Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

11.09.12, 22:36
moje TSH to 1,03.....dodam ze doktorka na razie tylko to mi zleciła gdyż w bardzo krótkim czasie przybrałam na wadze, wartosci cholesterolu sa dużo ponad normę, jest mi ciagle goraco i nadmiernie sie pocę, mam podwyższone cisnienie i ogólnie bolą mnie stawy i mięśnie i źle sie czuje.....czy moje dolegliwości mogą mieć związek z wynikiem TSH( tak tak wiem ze mieszczę sie niby w normie ale pomimo tego słyszałam ze często wynik nie jest adekwatny do zaburzeń -niedoczynności bądź nadczynności tarczycy.Proszę o poradę co to oznacza i co dalej robić-z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: Proszę o pomoc 11.09.12, 23:08
      Taki wynik tsh jest bardzo dobry. Jednak samo tsh o niczym nie mówi, zbadaj wolne hormony (ft3 i ft4), dopiero wówczas będzie można domniemywać czy masz problemy z tarczycą.
      • gosiulek670 Re: Proszę o pomoc 12.09.12, 21:18
        dzięki za odpowiedź...podejdę do rodzinnego lekarza i zapytam ...ale z tego co wiem to nie chca dawac skierowań na dalsze badanie jak wynik jest ok...ale wymuszę...a jak nie to pojde prywatnie zrobić
    • pies_z_laki_2 Re: Proszę o pomoc 12.09.12, 20:03
      A ile masz lat?
      • gosiulek670 Re: Proszę o pomoc 12.09.12, 21:16
        45 lat....dodam jeszcze ze chodzę na aerobik i w sumie mam sporo ruchu co wynika ze specyfiki zawodu- ucze wychowania fizycznego...niepokoją mnie te bóle stawów szczególnie biodrowych i mieśni, nadmierna potliwość-zalewa mnie fala goraca a za chwile mi zimno...kurcze jestem raczej optymistycznie nastawiona do wszystkiego, dlaeko mi od łazenia po lekarzach...ale wkurza mnie mój stan
        • semi-dolce Re: Proszę o pomoc 12.09.12, 23:20
          Wiesz fale gorąca, nadmierna potliwość, zesztywnienie stawów, zmniejszenie ich ruchomości, łatwe nadwyrężanie stawów i więzadeł, problemy z układem chrzęstno-kostnym to objawy menopauzy. Nagłe tycie lub chudnięcie oraz wysokie ciśnienie także mogą do nich należeć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka