Dodaj do ulubionych

odbiór wykończeniapod klucz

16.09.10, 07:49
Czy ktoś z Państwa którzy dokonywaliście odbioru wykończenia pod klucz może mi odpowiedzieć czy klucze do likalu odbiera się po ty odbiorze czy jeszcze jest odbiór całości. Umnie są jeszcze nie usunięte usterki na balkonie oo odbiorze poprzednim. Za odpowiedź dziękuję
Obserwuj wątek
    • kruq_1 Re: odbiór wykończeniapod klucz 16.09.10, 11:59
      Oficjalnie klucze odbiera się po odbiorze lokalu (wykończonego), natomiast nic nie stoi na przeszkodzie, żeby otrzymać je wcześniej. Jest to kwestia dogadania się w sprawie dostępu do lokalu dla ekip prowadzących prace wykończeniowe.
    • speedy83 Re: odbiór wykończeniapod klucz 21.10.10, 15:18
      a tak z innej beczki ;P

macie może namiary na kogoś sprawdzonego i dokładnego, kto może odebrać lokal - jakiegos fachowca ;)

jak to tajne to mozna na maila speedy83@wp.pl

pozdrawiam
      • doomina Re: odbiór wykończeniapod klucz 21.10.10, 15:52
        Ten wątek już się przewijał ale polecam podpytać osoby które już są po odbiorze - na pewno powiedzą na co zwrócić uwagę. Osobiście uważam, że w mieszkaniach nie ma tragedii i te usterki, które są to zazwyczaj są zawsze i naprawdę nie trzeba do tego fachowca .
        • speedy83 Re: odbiór wykończeniapod klucz 21.10.10, 16:04
          wiesz...... ja nie mam o tym zielonego pojęcia :)

czułbym sie bezpieczniej gdyby ktos to sprawdzil co ma o tym pojecie :)

ale dzieki za odpowiedź ;)

pozdrawiam
        • kruq_1 Re: odbiór wykończeniapod klucz 21.10.10, 16:11
          Dokładnie. Sprawdzić czy wszędzie jest prąd, nie ma pęknięć, zacieków (szczególnie wokół okien), sprawdzić te okna, odkręcić wodę wszędzie gdzie się da najlepiej przynajmniej na godzinę (im dłużej tym lepiej) sprawdzić czy rury nie robią się gdzieć wilgotne, podobnie odpływy, to samo z grzejnikami. To są najważniejsze rzeczy, bo ich usterki mogą się przyczynić do zniszczenia całego mieszkania ale można to sprawdzić samemu.
          • doomina Re: odbiór wykończeniapod klucz 21.10.10, 16:16
            Ale speedy83 chyba mówi o odbiorze technicznym??? wiec z tym odkręcaniem wody może mieć problem :) :)
            • kruq_1 Re: odbiór wykończeniapod klucz 21.10.10, 16:35
              A na jakiej podstawie doszłaś do tego wniosku? :-) Przyznaję, że sam się nad tym zastanawiałem, ponieważ jednak nigdzie nie było nic na ten temat. to biorąc pod uwagę tytuł tego wątku, doszedłem do wniosku, że jednak będzie możliwość odkręcenia wody :-)
            • speedy83 Re: odbiór wykończeniapod klucz 21.10.10, 16:36
              no dokladnie, mi chodzi o odbior techniczny, zanim wpuscimy ekipe wykonczeniowa ;)
              • doomina Re: odbiór wykończeniapod klucz 21.10.10, 16:44
                kruq_1 :) to podobno nazywa się INTUICJA KOBIECA :) :) a co do tematu wątków to chyba TY powinieneś najlepiej wiedzieć, że treść w nich zawarta jest często mocno odbiegająca :)
              • kruq_1 Re: odbiór wykończeniapod klucz 21.10.10, 16:45
                Chyba, że tak. To możesz sprawdzić wszystko poza wodą. To będziesz mógł sprawdzić kiedy już będą umywalki, krany i wanna i radzę to zrobić przed obudowaniem i położeniem glazury, żeby potem nie trzeba było kuć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka