Dodaj do ulubionych

Płatności czynszowe

08.03.10, 18:41
Narzekamy na tym forum (najgłośniej chyba niejaki/ka hiwa) iż pan W nic nie
robi. Z pewnych źródeł wiem iż podobno spora część mieszkańców nie płaci
czynszu, w wyniku czego sprzątanie to jest chyba raz na 2 tygodnie a
zamiatanie garaży to może raz na miesiąc, dobrze że przynajmniej śmieci wywożą.

Proponuję ankietę - CZY ZAMIESZKUJESZ GP I PŁACISZ CZYNSZ T/N ?

T
Obserwuj wątek
    • hiwa Re: Płatności czynszowe 08.03.10, 20:52
      a może ankietę pod tytułem skąd urwała się juzefina i kto kogo oszukał na GP? :P
      • hiwa Re: Płatności czynszowe 08.03.10, 21:02
        P.S.
        Przyznaje, zalegam z płatnością (kwit z MP w skrzynce) na kwotę DWA GROSZE i nie
        wiem jak mam to wyprostować, mam wielkie wyrzuty sumienia z tego powodu...
        • pelosi Re: Płatności czynszowe 09.03.10, 17:46

To lepiej uważaj z takimi długami. Znana jest historia mężczyzny, który spłacił
          kartę kredytową, ale bank doliczył po czasie 1gr więcej. Z powodu nie zapłacenie
          doliczał odsetki plus kary za wystawienie wezwania do zapłaty. Razem
          kilkadziesiąt złotych go to kosztowało. Polska to chory kraj.

hiwa napisał:

> P.S.
          > Przyznaje, zalegam z płatnością (kwit z MP w skrzynce) na kwotę DWA GROSZE i ni
          > e
          > wiem jak mam to wyprostować, mam wielkie wyrzuty sumienia z tego powodu...
          • hiwa Re: Płatności czynszowe 09.03.10, 19:22
            chory chory kraj, szczególnie jak pozwala funkcjonować takim pseudo firmą
            budowlanym, które jawnie oszukują ludzi
            • pelosi Re: Płatności czynszowe 11.03.10, 08:07
              Niestety. Byle cieć z goła dupą może zostać deweloperem i budować na kredyt za
              nie swoje pieniądze, a że nie wyszło? Jak się bierze za to o czym nie ma się
              zielonego pojęcia to potem mamy właśnie takie kwiatki.
              • niewygodny-klient Re: Płatności czynszowe 11.03.10, 10:22
                Nikt nie zmuszał Was, aby od tego ciecia kupować!!!!
                Sami podjęliście taką decyzję. Trzeba było wziąć prawnika przed
                podpisaniem umowy i teraz nie musielibyście płakać.
                • escobar78 Re: Płatności czynszowe 11.03.10, 14:36
                  A ja uwielbiam ten kraj i takich jak wyżej ;>
                  To nie jest wina złodzieja i tego że ukradł to twoja że dałeś się okraść, noo
                  tak to jest genialna logika niewygodnego-klienta hehe
                  • jozefina.pellegrini Re: Płatności czynszowe 11.03.10, 21:41
                    Ja uważasz, że dał Cie okraść to idź do sądu a nie marudź na forum.

Skoro taki z Ciebie logik - to w którym miejscu i kiedy deweloper Cię okradł.
                    Rozminął się z prawdą na pewno - ale raczej nic nie ukradł ?
                    Bez wyroku sądu nie możesz go nazwać złodziejem bo nie wykazałeś kiedy i co ukradł.

Typowa polska mentalność: Marudzenie, Nic nie robienie - może ktoś inny załatwi,
                    obrzucanie inwektywami innych i manie się za najmądrzejszego na świecie.

Nic dodać nic ująć.
                    • cypr01 Re: Płatności czynszowe 12.03.10, 07:08
                      Ha , towarzyszu, racje macie!
                      Tak wiec kielnie w dloń sasiedzi i w czynie spolecznym wykonczmy II etap.
                      Zrobmy tez zrzutke na pokrycie długow Mac Plastu - spłacmy Agment i bank -trzeba
                      dzialac, nie marudzic i obrzucac nikomu nic nie winnego Developera wstretnymi
                      inwektywanmi - jozefina, ty, jako piewca dzialania, ku motywacji - pierwsza
                      wybierasz dyzur - ile godzin dziennie deklarujesz pracy przy II etapie ? Jako ze
                      roboty jest sporo, masz spory wybor w kwestii dzialki, za ktora bedziesz
                      odpowiedzialna. Ale nalezy ci sie pierwszenstwo za jakze sluszne postulaty. I
                      ile dajesz do zrzutkowej kasy na dlugi MacPlastu?
                      • jozefina.pellegrini Re: Płatności czynszowe 12.03.10, 08:37
                        Do wspólnej kasy nic nie daję - bo pójdzie na zmarnowanie.
                        Załatwiam to we własnym zakresie.
                        • cypr01 Re: Płatności czynszowe 15.03.10, 08:33
                          jozka - nie gadaj! wplacimy na konto developera- na pewno nie pojda na
                          zmarnowanie.Trzeba dzialac, dzialac, dzialac! Jak sie zbierzemy i kazdy da
                          developerowi czesc tych grubych baniek, ktore mu zniknely , dostaniemy w koncu
                          akty notarialne a II etap bedzie wykonczony. Jestem z Toba - tez nie moge
                          sluchac tych ludzi, ktorym nic sie nie podoba. Jesli kazdy by wplacil
                          Macplastowi 50% wiecej tego, co do tej pory, moglibysmy miec na wlasnosc
                          mieszkania warte nawet 70% poniesionych przez nas kosztow :D. Dzialajmy!!!
                          • jozefina.pellegrini Re: Płatności czynszowe 16.03.10, 12:40
                            Lepiej się dogadać z wierzycielami, a nuż widelec jak pójdzie większa grupa to
                            uda się wynegocjować jakąś rozsądną kwotę.

Pamiętaj o comiesięcznym ubezpieczeniu pomostowym - pytanie - ile warto wpłacić
                            aby tego ubezpieczenia już więcej nie płacić.

Przy założeniu np że pomostowe to 200-250 PLN to daje razem przez dwa lata
                            jakieś 2400-3000 rocznie. Może warto zapłacić wierzycielowi np 6000 od
                            mieszkania i mieć spokój i czystą hipotekę. Po dwóch latach wychodzisz na swoje.

Pozdrawiam

• klaustrofobiuszx Re: Płatności czynszowe 09.04.10, 15:27
                              Moze to glupie pytanie... ale dlaczego mam placic cudze dlugi? Niech
                              diviloper sie umawia z wierzycielami, i to nim po to obezpieczenie
                              pomostowe zglosza sie do niego mieszkancy...
    • pan-ciekawski Re: Płatności czynszowe 16.03.10, 15:10
      Gdyby to było 6000 zł to z uśmiechem na ustach pierwszy bym
      poleciał. Jednak wydaję mi się że kwota, którą należałoby wpłacić za
      zniesienie obciążeń banku i Agmetu będzie sporo większa.
      • attache1974 Może raczej 600 zeta z m2 16.03.10, 15:33

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka