Dodaj do ulubionych

Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza

18.03.10, 22:47
Po obejrzeniu reportażu tvn dotyczącego nowego przedszkola, po przeczytaniu
wątków dotyczących nowych inwestycji w Ząbkach, pomyślałam, że skoro Pan
Burmistrz czyta to forum to rozpocznę za namową agne_s wątek w którym będziemy
mieli okazję powiedzieć jednak coś pozytywnego na temat burmistrza naszego
miasteczka:) Już to że pan burmistrz zagląda na to forum świadczy dobrze o
podejściu do swojej pracy. Bardzo nie podobało mi się, jak ktoś narzekał
"Dookoła brud, dziurawe ulice
albo błoto po kolana" ale czy to burmistrz chodzi i z nudów roznosi brud i
błoto? Sprzataniem też się Burmistrz zajmuje, ale i spółdzielnie mieszknaiowe
itp. ...Tak naprawdę gdyby Pan Robert
Perkowski był burmistrzem Ząbek od początku byłoby tu pięknie...i to nie jest
laurka dla Pana Burmistrza...to zwykłe spostrzeżenia. Nie jest żle w Ząbkach.
Kiedy parę lat temu wprowadziliśmy się tu z mężem, jako świeże małżeństwo,
wyprowadzając się od rodziców, sąsiedzi, w 90% rodowici Ząbkowianie, starsi
ludzie, patrzyli na nas jak na dziwaków, pytając z czasem: a co tacy młodzi
ludzie tu szukają? Śmieszne takie pytania, bo parę kilometrów od Warszawy,a
takie zdzwiwienie, zaraz zaczęli węszyć, wypytywać, plotkować;) ale teraz
bardzo dobrze nam się żyje z sąsiadami. Teraz myślę że nikt raczej już z nich
nie zapyta co młodzi tu szukają, nie będą patrzeć jak na dziwaków.
Ba, teraz to nawet, co wywołało mój śmiech i zdziwiennie, sam reporter tvnu
ukazał całą prawdę- jeszcze nikt nie poznał nowego przedszkola, a już ze słów
samego reportera padły słowa zazdrości, oj nie, raczej już nawet zawiści... I
od innych, po których naprawdę bym się tego nie spodziewała też... ZAWIŚĆ.
Tak, a teraz dlaczego Pan Burmistrz Robert Perkowski ma się wstydzić, dlaczego
od razu się mówi, ze nie sztuką jest wybudowac coś za ileś pieniędzy...wydaje
mi się że to też sztuka tak przy okazji, bo pozyskać dotacje unijne też trzeba
umieć... tyle pieniędzy się marnuje, bo ktoś nie umie złożyć wnosków itp...a
Pan Perkowski zrobił to co należało... Poza tym krytykuje się w reportażu tvn
o którym wspomniałam już to przedszkole, a tak naprawdę czy je poznano? Ja
słyszałam dobre opinie o wychowawczyniach w tym przedszkolu. Wiem, ze dla
dziecka może nie to jest najważniejsze w przedszkolu, ze są super zabawki,
najważniejsza jest ciepła, dobra opiekunka, ale kiedy ten warunek jest
spełniony to jak najbardziej liczy się zaplecze socjalne oraz wyposażenie. Na
edukację na świecie wydaje się niesamowite pieniądze, to przedszkole to krok
na przód w Polsce. Jesteśmy społeczeństwem informacyjnym, tak więc dlaczego
przedszkola i szkoły mają być archaiczne..."W tym kraju są tysiące budynków, w
których miliony ludzi nie mają telefonu, telewizji kablowej ani realnych
perspektyw na usługi dostępne przy nadawaniu szerokopasmowym. Te budynki to
szkoły" I Panu Burmistrzowi należy podziękować że zrobił krok na przód. Że
zadbał o najmłodszych tak jak należy.
Obserwuj wątek
    • gusiaa00 Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 08:57
      Popieram opinię szokamy. Najłatwiej krytykować Burmistrza, ale
      chwalić już trudno.
      Ja uważam, że widać zaangażowanie Burmistrza w życie miasta a
      wiadomo, że nie wszystko na raz da się zrobić. Mieszkam tutaj od 5
      lat i bb dużo się zmieniło na pozytywnie w tym mieście.

Jak widać w poniższym reportażu mowa tam o najnowocześniejszym
      przedszkolu w kraju a to chyba świadczy o zaangażowaniu Burmistrza.
      No ale zawsze znajdą się mieszkańcy krytykujący prace władz miasta.
      Ale oby jak najmniej takich "marudów".
      www.onet.tv/najwieksze-i-najnowoczesniejsze,6412808,1,klip.html#
      • meggy.kotka Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 09:01
        nie problem zrobić dużo

sztuką jest natomiast wydać mało
        a to niestety Perkowskiemu się nie udaje
        zadłużenie miasta rosnie
        • gusiaa00 Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 09:07
          No pewnie najlepiej zrobić dużo za małe pieniądze, ale realia sa
          inne:)
          Jak robi to źle jak nie robi tez źle. To proponuję tym najbardziej
          krytykujących i negatywnie nastawionych, żeby zgłosili swoją
          kandytaturę na Burmistrza Ząbek. Jak są tacy doskonali i wygadani to
          pewnie będą super się spełniali w tej roli:) taaa...
          • maafiozoo Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 09:39
            Duży plus dla Burmistrza za drogi dużo się robi i będzie za pieniądze z Unii
            wiadomo(podobno) trzeba najpierw wyłożyć a później oddadzą ale i tak się opłaca.
            Dziękuje za basen potrzebny jest i to bardzo jeszcze ze 3 lata trzeba poczekać
            ale już jest pewne że będzie. Duży plus także za trybunę a raczej za obiekt z
            całym wnętrzem który powstanie;) Tunel w naszym mieście też przydatna rzecz;]
            Tylko pytanie jeśli Pan burmistrz to czyta nie dałoby się wreście coś zrobić z
            tym parkiem tzn. lasem miedzy Gajową a Skorupki fajny lasek dobrze można go
            zagospodarować;)Mieszkam tu ponad 20 lat(od urodzenia) i kiedyś było dużo
            miejsc, łąk gdzie można było spędzić czas wyszaleć się jako dzieciak a teraz no
            lipa trochę;) Ten nasz park w 10 min można cały przejść dookoła.
            • 1_sekretarz Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 10:57
              O tak musimy mu pomnik postawić lub może jego imieniem nazwać nowo wybudowaną ulicę. A moze tunel imienia Roberta Perkowskiego. Wybitnego samorządowca i burmistrza.

Niechaj nam żyje nasz burmistrz wspaniały. Niechaj wydaje nasze ciężki zarabiane pieniądze na prawo i lewo jak sam chce. Bo on mądry i rozważny a my głupie barany.

On wielce utytułowany, wybitnie i szeroko wykształcony. Niechaj wiecznie zajmuje to stanowisko, które mu sie należy za te zasługi wszelakie i wspaniałe, które nie tylko my ale nasze dzieci i wnuki pamiętać będą. A my się nie znamy my tylko podatnicy - głupie barany.

A NASZĄ POWINNOŚCIĄ JEST DOSTARCZAĆ BURMISTRZOWI PIENIĘDZY W POSTACI WYSOKICH PODATKÓW NA TE WSPANIAŁE INWESTYCJE, KTÓRE JAKO POMNIKI SŁAWIĆ BĘDĄ JEGO IMIĘ PO WSZE CZASY.

To mówił ja Wacława Jarząbka, trenera II klasy w klubie sportowym Tęcza
              • agne_s Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 11:07
                Może sam kandyduj skoro nie możesz znieść, że Perkowskiemu się tyle
                udało!
                • maafiozoo Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 11:50
                  Sekretarzyk ma duże kompleksy. Ciekawe czy urząd wesprze go w leczeniu w
                  psychiatryku jak znowu Pan Perkowski wygra wybory;]
                  • 1_sekretarz Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 12:00
                    maafiozoo napisał:

> Sekretarzyk ma duże kompleksy. Ciekawe czy urząd wesprze go w leczeniu w
                    > psychiatryku jak znowu Pan Perkowski wygra wybory;]

Raczej wydaje sie że to burmistrz i klakierzy mają kompleksy. Ha, ha. Co będzie
                    wtedy kiedy burmistrz wygra kolejną i kolejną kadencję jak już w pierwszej woda
                    sodowa mu odbija. :)

A co do wsparcia urzędników to wybacz maafiozoo ale w przeciwieństwie do ciebie
                    wole sie bez nich obywać i mieć trochę bardziej krytyczne (czytaj rozumne)
                    spojrzenie na otaczającą mnie rzeczywistość.
                    • maafiozoo [...] 19.03.10, 14:13
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • gusiaa00 Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 11:59
                  Każdy mierzy swoją miarą 1_sekretarz- tylko szkoda, że nazywasz się
                  głupim baranem ale punkt za samokrytykę:).
                  "On wielce utytułowany, wybitnie i szeroko wykształcony. Niechaj
                  wiecznie zajmu
                  > je to stanowisko, które mu sie należy za te zasługi wszelakie i
                  wspaniałe, któr
                  > e nie tylko my ale nasze dzieci i wnuki pamiętać będą"- zazdrość w
                  oczy kole 1_sekretarzu ???
                  • ratatuj_zabki Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 12:17
                    Śmieszny jesteś 1_sekretarzyku. Od razu widać, jak żałość Ci ściska cztery
                    litery. Jesteś taki odważny w krytykowaniu to kandyduj na Burmistrza, ujawnij
                    swoje pomysły, pokaż jak powinno się rządzić miastem i jeszcze zarezerwuj
                    mnóstwo pieniędzy na realizację swojej wizji rozwoju tego miasteczka. Oczywiście
                    bez brania na krechę. Na razie to nie masz nic mądrego do powiedzenia.

Przez te kilka miesięcy jakie tu mieszkam, usłyszałem o budowie krytej pływalni,
                    budowie tunelu i ulic, budowie stadionu. Widzę jak się buduje ulica Maczka. W
                    necie zobaczyłem piękne przedszkole. Ale dostrzegam też wszędobylskie błoto,
                    śmieci i takich pacjentów wrzeszczących na tym forum, bez opamiętania
                    krytykujących wszystkich i wszystko ile wlezie.
                    • 1_sekretarz Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 12:32
                      ratatuj_zabki napisała:

> Śmieszny jesteś 1_sekretarzyku. Od razu widać, jak żałość Ci ściska cztery
                      > litery. Jesteś taki odważny w krytykowaniu to kandyduj na Burmistrza, ujawnij
                      > swoje pomysły, pokaż jak powinno się rządzić miastem i jeszcze zarezerwuj
                      > mnóstwo pieniędzy na realizację swojej wizji rozwoju tego miasteczka. Oczywiści
                      > e
                      > bez brania na krechę. Na razie to nie masz nic mądrego do powiedzenia.
                      >
                      > Przez te kilka miesięcy jakie tu mieszkam, usłyszałem o budowie krytej pływalni
                      > ,
                      > budowie tunelu i ulic, budowie stadionu. Widzę jak się buduje ulica Maczka. W
                      > necie zobaczyłem piękne przedszkole. Ale dostrzegam też wszędobylskie błoto,
                      > śmieci i takich pacjentów wrzeszczących na tym forum, bez opamiętania
                      > krytykujących wszystkich i wszystko ile wlezie.

Ja nie mam nic przeciwko braniu kredytu. Tyle że jeśli bierze się kredyt to na miarę możliwości i na naprawdę ważne przedsięwzięcia w tym cała rzecz.

Tu chodzi o to że ważne żeby coś NAPRAWDE dla mieszkańców robić a nie dla poklasku i tego aby to było widać we wszystkich mediach dokoła. Śledzę od jakiegoś czasu poczynania burmistrza i widzę że nic dobrego z tego nie wyniknie.

A jeśli ty tego nie widzisz to albo niczego nie rozumiesz albo jesteś po prostu z tej jego bajki.

Mogę to nawet zrozumieć jeśli jesteś z jego bajki. Ale jeśli nie jesteś z jego bajki to po prostu "nie chce mi się z tobą gadać" .
                      • gusiaa00 Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 12:45
                        Mam pytanie to co takiego powinien wg Ciebie zrobić jeszcze dla
                        mieszkańców?? Jak już piszesz to sprecyzuj to.. co chcesz, zeby
                        pomalował Ci ogrodzenie?? zrobił remont mieszkania?? nnie rozumiem.
                        Basen- robi dla siebie??? Przedszkole zrobił tylko dla siebie??
                        Drogi naprawia dla siebie?? Stadion- dla siebie??? itp..no wszystko
                        robi dla siebie nie dla mieszkańców...
                        Wszystko to co robi to robi dla dobra Ząbek. Jeszcze parę lat temu
                        mieszkało tu dużo, dużo mniej ludzi. A jednak widzisz, ze coś
                        przyciaga tutaj ludzi. Miasto się rozwija a jak są reportaże w tv
                        dot. Zabek to chyba to pozytyw, że Ząbki mają się czym pochwalić.
                        Podaj przykład Burmistrza jakiegos miasta, który robi wszystko dla
                        mieszkańców za małą cenę i wszyscy są zadowoleni...
              • ratatuj_zabki Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 20.03.10, 21:25
                1_sekretarz napisała:

Bo on mądry i rozważny a my głupie barany.

> To mówił ja Wacława Jarząbka, trenera II klasy w klubie sportowym Tęcza

Chłopie napisz coś mądrego, bo to co wyprawiasz na forum to trollowanie w
                czystej postaci.
                Jak Ci się nie podoba ten Burmistrz to Twoja sprawa. Mamy wolność w necie. Ale
                zamiast permanentnego i wręcz psychopatycznego krytykowania, zaproponuj
                rozwiązania patologii które w tym mieście występują.
                • el_caminino Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 20.03.10, 22:51
                  A niby dlaczego 1_sekretarz miałby cokolwiek proponować. Przecież to
                  nie on zgarnia co miesiąc kasę za rozwiązywanie problemów tego
                  miasta tylko burmistrz
                  • ratatuj_zabki Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 21.03.10, 09:32
                    el_caminino napisała:

> A niby dlaczego 1_sekretarz miałby cokolwiek proponować.

Bo tylko krytykować to każdy głupi potrafi.
        • karla1977 Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 20.03.10, 23:59
          meggy moze jakies konkrety, typu liczby, porownanie rdr, przyczyny.
          jestes goloslowna moja droga.
          • meggy.kotka Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 21.03.10, 01:41
            więc żeby nie być gołosłownym
            deficyt 2009 wyniósł 25 155 152,10
            deficyt 2010 wyniesie 32 013 635,95
    • morre Re: O, to to rozumiem 19.03.10, 13:06
      Bardzo ważny wątek pokazujący nie tyle dokonania burmistrza co fakt, że ma z tego powodu duże poparcie wśród mieszkańców. Kto może jedno i drugie kwestionować. No kto. Jakieś anonimowe nicki. Bo coś im nie pasuje. Ten wątek to powinien być przyszpilony na samym początku i nie schodzić z tapety ku ochłody dla krytykanta. O, znalazł sobie internet, gdzie może się powielić pod wieloma nickami. Należy im mówić co źle robią i myślą. Czas, siła naszych zadowolonych wypowiedzi z Naszego Burmistrza, oraz jego dokonania przekonają krytykantów. To oczywiste. To jest niesamowite ile zrobił burmistrz Perkowski w ciągu jednej kadencji - drogi, przedszkole, będzie stadion, basen, tunel. Bardzo sprawne pozyskiwanie funduszy zewn i wewn. Sprzedaż niepotrzebnych nieruchomości. Ząbki są najdynamiczniej rozwijającą się miejscowością podwarszawską!
      • 1_sekretarz Re: O, to to rozumiem 19.03.10, 13:17
        morre napisał:

> Bardzo ważny wątek pokazujący nie tyle dokonania burmistrza co fakt, że ma z te
        > go powodu duże poparcie wśród mieszkańców. Kto może jedno i drugie kwestionować
        > . No kto. Jakieś anonimowe nicki. Bo coś im nie pasuje. Ten wątek to powinien b
        > yć przyszpilony na samym początku i nie schodzić z tapety ku ochłody dla krytyk
        > anta. O, znalazł sobie internet, gdzie może się powielić pod wieloma nickami.
        > Należy im mówić co źle robią i myślą. Czas, siła naszych zadowolonych wypowiedz
        > i z Naszego Burmistrza, oraz jego dokonania przekonają krytykantów. To oczywist
        > e. To jest niesamowite ile zrobił burmistrz Perkowski w ciągu jednej kadencji -
        > drogi, przedszkole, będzie stadion, basen, tunel. Bardzo sprawne pozyskiwanie
        > funduszy zewn i wewn. Sprzedaż niepotrzebnych nieruchomości. Ząbki są najdynami
        > czniej rozwijającą się miejscowością podwarszawską!

To mówił ja Wacława Jarząbka, trenera II klasy w klubie sportowym Tęcza
        • martysia-to-ja [...] 19.03.10, 13:54
          • maafiozoo [...] 19.03.10, 14:04
            • agnielcia Re: O, to to rozumiem 19.03.10, 15:15
              Mieszkam w Ząbkach od przeszło 3 lat( wcześniej od urodzenia
              mieszkałam na Powiślu). Powiem krótko i na temat. Chylę czoło przed
              autroem zmian mojego najbliższego otoczenia jakim są Ząbki. Te
              zminay każdy widzi, tylko nie każdy potrafi docenić. NIe jest ważna
              opcja polityczna tylko to czego ten człowiek naprawdę dokonuje. A
              nazywajcie mnie choćby i klakierem do kwadratu a i tak będę to
              powtarzać: takiego managera, jakim jest burmistrz Perkowski mogą
              nam tylko pozazdrościć. Ma kolejne dwa głosy w wyborach (mój i
              mojego męża). Oby tak dalej.
              • ratatuj_zabki Re: O, to to rozumiem 19.03.10, 15:27
                agnielcia napisała:

> Ma kolejne dwa głosy w wyborach (mój i
                > mojego męża). Oby tak dalej.

Jak dla mnie to na takie deklaracje za wcześnie. Ale faktem jest, że obecny
                Burmistrz ma określone dokonania, które trzeba wziąć pod uwagę przy jego wyborze.
                Jak się nie zna konkurentów aktualnego Burmistrza to moim zdaniem raczej nie
                należy od razu składać takich deklaracji. Ale jak jego oponentami będą sami
                krytykanci, którzy będą potrafili tylko krzyczeć, ale sami nic pozytywnego nie
                zaproponują, to ten Burmistrz wydaje się dosyć sensowną propozycją na kolejne lata.
                • 1_sekretarz Re: O, to to rozumiem 19.03.10, 16:44
                  ratatuj_zabki napisała:

> agnielcia napisała:
                  >
                  > > Ma kolejne dwa głosy w wyborach (mój i
                  > > mojego męża). Oby tak dalej.
                  >
                  > Jak dla mnie to na takie deklaracje za wcześnie. Ale faktem jest, że obecny
                  > Burmistrz ma określone dokonania, które trzeba wziąć pod uwagę przy jego wyborz
                  > e.
                  > Jak się nie zna konkurentów aktualnego Burmistrza to moim zdaniem raczej nie
                  > należy od razu składać takich deklaracji. Ale jak jego oponentami będą sami
                  > krytykanci, którzy będą potrafili tylko krzyczeć, ale sami nic pozytywnego nie
                  > zaproponują, to ten Burmistrz wydaje się dosyć sensowną propozycją na kolejne l
                  > ata.

Ludzie opamiętajcie sie przecież to tylko urzędnik, który jest dysponentem waszych pieniędzy. Ale wydaje mi się że mam raczej do czynienia w większości z klakierami burmistrza. Zawsze trzeba mieć ograniczone zaufanie do urzędników szczególnie jak robią takie szopki medialne jak Perkowski.

Wygląda na to że burmistrz ma całe zastępy obrońców.

Rzeczywiście wysłalibyście mnie do czubków jak byście mieli taką władze. Trochę dystansu.
                  • krzysp11 Re: O, to to rozumiem 19.03.10, 17:27
                    Mamy taką zasadę w pracy, że możesz i powinieneś krytykować pod warunkiem, ze masz lepsze rozwiązanie i potrafisz przekonać do tego innych. Po jej wprowadzeniu ilość pieniaczy się zmniejszyła a jakość rozmów poprawiła. Ten kto tylko krytykował, oglądał zawsze klamkę z drugiej strony. Polecam wszystkim. Znaleźć błąd i skrytykować to nie sztuka. Sztuka to przygotować wiarygodną koncepcje na dłuższy okres (4-8 lat)czasu i zrealizować ją w 70 - 80%. Koncepcję najlepiej poprzeć dotychczasowymi swoimi osiągnięciami. Też widzę błędy, ale burmistrz według mnie nie jest minimalistą. Lepiej trochę przesadzić na plus niż odstawiać jakąś prowizorkę.
                    • karla1977 Re: O, to to rozumiem 21.03.10, 00:14
                      to na plus ja dorzuce ulice Zycha, straz miejska, to ze policja
                      pojawia sie na partolach tez w poludniowych zabkach :) i to ze panie
                      w urzedzie sa dosc pomocne i w miare mile. (i zeby rozwiac
                      watpliowsci nie pracuje w urzedzie ani nikt z moich znajomych czy
                      rodziny:))
                      w zeszlym roku zostala wyrownana ul. Andersena choc jak dla mnie
                      moga zostac dziury to nie beda idioci uprawiac sobie camel troffe.
                      no i oczywiscie autobus miejski i wspolny bilet!to ulatwienie jak
                      dla mnie nie do przecenienia.
                      • sup13 Re: O, to to rozumiem 22.03.10, 09:24
                        karla1977 napisała:

" i to ze panie w urzedzie sa dosc pomocne i w miare mile. (i zeby rozwiac
                        watpliowsci nie pracuje w urzedzie ani nikt z moich znajomych czy rodziny:))"

To że panie w urzędzie są dość pomocne wynika z ich umowy o pracę. Jeżeli miałby
                        źle wykonywać swoją pracę dla mieszkańców, należało by je zwolnić.
                • eedyta78 Re: O, to to rozumiem 22.03.10, 09:17
                  a ja nie mam zamiaru dalej finansowac jego studiów doktoranckich. Bo
                  niby dlaczego. Dlatego że jest burmistrzem. Z racji pełnionej
                  funkcji bierze kase więc niech sobie wydaje ją na naukę skoro chce,
                  a nie jeszcze wyciąga z kasy miasta refundację swojej nauki.
              • sup13 Re: O, to to rozumiem 19.03.10, 17:13
                agnielcia napisała:

> Mieszkam w Ząbkach od przeszło 3 lat( wcześniej od urodzenia
                > mieszkałam na Powiślu). Powiem krótko i na temat. Chylę czoło przed
                > autroem zmian mojego najbliższego otoczenia jakim są Ząbki. Te
                > zminay każdy widzi, tylko nie każdy potrafi docenić. NIe jest ważna
                > opcja polityczna tylko to czego ten człowiek naprawdę dokonuje. A
                > nazywajcie mnie choćby i klakierem do kwadratu a i tak będę to
                > powtarzać: takiego managera, jakim jest burmistrz Perkowski mogą
                > nam tylko pozazdrościć. Ma kolejne dwa głosy w wyborach (mój i
                > mojego męża). Oby tak dalej.

Przyznam się że póki co nie ma lepszego kontrkandydata od Perkowskiego. Ale muszę przyznać że rzeczywiście dużo szumu robi wokół tego co robi. Z drugiej strony PO też coś tam w swoim programie wyborczym miało o stadionie i drogach. Wolałbym żeby te pieniądze, które przeznacza na całoroczną kampanie wyborczą przeznaczył np. na zakup koszy na śmieci i posprzątanie Ząbek. Bo cóż z tego że będziemy mieć stadion i basen jak kulturowo będziemy za murzynami nie ubliżając murzynom, bo często afrykańskie miasteczka są czyściejsze niż Ząbki. No i kwestia tego czy rzeczywiście te inwestycję nas nie zadłużają. Oby nie było jak to w przysłowiu, że po nas choćby potop. Może odezwie sie ktoś z radnych opozycji i skomentuje wydatki na to nieszczęsne przedszkole, stadion i basen. Oczywiście inwestycje w infrastrukturę podstawową jak drogi, chodniki, parkingi,wodociągi, włąsne ujęcie wody, kanalizacja to są priorytety. Na pewno takimi nie są stadion i basen lub kosztowne przedszkole.
      • route67 Re: O, to to rozumiem 19.03.10, 17:17
        a ja nie rozumiem. takimi przejaskrawionymi peanami na cześć burmistrza więcej
        mu szkodzisz niż pomagasz.
        • sup13 Re: O, to to rozumiem 19.03.10, 17:27
          Dobry menager to nie ten, który wydaje pieniądze pod publikę, ale ten, który potrafi wyznaczyć priorytety inwestycji oraz tak zapewni a finansowanie tychże inwestycji, aby nie zadłużyć niebezpiecznie przedsiębiorstwa. Taki sam sposób postępowania można odnieść do państwa czy też do gminy. Przykład państwa greckiego powinien otrzeźwiać. Przecież my tez nie bierzemy kredytów ponad miarę.
    • mpw_3 Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 19:35
      szokama napisała:
      "Tak naprawdę gdyby Pan Robert
      Perkowski był burmistrzem Ząbek od początku byłoby tu pięknie...i to nie jest
      laurka dla Pana Burmistrza...to zwykłe spostrzeżenia"

Burmistrz Perkowski korzysta w radzie miasta ze wsparcia ludzi którzy przez trzy kadencje popierali burmistrza Boksznajdera, który jest w ogromnym stopniu odpowiedzialny za obecny ząbkowski syf. Burmistrz Perkowski nigdy nie sporządził bilansu otwarcia swoich rządków, aby w sposób czytelny oddzielić swoją odpowiedzialność od tego za co odpowiada Boksznajder. Odchodzącego Boksznajdera poza tym Perkowski żegnał w bardzo ciepłych słowach.

Zatem p. Perkowski ponosi odpowiedzialność za całokształt tego co jest dzisiaj w Ząbkach. Jeżeli nie poczuwa się do odpowiedzialności, to niech wyraźnie powie co takiego złego zrobił przedni burmistrz i rozliczy tych członków rady miejskiej którzy popierali te negatywne działania poprzedniego burmistrza.
      • agne_s Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 21:45
        Ktoś chyba jednak głosował za tymi radnymi z poprzedniej kadencji...
        Moim zdaniem należałoby doprawadzić do tego, aby każdy radny na koniec
        kadencji rozliczył się z tego co zrobił przez te 4 lata.
        Bo są niestety tacy, którzy całą swoją energię wkładają w krytykowanie,
        sami zaś nie proponują żadnych rozwiązań.
        A tak na marginesie mam nadzieję, że już niedługo będzie głosowanie nad
        planem zagospodarowania przestrzennego, od dawna oczekiwanym przez
        większość mieszkańców, zobaczymy jak nasi radni się spiszą.
        • el_caminino Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 19.03.10, 21:56
          Ale ubaw po pachy. W urzędzie to dziś chyba nikt nie pracował, tylko
          klepał peany na część miłościwie nam panującego, no bo gdyby tak p.
          burmistrz jednak przegarł wybory, to by jego koledzy, których tak
          pieknie pozatrudniał, musieliby na gwałt szukać innej ciepłej posadki
      • karla1977 Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 21.03.10, 00:07
        mpw_3 napisał:
        > Burmistrz Perkowski korzysta w radzie miasta ze wsparcia ludzi
        którzy przez trz
        > y kadencje popierali burmistrza Boksznajdera, który jest w
        ogromnym stopniu odp
        > owiedzialny za obecny ząbkowski syf. Burmistrz Perkowski nigdy nie
        sporządził b
        > ilansu otwarcia swoich rządków, aby w sposób czytelny oddzielić
        swoją odpowiedz
        > ialność od tego za co odpowiada Boksznajder. Odchodzącego
        Boksznajdera poza tym
        > Perkowski żegnał w bardzo ciepłych słowach.
        >
        > Zatem p. Perkowski ponosi odpowiedzialność za całokształt tego co
        jest dzisiaj
        > w Ząbkach. Jeżeli nie poczuwa się do odpowiedzialności, to niech
        wyraźnie powie
        > co takiego złego zrobił przedni burmistrz i rozliczy tych
        członków rady miejsk
        > iej którzy popierali te negatywne działania poprzedniego
        burmistrza.
        a wg mnie lepiej nie tracic czasu na rozliczanie tylko nie dopuscic
        wiecej do wybrania ludzi pokroju poprzedniej ekipy. T oze
        P.Perkowski jak piszesz "w cieplych slowach" zegnal poprzednika to
        tylko dowodzi jego klasy i dobrego wychowania. Ale oczywiscie
        niektorzy do tego nie sa w stanie dojsc.
        • mpw_3 Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 21.03.10, 09:25
          Nie wiem czy pamiętasz ale przed przednimi wyborami p. Perkowski miał swoje forum internetowe na którym krytykował poprzedniego burmistrza bez żadnych zahamowań. Podawał przykłady negatywnego zachowania poprzedniego burmistrza.

Zaraz po wyborach forum to zostało zlikwidowane i nie można go w już znaleźć internecie. Zaraz po wyborach zamiast rozliczyć poprzednią ekipę z zaniedbań i innych nieprawidłowości p. Perkowski postanowił zostać kolejnym w Polsce "człowiekiem honoru" i pięknie podziękował poprzedniemu burmistrzowi za jego pracę. A później zawiązał koalicję z jego ludźmi.

Kolejny "dobrze wychowany człowiek" w naszej polityce. Jakbyś nie wiedziała: w polityce dobre wychowanie to realizowanie zasady My nie ruszamy waszych, wy nie ruszacie naszych.

Ale wyraźnie niektórzy nie potrafią tego zrozumieć i zwykły oportunizm nazywają dobrym wychowaniem, a każdą krytykę władz odbierają jako pieniactwo.
          • ttjj11 Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 21.03.10, 15:47
            oportunizm czy właśnie polityka?
            Cel został osiągnięty - forum niepotrzebne. Czy ktoś inny na to zapracował
            nieistotne. Nie zapominajmy także o wyborczej odezwie Pana J.B. Myślę iż dzięki
            temu powstała taka koalicja.
            Programy każdej grupy są podobne, przecież wszyscy widzą co należy zrobić. O PR
            należy dbać, szczególnie jak się ma plany na przyszłość.
            To jest gra.
            • jas198 ... 21.03.10, 17:04
              "Drogi naprawia dla siebie?? Stadion- dla siebie??? itp..no wszystko
              robi dla siebie nie dla mieszkańców... "

Niech sprawi aby po Ząbkach mozna było przejść z wózkiem dziecięcym
              po chodnikach.A najlepiej niech wytyczy ścieżkę spacerową bo chyba
              nie wie jakie są chodniki.Najlepiej o gospodarzu świadczy ulica
              Wojska Polskiego przy Urzędzie - tylko gratulować

• monic18 Re: ... 21.03.10, 20:03
                jas198 napisała:
                Najlepiej o gospodarzu świadczy ulica
                > Wojska Polskiego przy Urzędzie - tylko gratulować

To raczej zły przykład, bo Wojska Polskiego to ulica należąca do powiatu
                wołomińskiego a nie Ząbek. Ale ulic miejskich z krzywymi chodnikami też jest sporo.
                • ats31 Re: ... 23.03.10, 22:27
                  ale kogo to obchodzi czyja to droga burmistrz za to bierze wypłatę żeby takie
                  sprawy załatwiać z powiatem a nie zwykły mieszkaniec
          • bonel Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 22.03.10, 10:59
            Dziękuję Ci o przypomnienie. Nie zapomnę jak to wyciągałem to po jakimś czasie klakierzy tacy jak zabki_be bulwersowali się, że po co odświeżam takie stare (stare?) tematy. Myślą, że ludzie zapomną. Cóż czas znowu wziąć się za przypominanie.

Właśnie. Zamiast rozliczyć. Albo jak wcześniej dobrze napisałeś
            forum.gazeta.pl/forum/w,97,108915565,108954489,Re_Szczere_slowa_uznania_dla_Pana_Burmistrza.html?wv.x=2

Przecież burmistrz Robert Perkowski swoje forum zamknął zaraz po wyciągnięciu przeze mnie wątków z jego forum tym jak wygrał wybory dzięki poparciu odchodzącego burmistrza. Którego wcześniej na swoim forum krytykował. Warto zapoznać się z treścią podanych linków. Można sobie przeczytać tu:
            forum.gazeta.pl/forum/w,97,57627588,57742214,Re_pytania_do_Burmistrza_Perkowskiego.html

A tu jest wypowiedź innego internauty ukazująca, że burmistrzowi to mocno nie pasowało
            forum.gazeta.pl/forum/w,97,57627588,57896762,Re_pytania_do_Burmistrza_Perkowskiego.html

Myślał, że pokrytykuje dla wyborów a potem ludzie zapomną. Zdążyłem ocalić co nieco przed zniknięciem z internetu.
            • 1_sekretarz Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 22.03.10, 11:19
              No właśnie nowa władza weszła w buty starej władzy. Nic nowego pod słońcem. Jaka
              jest recepta na to? Oczywiście najważniejszą sprawa to nie pozwolenie na to żeby
              urzędnicy decydowali o naszym życiu i wydawaniu naszych pieniędzy. Ale
              oczywiście nie jest to takie proste. To co możemy zrobić na ten moment to
              patrzeć na ręce Perkowskiemu. I wydaje mi sie że nastąpi sytuacja podobna do
              rządów Boksznajdera jeśli Perkowski będzie wygrywał z rzędu wybory a na to sie
              zanosi. (Już teraz bez krępacji wyciąga ręce na prywatne studia po publiczne
              pieniądze, obsadza stołki swoimi kolegami pomijając konkurs ofert).

Tym bardziej, że PO nie jest znaczącą siłą w Ząbkach. Za chwilę wybory a oni
              potrafią napisać tylko tyle że przyjęli kolejnego członka. Stacherze doklejono
              gębę mąciwody i kogoś kto tylko krytykuje. I wydaje sie że tak jest w
              rzeczywistości. Chociaż trzeba przyznać (i tu chyle czoła przed nim) że udało mu
              sie wyeliminować Boksznajdera z gry.
              • monic18 Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 22.03.10, 11:38
                1_sekretarz napisała:

>Stacherze doklejono
                > gębę mąciwody i kogoś kto tylko krytykuje. I wydaje sie że tak jest w
                rzeczywistości.

Panu Stacherze nic nie przyklejono. Sam sobie zrobił krzywdę. Trzeba powiedzieć,
                że uczciwie zapracował na miano pieniacza, przez wiele lat krytykując za
                wszystko Boksznajdera. Krytyka Perkowskiego tylko ten pogląd ugruntowała.
                • 1_sekretarz Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 22.03.10, 12:00
                  Panu Stacherze nic nie przyklejono. Sam sobie zrobił krzywdę. Trzeba powiedzieć
                  > ,
                  > że uczciwie zapracował na miano pieniacza, przez wiele lat krytykując za
                  > wszystko Boksznajdera. Krytyka Perkowskiego tylko ten pogląd ugruntowała.

A czy nie słusznie twoim zdaniem monic18 krytykował Boksznajdera? A czy teraz krytykując Perkowskiego nie robi słusznie? Lepiej aby opozycja patrzyła przychylnym okiem na poczynania Perkowskiego? A ja wole żeby Stachera krytykował Perkowskiego.

Widzę ze ty wolisz aby urzędnicy mający do dyspozycji nasze pieniądze i możliwość ich wydatkowania robili co chcą w cieniu gabinetów?

Co prawda Stachera nie wszystko krytykuje ale chociaż w jakimś procencie ja sie o tym dowiaduję.

Widzę monic18 że ty nie jesteś tym zainteresowana? A to dlaczego?
                  • bonel Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 22.03.10, 13:40
                    Krótko i jasno wyjaśniłeś istotę rzeczy takich wazeliniarzy klakierów.
                  • monic18 Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 22.03.10, 15:21
                    1_sekretarz napisała:

> A czy nie słusznie twoim zdaniem monic18 krytykował Boksznajdera? A czy teraz
                    krytykując Perkowskiego nie robi słusznie?

Pan Stachera od kilkunastu lat patrzy Burmistrzom na ręce i dobrze że patrzy.
                    Ale z tego patrzenia niewiele wynika. Jeżeli trzeba coś zanegować to Pan radny
                    zawsze jest na posterunku. I to jest główny problem Pana Stachery. Przez te
                    kilkanaście lat nie zaproponował nic sensownego w pozytywnym, budującym
                    znaczeniu tego słowa. Skupił się wyłącznie krytykowaniu. Wiele lat takiego
                    postępowania zrobiło swoje. Mleko się rozlało. Dzisiaj już nikt nie ocenia Pana
                    Stacherę inaczej niż przez pryzmat pieniactwa i awanturnictwa. A szkoda.

• 1_sekretarz Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 22.03.10, 15:40
                      > Pan Stachera od kilkunastu lat patrzy Burmistrzom na ręce i dobrze że patrzy.
                      > Ale z tego patrzenia niewiele wynika. Jeżeli trzeba coś zanegować to Pan radny
                      > zawsze jest na posterunku. I to jest główny problem Pana Stachery. Przez te
                      > kilkanaście lat nie zaproponował nic sensownego w pozytywnym, budującym
                      > znaczeniu tego słowa. Skupił się wyłącznie krytykowaniu. Wiele lat takiego
                      > postępowania zrobiło swoje. Mleko się rozlało. Dzisiaj już nikt nie ocenia Pana
                      > Stacherę inaczej niż przez pryzmat pieniactwa i awanturnictwa. A szkoda.
                      >

OK monic18 ale krytykowanie to domena opozycji. Perkowski też krytykował Boksznajdera jak wykazał ktoś dziś w poście. Mnie np. brakuje głosu opozycji z pod szyldu PO. Dzięki radnym z opozycji mogę sie dowiedzieć jak FAKTYCZNIE w jakimś procencie pracują urzędnicy sprawujący obecnie urzędy. Parę faktów dzięki np. Stacherze ujrzało światło dzienne. Wydaje mi sie też ze gdyby Stachera został burmistrzem to Perkowski krytykował by poczynania Stachery.

Lepiej mieć wiedze (przynajmniej w paru procentach) czy nie mieć jej wcale? monic18 co tak sie nimi martwisz? Kruk krukowi oka nie wykole.
                    • bonel Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 22.03.10, 16:00
                      O, ty piszesz, że szkoda? Jesteś jedną z osób, która na spółkę z zabki_be, dorabia panu Stacherze na tym forum opinię. Już wielokrotnie swego czasu to opisywałem.
                      Monic18 nic zupełnie nie rozumiesz. To jest opozycja. A co może opozycja. Co może PiS w parlamencie? Tyle samo co pan Stachera w urzędzie! Jest opozycją - i przez takich jak Ty,jak zwraca uwagę co można lepiej zrobić, jest wycinany i ma dorabianą opinię. Więc nie strój się w piórka osoby oceniającej pana Stacherę.

Dobrze wiesz jak Perkowski i ludzie go wspierający krytykowali JB przed i w trakcie kampanii. Czyż im też nie należy przypisać tego co Ty przypisujesz Stacherze? Link tu
                      forum.gazeta.pl/forum/w,97,108915565,109050668,Re_Szczere_slowa_uznania_dla_Pana_Burmistrza.html?wv.x=2

A teraz wyobraź sobie. Panu Stacherze nie udaje się pozbawić JB kandydowania, a JB nie przerzuca swych głosów m. in. na Perkowskiego, aby tylko Stachera nie wygrał. Wyobraź sobie - nie dochodzi do przymierza JB z MWS z Perkowskim popieranego przez PiS. Pytanie - czy Perkowski nie krytykowałby dalej zarządzania miastem przez JB, tak jak krytykował przed przymierzem z JB? Czyż nie miałby dorobionej opinii jak Ty próbujesz dorobić panu Stacherze?
                      Monic18 - manipulacja i hipokryzja pierwszej wody z ciebie przemawia. Ale Tobie w to graj. Monic18 jak jest się przy władzy to łatwiej zmanipulować opinię o opozycji że jątrzy a potem ją próbować zmarginalizować aby nie trzeba było się liczyć z jej pomysłami.
                      Za każdą krytyką pana Stachery idzie konkretne rozwiązanie, jak można zrobić. Dobrze to wiesz - można odsłuchać nagrania z sesji. Ale wolisz manipulować i to przez pryzmat takich jak ty przypisujących kłótliwość panu Stacherze .
                    • ttjj11 Re: Szczere słowa uznania dla Pana Burmistrza 22.03.10, 23:08
                      "Przez te kilkanaście lat nie zaproponował nic sensownego w pozytywnym,
                      budującym znaczeniu tego słowa"
                      Może źle pamiętam, ale np. czy to nie P. Stachera zaproponował pierwszy
                      przekształcenie PGK ?
    • marek_greda Sprawa pieniędzy na studia z kasy miasta 22.03.10, 09:31
      Jakiś czas temu dowiedzieliśmy się, że Perkowski za przyzwoleniem
      radnych z ekipy PiSu "wyrwał" z miejskiej kasy ok. 7 tys. zł. Po
      prostu sobie wziął. Powiedziano, że to na jego studia doktoranckie.
      I co sie dalej okazuje. Na stronie
      pl.wikipedia.org/wiki/Robert_Perkowski
      dowiadujemy się, że pan Perkowski studia doktoranckie skończył juz w
      2003 roku, a więc prawie 7 lat temu. Gdzie tu więc jest prawda? I na
      co, a w zasadzie: po co radni z PiSu dali mu te 7 tysi?
      Może na wyjazd na narty? Mam nadzieję, że kiedyś się to wyjaśni.
      • eedyta78 Re: Sprawa pieniędzy na studia z kasy miasta 22.03.10, 11:39
        A kto by tam rozliczał Pana burmistrza. Koledzy przyznali to on
        wziął. A na co wydał? No przecież mu sie należało w końcy tyle
        łaskawca zrobił dla miasta. Mam nadzieję, że go rozliczą wyborcy w
        następnych wyborach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka