Dodaj do ulubionych

zaginął...!!

18.10.10, 16:47
dnia 17.10.br w okolicach ulicy szwoleżerów zaginął pies huski. Wabi się Browar. Pies to jeszcze szczeniak. Raczej łagodny. Ma błękitne oczy. Jeżeli widziałeś tego psa, to odezwij się do mnie.
509109881 227815546 508617870.
Jeżeli zabrałeś sobie mojego psa do domu, to zważ na to, że ma na obroży adres i nr telefonu, i pomyśl jak byś się czuł gdyby Tobie ktoś zabrał przyjaciela.
Oddaj Go, ktoś za nim tęskni.
Prosimy.
Obserwuj wątek
    • gabier1 Re: zaginął...!! 18.10.10, 18:29
      Witaj, współczuję Ci ogromnie, wiem co czujesz, mam to samo. Musimy mieć nadzieję. Uwierz, cuda się zdarzają. To był przypadek: mój tata znalazł psa, dał go mnie, moja mama wracając z pracy przeczytała ogłoszenie o poszukiwaniach, ja zadzwoniłam i szczęśliwi właściciele o północy przyjechali do mnie po pieska. Piękna historia. Trzeba czekać. Zastanawiam sie tylko, ile osób czyta to forum. Gdzie można jeszcze zgłosić zaginięcie. Ja porozwieszałam ogłoszenia, byłam na policji, w strazy miejskiej, gdzie iść dalej. Szukam, jeżdżę parę razy dziennie po Ząbkach i nic. Tragednia.
      • tusia2601 Re: zaginął...!! 18.10.10, 19:31
        a długo juz czekasz ?
        ja chcę jutro rozwiesić ogłoszenia...
        • mbwa-mwitu Re: zaginął...!! 20.10.10, 10:17
          zamiast uzalac sie nad soba zacznijcie wreszcie brac odpowiedzialnosc za swoje psy! Co chwila widze, ze ktorys ginie. To juz nie ma smyczy? nauki ABSOLUTNYCH PODSTAW posluszenstwa??
          Po co apele do pisarzy o sparzatanie skoro na terenie Zabek lataja wiecznie stada i stadka psow pozbawionych opieki! Totalna nieodpowiedzialnosc ludzi !!!
          • tusia2601 Re: zaginął...!! 20.10.10, 16:04
            a może zamiast krytykować okaż trochę współczucia ? to że taki pies jak husky ucieka to nie wina właściciela! jak nie wiesz nic na ten temat to sie nie wypowiadaj z całym szacunkiem.!
            • forumowy_wyjadacz Re: zaginął...!! 20.10.10, 19:13
              tusia2601 napisała:

> a może zamiast krytykować okaż trochę współczucia ? to że taki pies jak husky u
              > cieka to nie wina właściciela! jak nie wiesz nic na ten temat to sie nie wypow
              > iadaj z całym szacunkiem.!

To, że od właściciela ucieka taki pies, jak Husky, to jest właśnie wina właściciela. Taki pies 'ot tak' nie ucieknie od dobrego, kochanego Pana... :|
              • tusia2601 Re: zaginął...!! 20.10.10, 19:26
                szkoda tylko, że nie wiesz że husky to pies który raczej chciałby żyć na wolności bo to taka rasa.
                • tusia2601 Re: zaginął...!! 20.10.10, 19:27
                  a do tego, on nie uciekł ode mnie tylko wybiegł za mną na ulice, a że było ciemno to nie mogłam go potem odszukac, bo niestety nie biegam tak szybko jak on.
                  • mariapolo Re: zaginął...!! 20.10.10, 20:00
                    Droga tusiu pies to nie zabawka planujac kupno czy posiadanie psa jak widac niewiele osob zdaje sobie sprawe ze trzeba bedzie z tym zwierzakiem zyc razem przez kilka a nawet kilkanasie lat. Odrazu widac ze ty jestes niedojrzala osoba jesli nabylas psa ras pierwotnych jakim jest haski ktory jak sama piszesz woli wolnosc niz zacisze domowego podworka czy m iles tam metrow a potem rozpacz bo piesek dal noge. Wiec masz 2 wyjscia albo kupisz sobie inne zwierzatko ktore ci nie ucieknie i spokojnie bedzie zyc z toba pod jednym dachem / polecam zolwika/ lub przestaw sie na kota :) ten i tak nie przywiazuje sie do wlasciciela tylko do miejsca zamieszkania i jest szansa ze jak nawet da noge to za pare dni sam wroci :) Ewentualnie kup sobie jorka niewiele wazy wiec bedziesz go nosic ze soba i nigdy nie wypuscisz samopas:)
                    • epti1 Re: zaginął...!! 22.10.10, 07:44
                      dzizas.... nie wiem po czym , kobieto, "od razu zobaczylas" niedojrzalosc autorki watku
                      po tym , ze jej zginal piesek?

oceniasz czlowieka po jednym zdaniu?gratuluje. Wiesz w jakich warunkach pies mieszkal? wiesz z jakich warunkow pies wyszedl?

Dziewczyna napisal ze zginal jej pies, jesli nie mozesz pomoc to wstrzymaj sie od zasmiecania watku komentarzami, ktore nic nie wnosza do sprawy. Pouczanie jej w tym momencie nie pomaga. Poza tym, nie wiem na jakiej podstawie osmielasz sie wyciagac takie wnioski. Nic nie wiedzac ani o czlowieku, ani o warunkach, ani o historii psa.
                      polecam ci lekture:
                      forum.miau.pl
                      dogomania.pl

moze spowoduje, ze powstrzymasz sie nastepnym razem od takich komentarzy....

• sibeliuss Re: zaginął...!! 27.10.11, 07:55
                        epti1 napisała:

> to wstrzymaj sie
                        > od zasmiecania watku komentarzami, ktore nic nie wnosza do sprawy. Pouczanie je
                        > j w tym momencie nie pomaga.

A może na zasadzie - kropla drąży kamień - nie wychodzimy z psem bez smyczy, nie wychodzi z psem bez smyczy..... i tak w kółko - może ktoś wreszcie wbije sobie to do swojej kochającej psy głowy.
                        • kontrolka1981 Re: zaginął...!! 27.10.11, 13:55
                          sibeliuss napisał:

> epti1 napisała:
                          >
                          > > to wstrzymaj sie
                          > > od zasmiecania watku komentarzami, ktore nic nie wnosza do sprawy. Poucza
                          > nie je
                          > > j w tym momencie nie pomaga.
                          >
                          > A może na zasadzie - kropla drąży kamień - nie wychodzimy z psem bez smyczy,
                          > nie wychodzi z psem bez smyczy....
                          . i tak w kółko - może ktoś wreszcie wbi
                          > je sobie to do swojej kochającej psy głowy.

To niech ona sobie wbije w głowę, najlepiej gwoźdź
              • mbwa-mwitu Re: zaginął...!! 20.10.10, 21:26
                Rasa nie jest usprawiedliwieniem, co najwyzej powodem do intensywnej pracy. jesli pies ginie/ucieka to ZAWSZE jest to wina i ODPOWIEDZIALNOSC wlasciciela. jesli wlasciciel jest nieodpowiedzialny to powinno mu sie zakazac trzymania zwierzat. A fanaberie niemyslacych dzieci proponuje zaspokajac w inny sposob niz kupowaniem zywego zwierzecia.
                • tusia2601 Re: zaginął...!! 21.10.10, 21:44
                  jakbyście chcieli wiedzieć, to wiem, jak to jest żyć z psem kilka lat, bo miałam psa od urodzenia przez 17 lat, i nigdy mi nie uciekł, poza tym mam w domu też innego psa, który też nie ucieka, bo to sznaucer, poza tym mam też koty,które jakbyście chcieli wiedzieć, przywiązują się do właściciela i też nie uciekają. Ten pies jest pierwszy w moim życiu który ucieka, i nie osądzaj mnie, nie mów że jestem nieodpowiedzialna, bo nic o mnie nie wiesz, nie wiesz, o tym że sama nie kupiłam sobie tego psa, tylko w przeciwieństwie do was, mam serce i kocham zwierzęta, wypowiadacie się jak ludzie którym nic nie pasuje, to się wyprowadźcie się z Ząbek!
              • tusia2601 Re: zaginął...!! 21.10.10, 22:15
                nie ucieknie od kochającego pana ?
                zastanów się nad tym co mówisz, ponieważ ranisz mnie tym, i ty Ty w tym momencie jesteś nieodpowiedzialny, skoro nam właścicielom psów powinno się zabronić posiadania psów to takim ludziom powinno się zabronić kontaktów międzyludzkich bo nie biorą odpowiedzialności za swoje słowa które komuś sprawiają przykrość.

tak samo powinno się zabronić ludziom posiadania potomstwa, bo dzieci w wypadkach giną/
    • epti1 Re: zaginął...!! 22.10.10, 07:32
      trzymam kciuki za znalezienie psa

sprawdz na paluchu, moze tam trafil
      polecam Ci tez portal dogomania.pl

powodzenia
      • antuanete Re: zaginął...!! 22.10.10, 08:33
        a czy przypadkiem psy z Ząbek nie są zabierane do schroniska w Wołominie ?
        • epti1 Re: zaginął...!! 22.10.10, 09:20
          to w Wolominie zostalo zamkniete
          www.boz.org.pl/mz/wolomin/index.htm
          www.boz.org.pl/sch/mz.htm#wolomin
          Drugie, w Klembowie, tez:
          ( dla ludzi o mocnych nerwach )
          www.wiadomosci24.pl/artykul/nielegalne_schronisko_w_klembowie_pod_warszawa_139302.html
          lublin.com.pl/artykuly/pokaz/7109/wolomin,koszmarne,schronisko,dla,zwierzat,w,klembowie,zdjecia/
          uczciwie piszac, nie wiem z jakim schroniskiem maja Zabki podpisana umowe, pierwsze co mi przyszlo do glowy to paluch wlasnie, ale moge nie miec racji
          Zabki sa przy granicy warszawy, warto sprawdzic i na paluchu, w koncu pies mogl pobiec w jej strone
          • tusia2601 Re: zaginął...!! 28.10.10, 21:23
            Piesek się znalazł ;) !
            • forumowy_wyjadacz Re: zaginął...!! 29.10.10, 12:22
              Następnym razem pilnujcie go bardziej...
              • tusia2601 Re: zaginął...!! 01.11.10, 21:22
                o dzięki, bez Twojej rady nie wpadłabym na to.
                • cliooooo Re: zaginął...!! 02.11.10, 07:32
                  Skończ już z zaśmiecaniem forum swoim psem.
                  Znalazł się, to się ciesz i pilnuj w myśl dobrej rady.
                  Widać, że słabo był pilnowany i sama na to nie wpadłaś, jak dbać o zwierzaka.
                  A skoro publicznie się wyżalałaś, to akceptuj też dobre rady od forumowiczów.
                  • tusia2601 Re: zaginął...!! 14.11.10, 00:18
                    Dobre rady ? chyba żartujesz ? ;)
                    • tusia2601 Re: zaginął...!! 14.12.10, 19:36
                      huskyadopcje.pl/zaginione.html
                      Proszę, teraz mi powiedz jaka jestem nieodpowiedzialna, bo taki pies jak husky nie uciekłby od kochającego pana.
                      • tusia2601 Re: zaginął...!! 14.12.10, 19:54
                        huskyadopcje.pl/
                        • cliooooo Re: zaginął...!! 15.12.10, 07:31
                          Dowód godny nastolatki..
                          Inne zaginione psy świadczą tylko o tym, że jest dużo nieodpowiedzialnych ludzi.

Piszą, że husky nie nadaje się na pupilka, do stróżowania itp...
                          Rozumiem, że im był potrzebny do ciągnięcia sań:-P

Po co ludzie kupują sobie psy, nad którymi nie potrafią zapanować i co za tym idzie, zaopiekować się?
                          Na końcu kto cierpi?
                          Pies.
                          Bo błąka się po ulicy, lub siedzi w schronisku i czeka na adopcję.

Prawdziwy miłośnik zwierząt zastanawia się, czy ma odpowiednie warunki i jest w stanie hodować jakieś zwierzę, a nie kieruje się modą.

• husky_ Re: zaginął...!! 15.12.10, 23:07
                        Tusia dlaczego nie zamieszczasz ogłoszenia o zaginięciu psa?
                        Trzy dni temu chyba znowu uciekł.
                        • tusia2601 Re: zaginął...!! 11.01.11, 16:37
                          hodować, a trzymać w domu to co innego.
                          a pozatym zastanów się trochę nad tym co piszesz...
                          • mbwa-mwitu Re: zaginął...!! 11.01.11, 19:06
                            Skup się teraz dziewczynko, sprawa wygląda tak, że przy kolejnej ucieczce Twojego psa może zostać powiadomiona Straż dla Zwierząt i SM. Oznacza to, że odłowiony pies nie trafi więcej do Ciebie jako do osoby, która zwierząt mieć nie powinna. Twoje tutejsze wypociny będą świadczyć tylko i wyłącznie przeciwko Tobie. Więc albo pilnuj psa, z którego jesteś odpowiedzialna, albo w końcu trafi on do kogoś poważnego. Twój wybór.
                            • kontrolka1981 Re: zaginął...!! 06.11.11, 03:37
                              mbwa-mwitu napisała:

> Skup się teraz dziewczynko, sprawa wygląda tak, że przy kolejnej ucieczce Twoje
                              > go psa może zostać powiadomiona Straż dla Zwierząt i SM. Oznacza to, że odłowio
                              > ny pies nie trafi więcej do Ciebie jako do osoby, która zwierząt mieć nie powin
                              > na. Twoje tutejsze wypociny będą świadczyć tylko i wyłącznie przeciwko Tobie. W
                              > ięc albo pilnuj psa, z którego jesteś odpowiedzialna, albo w końcu trafi on do
                              > kogoś poważnego. Twój wybór.
    • kontrolka1981 Re: zaginął...!! 27.10.11, 06:23
      tusia2601 napisała:

> dnia 17.10.br w okolicach ulicy szwoleżerów zaginął pies huski. Wabi się Browar
      > . Pies to jeszcze szczeniak. Raczej łagodny. Ma błękitne oczy. Jeżeli widziałeś
      > tego psa, to odezwij się do mnie.
      > 509109881 227815546 508617870.
      > Jeżeli zabrałeś sobie mojego psa do domu, to zważ na to, że ma na obroży adres
      > i nr telefonu, i pomyśl jak byś się czuł gdyby Tobie ktoś zabrał przyjaciela.
      > Oddaj Go, ktoś za nim tęskni.
      > Prosimy.

Kup sobie żółwia, ten pies ucieka Ci już od samego początku, ciekawe czemu????
      • wasyl1978 Re: zaginął...!! 29.10.11, 17:52
        Ty masz chyba problemy ze swoją osobowością .... albo dopiero załozyli Ci internet :(
    • tusia2601 Re: zaginął...!! 29.10.11, 22:49
      kontrolka1981 idź się leczyć, chociaż nie wiem czy Ci to pomoże.

Zwierząt mieć nie powinnam ? Bardzo interesujące, może rozwiniesz swoją wypowiedź.
      • kontrolka1981 Re: zaginął...!! 30.10.11, 05:27
        tusia2601 napisała:

> kontrolka1981 idź się leczyć, chociaż nie wiem czy Ci to pomoże.
        >
        >
        > Zwierząt mieć nie powinnam ? Bardzo interesujące, może rozwiniesz swoją wypowie
        > dź.
        Jak będą wolne terminy to pójdę. Żółw to też zwierzę (ktoś tu biologii się nie uczył) ale przynajmniej Ci nie ucieknie, przynajmniej nie tak szybko, może zdążysz go złapać;-) I odzywaj się ładnie
        • tusia2601 Re: zaginął...!! 05.11.11, 21:33
          Jakoś nie bardzo rozumiem aluzję z żółwiem. I nie koniecznie zasługujesz na szacunek, żebym się grzecznie do ciebie odzywała.

Jeżeli 1981 to twoja data urodzenia to współczuje ci, że jesteś aż taka głupia (czytałam inne twoje posty na całym forum). Jeżeli mam być szczera to powiem, stara ty, a głupia.
          I chyba nie jestem pierwzą osobą która ci to mówi. A jeżeli jesteś młodsza, to odłącz sobie internet, bo to nie jest zabawka dla ciebie. Jak to mi mówili, że nie powinnam mieć psa, skoro nie umiem się nim zajmować, to ty nie powinnaśmieć internetu bo nie umiesz go używać.
          • mieszkanieczabek-5 Re: zaginął...!! 06.11.11, 10:51
            A potem ludzie dziwią się że jakieś dziecko zostało pogryzione przez psa bezpańskiego albo takiego który uciekł a właściciel niedopilnował. Więc czyja to wina że pies ucieka, psa czy właściciela? Skoro jest udowodnione że mózgi zwierząt są mniejsze od ludzkich to ludzie muszą myśleć za swoje zwierzaki
            • kontrolka1981 Re: zaginął...!! 06.11.11, 15:45
              Widzisz nie tylko ja jestem tego zdania. Już nawet nie wiem czy bym Ci żółwie powierzyła. Zastanów się więc jakie bzdury wypisujesz, bo mnie to i tak nie rusza a zdania nie zmienię co do Twojej osoby.
              • tusia2601 Re: zaginął...!! 06.11.11, 21:00
                Może się spotkamy i powiesz mi to prosto w oczy ?
                Umiesz?
                • kontrolka1981 Re: zaginął...!! 07.11.11, 10:04
                  tusia2601 napisała:

> Może się spotkamy i powiesz mi to prosto w oczy ?
                  > Umiesz?

Wolałby się pociąć, nie będę się zniżać do Twojego poziomu.
                  • tusia2601 Re: zaginął...!! 07.11.11, 14:52
                    kontrolka1981 napisał:

> tusia2601 napisała:
                    >
                    > > Może się spotkamy i powiesz mi to prosto w oczy ?
                    > > Umiesz?
                    >
                    >
                    > Wolałby się pociąć, nie będę się zniżać do Twojego poziomu.

Tnij się jeżeli to jest twój poziom.
                • mieszkanieczabek-5 Re: zaginął...!! 07.11.11, 10:12
                  Miłośnicy zwierząt traktują swoich podopiecznych niemalże jak członków rodziny ( pieski cierpią, czują, mają swoje prawa itp..) Niektórzy nawet otaczają je miłością rodzicielska wiec pytam się ?? Jak by małe dziecko komuś uciekło wieczorem w ciemnościach byśmy je nieupilnowali a powinniśmy wiedzieć jako odpowiedzialny opiekun że jesteśmu za nie odpowiedzialni my i tylko my jak stanie się nieszczęście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka