Dodaj do ulubionych

Szybka jazda po patio

09.06.10, 21:21
Witam,
Niestety nasze patio (B i C) stało się autostradą dla E i F.
Samochody pędzą wprost z zawrotną prędkością.

Byłem obecny na spotkaniu wspólnoty i byłem zwolennikiem aby utrzymać status
quo tj zostawić przyłącze prądu E i F - ale chyba dochodzę do wniosku że to
był błąd.

Skoro mieszkańcy E i F "leją" na naszą dobrą wolę to może warto zarządzić
głosowanie wspólnoty ABCD w celu odgrodzenia się od nich chińskim murem i
odciąć im prąd.

Chciałbym przypomnieć że E i F nie są odebrane przez PINB/są placem budowy
więc tam nikt nie powinien zamieszkiwać, zatem ogrodzić się zawsze można.

Wkurzony mieszkaniec ABCD
Obserwuj wątek
    • mieszkankagp Re: Szybka jazda po patio 09.06.10, 21:44
      tak oczywiście, najlepiej osądzić wszystkich za to, że ktoś jeździ za szybko,
      czepiaj się do tych, którzy tak jeżdżą ! Nie urządzaj od razu odpowiedzialności
      zbiorowej! Zresztą skąd wiesz, że to mieszkańcy EF akurat?, bo jadą w tamtą
      stronę? równie dobrze mogą jechać do końca, żeby zawrócić! Albo mogą to być
      goście osób z każdego bloku!
      najpierw jakieś dowody, a potem oskarżenia...

Aha, EF nie jest ubikacją dla Waszych piesków!!! To już szczyt jak traktujecie
      te bloki, i czemu? Bo są nie oddane? To trzeba jeszcze zgnoić, dobić? Traktować
      jak śmietnik osiedlowy i zło konieczne?

O ile się orientuję, to ograniczenie wynosi 20 km/h, jeżeli widzisz
      nieprawidłowości to zgłoś gdzie trzeba ze spisaną rejestracją np. tylko, że
      raczej tego nie zrobisz, bo jeszcze się okaże, że to nikt z EF i lipy sobie narobisz
      • attache1974 Mi przy kupnie mówili że patio będzie wyłączone z 09.06.10, 23:56
        Wyłączone z ruchu.
        To by załatwiło problem raz na zawsze - ale gdzie wszyscy pracownicy
        najemni trzymali by swoje oklejone reklamami i te utajnione
        samochody służbowe z reklamami firm leasingowych na ramkach od
        numerów rejestracyjnych. Chyba na Chełmżyńskiej przed giełdą i
        serwisem Daewoo.
        Teraz zaczynam widzieć że system dwóch przepustek dla kogoś kto ma
        jedno miejsce wykupione (albo i żadnego bo wynajmuje mieszkanie i
        nie chciał płacić za garaż podziemny) jest chyba bez sensu - patio
        przerodziło się w Marszałkowską (taka szeroka ulica w Wawce jak by
        ktoś za Wisłę się nie zapuszczał bo tam taki ruch, tyle skrzyżowań
        można się pogubić).

EF ma służebność przejścia i przejazdu przez ABCD.
        Ale myślę że za jakiś czas nie tylko ja będę za zmianą patio w
        miejsce tylko dla pieszych bez samochodów.
        • mieszkankagp Re: Mi przy kupnie mówili że patio będzie wyłączo 10.06.10, 07:55
          przy kupnie wiele rzeczy mówili

skoro tak zamierzasz zamknąć, to Twoi goście np. gdzie będą zostawiać swoje
          samochody? Ups! A co z mieszkańcami I etapu, którzy mają więcej niż jeden
          samochód i jedno miejsce parkingowe wykupione? Chyba to nie ciągle goście stoją
          na miejscach postojowych I etapu?
          niee, to na pewno Ci okropni ludzie z EF tam parkują

Zanim się coś napisze, trzeba spojrzeć na siebie
          a z tą służebnością już nawet nie skomentuję
          • janekzaltanek Re: Mi przy kupnie mówili że patio będzie wyłączo 10.06.10, 08:02
            Przecież mamy regulamin ruchu na osiedlu i czas chyba zacząć juz go
            egzekwować, przecież wszedł w życie w momencie przegłosowania.
            • lasic01 Re: Mi przy kupnie mówili że patio będzie wyłączo 10.06.10, 09:18
              pragne zauwazyc ze regulamin ruchu obowiazuje od 28 marca, ten teraz byl tylko
              zmieniona forma poprzedniego
              • janekzaltanek Re: Mi przy kupnie mówili że patio będzie wyłączo 10.06.10, 10:58
                Nie zmienia to faktu,że nikt tego nie egzekwuje,proponuję o godz. 20
                zajrzeć na podziemne miejsca parkingowe ABCD i zobaczyć ile tam stoi
                samochodów-nie wiem czy to lenistwo,ale nawet ci co mają miejsca
                parkingowe podziemne stawiają samochody teraz na zewnątrz pod
                blokami.
                • badenbaden1 Re: Mi przy kupnie mówili że patio będzie wyłączo 10.06.10, 11:24
                  Witam,

> tak oczywiście, najlepiej osądzić wszystkich za to, że ktoś jeździ > za szybko,
                  > czepiaj się do tych, którzy tak jeżdżą ! Nie urządzaj od razu
                  > odpowiedzialności
                  > zbiorowej! Zresztą skąd wiesz, że to mieszkańcy EF akurat?, bo
                  > jadą w tamtą stronę? równie dobrze mogą jechać do końca, żeby
                  > zawrócić! Albo mogą to być
                  > goście osób z każdego bloku!
                  > najpierw jakieś dowody, a potem oskarżenia...

Mam oczy i chyba każdy kto je posiada może stwierdzić że jeżdżą za szybko i że
                  wyjeżdżają z E i F.
                  Dodatkowo nasze patia wzmacniają efekt piłowania silników.

Nie mówię że wszystkie samochody stamtąd jeżdżą szybko - ale spora część tak.

Przeszkadza mi to dlatego że może dojść do tragedii, dwa jak przyjeżdżam do domu
                  - chce mięć spokój - a szybkie przejazdy niestety potęgują hałas na patio.

Czy jako wspólnota ABCD mamy montować progi zwalniające (koszty) żeby mieszkańcy
                  EF nie jeździli za szybko ?

Jak dla mnie to trochę za dużo ustępstw które ABCD robi w kierunku EiF. Macie
                  trudną sytuację - my to rozumiemy, ale to trochę tak jak jeden sąsiad by
                  pożyczył drugiemu cukru a drugi w rewanżu podrzuci mu śmieci na posesję.

Czy znowu aż tak wiele wymagam ?

PS
                  Absolutnie mi nie przeszkadzają samochody parkujące przed blokami od strony
                  Zycha czy też na patio, byleby parkowały rozsądnie.
    • mieszkankagp Re: Szybka jazda po patio 12.06.10, 19:47
      to może na początek apel do pana z BMW
      nie wiem człowieku, czy tu mieszkasz, czy nie i nie interesuje mnie to, ale jak
      już jeździsz po osiedlu to może z rozsądniejszą prędkością!

Myślę, że wiadomo o kogo mi chodzi

P.S. Ścisz ten chłam, który Ci przygrywa w samochodzie (bo muzyką trudno to
      nazwać) bo nawet nie usłyszysz, że dziecko się zbliża czy ktoś idzie piechotą,
      nie wspominając o drażnieniu uszu
      • stasiulek29 Re: Szybka jazda po patio 12.06.10, 21:38
        Oprócz tego, że wymieniony Pan z BMW draźni uszy muzyczką ze swojego BMW to co
        chwile napier*** muzą w mieszkaniu. Przegięciem było już robienie imprezy w dniu
        pogrzebu Kaczyńskiego (nie mówie, że każdy w tamtym dniu musiał przechodzić
        żałobę, ale bez przesady, muza na cały regulator i darcie mordy z balkonu ? no
        comments, buractwo). Kwestia czasu jak kogoś potrąci.
        • badenbaden1 Re: Szybka jazda po patio 13.06.10, 09:26
          Witam,
          No to może zgodnie z nowym regulaminem ruchu odholować Panu auto na jego koszt.
          Proszę o podanie nr rejestracyjnego Panu z zarządu (slukash), który czyta to
          forum jak i forum gardenplaza.info.
          • slukash Re: Szybka jazda po patio 13.06.10, 19:25
            Chyba wiem o które BMW chodzi ale jeśli to nie problem poproszę o rej.
            slukash@wp.pl
            • viaga Re: Szybka jazda po patio 14.06.10, 09:29
              Witam!
              Mieszkam w bloku C i nie jednokrotnie widuję pseudo rajdowców,
              którzy pędzą przez osiedle i nie są to tylko mieszkańcy bloku E i
              F , (widziałam Panią z budynku C, popierdalającą jak by była na
              trasie WZ... głupia krowa).Uważam, że Apel powinno się wystosować do
              wszystkich mieszkańców osiedla!
              Przypominam wszystkim tym bezmyślnym osobom, iż na osiedlu mieszka
              mnóstwo dzieci i często się zdarza, że biegają bądź jeżdżą na
              rowerkach po uliczce. Miejmy na uwadze ich bezpieczeństwo to nie ich
              wina, że nie mają się gdzie bawić!A na pewno nikt z nas nie chce
              żeby doszło do jakiegoś nieszczęścia.
              pozdrawiam!
              • mieszkankagpb Re: Szybka jazda po patio 14.06.10, 13:12
                Ludzie nie traktujcie bloku E i F jak intruzów, o wszystko się
                czepiacie właśnie do nich ! Mieszkamy w bloku B mamy dwójkę dzieci i
                często siedzimy na patio z dziećmi i to właśnie ludzie z naszego
                dołka robią sobie tor wyścigowy z osiedlowej uliczki. Natomiast
                odnośnie Pana z BMW wiadomo że najłatwiej oczernić tego kto
                najbardziej rzuca się w oczy bo co ? ma fajne auto ?!?! zazdrościcie
                mu czy co ? a może dlatego że jest z innego dołka ? Często wiedze
                jak przejeżdża i wcale nie jeździ szybko, jestem spokojna o swoje
                dzieci przed tym Panem czego niemożna powiedzieć o innych
                użytkownikach uliczki. Co poniektórzy powinni się zająć pracą a nie
                wypisywać takie bzdury na forum gp w czasie godzin pracy. Pozdrawiam
                • mieszkankagp Re: Szybka jazda po patio 14.06.10, 13:40
                  fajne auto? Z choinki się urwałaś? Chyba fajnych aut nie widziałaś! W OCZY to
                  się niezbyt rzuca, niestety gorzej Z USZAMI!
                  A to, co ktoś robi w godzinach pracy jak to nazwałaś, to chyba nie Twój interes,
                  patrz siebie.
                  • mieszkankagpb Re: Szybka jazda po patio 14.06.10, 13:47
                    No właśnie mamy odpowiedź w sekundę od wyrozumiałej mieszkanki.
                    Jestem na macierzyńskim jak by Pani chciała wiedzieć. Zapomniałam
                    dodać że wstyd mi przed ludźmi z drugie dołka za zachowanie między
                    innymi takimi mieszkańcami z naszego dołka. Czy to ich wina że
                    mieszkają na budowie z dziećmi ? Podobną sytuację mamy z aktami ! A
                    może przypiszmy to też im będzie najłatwiej że przez drugi dołek nie
                    mamy aktów ! Proszę wszystkich o wyrozumiałość i zrozumcie że oni są
                    w dużo gorszej sytuacji niż my a zapłacili dużo pieniędzy za swoje
                    mieszkania oraz wykończenie ich a i tak mieszkają na budowie bez
                    wykończonych klatek, bez garażu nie wspominając o syfie który jest
                    na końcu osiedla i też nie mają aktów. Są takimi samymi oszukanymi
                    ludźmi jak my a my ich do tego wszystkiego traktujemy jeszcze o
                    stopień niżej ! super muszą się czuć i myśleć jakich mają cudownych
                    sąsiadów z I etapu.( oczywiście nie mówię tutaj o wszystkich
                    ludziach z I dołka )

• mieszkankagp Re: Szybka jazda po patio 14.06.10, 14:01
                      mieszkankagpb napisała:

> No właśnie mamy odpowiedź w sekundę od wyrozumiałej mieszkanki.
                      > Jestem na macierzyńskim jak by Pani chciała wiedzieć. Zapomniałam
                      > dodać że wstyd mi przed ludźmi z drugie dołka za zachowanie między
                      > innymi takimi mieszkańcami z naszego dołka. Czy to ich wina że
                      > mieszkają na budowie z dziećmi ? Podobną sytuację mamy z aktami ! A
                      > może przypiszmy to też im będzie najłatwiej że przez drugi dołek nie
                      > mamy aktów ! Proszę wszystkich o wyrozumiałość i zrozumcie że oni są
                      > w dużo gorszej sytuacji niż my a zapłacili dużo pieniędzy za swoje
                      > mieszkania oraz wykończenie ich a i tak mieszkają na budowie bez
                      > wykończonych klatek, bez garażu nie wspominając o syfie który jest
                      > na końcu osiedla i też nie mają aktów. Są takimi samymi oszukanymi
                      > ludźmi jak my a my ich do tego wszystkiego traktujemy jeszcze o
                      > stopień niżej ! super muszą się czuć i myśleć jakich mają cudownych
                      > sąsiadów z I etapu.( oczywiście nie mówię tutaj o wszystkich
                      > ludziach z I dołka )

Hmm, chyba mnie Pani nie zrozumiała, ja mieszkam właśnie na II etapie i też mnie
                      wnerwia traktowanie tak a nie inaczej mieszkańców II etapu przez większość
                      mieszkańców etapu I
                      ale przede wszystkim nie mam ochoty być tak postrzegana przez pryzmat co
                      poniektórych mieszkańców II etapu, którzy najwyraźniej nie rozumieją, że
                      mieszkają na osiedlu, m.in. szybkie jazdy po patio, imprezy całonocne i
                      wydzieranie ryja na patio czy z balkonów i totalna olewka gdy się im zwraca uwagę

dziękuje za Pani podejście do sytuacji II etapu, szkoda że wśród Was nie ma dużo
                      więcej takich ludzi jak Pani
                      pozdrawiam

(aha, ja pracuję w większości w domu;))
                      • badenbaden1 Re: Szybka jazda po patio 14.06.10, 17:27
                        Witam,

Najczęściej widzę jak z A/B mknie do E/F lub odwrotnie. Nie wiem jak to jest
                        gdzie indziej.

Kwestia szybkiej jazdy nijak się ma do stanu E/F oraz to czy ktoś ma akt
                        notarialny czy też go nie ma. Po prostu jeździjcie wolniej/ostrożniej/rozważniej.

Nie wiem czy Pan z BMW ma fajny samochód - nigdy nie byłem wstanie dokładnie się
                        przyjrzeć ;) Wiem jedno - jest szybki i głośny.
                        • hiwa Re: Szybka jazda po patio 15.06.10, 08:34
                          zamontujmy "leżących policjantów" i nie będzie problemu

• viaga Re: Szybka jazda po patio 15.06.10, 10:12
                            Tak tylko pytanie za co? koszt jednego policjanta wynosi 1000zł...
                            • hiwa Re: Szybka jazda po patio 16.06.10, 11:04
                              Ostatnio wywalamy 9 tyś zł na Addom ZA NIC! i nie wiem czy zgodnie z literą
                              prawa ponieważ Addom nie podpisał umowy z Zarządem wspólnoty na świadczenie
                              usług. A zapis w akcie o narzuceniu przez MP firmy zarządzającej przez jakiś tam
                              czas jest klauzulą niedozwoloną.

Pomijając już umowy etc., te 9 tyś. wyrzucone w błoto starczyło by na
                              "policjantów" i na inne rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka