Dodaj do ulubionych

widoki po zimie

20.02.10, 19:55
Przeszedłęm się dzisiaj po osiedlu kopernika i to co zobaczyłem to
jakiś dramat. Wszystkie chodniki totalnie ZASRANE!!! Czy to takie
trudne posprząta po swoim psie? jak wam sie tak podoba taki widok to
wyprowadzajcie psa na swoją wycieraczkę!!! Z tego co wiem jest na
osiedlu miejsce gdzie można wyprowadzi psa ale największy syf jest w
promieniu 10m od tego miejsca. Nie chce mi się nawet używa epitetów
pod adresem niektórych właścicieli psów bo i tak są za głupi żeby
cokolwiek zrozumiec. Jeżeli są jednak tacy którzy sprzątają po
swoich psach to tym dzięki za normalne zachowanie
Obserwuj wątek
    • charli_27 Re: widoki po zimie 20.02.10, 21:00
      heheheh zgadzam się z Tobą, teraz się dopiero zacznie, jak śnieg zginie ;)
      Oj będzie się działo ....
      • mbwa-mwitu Re: widoki po zimie 20.02.10, 21:12
        Niestety to horror czasu topniejacych sniegow ;(
        Wlasnie sie wprowadzam do Zabek, chodze juz na spacery ze swoim psem i jestem w
        lekkim szoku. Cala droga do lasu upstrzona psimi kupami.. zreszta w miescie nie
        jest lepiej. Gorzej, bo male pieseczki nie wejda w snieg wiec kupy leza na
        sciezkach ;(
        Zastanawia mnie, ze psiarze wedrujacy codziennie tymi drogami -lubia takie
        widoki?? Bo mnie szlag trafia.Oboje z mezem zawsze mamay przy sobie torebki i
        zawsze sprzatamy-kakos korony nam z glowy nie pospadaly...
        • bluetitanium Re: widoki po zimie 20.02.10, 22:07
          Niestety nie wszyscy podzielają Nasze zdania.Ludzie są bezczelni,tylko aby od siebie.Ja akurat mieszkam w domku jednorodzinnym gdzie po sąsiedzku są bloki.Przed Moją posesją jest "pas zieleni" jeżeli można go tak teraz nazwać, i odkąd sprowadzili się tu tzw.mieszczanie ciężko jest znaleźć kawałek czystej powierzchni.Szanowne Państwo wyprowadza Swoje pupilki nie bacząc na to gdzie piesek się załatwia, nie wspominając już o sprzątaniu po nich.Na fakt zwrócenia im uwagi że po psie się sprząta czego kultura wymaga, można usłyszeć że mają prawo tu być bo ulica jest wszystkich a oni mają immunitet i sprawa załatwiona.Szkoda tylko że takiej Pani z immunitetem nikt nie wpoił zasad etyki.Ale jak to się mówi "wyżej s.. niż d... ma" i nie dotyczy to tylko jej psa.Ciekawe jak by tak pójść do niej pod drzwi z psem niech jej narobi na wycieraczkę.To wszystko wynosi się z domu !!!

• todi-1 Re: widoki po zimie 21.02.10, 15:43
            Było na forum głośno o tym jak kulturalni sa ząbkowianie.Mój sąsiad
            zakupił sobie psa rasy...jakiejś tam.Oryginał,mały,beżowy,ciągle
            wystraszony.I sąsiad ten z dumą wyprowadza psa w miejsa do tego nie
            przeznaczone-czyt.piaskownica,skwerek gdzie bawią sie dzieci.A kiedy
            zwróciłam mu uwage,to piekło sie rozpetało.
            Fakt jest taki,że jak tu mieszkam 9lat,nigdy jeszcze nie
            widziałam,żeby ktoś zbierał po swoim psie kupy:(
            Na moim osiedlu jest wręcz normą,że na każdym trawniku jest psia
            kupa.
            Wakacje spędzałam w małej miescinie,niedaleko morza i tam torebki na
            psie kupy,nosił prawie każdy własciciel czworonoga.Jak to jest?Tam
            mogą-tu nie mogą?
            • charli_27 Re: widoki po zimie 21.02.10, 16:13
              smutno słuchać .... ale chyba jest to prawdą że część osób, które tu mieszkają
              poczuły się za bardzo swojsko ;)
              Dzisiaj byłem z żoną na spacerze, pogoda bardzo ładna, prawie idealnie, gdyby
              nie śmieci, które ktoś chyba przypadkiem "zgubił" niosąc do śmietnika !!!!
              Jak można tak postępować, gdzie się podziała kultura, wychowanie, cofamy się
              chyba w naszym rozwoju społecznym.

Jestem ciekaw co będzie za 2-3 lata jak w takim tempie będą przybywać nam czyjeś
              śmieci na naszych ulicach i resztkach otaczającej nas zieleni?

• bluetitanium Re: widoki po zimie 21.02.10, 18:13
                Szczera prawda.Kilka lat temu Ząbki nie były tak zasmiecone.Rodowici ząbkowianie
                dbali o teren na którym mieszkali.Mieszczaństwo które się tu sprowadza
                systematycznie od kilku lat nie zdaje sobie chyba sprawy z tego co robi.Myślą że
                jak kupili sobie tu mieszkania to nie wiadomo jakimi szychami są.Ale chamstwem i
                brakiem ogłady pokazują Swoje pochodzenie.Na wsiach chodzili po krowich kupach
                to teraz im psie nie przeszkadzają.To jest po prostu żenada.
                • todi-1 Re: widoki po zimie 21.02.10, 19:17
                  Jest tak jak napisałes"...teraz psie kupy im nie przeszkadzają".
                  Jest tu na osiedlu,taka paniusia,która wyprowadza swe jorki-ostatnio
                  sztuk 3.I one walą kupe gdzie popadnie.Ale kiedy kilka lat temu
                  zwróciłam jej uwagę-od tego momentu jestem "wrogiem zwierzat nr I".
                  I paniusia i sąsiad od psa o wystraszonym obliczu,robia z
                  siebie "PANISTWO NA WŁOŚCIACH" i w nosie mają,że oprócz ich
                  piseków,są tu także inni mieszkańcy i owi mieszkańcy chcą dojśc do
                  sklepu po chodniu- bez psich min!
                  Ja od kilku lat zwracam uwagę włascicielom piesków-ale wynik jest
                  tego tak,że nic sie nie zmienia,tylko wrogów mi przybywa:(
                  • mbwa-mwitu Re: widoki po zimie 21.02.10, 23:25
                    Kochani! Nosicie ze sobą komórki? To używajcie ich:) Aparat
                    fotograficzny/telefon do straży i brudasy zaczną sprzątać!Za to grozi mandat
                    (niestety nie wiem jaki bo nigdy nie płaciłam:p. Wpisaniem na listę "wrogów" się
                    nie przejmujcie-świat nie moze kończyc sie na czubku nosa naszych zwierzaków ;)
                • 1_sekretarz Re: widoki po zimie 23.02.10, 10:40
                  bluetitanium napisała:

> Szczera prawda.Kilka lat temu Ząbki nie były tak zasmiecone.Rodowici ząbkowiani
                  > e
                  > dbali o teren na którym mieszkali.Mieszczaństwo które się tu sprowadza
                  > systematycznie od kilku lat nie zdaje sobie chyba sprawy z tego co robi.Myślą ż
                  > e
                  > jak kupili sobie tu mieszkania to nie wiadomo jakimi szychami są.Ale chamstwem
                  > i
                  > brakiem ogłady pokazują Swoje pochodzenie.Na wsiach chodzili po krowich kupach
                  > to teraz im psie nie przeszkadzają.To jest po prostu żenada.

Ciekawe, że bluetitanium nie przeszkadza wyrzucanie przez rodowitych ząbkowian do lasu lub do miejskich koszy na śmieci swoich domowych śmieci lub komunalnych?

Już widzę jak mieszkańcy bloków zasuwają do lasu ze śmieciami zamiast wyrzucić do osiedlowego kontenera?

Ci z „bloków” wychodzą z pieskami na spacer i pieski srają „rodowitym ząbkowaną” pod posesją a „rodowici ząbkowanie” wyrzucają śmieci do lasu i rowów i dymią tym co im wpadnie w ręce tym „z bloków” w okna.

Równowaga w przyrodzie jest. O co chodzi? Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.
              • morre Re: widoki po zimie 23.02.10, 14:27
                Kulturę zostawili gdzieś tam, skąd pochodzą. Gdyby w Ząbkach co druga zagroda by była ich ciotki czy wója toby zwracali uwagę. Po co być na językach osób, od których w małej miejscowości, zależy opinia. Co innego tutaj. Sami od siebie nie potrafią nic wymagać, a wymagają tego od miasta.
                Tutaj nie ma zżytej społeczności i raczej nie będzie. Każdy sobie rzepkę skrobie. Niesprzątane psie kupy to tylko kwestia posiadania kultury właściciela tych pupili.
            • kriis.borowski Re: widoki po zimie 21.02.10, 19:11
              Wszystko zależy od mentalności - tej niestety nie da się wyrobić w kilka lat. W angli każdy po swoim psie sprząta, a jak nie to od razu przechodnie zwracają mu uwagę. U nas taką osobę okrzyknięto by donosicielem (podobnie zresztą gdy "doniesie" że ktoś śmieci, że pije w miejscu publicznym itp).
              Na bemowie u znajomego w klatkach zostawiane są DARMOWE torebki na psie odchody - co z tego jak cała okolica jest zasrana. Torebki jak leżały tak leżą. I na co cała ta akcja uświadamiająca? Według mnie większą korzyścią byłoby zakupienie sprzętu do sprzątania kup - przynajmniej byłoby czysto. A utrzymanie takiego wakatu mogłoby pochodzić z podatku za psa - który w tej chwili nie wiem na co idzie...
              • godiva77 Re: widoki po zimie 22.02.10, 08:18
                Faktycznie psie kupy rzucają się w oczy teraz bardzo . Kiedy śnieg się
                roztopi oprócz psich kup zobaczycie moi drodzy powyrzucane worki ze
                śmieciami , rozerwane przez ząbkowskie burki. Zobaczycie też pełno puszek i
                butelek po browarze bo ząbkowskie menelostwo z racji braku innego miejsca
                chlają w krzakach i tam tez wyrzucają śmieci po sobie. Można spotkać
                również będąc na spacerze faceta który sobie w najlepsze sra w krzaczkach i
                prezentuje poślady w całej okazałości. Mamy tez kilka Pań starszych które
                chodzą po całych Ząbkach i ze ściemy wyrzuca kości i inne jedzenie ...
                Takie są realia. I starzy mieszkańcy i nowi i miasto wygląda tak jak wygląda.
                Podziękujmy również naszych wspaniałym radnym gdyż to im zawdzięczamy taki
                porządek. Trzeba oszczędzać prawda ? Więc oszczędzajmy na koszach na śmieci
                których w Ząbkach jest bardzo mało. Komu chce się chodzić pól godziny ze
                śmierdzącą kupą w siatce? Komu chce się chodzić z puszkami i butelkami ?
                Nikomu , a jak nie ma gdzie wyrzucić to najlepiej nie sprzątać ,albo wywalić w
                krzaki. I tak to wlaśnie wygląda.
                Jestem przekonana że gdyby było gdzie te śmieci wyrzucać to wiecej ludzi by to
                robiło.
                • mama28_0 Re: widoki po zimie 22.02.10, 09:37
                  Witam :)to normalne kupy są były i raczej to sie nie zmieni.Mieszkam
                  5 lat na Powstańców i to normalne ze pieski kupy robia na
                  chodniku ,trawniku i schodach ,piaskownicy.Mam dzieciaki i szlak
                  mnie trafia jak widze coś takiego ale w tym roku bede dzwoniła po
                  straz miejska bo mam dość czyszczenia butów moich pociech.Ciekawe co
                  by taki pan/pani powiedzieli gdyby nasze pociechy zaczeły robic
                  kupke wszedzie gdzie popadnie hehe.pozdrawiam
                  • bluetitanium Re: widoki po zimie 22.02.10, 09:43
                    Święta racja, szkoda tylko że jest tak mało osób które myślą realnie :)
                • morre Re: widoki po zimie 23.02.10, 14:33
                  Tak, tak, podziękujmy radnym.
                  Poza tym jestem pewna, że nasza SM się tematem niebawem zajmie.
    • e_zabki.pl Re: widoki po zimie 23.02.10, 11:27
      Dlatego wyprowadziłem się do własnego domu.

Mieszkanie na osiedlach zakrawa momentami na farsę. Muszę znosić sąsiadów
      "debili" którzy kierują się jedynie słuszna wg nich koncepcją "wolność Tomku w
      swoim domku" i zmuszają innych do tolerowania swoich zachowań.
      • zzz131 Re: widoki po zimie 23.02.10, 12:03
        myślisz, że w domku jesteś wolny od sąsiadów? :)
        zakładając, że nie mieszkasz w środku puszczy, to sąsiada tez masz.
        Moje doświadczenia z sąsiadem w domku są jeszcze gorsze niż z tym z
        bloku (przerzucanie śmieci przez ogrodzenie, wieczne palenie liści
        jak ja na ogórku chciałam posiedzieć, bezczelne podglądanie, gdy
        chciałam się poopalać, zero prywatności... mogę długo opowiadać).
        Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi...
        pozdrawiam
        • e_zabki.pl Re: widoki po zimie 23.02.10, 12:42
          zzz131 napisała:

> myślisz, że w domku jesteś wolny od sąsiadów? :)
          mam teraz dwóch a nie 50 ;-)
          jak na razie [odpukać] relacje są bardzo poprawne :-)
          • 1_sekretarz Re: widoki po zimie 23.02.10, 15:00
            e_zabki.pl napisał:

> zzz131 napisała:
            >
            > > myślisz, że w domku jesteś wolny od sąsiadów? :)
            > mam teraz dwóch a nie 50 ;-)
            > jak na razie [odpukać] relacje są bardzo poprawne :-)
            >
            >
            Pozazdrościć. Ja mimo wszystko nie wyobrażam sobie mieszkać w Ząbkach w domku.
            Jeszcze na mieszkanie w Ząbkach w bloku mogę wydać pieniądze ale na mieszkanie w
            domku?

• e_zabki.pl Re: widoki po zimie 23.02.10, 20:54
              Są miejsca spokojne, z dala od zgiełku z dobrymi ulicami trzeba tylko poszukać
              ...;-)
              • 1_sekretarz Re: widoki po zimie 23.02.10, 22:35
                e_zabki.pl napisał:

> Są miejsca spokojne, z dala od zgiełku z dobrymi ulicami trzeba tylko poszukać
                > ...;-)

W Ząbkach? Niby gdzie? To nawet nie miasto trzeciego świata ale nawet czwartego. W okolicach stacji pełno gówien, śmieci i dziur w ulicach. W Warszawie po zimie też jest pełno śmieci i gówien ale w końcu ktoś to posprząta ale nie w ZĄbakch. To wizytówka i mieszkańców i urzędu.
                • e_zabki.pl Re: widoki po zimie 24.02.10, 09:32
                  1_sekretarz napisała:

>> e_zabki.pl napisał:
                  >
                  > > Są miejsca spokojne, z dala od zgiełku z dobrymi ulicami trzeba > >tylko
                  poszukać...;-)
                  >
                  > W Ząbkach? Niby gdzie? To nawet nie miasto trzeciego świata ale
                  > nawet czwartego
                  > W okolicach stacji pełno gówien, śmieci i dziur w ulicach.
                  > W Warszawie po zimie też jest pełno śmieci i gówien ale w końcu
                  > ktoś to posprząta ale nie w ZĄbakch. To wizytówka i mieszkańców i > urzędu.

oj oj ...
                  chyba nie wiesz jak wygląda miasto III czy też IV Świata ;]

Zaręczam Ci - jest gorzej. Nie oznacza to jednocześnie, że w Ząbkach jest OK i z
                  tego powodu należy się jakoś specjalnie podniecać.

Piszesz że w Warszawie "ktoś to posprząta" ... i znów ZONK ... Wiem z
                  doświadczenia, że mieszkając nawet w Centrum Warszawy można doświadczyć syfu i
                  brudu ...

Codziennie wychodząc do pracy przedzieram się przez zasrany chodnik (MEGA
                  zasrany SIC!!!)
                  Gwarantuje Ci, że ten na Osiedlu Kopernika przy Powstańców to bułka z masłem ...
                  w Ząbkach nie słyszałem aby ludzie wypuszczali swoje psy na galerię po czym
                  jedyną czynnością jaką są wstanie zrobić to wylanie wiadra wody w celu
                  posprzątaniu po swoim pupilu ...

Śmieci ...w Warszawie ... każdy śmietnik który jest zamykany na klucz (a teraz
                  jest to standard) codziennie otoczony jest wianuszkiem toreb ze śmieciami.
                  Wyrzucają je osoby które w dupie mają opłacanie wywozu śmieci.
                  Wolą oni cichaczem zostawić swoje tuż pod śmietnikiem i nie interesuje ich że
                  bezpańskie koty, psy oraz bezdomni rozgrzebią to w promieniu 5 metrów od altany
                  śmietnikowej.

Czytając Twoje posty odnoszę wrażenie, że nie chcesz mieszkać w Ząbkach... Mylę
                  się ??
                  • morre Re: widoki po zimie 24.02.10, 11:04
                    Właśnie. Nie pasuje droga wolna. Nikt nikogo nie trzyma w Ząbkach. W okolicznych gminach jest gorzej niż w Ząbkach.
                    • ratatuj_zabki Re: widoki po zimie 24.02.10, 13:54
                      Porównywanie Ząbek do Warszawy jest nie na miejscu. Nie te pieniądze w kasie
                      miejskiej więc i nie ten sam (czyli niższy) standard życia.
                      Jak mieszkanie w Ząbkach jest tańsze o ładnych kilka tysięcy złotych to nie bez
                      przyczyny. Ludzie oszczędzili mnóstwo pieniędzy na mieszkaniach ale teraz płacą
                      za to niższym standardem życia. Proste.

Bardziej miarodajne dla mnie jest porównywanie tej miejscowości z okolicznymi
                      miasteczkami np. Zielonką czy Markami a tam jak czytam jest bardzo podobnie jak
                      tutaj.
                  • 1_sekretarz Re: widoki po zimie 24.02.10, 15:42
                    Czytając Twoje posty odnoszę wrażenie, że nie chcesz mieszkać w Ząbkach... Mylę
                    > się ??

To nie o to chodzi, że nie chce mieszkać w Ząbkach. Mieszkam tu i dlatego nie jest mi obojętne jak wygląda to miasto. W dodatku widzę jak są marnowane publiczne pieniądze i jak urząd nie ma pomysłu na zarządzanie miastem.

Mieszkałam nie tylko w Ząbkach, ale i w Warszawie i nie jestem rodowitą mieszkanką Ząbek jak i wielu. Dlatego mam porównanie. Często na prowincji jest dużo lepiej niż w Ząbkach. A jeśli chodzi o kraje tzw. trzeciego świata to bywa z tym rzeczywiście różnie. Ale są i takie gdzie naprawdę jest czysto i schludnie.

Oczywiści, że Warszawa ma więcej pieniędzy, ale jednak śmieci są sprzątane. Widziałam jadąc samochodem jak sprzątali nawet okolice za działkami. Bardzo mnie to zdziwiło, ponieważ tam prawie nikt nie mieszka. A w Ząbkach leża śmieci miesiącami. Założę sie, że te śmieci, które się pojawiły tej zimy nie zostaną sprzątnięte do następnej. A jednocześnie niektóre ulice były sprzątane ubiegłego roku przynajmniej trzy razy. Tyle razy udało mi sie zaobserwować. Czym to wytłumaczysz?
        • drugidundy Re: widoki po zimie 24.02.10, 10:24
          zzz131 napisała:

> wieczne palenie liści jak ja na ogórku chciałam posiedzieć

Wiem wiem, pomyłka, ale mnie to strasznie rozbawiło :D, posiedzieć
          na ogórku, dobre...
          • zzz131 Re: widoki po zimie 24.02.10, 18:16
            teraz dopiero zauważyłam :)
            o mało z krzesełka ze śmiechu nie spadłam :)
            udało mi się...
            pozdrawiam
    • wolfigen Re: widoki po zimie 24.02.10, 15:50
      odkąd pamiętam, a pamiętam długo. Zabki zawsze były brudne i
      niechlujne. i tak już widac zostało po dziś dzień.
      • wolfigen Re: widoki po zimie 24.02.10, 15:54
        a wymagac za swoje płacone podatki nalezy- obojętne czy to
        bogata PodkowaLesna, czy podobno biedne
        Ząbki...chyba ,że?.......że się nie jest zameldowanym i płaci
        się podatki i ubezpieczenia samochodowe w miejcu dawnego
        zameldowania , czyli gdzieś na dalszej prowincji. wtedy
        morda w kubeł jak to mówią i cicho sza.
        papa
        • corrida_pl Re: widoki po zimie 24.02.10, 16:10
          żeby płacić podatki w Wołominie nie trzeba być zameldowanym w Ząbkach...
          • 1_sekretarz Re: widoki po zimie 24.02.10, 17:22
            corrida_pl napisał:

> żeby płacić podatki w Wołominie nie trzeba być zameldowanym w Ząbkach...
            >
            Otóż to, niedługo będą wsadzać do więzienia za krytykę urzędu. Już teraz jest tyle troli że aż strach. Lub pożytecznych idiotów.
          • wolfigen Re: widoki po zimie 24.02.10, 19:30
            no i co z tego ,ze nie trzeba być zameldowanym by płacić
            podatki w Wołomnie? to czemy wiele osób nie płaci?
            wymieniłem to jako jeden z mozliwych efektów. tak jak
            wymieniłem auta zarejestrowane w całej polsce tylko
            nie :WWL....
            zaczynają mnie nudzic tutejsze pogwarki.......jakbym czytał
            gazetkę ścienną dla błyskotliwych inaczej
            • corrida_pl Re: widoki po zimie 24.02.10, 20:07
              wolfigen napisał:

> no i co z tego ,ze nie trzeba być zameldowanym by płacić
              > podatki w Wołomnie?

to, że zamiast poinformować mieszkańców o czymś tak trywialnym jak NIP 3 to z uporem maniak wciska się ludziom relikt przeszłości w postaci meldunku - po co utrudniać ludziom życie...

co ciekawe można być w Ząbkach zameldowanym, a podatki płacić gdzie indziej...

wolfigen napisał:

>to czemy wiele osób nie płaci?

skąd to wiesz? jasnowidz?
              • wolfigen Re: widoki po zimie 25.02.10, 08:32
                corrida_pl napisał:

>>
                > skąd to wiesz? jasnowidz?
                >

bo moja siostra pracuje w urzedzie skarbowym od 20
                lat...starczy?
                a poza tym..........odnosze wrażenie ,że takie narzędzia słowa
                pianego jak : sarkazm, ironia, metafora itp......to przezytek.
                w dodatku utrudniaja co poniektórym rozumienie tego co czytaja.
                dlatego być może rozumienie instrukcji obsługi pralki --jest
                wyzwaniem intelektualnym dla sporej grupy ludzi. nie mówiąc
                już o pisaniu i czytaniu na forum.
                pa
                • corrida_pl Re: widoki po zimie 25.02.10, 08:35
                  to podziel się tymi danymi
                  • wolfigen Re: widoki po zimie 25.02.10, 08:48
                    corrida_pl napisał:

> to podziel się tymi danymi

przecież te dane widac na oko........obsrane przez psy
                    chodniki, smieci w lesie na pierwszych 100 metrach większe
                    niż poszycie leśne, co drugi samochód na stratowanym
                    trawniku przed Powstanców Osiedle ma rejestracje obca niż :WWL

po co więcej?.........potrzebne dane z GU-Su?.....to se
                    poszukaj laleczka
                    • corrida_pl Re: widoki po zimie 25.02.10, 08:50
                      Co ma obca rejestracja do rozliczania się w Wołominie/NIP3?
                      • wolfigen Re: widoki po zimie 25.02.10, 10:40
                        corrida_pl napisał:

> Co ma obca rejestracja do rozliczania się w Wołominie/NIP3?

to akurat jest proste jak budowa cepa///płaci sie ubezpieczenie
                        tam , gdzie jest sie zamieszkanym, o ile jest to taniej niz w w-
                        wie i okolicach/ a efekt tego jest taki :
                        • corrida_pl Re: widoki po zimie 25.02.10, 10:58
                          Możesz mi wytłumaczyć w jaki sposób kasa z mojego oc/ac/nnw/asistance trafia do
                          sołtysa Koziej Wólki? Z OC część chyba idzie do Centrali NFZ.

Poza tym skoro piszesz że składki trafiają tam gdzie się jest "zamieszkanym" to
                          trafiają do Ząbek zatem...

Mniej piany więcej faktów.
                          • wolfigen Re: widoki po zimie 25.02.10, 11:39
                            masz racje.........pomyliłem się słownie i pojęciowo.. składki
                            trafiaja tam , gdzie jest się ubezpieczonym: czyli tam gdzie jets
                            zamieszkałym, , tylko zameldowanym.
                            ja wiem ,że ubezpiecznie w Elblągu kosztuje mniej niż w
                            Zabkach..,. taki naiwny nie jestem. w końcu sam miałem firmę
                            transportową i miałem wielkie opory gdzie rejestrować formy
                            auta: w Koziej Wólce, czy w Zabkach..............zrezygnowałem z
                            własnej firmy.zatrudniłem sie w Holandii....i mam święty spokój.
                            • corrida_pl Re: widoki po zimie 25.02.10, 11:41
                              hmm składki są wyliczane na podstawie adresu w dowodzie rejestracyjnym, ale
                              trafiają do ubezpieczyciela - a nie do budżetu
                              • wolfigen Re: widoki po zimie 25.02.10, 11:54
                                masz ochote na ..pour teate tete ?
                                ja nie mam . prostackie kobiety, taki jak Ty , kompletnie, mnie
                                nie interesuja mimo wygladu. to kwestia gustu
                                • meggy.kotka Re: widoki po zimie 25.02.10, 13:05
                                  ja też tego nie mogę zrozumieć jak pieniądze z ubezpieczenia samochodu trafiają
                                  do kieszeni sołtysa
                                  a wolfigen nie chce nam tego wyjaśnić tylko obraża

ale zaryzykuję stwierdzenie:

A MOŻE ON SAM NIE WIE? MOŻE JEST TAK ZADUFANY W SOBIE ŻE NIE POTRAFI SIĘ
                                  PRZYZNAĆ DO BŁĘDU?
                                  • tomekzzabek Re: widoki po zimie 28.02.10, 20:51
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka