Dodaj do ulubionych

tyroksyna w kroplach PILNE

20.02.15, 13:24
Nie tylko przemysł farmaceutyczny w Polsce fikasad W Niemczech niedostępna jest aktualnie i nie wiadomo jak długo, tyroksyna w kroplach, jedyna jaką może zażywać moja teściowa. Ma uczulenie na wszystkie tabletki, bo jest w nich żelatyna. Sytuacja jest patowa. Będę sama szukać, ale jeśli znacie jakieś krople zamiennik, to bardzo proszę wpisujcie. Przydałyby się też namiary na aptekę. Wszystko będzie załatwiane w 100% legalnie z normalną receptą od endo teściowej.
Obserwuj wątek
    • czupakabra27 Re: tyroksyna w kroplach PILNE 24.03.15, 15:10
      Krople miały być dostępne w ostatnim tygodniu marca, ale nadal są problemy z linią produkcyjną i nie wiadomo kiedy wrócą. Ponawiam prośbę jeśli znacie zamienniki, dajcie znać.
    • zuzaneczka1 Re: tyroksyna w kroplach PILNE 22.10.15, 13:04
      Witaj! Też zadawałam na forum pytanie o krople ale informację zdobyłam gdzie indziej smile W niemieckich aptekach działa to w tej chwili w ten sposób, że sprowadzają krople z Francji. Osoby ubezpieczone mają koszt importu darmowy, nasze recepty nadal są honorowane (nawet z nazwą niemieckich kropli czyli l-thyroin henning tropfen) jednak do zapłaty dodawany jest koszt przesyłki leku z Francji do Niemiec, przy czym płaci się za każdą buteleczkę dodatkowo około 7 euro. Krople francuskie mają pojemność tylko 15ml nazywają się L-THYROXINE SERB. Pozdrawiam, Zuza
    • czupakabra27 Re: tyroksyna w kroplach PILNE 22.10.15, 13:17
      Dzięki Zuza. Już od dłuższego czasu teściowa bierze właśnie krople Serb. Niestety, nie działają tak dobrze jak te niemieckie. Trudno jest podnieść dawkę przez efekty uboczne. To oczywiście wyjątkowy przypadek. Niemcy nadal nie planują wznowienia produkcji.
      Myślę, że Twoja odpowiedź może się jeszcze komuś przydać. Fajnie, że napisałaś.
    • zuzaneczka1 Re: tyroksyna w kroplach PILNE 22.10.15, 13:33
      Hmm... ja właściwie bez problemu przeszłam na krople francuskie ale zauważ, że krople henning miały 100 mikrogram/ml a francuskie mają 150 mikrogram/ml może w tym tkwi przyczyna problemu z podniesieniem dawki? Możesz napisać, jakie konkretnie efekty uboczne dokuczają teściowej? Jest jeszcze możliwość sprowadzenia kropli z Włoch, jeśli jesteś zainteresowana wpiszę nazwę smile
    • czupakabra27 Re: tyroksyna w kroplach PILNE 23.10.15, 14:34
      Jedna kropla Henning i Serb to tak samo 5 mikrogramow lewotyroksyny. Tesciowa ma tarczyce po radiojodzie, tsh kolo 30 i ft4 ponizej normy. Objawy to z jednej strony nasilenie alergii (puchniecie, wysypka) z drugiej sercowo naczyniowe. Krople Serb maja w skladzie z tego co widze olej rycynowy wiec to moze byc jedna z przyczyn.
      Teraz wracamy ponownie do diagnozowania nadnerczy.
      Moim zdaniem jest tu jeszcze tezyczka ale trudno mi namawiac przy tak duzej alergii do brana magnezu, wapnia wit D z wypelniaczami, konserwantami itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka