Dodaj do ulubionych

Spotkanie forum 26.01.2002

20.01.02, 10:54
Wiemy juz kiedy, wiemy o jakiej godzinie, nie wiemy GDZIE i kto bedzie :) Oto
miejsce do wpisywania propozycji dotyczacych knajpek (koniecznie z dobrym
jedzeniem!) i lista obecnosci :)) ZACZYNAMY!

Magi + Matti
Propozycje: Bourbon Pub ul. Basztowa (jest zarelko ale dosc malo miejsca),
ewentualnie Va Bank (bez zarelka ale sa fajne skorzane kanapy) ul. Raciborska.
Obserwuj wątek
    • meg_s Re: Spotkanie forum 26.01.2002 20.01.02, 11:09
      meg - obecna, ale możliwe, że lekko spóźniona,
      jeszcze "nietutejsza" więc dostosuję się do wszelkich propozycji
    • Gość: Jimi Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.czarnecki.silesianet.pl 20.01.02, 12:17
      Jeszcze nie wiem czy będę mógł być, ale jakby się kto pytał to podpisuję się
      pod VABANKiem. Żarełka rzeczywiście nie ma, ale za to drinki!! - pierwsza
      klasa. To chyba jedno z niewielu (ogólnodostępnych) miejsc w Gliwicach w którym
      można wypróbować przepisy Mirka na Martini. Mają doskonałego barmana, który
      naprawdę wie co robi ;)) Polecam!!
      • meg_s Re: Spotkanie forum 26.01.2002 20.01.02, 12:49
        Gość portalu: Jimi napisał(a):

> Żarełka rzeczywiście nie ma, ale za to drinki!! - pierwsza
        > klasa. To chyba jedno z niewielu (ogólnodostępnych) miejsc w Gliwicach w którym
        > można wypróbować przepisy Mirka na Martini. Mają doskonałego barmana, który
        > naprawdę wie co robi ;)) Polecam!!

Litości - akurat tym razem muszę przyjechać samochodem

• Gość: Jimi Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.czarnecki.silesianet.pl 20.01.02, 21:41
          meg_s napisał(a):

>
          > Litości - akurat tym razem muszę przyjechać samochodem
          >

hmmm - a daleko masz do dom czy jeszcze za kierowcę tego wieczora musisz robić?
          Jak już będziesz miała mozliwość- naprawdę polecam Vabank!!

Nic nie sugeruję bo sam nie wiem czy będę. tak czy inaczej Pozdrawiam wszystkich
          serdecznie ;))
          • meg_s Re: Spotkanie forum 26.01.2002 20.01.02, 22:46
            Gość portalu: Jimi napisał(a):

> hmmm - a daleko masz do dom czy jeszcze za kierowcę tego wieczora musisz robić?

o 17.30 (o ile sie nie spóźnią) odbieram w Zabrzu dziecko, więc tramwajem
            zdążyłabym akurat na koniec spotkania, a wracam tez do Zabrza
            • Gość: Jimi Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.czarnecki.silesianet.pl 20.01.02, 22:55
              Hmmm - to tak wcześnie spotkać się planujecie?
              Obawiam się że z różnych względów nie mógłbym się pojawić na miejscu przed
              21.00, nawet 22.00...
              • Gość: Ee Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: 157.158.202.* 21.01.02, 08:07
                zapominasz, że forumowiczami są matki dzieciom i ojcowie rodzin (też) - nie da
                się balangować po nocach
                • Gość: Magiczna Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.bmj.net.pl 21.01.02, 15:12
                  Gość portalu: Ee napisał(a):

> zapominasz, że forumowiczami są matki dzieciom i ojcowie rodzin (też)

Hmmmmmmmmmmmmmm... ;)
                  • Gość: Ee Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.necik.pl 22.01.02, 16:36
                    Co hmmmmmmmmmm! Ja się przyznaję do dwóch synów, a i mąż nie byłby zachwycony,
                    jakbym gdzieś znikała po nocach.
                • Gość: Jimi Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.czarnecki.silesianet.pl 21.01.02, 20:50
                  Gość portalu: Ee napisał(a):

> zapominasz, że forumowiczami są matki dzieciom i ojcowie rodzin (też) - nie da
                  > się balangować po nocach

Ależ ja właśnie z tego powodu tak późno - jak mi już dziecię zaśnie, to będę miał
                  czyste sumienie zostawiając ją z moją lepszą połową (pierwsze 2 godziny zwykle
                  śpi bez problemu - dziecię oczywiście - potem asysta techniczna bywa niezbędna)

Zresztą - ustawiajcie jak Wam pasuje, bo ze mną to nie wiadomo ;((( niech
                  decyduje Vox Populi

Magi
                  Twój uśmiech w tym miejscu i w tym kontekście "zabrzmiał" dość wymownie ;)))

Pozdrówka
            • ballest Re: Spotkanie forum 26.01.2002 20.01.02, 22:59
              meg jeszsze nie skonczykas remontow ???
              • meg_s Re: Spotkanie forum 26.01.2002 21.01.02, 00:30
                ballest napisał(a):

> meg jeszsze nie skonczykas remontow ???

skończyły się... pieniądze na remont, teraz muszę zapracować, a na wiosnę dalsza
                część

• Gość: Magiczna Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.bmj.net.pl 22.01.02, 16:04
      Ekhem, chcialabym prosic zeby sie tu deczko ruszylo, moi drodzy - czasu coraz
      mniej!
      • gazeta_katowice Re: Spotkanie forum 26.01.2002 23.01.02, 15:20
        Macie coś przeciw, żeby na spotkaniu pojawił się ktoś z redakcji?
        Grab
        • Gość: Magiczna Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.bmj.net.pl 23.01.02, 16:01
          Ja nie mam :)) A co na to inni?
        • Gość: Magiczna Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.bmj.net.pl 23.01.02, 16:04
          A beda wywiady, zdjecia i rozdawanie autografow? ;))))
        • Gość: meg Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 16:25
          gazeta_katowice napisał(a):

> Macie coś przeciw, żeby na spotkaniu pojawił się ktoś z redakcji?
          > Grab

ależ skąd - prosimy bardzo
          tylko bez zdjęć :-)))

• Gość: Jimi Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.czarnecki.silesianet.pl 23.01.02, 17:26
          Jeżeli się pojawię - nie mam nic przeciwko, jeżeli nie - tym bardziej ;))))
          Co do zdjęć - jestem spokojny - i tak nie mieszczę się w kadrze ;)))

... mało nas troszkę co?
          • Gość: Magiczna Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.bmj.net.pl 23.01.02, 17:30
            No troszke...i nadal nie wiemy GDZIE idziemy :-/ Moze kolega z redakcji cos
            podpowie?
            • gazeta_katowice Re: Spotkanie forum 26.01.2002 23.01.02, 19:01
              Znam tylko bar na dworcu :-) Ale popytam tych redakcyjnych kolegów, którzy
              mieszkają w Gliwicach. Niestety dziś to oni już poszli do domu.
              Grab
      • Gość: meg Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 19:34
        ponieważ Piotlik nie chce zabrać głosu w sprawie lokalu:-) - przejrzałam obydwa
        wątki "Jadłem w..." i mam stamtąd trzy propozycje: "Puszta" (choć to może ciut
        daleko), "Spartan" na Rynku i wspominał też coś pozytywnie o nowootwartej
        knajpie na ul. Średniej ?
        poza tym przy okazji poprzedniego umawiania padła propozycja pubu "3M"

reasumując - a może na Rynku, niekoniecznie pod Neptunem? (choć tak się miało
        zacząć)
        • Gość: piotlik Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.warsnet.trzepak.pl 23.01.02, 20:49
          Aby tej naszej świeckiej tradycji stało sie zadość, stwierdzam ostatecznie i
          autorytatywnie :-), że spotykamy się w sobotę o 18.00 w kawiarni "MICHAŁEK".
          Będziecie zgadywać, czy mam powiedzieć gdzie dokładnie znajduje się miejsce
          naszego przyszłego spotkania? Pozdrawiam....
          p.s. Meg - nie odzywałem się, ponieważ byłem "poza zasięgiem" ;-).
          • Gość: Jimi Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.czarnecki.silesianet.pl 23.01.02, 23:00
            MICHAŁEK - gdzie to??
            18.00 ?? hmm - nie da się choć odrobinę poźniej? 20.00, 19.00??
            Kiedyś była mowa o dobrym żarełku - czy mają tam cosik takiego?

Naprawdę wspaniale (żarełko picie) jest "U Holendra" (Tarnogórska) ale tak -
            ciut ciut daleko ;(( ... Za to mogę Was tam zawieźć - i odwieźć do centrum
            (skoro Meg i tak przyjedzie autem to połączę się w bólu i zachowam abstynencję
            w ten wieczór... Co Wy na to?
            • Gość: piotlik Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.warsnet.trzepak.pl 23.01.02, 23:10
              Holender !!! Żaden "U Holendra". Tylko "Michałek". A co godziny spotkania to
              możemy się potargować ;-). Pozdrawiam.
              • Gość: Jimi Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.czarnecki.silesianet.pl 23.01.02, 23:14
                Gość portalu: piotlik napisał(a):

> Holender !!! Żaden "U Holendra". Tylko "Michałek". A co godziny spotkania to
                > możemy się potargować ;-). Pozdrawiam.

OK :)) - zdradzisz gdzie ten przybytek??

A co do godziny - zaczynamy licytację - 21.00 ;))) (Auuu!! nie bijcie!!)

• Gość: piotlik Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.warsnet.trzepak.pl 23.01.02, 23:35
                  Do "Michałka" to ja Was dopiero zaprowadzę. Zaufajcie mi. A tymczasem spotkajmy
                  się na rynku (EMPiK lub Neptun). 21.00 ??? Nie wiem jak reszta uczetników
                  spotkania, ale wydaje mi się, że to trochę za późno. Może w ostateczności
                  20.00. Zaczekajmy na głosy osób, które mają się pojawić. Bo jak na razie to
                  możemy:
                  1. negocjować
                  2. zawrzeć umowę ramową
                  3. podpisać list intencyjny
                  4. zainteresować się umową przedwstępną
                  p.s. ja w każdym razie jestem "flexibel" hihi
                  • Gość: Jimi Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.czarnecki.silesianet.pl 23.01.02, 23:47

> Do "Michałka" to ja Was dopiero zaprowadzę. Zaufajcie mi. A tymczasem spotkajmy
                    > się na rynku (EMPiK lub Neptun). 21.00 ??? Nie wiem jak reszta uczetników
                    > spotkania, ale wydaje mi się, że to trochę za późno.

Na tym polega sztuka negocjacji - 20.00 jest już bardziej OK i właśnie o nią mi
                    chodziło;) Co Wy na to?

Może w ostateczności
                    > 20.00. Zaczekajmy na głosy osób, które mają się pojawić. Bo jak na razie to
                    > możemy:
                    > 1. negocjować
                    > 2. zawrzeć umowę ramową
                    > 3. podpisać list intencyjny
                    > 4. zainteresować się umową przedwstępną
                    > p.s. ja w każdym razie jestem "flexibel" hihi

Pkt 1 i 3 zusammen. W razie gdybym nie dotarł na 20.00 będę dzwonić jak tam się
                    znaleźć... Oooczywiście jeżeli innym to pasuje ...

Liczę na Was - Wasz "Barfly"
                  • Gość: Magiczna Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.bmj.net.pl 24.01.02, 09:14
                    No to 20-ta na Rynku a potem do "Michalka" (Bog wie, gdzie to...) Mam nadzieje,
                    ze nazwa "kawiarnia" jest w tym wypadku nieco mylaca?
                  • Gość: meg Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: 192.168.0.* 24.01.02, 09:48

> Do "Michałka" to ja Was dopiero zaprowadzę.

tylko zdradź gdzie tam można zaparkować, żeby po powrocie znaleźć samochód zdatny
                    do powrotu

> A tymczasem spotkajmy się na rynku (EMPiK lub Neptun).

Neptun !!!

> 21.00 ??? Nie wiem jak reszta uczetników spotkania, ale wydaje mi się, że to
                    > trochę za późno. Może w ostateczności 20.00.

to absolutna, skrajna ostateczność (a gdyby tak 19.30?)

• Gość: meg Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: 192.168.0.* 24.01.02, 10:46

> Do "Michałka" to ja Was dopiero zaprowadzę. Zaufajcie mi

zaufać? ale tylko w kwestii wyboru lokalu :-)))
                    • Gość: Ee Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: 157.158.202.* 24.01.02, 11:39
                      Nie będę ukrywać, że włóczenie się po nocy po mieście nie jest dla mnie
                      pociągające..... W dzień można dostać po pysku, a co dopiero w nocy.....
                      • Gość: Magiczna Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.bmj.net.pl 24.01.02, 12:59
                        Alez Ewuniu, z takimi mezczyznami nic nam nie grozi! :))
                        • Gość: piotlik Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.warsnet.trzepak.pl 24.01.02, 16:19
                          Kilka końcowych uwag. Z w/w wypowiedzi wynika, że późniejszy termin spotkania
                          nie jest przeszkodą. Dlatego biorąc pod uwagę wszystkie przedstawione sugestie,
                          proponuje spotkać się o 19.30 pod Neptunem. Z tamtąd mamy już tylko ok.20 m
                          do "Michałka" !!! Ale teraz najciekawsze....poszedłem dzisiaj wstępnie
                          zarezerwować stoliki, a tu mały psikus. "Michałka" nie ma !!! Natomiast jego
                          miejsce zajął pub "Fiction". To już nie to co dawny "Michałek" i ta nazwa nieco
                          pretensjonalna, ale co tam. Ważne nie miejsce, a towarzystwo. Dobra wiadomość
                          również dla Magicznej. O ile w "Michałku" nie było możliwości
                          przekąszenia "czegoś" konkretnego (poza kawą i ciasteczkami), to w "Fiction",
                          po wstępnym zapoznaniu sie z menu, taka możliwośc istnieje :-). Dla
                          dokładniejszej orientacji i spóźnialskich podaję lokalizację: dawna "kultowa"
                          pizzeria "U Słonia", pomiędzy kiepską księgarnią "Świat Książki" a "Buisiness
                          Pub'em" - oczywiście na rynku. Proszę o potwierdzenie przybycia - od tego
                          zależy ile zarezerwować miejsc. Pozdrawiam i do zobaczenia.
                          p.s. Pana J.Grabowskiego również zapraszamy !
                          • Gość: meg Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 20:32
                            + !
                          • Gość: Magiczna Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.bmj.net.pl 25.01.02, 08:49
                            No to "bąba" ;)))))
                          • gazeta_katowice Re: Spotkanie forum 26.01.2002 25.01.02, 11:42
                            Redakcja x 2, jeśli można :-)
                            • Gość: Magiczna Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.bmj.net.pl 25.01.02, 11:43

> Redakcja x 2, jeśli można :-)

Mozna mozna...kurcze zaczyna sie robic ekscytujaco :))

• Gość: Magiczna Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.bmj.net.pl 25.01.02, 13:57

> Redakcja x 2, jeśli można :-)

A tak swoja droga to juz dawno przyszlo mi do glowy, zeby kogos z redakcji na
                              jakies nasze spotkanie zaprosic...Ale wtedy wygladaloby to tak, ze sie narzucamy,
                              bo nas wydrukowali :)) Ha ha :))
    • Gość: Magiczna Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.bmj.net.pl 26.01.02, 11:59
      Alescie zaniedbali ten watek :-/ To kto w koncu bedzie???
      • Gość: Jimi Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.czarnecki.silesianet.pl 26.01.02, 12:12
        Się melduję!! Będę - być moze nieco spóźniony - do zobaczenia!:))
        • Gość: piotlik Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.warsnet.trzepak.pl 26.01.02, 13:23
          Stolik już zarezerwowany !!! Możecie przychodzić od 19.30. Ja się pojawię
          ok.20.00 :-). Do zobaczenia.
          • Gość: ? Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.02, 13:32
            a jo wos tam podlicza, ha,ha,ha!(?)
          • meg_s Re: Spotkanie forum 26.01.2002 26.01.02, 16:51

> Możecie przychodzić od 19.30. Ja się pojawię
            > ok.20.00 :-). Do zobaczenia.

Magi! to my rozpoznajemy redakcję? :-))

• Gość: meg Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.02, 18:04

> Stolik już zarezerwowany !!!

a jak stolik nas pozna?
    • Gość: Jimi Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: *.czarnecki.silesianet.pl 26.01.02, 23:00
      Naprawdę cieszę się, że Was poznałem (oprócz Cieie Piotlik pieronie - bo Ciebie
      to znam od zawsze ;))))))))))))))))))))))))))))))))

i naprawdę cieszę się, że mój secret plan wypalił (No może nie do końca tak jak
      chciałem, ale zawsze coś...) Cieszę się, że i z Mirkiem mogliśmy pogadać ;))

Pozdrowienia szczególnie dla nieobecnych!!!!!!
      Wasz Barfly
      • sebush Re: Spotkanie forum 26.01.2002 27.01.02, 11:07
        Dzieki za pozdrowienia, ale ja niestetynie moglem byc z przyczyn nazwijmy to
        geograficznych, jestem terazna stypendium w Berlinie, ale jak juz wroce to
        chetnie sie z Wami zobacze, teraz pozostaly mi jedynie posty na forum_gliwice.
        Mam nadzieje, ze dobrze zescie sie bawili?!

Sebuch :-)
      • magiczna Re: I po spotkaniu 27.01.02, 11:13
        Grono znow sie powiekszylo :) Bylo super! Dzieki dla Jarka, Ani i Tomka, ze
        zechcieli sie z nami spotkac i troche pogadac o dupie Maryny ;) Pozdrowienia
        dla Jumiego, ktory jakims cudem zmiescil sie w drzwi ;) Zastanawia mnie fakt
        oplaconego rachunku, hehe - wychodzilismy z Mattim ostatni, po 23-ciej i nie
        zaplacilismy ani grosza :)) Dzieki temu komus, kto to wymyslil, ale fajnie by
        bylo gdyby sie ujawnil...Jimi? :)))
        Fajnie bylo tez pogadac z Mirkiem - obiecuje, wiecej sie udzielac, zebys
        wiedzial, ze nie gadasz sam ze soba :) Ale przeciez wiesz, ze tu jestesmy,
        don't you? ;)
        I tym optymistycznym akcentem koncze swoj wpis. Jest godzina 11:15, temperatura
        10 st. C i wieje typowo gdanski wiatr, hehe, a my dopiero wstalismy :))
        • Gość: piotlik Re: I po spotkaniu IP: *.warsnet.trzepak.pl 27.01.02, 17:24
          Ja również chciałbym podziękować wszystkim obecnym za przybycie. Osobiście
          uważam, że nasze spotkania stają sie coraz bardziej interesujące i przychodzi
          na nie coraz więcej osób. Tym razem "świeżość" wniosła TRÓJCA Z GAZETY ;-). Już
          nie mogę doczekać sie następnego, dlatego powoli rozglądam sie za miejscem
          kolejnego spotkania. Mam również nadzieje, że wszyscy będziemy mieli wówczas
          więcej wolnego czasu i dłużej pokonwersujemy.
          p.s. Ee! W jaki sposób usprawiedliwisz swoją nieobecność? Przecież jeszcze nie
          tak dawno napisałaś: "...Termin jest śliczny..." ?!?!?!?
          • Gość: Jimi Re: I po spotkaniu IP: *.czarnecki.silesianet.pl 27.01.02, 18:47
            No właśnie!, z rozpaczy napisałem nawet dla Ciebie poemat:

Ee, Eeeee!!
            Gdzieżeś ty gdzieeeee !!!!???

;)))))))))))))))))
            ....no i co z tego że krótki, ale się przynajmniej rymuje ;)))))))
            • Gość: Ee Re: I po spotkaniu IP: 157.158.202.* 28.01.02, 10:46
              Boże! jestem wzruszona! wreszcie ktoś dla mnie napisał poemat. Następny raz
              choćby na czworakach, ale dolezę!!!!!
      • Gość: Ee Re: Spotkanie forum 26.01.2002 IP: 157.158.202.* 28.01.02, 10:44
        BARDZO żałuję, że mnie nie było, ale w sobotę wróciłam o 19:30 po 12-tu
        godzinach pracy. Marzyłam tylko o łóżeczku. Mam nadzieję, że nie było to
        ostatnie spotkanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka