patitoja
12.01.12, 14:44
Ponieważ od dawna nie za dobrze się czuję postanowiłam zrobić podstawowe badania i pokazać je Wam wraz z opisem dolegliwości z prośba o pomoc w ich interpretacji.
Wyniki: hemoglobina 12,6(12-16)
TSH3 generacji 2,247 mlU/l (0,53-4,6)
FT3 2,57 pg/ml(2,1-3,8) tj. 27,65%
FT4 1,11 ng/dl (0,82-1,63) tj. 35,80%
Objawy:
-przewlekłe pieczenie oczu(przeprowadzona cała diagnostyka bakteriologiczno-alegiczna i nic. Wyszedł jednak demodex(nużeniec)-zrobiłam badanie ponieważ na potegę wypadały mi rzęsy.Po przeleczeniu rzęsy nie wypadają , ale oczy nadal szczypią)
-"ociężałość" umysłowa, rozkojarzenie ,słaba pamięć
-ciągłe bóle łydek: nie są to skórcze, ale nogi mam obolołe i cięzkie.Szczególnie rankiem.Żylaków brak
-"dyskotekowe" bóle stawów tzn. bez żadnej przyczyny i innych objawów zaczynają mnie bolec np. dwa kolana na raz. Ból przechodzi po kilku-kilkudziesięciu minutach na np. kilka dni i potem nagle zaczyna mnie bolec nadgarstek. Znów brak przyczyny, czas zrózniocowany , ból znika sam . Takie skaczące bóle dotyczą kolan i nadgarstków.
-temp. 36,8-37,2. Mierzę rano.
-w nocy budzę się z wilgotna, spocona na plecach skórą. A śpie w tem. 19 st, nie jest mi gorąco.
-niskie ciśnienie, pije kilka kaw dziennie any funkcjonować;
-często "hula" mi w głowie- np. siedze przy kompie, zamykam oczy a w głowie mam karuzele, wszystko mi wiruje. Jak otworze oczy to dziwne uczucie mija.
-do tego ciagle nic mi sie nie chce, nie ma siły. Akurat z tym uczuciem walczę i poprostu nie daję mu sie ogarnąc. Nie zawsze to się udaje.
-zaintersowanie seksem mimo braku innych problemów -0%
To tak w skrócie. Nie wiem, czy czy to sa objawy jakiejkolwiek klasyfikowanej medycznie choroby, ale czuje się z nim źle i chce to zmienić.