junkersica Re: Do JUNKERSICY! PILNE! 20.07.10, 22:39 Już, odebrane. Możesz, nic sie nie stanie Odpowiedz Link
junkersica Re: Do JUNKERSICY! PILNE! 20.07.10, 22:49 O której trzymać kciuki? Aha, napisz koniecznie PO. Odpowiedz Link
stapelia Re: Do JUNKERSICY! PILNE! 20.07.10, 22:52 też trzymam kciuki nie obrzygaj wszystkich dookoła Odpowiedz Link
kromlek Re: Do JUNKERSICY! PILNE! 20.07.10, 22:55 Nie wolno pisać tak, że inni nie rozumieją Odpowiedz Link
junkersica Re: Do JUNKERSICY! PILNE! 20.07.10, 22:56 hehee rozgryzłaś temat. No kurczę, to chyba nie tajemnica, ale to Harmoniak musi się zdemaskowac sama Odpowiedz Link
anka.83 Re: Do JUNKERSICY! PILNE! 21.07.10, 08:39 To nie KRZYCZCIE do siebie tak głośno, wtedy nikt nie będzie "podsłuchiwał" na wątku Anyway, cokolwiek o jest, to też trzymam kciuki Odpowiedz Link
stapelia Re: Do JUNKERSICY! PILNE! 21.07.10, 08:55 hihhi no to się zrobił abstrakcyjny wątek. Taki hyde park Odpowiedz Link
kromlek Re: Do JUNKERSICY! PILNE! 21.07.10, 09:51 > Dżizas ludzie. Matko. Dokładnie! Zawsze jesteśmy z Tobą! Odpowiedz Link
harmoniak PO 21.07.10, 11:23 Drodzy moi, jestem po gastro. Moje wrażenia są dość pozytywne, w sensie jestem dumna z siebie, że tak dobrze mi poszło. Pielęgniarka mnie chwaliła, że jestem wzorową pacjentką, ale może każdemu tak mówi Badanie jest obleśne, ale nie boli. Da się wytrzymać. Trzeba tylko zamknąć oczy, równo oddychać i liczyć barany Dyskomfort jest spory, ale w sumie gorzej wspominam niektóre wizyty u dentysty. Rozpoznanie: status normalis, czyli wszystko wygląda OK, ale mam dodatni wynik testu na h. pylori. Zatem może przez tę bakterię mam niską b12? Czytałam, że h.pylori nie leczy się, jeśli nie ma stanu zapalnego w żołądku, a ja chyba go nie mam. Pobrali mi 9 wycinków, w tym z dwunastnicy. Wyniki za 2 tygodnie. Jak ktoś umie skomentować moje wyniki, to bardzo proszę. Jestem PO i świat wydaje się taki piękny Odpowiedz Link
harmoniak Re: PO 21.07.10, 11:28 A, Maja, dzięki za cynk o hormonie. Przed badaniem wzięłam hormony, popiłam niewielką ilością wody. Dobrze, że tak zrobiłam, bo to pomogło mi poradzić sobie z ogromnym stresem. Dziś w nocy śniło mi się gastro Odpowiedz Link
junkersica Re: PO 21.07.10, 11:31 KOMENTARZ: Gratulacje, jesteś dzielna Pylori się powinno leczyć, gdyż wywołuje wrzody na żołądku. Reszta jest super Należy Ci sie dzień wolny od wszelkich obowiązków Odpowiedz Link
stapelia Re: PO 21.07.10, 11:41 ja słyszałam , że nie ma co szaleć, każdy z nas ma tą bakterie tak jak candidę, chlamydie i inne szkodliwe w nadmiarze rzeczy. Odpowiedz Link
kromlek Re: PO 21.07.10, 11:55 Czyli przydało się nasze wsparcie, choć mało kto wiedział o co chodzi . Bardzo łatwo to powiedzieć: licz barany i równo oddychaj, z rurką w gardle. Badanie oczywiście nie boli, ale moje wrażenia z badania sprzed około 16 lat były takie, że lekarz rzeczywiście mówił, żeby równo oddychać, ale mówić to można, całe badanie to była walka, żeby złapać oddech pomiędzy odruchami wymiotnymi. Teraz sprzęt podobno nowocześniejszy, więc liczę, że będzie lepiej, ale na pewno w poniedziałek 2.08 nie będę tak dzielny jak Ty . Odpowiedz Link
junkersica Re: PO 21.07.10, 12:17 Iwona, ja też przy gastroskopii wymiękłam. To było obrzydliwe i coś mi się wydaje, że wiek sprzętu nie ma tu nic do rzeczy Odpowiedz Link
kromlek Re: PO 21.07.10, 12:24 Faceci generalnie są mniej dzielni, niż kobiety. A w kwestiach medycznych to już jest przepaść . P.S. Ciekawe, kiedy ten super merytoryczny wątek zostanie wycięty . Odpowiedz Link
junkersica Re: PO 21.07.10, 12:30 Heh, może nie zostanie? Będzie miejsce na forumowe plotki i żale Odpowiedz Link
anka.83 Re: PO 21.07.10, 13:04 Harmoniak a miałaś przez nos tą rurkę wprowadzaną czy przez gardło? Ja mam KOSZMARNIE wrażliwe gardło, byle dotknięcie w tamtym miejscu i odruch wymiotny momentalnie jest. Jak byłam u ortodonty i pobierali mi wyciski, to masa trochę wyszła w stronę gardła i UPS Trzeba było od nowa Nie wiem, jak np. ludzie przechodzą wyciskanie ropy na migdałkach moja koleżanka ten cudowny zabieg miała kilka razy)... Odpowiedz Link
harmoniak Re: PO 21.07.10, 17:47 Zwariowałabym, gdybym miała rurę w nosie! Zatem przez gardło. Też obawiałam się o odruch wymiotny, po mam podobnie jak Ty. Przed badaniem jednak psikają Ci w gardło środkiem znieczulającym i nie czuje się właśnie tej wrażliwej części. Boli mnie teraz gardło w miejscu gdzie była rurka i żołądek cierpi Odpowiedz Link
kromlek Re: PO 21.07.10, 20:58 > Zwariowałabym, gdybym miała rurę w nosie! Eeee, rurki wtykają w różne miejsca i ludzie nie wariują. Przynajmniej nie od razu . > Zatem przez gardło. Też obawiałam się o odruch wymiotny, po mam podobnie jak Ty > . Przed badaniem jednak psikają Ci w gardło środkiem znieczulającym i nie czuje > się właśnie tej wrażliwej części. Są dwa podejścia. Albo znieczulenie gardła albo relanium przed badaniem. Minusem znieczulenia jest to, że nie czujesz przełyku, czyli możesz się zakrztusić czymś, co jednak mimo znieczulenia wróci z żołądka albo po prostu śliną. Ja dostałem receptę na relanium , ale i tak już dawno nieważna, więc pójdę na żywca. > Kromlek, czemuż gastro będziesz miał? Stare historie powróciły, żołądek się buntuje przeciwko wszystkiemu, choć fakt, że czasem go nie rozpieszczam. A że w nastoletnim wieku byłem w stanie przedwrzodowym z nadszarpniętą dwunastnicą, to teraz, po ponad roku od powrotu dolegliwości żołądkowych w końcu mówię dość i odważyłem się zapisać na gastroskopię. Trzeba sprawdzić, co tam siedzi. > > Czyli przydało się nasze wsparcie, choć mało kto wiedział o co chodzi > > O tak, bardzo. Dzięki wszystkim. Szczególnie Stapelii za złotą radę. :] Dzięki temu można było się domyślić, co Cię czeka. Odpowiedz Link
stapelia Re: PO 21.07.10, 22:59 ee nie, to dzięki Junkersicy mi się przypomniało, że kiedyś Harmoniak pisała, że idzie na gastro Odpowiedz Link