Dodaj do ulubionych

Czy radny MB juz dopial swego?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 16:17
W rejonie Portowa-DK88 zmieniono oznakowanie ze wskazaniem objazdu centrum
przez ciezarowki poprzez DK88 i A4. Ale jest jedno ale. W miedzyczasie
Frankiewicz znowu zagral mieszkancom na nosie i podniosl nosnosc mostu na
Orlickiego z 16 do 32 ton. Wobec tego objazd ten dotyczy ciezarowek powyzej 32
ton, a wiec skutek oznakowania praktycznie zaden. Teraz powinno sie wywalczyc
obnizenie nosnosci mostu zgodnie z jego stanem technicznym do 16 ton.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Czy radny MB juz dopial swego? IP: 195.205.21.* 06.06.09, 23:48
      Przerobić most na kładkę dla pieszych!
      • Gość: mieszk Sowińskiego z tą nośnością to dopiero kręcenie lodów przez ZiF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 10:18

> Przerobić most na kładkę dla pieszych!

nosnosc mostu to nie guma w majtach starki, ktora sama sie naciaga z wiekiem, ale i ta wraz z naciaganiem niedlugo potem urywa sie.

Oczywiście most tak jak kazdy tego typu obiekt posiada wyliczenia z pewnym naddatkiem wspolczynnika bezpieczenstwa, i dlatego ten most jeszcze sie nie zawalil i moze nawet nie zawali. Faktem jednak jest ze zblizono sie bardzo niebezpiecznie do wyliczonych wielkosci.
        Projektant za to co zrobił (najpierw na podstawie wyliczeń i empirycznych uwarunkowań wnioskował obniżenie nosności mostu do 16 ton a później pozwolił na to co zrobiono dzwigając do 32 ton), powinien siedzieć w kryminale!
      • Gość: gosc Re: Czy radny MB juz dopial swego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 12:39
        > Przerobić most na kładkę dla pieszych!
        On w tej chwili jest kladka dla pieszych, a Frankiewicz puszcza przez niego tiry!
    • pr51 mieszkanka ma ciągle zwidy 07.06.09, 10:13
      > ton, a wiec skutek oznakowania praktycznie zaden. Teraz powinno
      sie wywalczyc
      > obnizenie nosnosci mostu zgodnie z jego stanem technicznym do 16
      ton.

Raczej wywalczyć obniżenie nośności zgodnie ze stanem umysłowym
      mieszkanki, bo poziom techniczny mostu jest w porzo.
    • Gość: Agnieszka MB nic nie robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 10:39
      Ten radny nic nie robi tylko za dietę zmienia samochody. Obiecywał, że na
      Zwycięstwa będzie deptak i nie ma deptaka. Poza tym poparł zlikwidowanie
      tramwaju. Więcej na niego nie zagłosuję.
      • Gość: kibic Re: MB nic nie robi IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.09, 12:01
        Agnieszka napisał(a):

> Ten radny nic nie robi tylko za dietę zmienia samochody. Obiecywał, że na
        > Zwycięstwa będzie deptak i nie ma deptaka. Poza tym poparł zlikwidowanie
        > tramwaju. Więcej na niego nie zagłosuję.

Masz racje. On takiego trutnia jak ty, do swojego szczęścia nie potrzebuje:-)
      • Gość: gosc Re: MB nic nie robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 12:38
        > Ten radny nic nie robi tylko za dietę zmienia samochody. Obiecywał, że na
        > Zwycięstwa będzie deptak i nie ma deptaka. Poza tym poparł zlikwidowanie
        > tramwaju. Więcej na niego nie zagłosuję.
        Slusznie, po co mu nacpanmi wyborcy. Ale kiedy ty Frankiewicz glosowales na MB?!
      • gliwiczanie Re: MB nic nie robi 07.06.09, 12:57
        Tak jest, a organizacja ruchu na Portowej sie sama zrobila! Tak samo sama sie
        zrobila na Daszynskiego i Rybnickiej! MB wymusil na Wieczorku te organizacje! A
        Wieczorek to ten od badania sladow opon na Portowej.
        • Gość: arkan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 13:01
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Agnieszka Re: MB nic nie robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 13:20
            Mam lekko upośledzonego sąsiada, który też co chwile składa doniesienia do
            prokuratury, skargi i wnioski. To jego główne zajęcie w stworzonym przez siebie
            świecie schizofrenika. Facet chodzi po ulicy i sam do siebie gada a podobno jego
            mieszkanie jest pod sufi założone segregatorami ze skargami.
            Myślę, że na tę sama przypadłość cierpi MB.
            • Gość: end Re: MB nic nie robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 13:36
              Racja, tylko wariat moze nie doceniać poswiecenia i determinacji z jaką
              Frankiewicz likwiduje miasto i zamienia go w strefe industrialna i węzeł drogowy
              Trzeba, wzorem sowietów, wszystkich dysydentów i niezadowolonych mieszkańców
              pozamykać w szpitalach psychiatrycznych
              • Gość: wierszoklechta do tego nie daleko, już o tym pisza ma forumFG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 14:04
                > Trzeba, wzorem sowietów, wszystkich dysydentów i niezadowolonych mieszkańców
                > pozamykać w szpitalach psychiatrycznych.

poniżej:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=96288436&a=96332435
                to watek o wyrzucaniu z sal sadowych i UM w Gliwicach na zbita twarz nieszkancow, walczacych z tranzytem i TIRami zatruwajacymi cale rodziny.

dopoki incydent ten mial miejsce podczas obrad komisji problemowej RM, mozna bylo uznac go za precedens, ale kiedy precedensy zaczely sie zdarza w niezawislym- zdawac by sie moglo sadzie, no to juz nie przelewki, nalezy powiadomic helsinska fundacje praw czlowieka, a jest podobno rowniez luksemburska?

"niechaj wzdy narodowie wiedze taka maja
                iz polacy ze Gliwic demokracje znaja"
            • Gość: kibic Re: MB nic nie robi IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.09, 16:20
              Agnieszka napisał(a):

> Mam lekko upośledzonego sąsiada, który też co chwile składa doniesienia do
              > prokuratury, skargi i wnioski. To jego główne zajęcie w stworzonym przez siebie
              > świecie schizofrenika. Facet chodzi po ulicy i sam do siebie gada a podobno jeg
              > o
              > mieszkanie jest pod sufi założone segregatorami ze skargami.

Podejrzewam, ze może to być gratisowy(giluś) lub zmywak, który podszywa sie tutaj pod opserwera. Najlepiej Agnieszko poproś o zmianę oddziału, bo już zaczynasz bredzić:-)
              • Gość: Agnieszka Re: MB nic nie robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 17:03
                Nie rozumiem o co ci chodzi? Jaki giluś? Rzadko zaglądam na to forum i nie znam
                was. Napisałem co myślę, nie wiedziałam, że nie wolno.
                • Gość: kibic Re: MB nic nie robi IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.09, 19:56
                  Agnieszka napisał(a):

Napisałem co myślę, nie wiedziałam, że nie wolno.

Nie rozpaczaj Agnieszko, ja też napisałem tylko co myślę, a myślę, że mi wolno;-)
            • Gość: anka Re: MB nic nie robi IP: 83.230.38.* 10.06.09, 15:00
              Czy byłaś u MB, skoro wiesz, że ma mieszkanie pod sufit z
              segregatorami?
      • Gość: end Re: MB nic nie robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 13:39
        Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> Ten radny nic nie robi tylko za dietę zmienia samochody.
        > Poza tym poparł zlikwidowanie
        > tramwaju.

Bo kupił sobie 100 autobusów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka