Dodaj do ulubionych

Restauracja 77

11.02.10, 17:26
Czy ktoś może był w tej nowej restauracji 77 przy ul. stefczyka? Ostatnio robi
się tam fajny deptak "prawie" jak Nowy Świat w Warszawie knajpa na knajpie.
Jest To Tu, Biesiadowo, 77, Kebab i jeszcze w pobliżu Quatro czyżby kwitło
wieczorne życie w Ząbkach, aby...
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Restauracja 77 11.02.10, 17:33
      Z tym knajpa na knajpie to pojechałeś :)
    • zabek505 Re: Restauracja 77 11.02.10, 17:39
      Jak na Ząbki w promieniu 300 m kilka miejsc do jedzenia w tym co najmniej 4
      gdzie można wypić piwko to knajpa na knajpie ma ktoś może namiar na stronę
      internetową tej restauracji 77??
      • opiekunka123 Re: Restauracja 77 11.02.10, 19:12
        Z tymi knajpami to niby wszystko ok, ale ile ich by nie było to ich wielkim, a
        wręcz ogromnym minusem jest to że są czynne np do 22.00-23.00

Co do 77 to nie jadłam ani nie piłam tam nic, ale w dzień otwarcia widziałam, że
        maja słaby wystrój, jakoś tam pusto i tak jasno...
        • lmarcinl Re: Restauracja 77 11.02.10, 19:54
          siodemki77.pl/
          Lokal ciekawy. Faktem jest,że wystrój jest raczej ubogi. Jednak rozmawiałem z
          właścicielką i mają plany dalszej aranżacji. Z ciekawostek:
          Ceny posiłków od 20 złotych
          Piwo 7 zł
          1 h bilardu 15 zł

Niewątpliwym plusem jest duży telewizor (coś dla fanów sportu).
          Niby wszystko fajnie, pięknie ale czegoś w tym lokalu brakuje. Brak klimatu,
          duszy. No i ceny typowo warszawskie. Piwo w cenie z Chmielnej czy Nowego
          Światu. Pomyśleć ,że na krakowskiej starówce standardowa cena za pół litra
          złotego trunku to 5 zł.
          • ojganek Re: Restauracja 77 11.02.10, 19:59
            Największy plus to posiadany przez nich dekoder Canal+ :)
            • opiekunka123 Re: Restauracja 77 11.02.10, 20:32
              Oj chłopcy mówicie tak jakbyście tv w domu nie mieli ;)

*Warszawskie ceny.
              *Słaby wystrój.
              *Wczesne godziny zamknięcia.

Hmm długo nie daje tej "restauracji"

W Ząbkach powinni otworzyć jedno, ale porządne miejsce. ;)
              • ojganek Re: Restauracja 77 11.02.10, 20:54
                Chłopcy to są w burdelach...my jesteśmy młodzi wilcy :)

A na poważnie nie każdy ma C+ i możliwość obejrzenia meczu w gronie kilku-kilkunastu znajomych u siebie w domu.
                • hubertus339 Re: Restauracja 77 11.02.10, 20:57
                  Nawet jak istnieje taka mozliwosc to i tak mecz sie poeinno a
                  przynajmniej lepiej sie ogląda w atmosferze barowej:)
                  • opiekunka123 Re: Restauracja 77 11.02.10, 21:00
                    No tak, restauracje przejęli "kibice" :)
                    Więc tym bardziej długo restauracja nie pociągnie :D :)

• hubertus339 Re: Restauracja 77 11.02.10, 22:20
                      Ojj tam bardzo płytkie i stereotypowę myślenie:).Pozatym nie
                      taki "kibic" straszny jak go(TVN czy inne media) malują
                      hehe.Pozdrawiam
                      • bioo Re: Restauracja 77 12.02.10, 17:36
                        byłam w dniu otwarcia
                        jedzenie średnie, bardzo średnie...
                        mi przeszkadzał dym papierosowy, ale to lokal, więc chyba "z dymkiem"
                        • zabek505 Re: Restauracja 77 12.02.10, 18:00
                          Dziwne na ich stronie jest reklama, że lokal wolny od papierosa. Zamierzam
                          przetestować w weekend i dam porównanie do To Tu, Biesiadowa.
                          • pudeleczko-35 Re: Restauracja 77 13.02.10, 08:49
                            Co tu porównywać ???
                            Przecież TO TU to obiadowa restauracyjka na kilkanaście osób, a Biesiadowo to pizzeria. Zresztą kolejna w Ząbkach. Możemy mieć fajne miejsce w Naszym miasteczku. Wreszcie. Zobaczymy jak się rozwiną i trochę pobędą na rynku. Mają duże szanse, bo są na miejscu i ceny mają konkurencyjne. Co do papierosów to info ze strony jest prawdziwe

zabek505 napisał:

> Dziwne na ich stronie jest reklama, że lokal wolny od papierosa. Zamierzam
                            > przetestować w weekend i dam porównanie do To Tu, Biesiadowa.
                      • opiekunka123 Re: Restauracja 77 12.02.10, 18:24
                        Nie płytkie myślenie jeżeli znam Was np. osobiście albo mamy wspólnych znajomych ;)

O to jak można tam palić to od razu wiem, że tam nie pójdę.. żeby jeść w tym
                        dymie wśród "głośnych" kibiców :D :)
                        • pudeleczko-35 Re: Restauracja 77 13.02.10, 08:42
                          Tak, rzeczywiście można było tam palić przez pierwsze dni, ale szybko
                          zareagowali na komentarze klientów. Sam jestem palaczem i wolę wychodzić przed
                          lokal zapalić. Jeśli chodzi o jedzenie wyśmienite. Próbowałem już kilku potraw i
                          powiem wam, że mogą zrobić rewolucję w Ząbkach. Fajna muzyka i trochę sportu w
                          ogromnym TV. Jeśli chodzi o wystrój to jeszcze kilka rzeczy do zrobienia, ale
                          LUDZIE oni otworzyli dopiero w sobotę. Dajcie im szansę.
                  • madameblanka Re: Restauracja 77 12.02.10, 19:19
                    szybko ci minie atmosfera barowa jak po powrocie do domu zobaczysz żone z wałkiem:D
            • jaktak-mozna Re: Restauracja 77 17.05.10, 15:47
              fajnie że jest gdzie ot tak sobie posiedzieć,ale fajniej byłoby
              pomyśleć aby w Ząbkach monżna byłoby móc gdzieś wyjść potańczyć po
              ciężkim tygodniu pracy i np jakieś wieczorki z karaoke....
              przyciągnęłoby to o wiele więcej klientów,bo napić się i zjeść to
              można wszędzie
              a tak naprawdę w Ząbkach życie w weekend to zamiera.
              młodzież szlaja się po parkach i wystaje pod klatkami lub na
              rogach,a tak to mieliby i oni i my starsi gdzie chodzić i oderwać
              się od tego wszystkiego.
              może któryś z właścicieli jakiekokolwiek lokalu w Ząbkach mógłby o
              czymś takim pomyśleć.
              fajnie byłoby pobawić się o tak w różnym towarzystwie,bardziej byśmy
              my Ząbkowianie się poznali i miliej by upływał nam czas
              pozdrawiam wszystkich
      • pudeleczko-35 Re: Restauracja 77 13.02.10, 08:56
        siodemki77.pl
        Ale na stronie są podstawowe informacje. telefon, adres, itp
    • zabkow-ianin-3 Re: Restauracja 77 13.02.10, 09:13
      mieszkam w ząbkach od kilku lat, jestem tatą i wiem, że brakowało takiego
      miejsca w Ząbkach gdzie można w niedzielę pójść z rodziną na obiad. jest tam
      kącik dla dzieci, więc można spokojnie zjeść a dzieci mają się czym zająć.
      Bilard, w pełni wyposażony bar i dobre posiłki to też niewątpliwie atut dla taty (-:
      • opiekunka123 Re: Restauracja 77 13.02.10, 11:39
        Podobno można tam palić, więc nie wiem czy to dobre miejsce dla dzieci...
        • zabkow-ianin-3 Re: Restauracja 77 14.02.10, 00:24
          Opiekunko !!!!
          Udzielasz się najwięcej na forum, a jeszcze tam nie byłaś. Jakbyś
          czytała uważnie zauważyłabyś, że ktoś kto już tam był napisał o
          paleniu pzez pierwsze dni, a potem zostało to zmienione.
          Może wybierz się w końcu i sama się przkonasz jak jest tam fajnie.
          Chyba, że jesteś z konkurencji co niestety często zdarza się na
          takich forach i na siłę chcesz zniechęcić ludzi do nowego miejsca.
          • sai-lla Re: Restauracja 77 14.02.10, 12:04
            Ja się cieszę, że tam jest bilard.
            Jakkolwiek tam jest, fajnie, że miasto nam się rozwija.

Jedyna rzecz, która mnie nastawia negatywnie do tej restauracji, to
            parkowanie samochodami służbowymi na osiedlu bajkowym w naprawdę
            ciekawych miejscach... Jednym słowem restaruacja chce nauczyć
            właścicieli samochodów na osiedlu umiejętności jazdy z omijaniem
            przeszkód w trudnych warunkach pogodowych.

Z drugiej strony jestem pełna podziwu odwagi osób, które parkują tu
            samochody i ciekawa czy każdy sprawnie je omijał :-)
            • opiekunka123 Re: Restauracja 77 14.02.10, 19:19
              Byłam!
              Z ciekawości. Napis walentynkowy zachęcił jeszcze bardziej do wejścia. Weszłam z
              siostrą. siedziała tam jedna para. Jakaś pani myła podłogę mopem. Usiadłyśmy.
              Nikt do nas nie podszedł. Siostra zamówiła sobie piwo. Przy podaniu piwa pani
              zapytała się czy chcemy popielniczkę!!!
              Więcej komentować nie będę.
              Tej restauracji już podziękowałam...
              • julietta1110 Re: Restauracja 77 14.02.10, 20:46
                a ja byłam w sobotę ze znajomymi i jestem pod wrażeniem. jedzenie rewelacja,
                polecam polędwiczki drobiowe ze szpinakiem, naprawdę bomba.
                palić nie można, więc super!
                • ewpad Re: Restauracja 77 14.02.10, 21:00
                  a cenowo jak jest?
                  • julietta1110 Re: Restauracja 77 14.02.10, 21:10
                    uważam, że ceny bardzo przystępne, danie główne już za 17 pln, piwo jakieś 7 pln
                    i bardzo duży wybór dań.
                    • maciek_bb Re: Restauracja 77 14.02.10, 21:26
                      W weekend odwiedziłem Siódemki, no i... było przede wszystkim bardzo smacznie,
                      do tego dobre zimne i tanie piwko, duży telewizor, bilard, czego chcieć więcej
                      :)) zamieniłem słowo z kelnerem i dowiedziałem się, że można u nich zorganizować
                      sobie większą imprezę. Prędzej czy później na pewno skorzystam. Czekają mnie
                      komunia i chrzciny synów. Pozdrawiam i polecam restaurację.
    • ewpad Re: Restauracja 77 14.02.10, 21:42
      szkoda tylko ,że nie mają porządnej strony internetowej z menu a wtedy mieliby
      więcej klientów...
      • zabek505 Re: Restauracja 77 15.02.10, 08:59
        Ja także odwiedziłem w weekend, jedzenia dobre ale bez rewelacji, piwko w
        normalnych cenach, dużo miejsca, palić nie wolno !!! Mi się bardzo podobało, a i
        można płacić kartą. Mogliby rozwinąć swoją stronę jak napisał przedmówca. Jak na
        razie chyba najlepsze miejsce w Ząbkach na wieczorne lub weekendowe piwko.
        • arek-zabki Re: Restauracja 77 16.02.10, 05:57
          Super lokal - naprawdę polecam
          Niezłe jedzonko, super TV no i bilard gdzie mozna sobie zapalić (kelnerka sama
          proponuje popielniczkę - super), a takich miejsc już mało w okolicy....nawet w
          wawie.........
          • komkowo Re: Restauracja 77 16.02.10, 10:10
            Polecam tę restaurację. Korzystam z jej usług od samego otwarcia. Rzeczywiście
            można było tam palić na początku, ale potem sam się zdziwiłem jak obsługa
            powiedziała, że od dziś palić nie wolno. Sam jestem też palaczem i popieram
            lokale gdzie nie można palić. W końcu 77 to lokal gdzie można dobrze zjeść.
          • siodemki1 Re: Restauracja 77 16.02.10, 10:29
            Witam wszystkich serdecznie. Jestem właścicielem Restauracji 77. Na wstępie
            chciałem serdecznie podziękować za wszystkie komentarze te dobre i te gorsze, te
            prawdziwe i... Widzę, że podstawowa dyskusja rozgrywa się na temat niepalenia.
            Otóż palić w siódemkach NIE można. Nieprawdziwą informacją jest, że kelnerka
            proponuje popielniczkę. Nawet przez pierwsze dwa dni kiedy palić było można
            popielniczkę podawaliśmy tylko na życzenie gości. Obiecuję, że będziemy reagować
            na wszystkie komentarze i w miarę możliwości poprawiać nasz serwis specjalnie
            dla naszych wspaniałych gości. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do Siódemek
            • pablo120375 Re: Restauracja 77 21.02.10, 22:38
              witam

myślę ze wystarczy obniżyć ceny o 50% i bedzie więcej pochlebnych
              opinii

pozdrawiam
              • pudeleczko-35 Re: Restauracja 77 03.03.10, 17:38
                Ostatnio znowu wybrałem się do siódemek. Specjalnie zwróciłem uwagę na ceny. Porównałem je z cenami warszawskimi. Powiem Wam, że ceny mają naprawdę przystępne. A jeszcze nie trzeba tracić czasu na dojazd gdziekolwiek i płacić za taksówkę jak chce się wypić piwko.
                • sar82 Re: Restauracja 77 03.03.10, 19:15
                  Witam,
                  Mi lokal bardzo się podoba :-) Super że jest takie miejsce w Ząbkach. Bardzo
                  miła obsługa - aż chce się wracać. Choć trzeba przyznać, ze cena piwa jest
                  "dyskusyjna".... Moim zdaniem obniżka cen piwa o 1 zł napędziła by większą
                  liczbę gości. Ja mimo wszystko będę chodziła do siódemek, bo jest blisko i
                  sympatycznie, a i tak najczęściej zamiast piwa biorę herbatę ;-)
                  Pozdrawiam
                  • cliooooo Re: Restauracja 77 07.03.10, 19:24
                    Jest miło i przyjemnie, choć trochę bezpłciowo w sensie wystroju wnętrza.
                    Raczej dla ludzi z dziećmi, bo niedzieciatym mogą przeszkadzać płaczące i
                    biegające dzieciaki.
                    Osobiście wolałabym bez tego footballu na okrągło, ale cóż, chyba jestem w
                    mniejszości:=)
                    Jedzenie smaczne, porcje nie za wielkie, ceny do zniesienia.
                    Pewnie jeszcze tam wrócę, bo wielkiej alternatywy to w Ząbkach, niestety, nie ma.
                    Obsługa sympatyczna.
                    W sumie 7 pkt. na 10.
                    • bluetitanium Re: Restauracja 77 08.03.10, 10:58
                      cliooooo napisała:

> Jest miło i przyjemnie, choć trochę bezpłciowo w sensie wystroju wnętrza.
                      > Raczej dla ludzi z dziećmi, bo niedzieciatym mogą przeszkadzać płaczące i
                      > biegające dzieciaki.
                      > Osobiście wolałabym bez tego footballu na okrągło, ale cóż, chyba jestem w
                      > mniejszości:=)
                      > Jedzenie smaczne, porcje nie za wielkie, ceny do zniesienia.
                      > Pewnie jeszcze tam wrócę, bo wielkiej alternatywy to w Ząbkach, niestety, nie m
                      > a.
                      > Obsługa sympatyczna.
                      > W sumie 7 pkt. na 10.

Dla Mnie lokal jak najbardziej w porządku.Bardzo miła kameralna atmosfera, no i jakoś nie zauważyłam footballu na okrągło lecącego w telewizji.Lokal jak najbardziej przystosowany dla matek z dziećmi ponieważ nie stanowią one dla właścicieli najmniejszego problemu a wręcz widziane są chętnie.
                      No a jeżeli komuś to nie pasuje to przecież nikt nikogo nie zmusza!!!Lokal zawsze można zmienić, a mówiąc że przeszkadza komuś płacz dziecka jest zwykłą dyskryminacją kobiet z dziećmi.Nam chyba też się coś należy od życia.

OGÓLNIE DLA MNIE SUPER.Na pewno tam wrócę.
                      • cliooooo Re: Restauracja 77 12.03.10, 09:11
                        Droga bluetitanium,
                        czy umiesz czytać ze zrozumieniem?
                        Czy tylko się zaperzać?
                        Bo ja napisałam właśnie, że lokal dla dzieciatych (sama też mam dziecko, więc
                        się raczej nie dyskryminuję:-))))
                        A że niedzieciatym to może przeszkadzać to inna sprawa, nie?
                        Nie pamiętasz, jak to było kiedy było się wolnym singielkiem?
                        Dzieciaki ryczą i ok, ale chyba nie każdy musi lubić tego słuchać przy piwku?
                        Wola wola, jak zauważyłaś, ale warto wiedzieć.
                        Nie dyskryminuj tych, którzy nie lubią dzieci...
    • czarnymoskit Re: Restauracja 77 12.03.10, 11:22
      ja byłem z dziewczyną w 77. Jedzenie było pyszne, zupki świetne, sałatka z
      kurczaczkiem wyborna, ale... mam jedno ale. Skoro się reklamują troszkę pod styl
      amerykański, moim zdaniem powinny jakieś fajne hamburgery, ale nie taki
      badziewie kupowane i mrożone tylko przyrządzone przez kucharza z mięska
      mielonego. Niech to nie będzie absolutnie styl fast foodowy, ale takie kotlecika
      też można fajnie podać np z grubaśnymi frytami na talerzu a ja z chęcią wpadłbym
      na coś takiego ze 3 razy w tygodniu. Mniam.
      • sup13 Re: Restauracja 77 12.03.10, 15:59
        czarnymoskit napisała:

> ja byłem z dziewczyną w 77. Jedzenie było pyszne, zupki świetne, sałatka z
        > kurczaczkiem wyborna, ale... mam jedno ale. Skoro się reklamują troszkę pod sty
        > l
        > amerykański, moim zdaniem powinny jakieś fajne hamburgery, ale nie taki
        > badziewie kupowane i mrożone tylko przyrządzone przez kucharza z mięska
        > mielonego. Niech to nie będzie absolutnie styl fast foodowy, ale takie kotlecik
        > a
        > też można fajnie podać np z grubaśnymi frytami na talerzu a ja z chęcią wpadłby
        > m
        > na coś takiego ze 3 razy w tygodniu. Mniam.

Jest hamburger.
    • motozabki Re: Restauracja 77 25.04.13, 11:31
      Czy ktoś wie, co się dzieje z tą restauracją? Strona internetowa nie działa, telefon "nie ma takiego numeru", lokal zamknięty, ale na zewnątrz nie ma żadnej informacji, a w środku wszystko wygląda, jakby ktoś wyszedł tylko na chwilę...
      • gosiapatrycja Re: Restauracja 77 25.04.13, 16:25
        Słyszałam że zamknęli restauracje.
        • elisabe Re: Restauracja 77 26.04.13, 16:53
          > Słyszałam że zamknęli restauracje.

raczej nie będzie to duża strata dla naszego miasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka