Dodaj do ulubionych

Nowa, prosze o rady

26.10.13, 12:01
Lecze sie od miesiaca, rezultatow jakos nie czuje, prowadzi mine lekarz rodzinny, dawka 25 n'a czczo. Wyniki ths 5.01, t4 0.86 - 11.11% t3 3.15- 76% anty 308.07. Co o tym myslicie? Wynik testu 26 . Przepisano mi tylko wit d , ktorej mam w sobie 22 , norma do 60.
Dziekuje z gory bardziej doswiadczonym kobietkom.
Obserwuj wątek
    • pies_z_laki_2 Re: Nowa, prosze o rady 29.10.13, 02:22
      Sprawdź proszę dokładnie, to jest T3 czy fT3, T4 czy fT4?
      Co oznacza okreslenie "anty 30 8.07."?
      Co to znaczy "Wyniki ths 5.01"? Jakie są normy?

Masz na razie bardzo nikłą dawkę wprowadzającą, w dodatku od niedawna, nie znamy stanu pierwotnego czyli sprzed suplementacji, nie piszesz też nic o sobie, jak się czujesz, jakie masz / miałaś dolegliwości, jak wygląda twoja tarczyca (usg + wymiary), piszesz o Wit. D, ale od kiedy, jaką i ile bierzesz już nie piszesz, wybacz, ale ja nie umiem się do tego odnieść, za mało danych.

Rozumiem, że pytasz o jakąś poradę, ale nie wiem o co i nie bardzo mamy podstawy do wnioskowania...
      • anna-cat Re: Nowa, prosze o rady 29.10.13, 07:15
        Dziekuje za zainteresowanie! Najbardziej chcialabym sie dowiedziec czy lekarz rodzinny wystarczy czy raczej endo jest obowiazkowy. Mieszkam za granica i dlatego te moje nazwy......
        Ths norma do 4,75. T3 3,15(norma 1.71 do 3,71)i t4 0.86( 0,70 do1.48)to chyba te co rutynowo sa sprawdzane w przypadku problemow z tarczyca, usg wynik - tarczyca jak u 12sto latki bez guzow itp, prawy plat 6,5cm szesciennych, lewy tylko 2cm. Wit d 22 norma 10-60.objawy : straszne zmeczenie, sennosc, stany depresyjne, tycie i niemoznosc utraty wagi, slaba pamiec i koncentracja, krotkie cykle i obfite miesiaczki, kruche paznokcie, spuchnieta twarz i wory pod oczami, pocenie glowy i twarzy, zle znosze upal, i rownie zle zimno. Jestem po prostu nie do zycia...
        • muktprega1 Re: Nowa, prosze o rady 29.10.13, 09:18
          forum.gazeta.pl/forum/w,24776,144914060,147044879,Re_prosze_o_interpretacje_.html
          powyżej 3 linki o wprowadzaniu, myślę, że będą przydatne
          • anna-cat Re: Nowa, prosze o rady 29.10.13, 10:17
            czytam... czytam..... ale taka jestem rozproszona, ze nic nie moge wywnioskowac, ciezko mi sie skupic, chyba iloraz inteligencji tez spadl...zaczne za nie dlugo zapisywac sobie nazwy rzeczy na meblach jak w Marquezie, bo sprawy do zalatwienia juz od dawna zapisuje jak liste zakupow...
            • muktprega1 Re: Nowa, prosze o rady 29.10.13, 23:42
              W Polsce badamy wolne hormony tarczycy Ft4 oraz Ft3, one są bardziej dokładne, zupełnie nie potrafię ustosunkować się do Twoich T4 i T3, ale skoro są tak nisko, a Ty masz paskudne objawy niedoczynności i masz tyroksynę, to stopniowo podnoś o 6 lub 12 jednostek (jeśli masz tabletki 25, to o 1/4 lub 1/2 tabletki) jak dobrze znosisz wyżej co parę dni. Myślę, ze w ten sposób dojdziesz do 50 i wtedy po 4 tygodniach niezmienionej dawki - dobrze byłoby powtórzyć Ft4 i Ft3 - czy masz możliwość zbadania tych hormonów u siebie?

Co do tego rozproszenia - jest charakterystyczny dla Hashi, pamietam jak czytałam zdanie i już w połowie nie wiedziałam co czytam, mgła umysłu, na szczęście ten etap już za mną smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka