paulinga 13.07.17, 19:07 TSH 2,078 norma od 0,350 do 4,940 FT4 11,27, norma od 9,01 do 19,05 FT3 4,1, norma od 2,6 do 5,7 FT4 22.51% FT3 48.39% Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miszka922 Re: interpretacja wynikow 14.07.17, 08:39 Napisz więcej o sobie - jak się czujesz, zrób test forumowy i wklej wyniki. Ile masz lat? Co Cię skłoniło do wykonania badań tarczycy? Czy robiłaś badania przeciwciał (ATPO, ATG) i USG tarczycy? Odpowiedz Link
paulinga Re: interpretacja wynikow 19.07.17, 18:09 Mam 21 lat i wykonywałam badania z powodu szybkiego wzrostu wagi i trudnościami z jej zrzuceniem , wypadania włosów i niskiego ciśnienia , nie wykonywalam badan przeciwciał ani usg tarczycy w teście mam 27 pkt 1. Objawy, które odczuwasz duże zmęczenie, ospałość, ociężałość zmniejszona potliwość, nawet podczas wysiłku fizycznego depresja będąca uciążliwym problemem skłonność do powolnego rozgrzewania się, nawet w saunie zaparcia, mimo odpowiedniej diety bogatej w płyny i błonnik łamliwe paznokcie nieregularne miesiączki, ciężki PMS (napięcie przedmiesiączkowe), torbiele na jajnikach lub endometrioza pogorszenie wzroku lub słuchu wahania nastroju, w szczególności niepokój, panika lub fobia duże przybranie na wadze wrażenie, że jest Ci chłodniej niż innym osobom trudność z utrzymaniem wagi przy normalnym odżywianiu się problemy z pamięcią, skupieniem uwagi i koncentracją zwiększone wypadanie włosów, obserwowane podczas czesania się lub podczas brania prysznica trudność z utrzymaniem stałego poziomu energii przez cały dzień 2. Choroby i dolegliwości, które masz lub miałeś brak 3. Historia zdrowotna Twojej rodziny niedoczynność lub nadczynność tarczycy, lub wole 4. Fizyczne objawy (obserwowane przez otoczenie) spowolnione ruchy, mowa, czas reakcji nadmiernie sucha lub szorstka skóra niskie ciśnienie Odpowiedz Link
paulinga Re: interpretacja wynikow 19.07.17, 18:11 Dwa wyniki tsh różne laboratoria 28.50% [wynik 1.39, norma (0.27 - 4.2) ] 37.65% [wynik 2.078, norma (0.35 - 4.94) ] Odpowiedz Link