Dodaj do ulubionych

Skandaliczny stan dróg

07.11.10, 13:02
Skandaliczne jest to co dzisiaj zobaczyłem na ulicy Piłsudzkiego ...... dziura na dziurze, cała nawierzchnia jest zdewastowana,a najlepsze jest to że ani z jednej ani z drugiej strony nie ma żadnego oznakowania o prowadzonych pracach drogowych. Normalnie takie rzeczy są nie do pomyślenia, kto za to odpowiada? Totalny brak profesjonalizmu.
Obserwuj wątek
    • luzka13 Re: Skandaliczny stan dróg 07.11.10, 15:28
      Tak właśnie smakuje kiełbasa wyborcza serwowana przez miłościwie panującego "NASZEGO BURMISTRZA"Ale tacy wyznawcy jak morre vel marian_zarzeczyński, zapewne napiszą zaraz hymn pochwalny, o tym jak się stara "NASZ BURMISTRZ" Robert Perkowski!!! naprawiając nasze zdruzgotane wieloletnimi rządami Boksznajdera ulice.
      • zombie_ppp Re: Skandaliczny stan dróg 07.11.10, 20:16
        luzka13 napisała:

> Tak właśnie smakuje kiełbasa wyborcza serwowana przez miłościwie panującego "NA
        > SZEGO BURMISTRZA

Jeżeli jest to kiełbasa wyborcza to Urmanowskiego z Platformy i jego kumpla Chibowskiego. Piłsudskiego to ulica powiatowa a nie gminna, więc miłościwie nam panujący w Ząbkach ma w tej sprawie G... do gadania.
        • marian_zarzeczynski Re: Skandaliczny stan dróg 08.11.10, 11:53
          Najpierw popatrz jakie mamy wspaniałe ulice Maczka, ks. Zycha, Reymonta i patrzeć tylko jak za pomocą schetynówki powstanie ulica Powstańców. I to wszystko w tej części Ząbek wybudował Nasz Burmistrz Robert Perkowski.

Poza granicami Ząbek nasze władze z przykrością trzeba to napisać to nie ich jurysrdykcja. I tak jak drogami powiatowymi zarządza powiat czy wojewódckimi województwo krajowymi GDDIKA tak Ząbki mogą zarządzać tylko drogami gminnymi. Bo tylko takie należą do ich władztwa. Ah męczy sie człowiek tym odpisywaniem.
          • skatroman Re: Skandaliczny stan dróg 08.11.10, 21:35
            marian_zarzeczynski napisał:

> Najpierw popatrz jakie mamy wspaniałe ulice Maczka, ks. Zycha, Reymonta>
            Reymonta jest wyłożona kostką tylko do połowy, a druga połowa wygląda jak poligon wojskowy. Na tej lepszej połowie już po każdym deszczu tworzy się olbrzymia kałuża na cała szerokość jezdni aż do chodnika. Więc nie bardzo jest się tu czym chwalić
    • jasmin21.89 Re: Skandaliczny stan dróg 07.11.10, 17:10
      Skandaliczna to jest nazwa ulicy "Piłsudzkiego". Chciałam nadmiienić, iż nazwa ta pochodzi od Józefa Piłsudskiego! Po raz kolejny widzę, że nazwa ulicy jest napisana z błędem.
      • fartowny Re: Skandaliczny stan dróg 07.11.10, 18:49
        Ulica Piłsudskiego jest drogą powiatową - pretensje do starosty
    • marand3 Re: Skandaliczny stan dróg 07.11.10, 21:27
      mimo braku oznakowania, dobrze że ktoś tą ulicę zaczął naprawiać. Miejmy tylko nadzieję że dziury załatają dzisiaj w nocy, bo jak zostaną do poniedziałku to niezły nam się szykuje paraliż
    • mat-go Re: Skandaliczny stan dróg 07.11.10, 22:17
      Są znaki "Roboty drogowe", "nierówności na jezdni" i "ograniczenie do 30km/h" po obu stronach.

Fajnie, tylko, że takie wyrwy w nawierzchni powinny być 100 razy lepiej oznaczone. Dziwie się, że jeszcze tam nikt koła nie urwał.

Co za debil to wymyślił? Wycinać płaty asfaltu, tylko tam gdzie były dziury?? Nie da się tam teraz przejechać normalnie... Powinni zerwać całą nawierzchnie i w nocy kłaść nową, a nie łatać kawałkami... Idiotyzm
    • skatroman Re: Skandaliczny stan dróg 08.11.10, 21:27
      Za skandaliczny stan dróg w mieście Ząbki odpowiadają: Burmistrz, Rada Miejska, Rada Powiatu, Starosta Powiatu Wołomin, Wojewoda Mazowiecki, Sejmik Województwa Mazowieckiego, Dyrekcja dróg Krajowych i Mostów itd itp. Każdy po trochu. A skutek jest jeden, jak widać gołym okiem i czuć pod kołami naszych pojazdów. Euro 2012 na karku, a drogi są traktowane wybiórczo. Na kilku pokazowych ulicach Warszawy, m.in. przed Belwederem, na Krakowskim Przedmieściu, Rozbrat, co roku nowy asfalt, a ulice w Ząbkach co roku w gorszym stanie, za sprawą wszystkich użytkowników, z całego miasta, powiatu, województwa, kraju i Unii Euro. Wyjątki nagle przed wyborami remontowanych ulic, zresztą w nie najlepszej jakości, nie zmienią krajobrazu totalnej klęski drogowej ani w Ząbkach, ani w podwarszawskich miastach, gminach i powiatach. I tak będzie dalej, jeśli nikt tego nie zmieni, jeśli będą rządzić partie i ich przedstawiciele.
    • zombie_ppp Skandaliczny stan Piłsudskiego przez PO 08.11.10, 22:17
      Panowie Urmanowski i Chibowski obaj z PO są za to odpowiedzialni. Takiego samobója przed samymi wyborami dawno nie widziałem. Kilka chwil temu wróciłem z tego slalomu giganta. Niesamowite jak można zrobić taką głupotę.
      • mariola_57 Re: chodnik przy ul. Maczka 09.11.10, 09:59
        Wczoraj na tej waszej wspaniałej drodze Maczka omal nie złamałam sobie nogi. Wieczorem śpiesząc się do domu, wpadłam w dziurę na chodniku. Stłukłam sobie stopę, jeszcze nie wiem czy skręciłam sobie kostkę. Boli jak diabli. Teraz jak jakaś głupia kuśtykam.
        Brak kostki, reszta wygląda jakby trzymały się na słowo honoru, ziemia jest chyba wypłukana od spodu. Nie znam się na tym i nie obchodzi mnie to. Wieczór zmarnowany, stłuczona kostka mnie boli. Piewcy wspaniałych ząbkowskich dróg. Szlag mnie trafia jak czytam takie hymny pochwalne jak mariana_zarzeczynskiego, czy wytykanie błędów innym jak zombie_ppp. Teoretycy, mistrzowie wytykania innym, łopaty w dłoń, a nie trombić o tym jacy to inni są partacze. To zakrwawa na kpinę!!!

W tym mieście,nawet na nowiutkim chodniku, człowiek musi uważać, gdzie stąpa. A ta kałuża co pojawia się na ulicy Maczka po dużych opadach, to zapewne ma robić za spowalniacz? Szkoda, że tylko kosztem przechodniów.
        • mariola_57 Re: stłuczona kostka i chodnik przy ul. Maczka 13.11.10, 22:21
          Świetnie. Bardzo szybka reakcja. Nie liczyłam, że przez to forum coś załatwię. Raczej, że wyładuję swoją frustrację. A tu taka niespodzianka. Już następnego dnia, po moim wpisie, dziura została zakryta. Z tego wniosek, iż jest to najlepsza forma kontaktu. Zapewne, forum musi być bardzo uważnie obserwowane. Ciekawe, czy zawsze tak będzie? A naprawa została dokonana gdy musiało komuś coś się stać? Czy odpowiednie służby nie mogły wcześniej tego zauważyć? A może tak ma wyglądać obywatelska współpraca? Nie wiem. Czy nie można było wcześniej nakryć dyktą - genialne, proste i gospodarne. Ale mimo wszystko dziękuję mimo stłuczonej kostki.
    • olejojc Re: Skandaliczny stan dróg 09.11.10, 09:49
      Totalny brak profesjonalizmu to pisać "Piłsudzkiego"...
      • corrida_pl oświetlenie 09.11.10, 10:23
        a ja jeszcze dodam że oświetlenie dróg jest dramatyczne, prawie nic nie widać, lampy się nie palą (czyżby zamian czasu dała się we znaki?).
        • norrischucknorris Weźmy los w swoje ręce. 09.11.10, 15:22
          To kliknij na stronę urzędu. Tam jest baner "zgłoś nie działającą lampę uliczną".

Burmistrz obiecał na swojej stronie wybudowanie wszystkich nie utwardzonych ulic w mieście w ciągu 6 lat. (czyli musimy wybrać go jeszcze 2 razy:) )

Czy ktoś przebiję tą ofertę. Mój głos czeka. Kto da więcej?
          • ronickier Re: Weźmy los w swoje ręce. 09.11.10, 22:23
            Jeszcze kilka etatów po 10 tys. dla kolegów z PIS i będą nowe drogi.
            Proponuję nowe studia doktoranckie z infrastruktury. Rada miejska na pewno ponownie da refundację z budżetu dla Burmistrza.
            • marian_zarzeczynski Re: Weźmy los w swoje ręce. 10.11.10, 09:11
              Sprawa studiów została definitywnie wyjaśniona więc nie ma czego się czepiać.
              Uważaj uważaj jest to poważny zarzut o kolesiostwo. To są wysokiej klasy fachowcy, którym nie można nic zarzucić. Burmistrz Robert Perkowski już to wyjaśniał. Czego jeszcze oczekujesz?
            • ratatuj.1 Re: Weźmy los w swoje ręce. 10.11.10, 09:28
              ronickier napisał:

> Proponuję nowe studia doktoranckie z infrastruktury. Rada miejska na pewno pono
              > wnie da refundację z budżetu dla Burmistrza.

W tym temacie Burmistrz ewidentnie nie popisał się. Dostał nagrodę która jest teraz wyborczą kulą u nogi. Sam sobie to zrobił a radni mu pewnie w tym pomogli. Ale wszystko można przedstawić w takim a nie innym świetle.
              Burmistrz dostał 7 tys zł a gdzieś przeczytałem, że Pan Słomka zarabia w Zielonce ok. 4 tys zł miesięcznie więcej niż Sekretarz w Ząbkach. Jakby na to patrzeć z tej strony to jednorazowe 7 tys Perkowskiego ma się nijak do całorocznych 48-50 tys Pana Słomki.
              • el_caminino Re: Weźmy los w swoje ręce. 10.11.10, 09:48
                ratatuj.1 napisał:
                Burmistrz dostał 7 tys zł a gdzieś przeczytałem, że Pan Słomka zarabia w Zielon
                > ce ok. 4 tys zł miesięcznie więcej niż Sekretarz w Ząbkach. Jakby na to patrzeć
                > z tej strony to jednorazowe 7 tys Perkowskiego ma się nijak do całorocznych 48
                > -50 tys Pana Słomki.

Dobrze napisałeś: Słomka zarabia i nie wyciaga ręki po jeszcze. A Perkowski zarabia - zdaje się, że maksymalnie tyle, ile zarabiać może burmistrz, a więc naprawdę dużo - i wyciaga rękę po jeszcze. Pazerność czy zwykły brak klasy? A może jedno i drugie?

• bonel Re: Weźmy los w swoje ręce. 10.11.10, 10:24
                Takie zestawienie i wnioski to bałamutna manipulacja. Jest zasadnicza różnica między pieniędzmi za pracę jaką dostaje pan Słomka a pieniędzmi jakie dostał na studia Perkowski. Jest to wynagrodzenie Pana Słomki za pracę. Burmistrz Rober Perkowski dostaje niemałe pieniądze za swoją pracę, a jeszcze decyzją Rady w której PiS ma większość dostanie z urzędowych pieniędzy 7 tysięcy na prywatne studia. I to nie wiadomo o co chodzi z tymi studiami. Były, nie były te studia?
                Jak to napisałeś - wszystko można przedstawić w takim a nie innym świetle. Można się postarać i trzeba przyznać starasz się. Ale to nie zmieni meritum sprawy.
                • marian_zarzeczynski Re: Weźmy los w swoje ręce. 10.11.10, 11:22
                  Burmistrz Robert Perkowski dostał te pieniądze zgodnie z prawem. Poza tym w Radzie jest silna reprezentacja radnych popierających działania Burmistrza Roberta Perkowskiego, który znając życie znowu się powtórzy.
                • ratatuj.1 Re: Weźmy los w swoje ręce. 10.11.10, 12:41
                  bonel napisał:

> Takie zestawienie i wnioski to bałamutna manipulacja. Jest zasadnicza różnica
                  > między pieniędzmi za pracę jaką dostaje pan Słomka a pieniędzmi jakie dostał
                  > na studia Perkowski. Jest to wynagrodzenie Pana Słomki za pracę. Burmistrz Ro
                  > ber Perkowski dostaje niemałe pieniądze za swoją pracę, a jeszcze decyzją Rady
                  > w której PiS ma większość dostanie z urzędowych pieniędzy 7 tysięcy na prywatne
                  > studia. I to nie wiadomo o co chodzi z tymi studiami.

Wcale nie twierdzę że ta nagroda którą otrzymał Perkowski była dobrym rozwiązaniem. Wręcz przeciwnie. Problem tylko w tym, że praca Pan Słomki została wyceniona o wiele wyżej niż niż Sekretarza w Ząbkach. Nie wiem jak w innych gminach, ale podejrzewam że tam Sekretarze otrzymują wynagrodzenie bliższe Ząbkom niż Zielonce.

Mogę złośliwie napisać że Pan Słomka otrzymuje co miesiąc nagrodę od razu wliczoną w pobory. I to jest dopiero bałamutne.
                  • bonel Re: Weźmy los w swoje ręce. 10.11.10, 14:04
                    Już to napisałeś. Wystarczy. Czy masz żal o niskie zarobki Pani sekretarz w Ząbkach? Spokojnie masz szansę, zostań radnym i zrównaj jej uposażenie do uposażenia sekretarza Krzysztofa Słomki. Przecież już coś analogicznego przerabialiśmy w Ząbkach - podniesienie uposażenia burmistrza do maksymalnego poziomu (o ile się pomyliłem proszę o poprawkę), na początku kadencji?

Ten Twój wpis zaczyna dryfować w kierunku tamtej dyskusji. Przypomnij sobie argumentację na obronę podniesienia uposażenia. Również dobrze złośliwie mogę odpisać, że burmistrz na początku kadencji dostając na start tak wysokie uposażenie, już miał wliczoną nagrodę za przyszłą pracę. A tu jeszcze dodatkowo burmistrz Robert Perkowski dostaje 7 tys. zł. Wnioskodawcami uchwały byli radni z PiS: B.Niewiadomska, Z.Dąbrowska i J.Kurowicki.
                    W przypadku poniesienia uposażenia burmistrza na samym początku mijającej kadencji pojawiały się wpisy tłumaczące tak tę decyzję - nie ważne ile dostaje, ważne aby sprawnie działał na rzecz miasta. Radni rady miasta już na start wycenili pracę burmistrza.
                    Mogę przypomnieć twoje słowa
                    forum.gazeta.pl/forum/w,97,118456140,118471742,Re_Zaglosuje_na_p_Janusza_Chibowskiego.html
                    Raczej nie o to Ci chodziło.
                    Cytując pewne słowa do Twego wpisu - "Niesamowite jak można zrobić taką głupotę. "
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka