przecież na tym już można robić doktoraty i habilitacje, w opasłych opracowaniach znalazłyby się tysiące dokumentów wyprodukowanych przez tę żałosną drużynę zuchową. A oni bawią się z nami w podchody, wieczorami chowają rączki pod kołdrą i zabawiają się ptaszkami. Toć to żadna publiczna działalność, to jest jakaś wielka zbiorowa onania uprawiana przez mitomanów i szalbierzy, którzy drugą dekadę wciskają nam kit. 20 lat!!! I jeszcze cztery!!! A potem jeszcze pięć, i jeszcze 10, a czemu nie od razu 50?

Czy nie przyszedł czas, aby pójść z kijami na tych, pożal się Boże, "metropolitańczyków" i przegnać ich na cztery wiatry? Przecież oni przez ten czas każą sobie płacić sute pensje, organizują konferencje i bankiety, tuczą opasłe zady, chodzą w sławie wielkich magów ofiarnie pracujących ku naszej szczęśliwości. Pot im z czółek kapie z tej ofiarności, rękawy wycierają się na łokciach, życie im upływa na naradach, operatywkach, posiedzeniach. I nic. Moc nie przychodzi. Padają na klęczki w świątyniach, baldachimy noszą na procesjach, w Piekarach na kalwaryjskim wzgórzu siadają w honorowych lożach. Mają dni skupienia w Częstochowie, piją wody z cudownych źródełek, czytają święte księgi na ambonach, pielgrzymują do Stolicy Apostolskiej. Zero efektu. Cud się nie zdarza. Sromotna niemoc nie chce ustąpić. Może jeszcze wyjazd służbowy do Lourdes i Fatimy? Co? Już byli? Przepraszam, nie wiedziałem.

Autonomiczne województwo śląskie w 17 lat od podstaw zorganizowało się i wzorowo działało, mimo kilku politycznych przesileń i wielkiego kryzysu gospodarczego. Powstały wspaniałe gmachy publiczne, radio, szpitale, muzea, uzdrowiska, drogi i koleje. Gdynię zbudowano w 12 lat, włącznie z portem, który jest najlepszym polskim oknem na świat do dziś. Centralny Okręg Przemysłowy powstał w ciągu ośmiu lat.

A ta drużyna partyzantów gajowego Maruchy za życia całego pokolenia nie jest w stanie stworzyć wspólnego biletu komunikacji publicznej. Jednego małego bileciku, który pozwoli szaremu obywatelowi Wielkiej Metropolii pojeździć sobie tramwajem, autobusem, pociągiem, rikszą, kolejką linową, dorożką, promem przez Brynicę i windą na Altus.

O Panie, skoro moc odebrałeś, to i chęci zabierz..."
    • Gość: u_rodak Tu jest czarno na białym dlaczego odstąpiono od PD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 14:13
      Tu jest czarno na białym napisane, dlaczego odstąpiono od wdrożenia Projektu Drogowego w życie:
      gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/844867.html
      "W marcu tego roku Piotr Wieczorek, zastępca prezydenta Gliwic, w piśmie do wicewojewody śląskiego Adama Matusiewicza, zakwestionował realizację przygotowanego projektu. Do wcześniejszych argumentów, dodał nowe. Zaznaczył, że objazd poprowadzony autostradą A4 i DK 88 może okazać się czasowy, bo planowane jest wprowadzenie opłat za przejazd A4. Ocenia, że angażowanie wielu służb i wydanie kilku milionów złotych na krótkotrwałe rozwiązanie, jest bezcelowe."
    • Gość: basiora a jednak mój apel został spełniony połowicznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 00:34
      >
      > Dlaczego wszechmocny frankiewicz, nie nakazał ZDM aby tam wstawili znak 50 ton
      > ?
      • pr51 basiora widzi potrzebę 23.04.09, 11:24
        > > Dlaczego wszechmocny frankiewicz, nie nakazał ZDM aby tam
        wstawili znak 50 ton

Widzisz taką potrzebę?
    • Gość: adwokat list do profesora Berezowskiego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 10:53
      Panie profesorze.

Z posiadanych dokumentów wynika, że nie otrzymał Pan wyczerpującej odpowiedzi na zadane pytanie odnośnie dwóch różnych wyników tego samego obiektu, a chodzi o przedmiotowy most na Orlickiego.

Pyskówka jakiej był uprzejmy udzielić Panu przywołany do tablicy pseudo_rzeczoznawca, iż on musi dbać przede wszystkim o interes firmy, jest jawnym sprzeniewierzeniem się pełnionej przez niego misji.
      On jako wydający opinię (abstrahuję że są aż dwie diametralnie inne i wykluczające sie), jako cel nadrzędny powinien widzieć bezpieczeństwo pasażerów i poddanego "obdukcji technicznej" mostu.

Reasumując nie dzielono Panu żadnej merytorycznej odpowiedzi, poza typowym polskim chamskim poszczekaniem sobie przy okazji.
      Sądzę że należy poczynić starania o odebranie temu panu posiadanej koncesji.
    • Gość: Maciej Tego jeszcze nie grali że 32< 20<16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 09:00
      W momencie pisania artykulu nosnosc przedmiotowego mostu wynosila 20 ton, jednak przeprowadzona ekspertyza podczas której stwierdzono iż przez most ten przejeżdżają nawet 42 tonowe ładunki, wnioskowała by nosnosc te ograiczyc do 16 ton.

Skutkiem tego artykulu jednak nie stalo sie ograniczenie nosnosci mostu do 16 ton, ale jej podwyższenie do wielkości o 100% wiekszej.

Wiadomo ze CBA kreci sie juz w pobliskich Katowicach, ale do osciennych Gliwic jakos im dotad nie po drodze.
      • pr51 w koło Macieju te same pierdoły 28.04.09, 09:25
        Nie znudziło ci się pisanie w koło Macieju tych samych pierdołów?
        Kiedy napiszesz coś inteligentnego?
        • st-ach o inteligentnym i skutecznym zarazem rad sposobie. 28.04.09, 16:19

> Nie znudziło ci się pisanie w koło Macieju tych samych pierdołów?
          > Kiedy napiszesz coś inteligentnego?

no istotnie, inteligentne to toto nie jest, ale nie mam na myśli Macieja bynajmniej.
          Maciej pisze to co jest faktem. Dziwnym bardzo ale faktem.
          To wszystko dokonuje się na oczach zmotoryzowanych Polaków- ale nie tylko, którzy widząc te cuda na kiju w Gliwicach, w ogóle nie mają i nie będą mieć szacunku do żadnego bez wyjątku znaku na drodze.

Proszę się nie dziwić, ale taka jest niestety reakcja kierowców na znaki w tym na znaki zakazu. Jest to wypadkowa tego i reakcja na tego typu ustawianie i zmienianie tablic wszystkich zakazów! To co dzieje się od szeregu lat w Gliwicach, że najpierw było ograniczenie którego nikt nie respektował, obecnie też sie to samo dzieje tylko w mniejszym stopniu, bo nie kiwnąwszy palcem w kwestii wzmocnienia konstrukcji mostu, tak sobie ad hoc podniesiono jego nośność zamiast ją obniżyć.

No i efekt jest taki ze kierowcy w Polsce nagminnie wjeżdżają pod wiadukty o ograniczonej wysokości, na przejazdy kolejowe niestrzeżone- prosto pod koła lokomotywy, a na drogach bilans śmiertelnych wypadków na skutek przekroczonych prędkości jest przerażająco alarmujący!

No a mój przedpiśca i wredny prześmiewca, robi sobie jeszcze żarty z tego.
          • pr51 Re: o inteligentnym i skutecznym zarazem rad spos 28.04.09, 16:42
            > Maciej pisze to co jest faktem

i do tego dodaje własne idiotyczne komentarze. A poza tym takie
            bezsensowne powtarzanie "faktów" gdzie popadnie nie świadczy
            najlepiej o inteligencji piszącego, nieprawdaż? Watek o mostu już
            był i nic nowego nie wniesie powtarzanie tego samego wkoło Macieju
            gdzie popadnie, zgadza się?

> widząc te cuda na kiju w Gliwicach, w ogóle nie mają i nie będą
            mieć szacunk
            > u do żadnego bez wyjątku znaku na drodze.

To jeszcze w ogóle ktoś ma jakis szacunek do znaków? Wyjeżdżasz z
            argumentem, który powinien być, ale od dawien dawna go nie ma.

> To co dzieje się od szeregu lat w Gliwicach,
            > że najpierw było ograniczenie którego nikt nie respektował

To się dzieje w całej Polsce. Znaki stawiane sa administracyjnie bez
            uzasadnienia technicznego, bo ktoś ma ochotę mieć wiochę przed
            domem, jak Berezowski na przykład. Gdyby został prezydentem, to
            pewnie by zaczął urzędowanie od postawienia lasu takich
            bezsensownych znaków, nieprawdaż?

> tak sobie ad hoc podniesiono jego nośność zamiast ją
            > obniżyć.

Głupio ci się wydaje, że ad hoc. Zgodnie z tekstem ekspertyzy, która
            głosi, że most wytrzyma wszelkie wystepujące w polskiej przyrodzie
            drogowej obciążenia.

> No i efekt jest taki ze kierowcy w Polsce nagminnie wjeżdżają pod
            wiadukty o og
            > raniczonej wysokości

Te dwa przypadki, to według ciebie nagminność?

> na przejazdy kolejowe niestrzeżone- prosto pod koła lokomotywy

Według analizy statystyk kolejowych najwięcej wypadków powodują
            pojazdy ruszające wolno spod znaku stop przed przejazdem, a więc te,
            które przestrzegają przepisów. Dziwne, ale prawdziwe. ZUpełnie
            przeczy to twojej tezie, że wypadki powodują tylko ci, co nie
            przestrzegają przepisów.

> na drogach bilans śmiertelnych wypadków na skutek przekroczonych
            prędk
            > ości jest przerażająco alarmujący!

I twoim zdaniem ma to jakiś związek z bezsensownym znakiem przed
            przedmiotowym mostkiem?

> No a mój przedpiśca i wredny prześmiewca, robi sobie jeszcze żarty
            z tego.

Czytanie pierdół zawsze mnie pobudza do śmiechu.
    • Gość: opserfer neostrady Takie i podobne absurdy trzeba napiętnować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 09:02
      W Dzienniku Zachodnim red. Wroński porusza podobny temat, z którym Gliwiczanie pod egidą radnego Berezowskiego borykają się od szeregu lat.
      gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/995093.html
      "Najwyższy czas! Do tej pory drogowców ten temat nie zajmował. A wystarczy przejechać czeską granicę, by przekonać się, że tam nie ma takich absurdów - komentuje Edward Wojtasik z Górnośląskiego Stowarzyszenia Przewoźników Drogowych."
    • Gość: mas_ztalski Takie jaja robi sobie "pan na włościach" ZF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 11:02
      gliwice.naszemiasto.pl/forum/wiadomosci/367299_1023556.html
      niedlugo o Gliwickich absurdach będą opowiadać dowcipy na całym świecie, jak za przeproszeniem o Wąchocku czy o grzebieniu sprzedawanym przez łysego Szkota.
    • Gość: kusy w drogowych absurdach nie chcą o "cudzie" pisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 19:57
      w ostatnim czasie zaczeto przygladac sie drogowym absurdom, jest wiec nadzieja, ze kryminalna sytuacja z dewastowanym mostem, ujrzy wreszcie swiatło dzienne!
      • pr51 kryminalista kusy dał głos 13.05.09, 20:14
        > ze kryminalna sytuacja z dewastowanym mostem, ujrzy wreszcie
        swiatło dzienne!

Kiedy go dewastujesz? Czemu się tym chwalisz? Most za dnia jest
        widoczny w całej krasie. Może go w myslach schowałeś do kieszeni?

Napisz jakiś kolejny idiotyzm, bo już się nie mogę doczekać, żeby go
        znowu skomentować.
        • Gość: jadzia Dobry fryzjer w gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 21:05
          dzie w gliwicach dobry fryzier co krenci fajowe loczki????
          • Gość: szermień Re: Dobry fryzjer w gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 23:06
            Gość portalu: jadzia napisał(a):

> dzie w gliwicach dobry fryzier co krenci fajowe loczki????

moze nie loczki, ale lody kreci trak, ze sawicka moze sie od niego uczyć;
            tu szkola -
            miasta.gazeta.pl/katowice/1,72739,5686461,Falszywe_wladze_Gliwic_likwiduja_tramwaj.html
            • Gość: jadzia Re: Dobry fryzjer w gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 18:35
              ja tam wole lody w kafuze a nie od niego bo niedobre pewnie
    • Gość: jacoppo zmieniono oznakowanie na Portowej, a nośność cuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 23:02
      prawdopodobnie jesteśmy bliscy, wyrzucenia ze stanowiska Zygmunta Frankiewicza.
      na jego szkode, stopniowo i powoli, wszyscy bez wyjątku przekonują się do racji prof. Berezowskiego, który niemal jak Judym broni gnębionych i z premedytacją podtruwanych i niszczonych mieszkańców niekoniecznego tranzytu przez samo centrum Gliwic!
      My temu sukinsynowi wypłacimy należny mu napiwek, aż zapamiętają to jego potomkowie i pokolenia, zakładając oczywiście że te bękarty noszące jego nazwisko, są autentycznie jego ojcostwa.
      ja bym się takim ojcem brzydził zwyczajnie w życiu, ale nie wszystkich stać na taki komfort wyboru.
      motto:
      "Miałeś chamnie złoty róg, ostał ci się tylko sznur- i gałąź pod ciężarem zgięta".
      • pr51 jacoppo ma mantrę przed lustrem 16.05.09, 23:51
        > "Miałeś chamnie złoty róg

Trenujesz jacoppo nową mantrę przed lustrem?

> prawdopodobnie jesteśmy bliscy, wyrzucenia ze stanowiska Zygmunta
        Frankiewicza

I wczuwasz się w rolę clowna?

> My temu sukinsynowi wypłacimy należny mu napiwek

Cierpisz na rozdwojenie jaźni?

> ja bym się takim ojcem brzydził zwyczajnie w życiu

Załujesz, że twojej mamusi nie przeleciał? Nie lepiej mieć jakieś
        normalniejsze pomysły do rozważań?
    • Gość: hermes no i stało się, ale czemu ZF ma teraz pretensje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 17:41
      >
      >Dlaczego wszechmocny frankiewicz, nie nakazał ZDM aby tam wstawili znak 50 ton
      > ?

Zygmunt Frankiewicz:
      "W przypadku tramwajów wszystko jest ewidentne. To kosztowna zabawka, do której przez dziesiątki lat trzeba będzie dokładać. I która, będąc bardzo kosztowną, jest bardzo mało użyteczna.
      Temat likwidacji tramwajów wzbudza agresję. Ludzie posądzają mnie o
      ignorancję, kłamstwa i inne dziwne rzeczy.
      Jednocześnie jest koszmarna niechęć do zapoznania się z faktami i argumentami."

Cały wywiad z prezydentem w Gliwic w najnowszym Informatorze Rynkowym
      www.rynkowy.com.pl/wiadomosci/?p=4598
    • Gość: kural Skarżą "FRANCO_watego" za przeciążony most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 23:06
      wyjątkowy szkodnik i złodziej!
      • pr51 Re: Skarżą "FRANCO_watego" za przeciążony most 27.05.09, 22:14
        > wyjątkowy szkodnik i złodziej!

A co? Ukradł ci dziewictwo i zmusił twój móżdżek, żeby po raz
        pierwszy pomyślał?
    • Gość: benek "Prezydent jest nagi". Nie róbcie z Gliwic Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 18:49
      miasta.gazeta.pl/katowice/1,35055,5073406.html
      "Kuriozalny pomysł sprzed 12 lat, aby transkontynentalną autostradę A4 puścić przez centrum miasta, mści się dzisiaj ze zdwojoną siłą: przecina Katowice na pół i przelewa nieprzerwany potok ciężkiego ruchu tranzytowego przez przeciążoną tkankę aglomeracji."
      • pr51 benek nierozgarnięty 04.06.09, 19:26
        Jak juz coś benku cytujesz, to cytuj z sensem.

> "Kuriozalny pomysł sprzed 12 lat, aby transkontynentalną
        autostradę A4 puścić p
        > rzez centrum miasta

Pomysł ani nie jest kuriozalny, ani sprzed 12 lat. Jakbyś pomyślał,
        to byś nie cytował pierdołów. Pomysł pochodzi sprzed 40 lat, wtedy
        był to pomysł jak najbardziej normalny, a jej przebieg prowadził
        przez peryferia miasta. Tak samo jest normalne, że miasto się
        rozrasta i to, co kiedyś było za miastem, jest teraz w jego centrum.
        To samo czeka wiele innych dróg. Koziegłowy mają już drugą
        obwodnicę, bo pierwszą miasto wchłonęło już dawno i pewnie za 10-20
        lat trzeba będzie budować kolejną, bo domy już wyszły za tą drugą.
    • st-ach Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most 07.06.09, 23:29
      Proszę nie zapominać, ze Z.Frankiewicz mieszkaniec nowobogackich Żernik, prowincjonalnej i zapyziałej dzielnicy Gliwic (gdzie mieszkańcy chca go eksmitować za jakieś tam lokalne krzdzieże), nie moze decydować o losach Gliwic- miasta z wielowiekowymi tradycjami!
      • pr51 Re: Skarżą prezydenta Gliwic za przeciążony most 08.06.09, 00:04
        > Proszę nie zapominać, ze Z.Frankiewicz ... mieszkańcy chca go
        eksmitować za
        > jakieś tam lokalne krzdzieże

Pewnie puścił bąka, otworzył okno i ukradł sąsiadom świeże powietrze?

Podobno sam coś ukradłeś? Być może to było tylko typowe pisowskie
        szkalowanie, a może nie.
    • st-ach W Rybniku na gliwickiej walczą z hałasem 12.06.09, 09:42
      Oto artykuł - gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/1010372.html
      w którym piszą o faktycznym pozytywnym działaniu "miasta" w tym prezydenta z hałasem.

Aż żal serce ściska, że akurat my mamy dotąd takiego cholernego pecha, jedynie co ten człowiek p[otrafi zrobić, to psuć i handryczyć się z mieszkańcami.

ech
    • Gość: fa_riba Czy należy uznać że Sąd klepnął podniesienie nośno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:23
      Czy zatem należy uznać, że Sąd rejonowy w Gliwicach Postanowieniem z dnia 4 czerwca 2009r sygn. akt III Kp162/09 klepnął podniesienie nośności do 32 ton ????????????????????????????????

Przecież to byłby dopiero absurd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • soron1 no to lodziarzowi dostalo się po barach 16.06.09, 11:25
      wyrok sądu satysfakcjonujący mieszkańców, daje nareszcie twórcy tego koszmaru po krzyżu.
      Na pohybel franiowi (czytaj draniowi) lodziarzowi, który poprzez "fortunę za groszę" sprzedał szwagrowi Gliwckie tereny:
      katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/453119.html
      "W 1997 roku skupowaniem nieruchomości w Gliwicach zajął się Polski Bank Nieruchomości. Spółka była zarejestrowana w Złotnikach (woj. wielkopolskie). Jak ustaliliśmy w latach 1996—2000 Bank nie osiągnął żadnego zysku! Łączna strata firmy przekraczała 1 mln zł, a jej kapitał zakładowy w momencie wkroczenia na gliwicki rynek wynosił 10 tys. zł. Bank zaczął jednak skupywać działki i odsprzedawać je jednej z sieci hipermarketów. Wcześniej jednak musiał wnioskować o zmianę planu zagospodarowania przestrzennego. Z ustaleń kontrolerów wynika, że zarząd miasta wnioski Banku rozpatrywał w zadziwiająco szybkim trybie. Zgodnie z analizą wszystkich wniosków złożonych przez osoby prywatne lub podmioty gospodarcze, minimalny czas oczekiwania na rozpatrzenie tego rodzaju wniosków wynosił wówczas ponad rok czasu. Nie działo się tak w przypadku Banku, którego wnioski rozpatrywano od ręki. Nie uwzględniano przy tym obowiązującej procedury. Wiadomo ponadto, że firma kupowała działki, którymi interesowała się sieć hipermarketów. Kupowała je za dużo niższe pieniądze, niż te, które dostawał odsprzedając je hipermarketowi. Poprzez takie spekulacje Gliwice straciły ponad 6 mln zł z powodu braku opłaty planistycznej!"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka