Dodaj do ulubionych

Konkurs na prezesa PGK

04.12.10, 17:52
To oczywiście żart.

Proponuję zabawę: kto pierwszy wskaże nazwisko nowego prezesa. Taka wprawka w analizie politycznej rzeczywistości. Ja nie znam plotek z pierwszej ręki, sytuację znam tylko z ogólnodostępnych publikacji, zatem mogę się mylić - jednak zaryzykuję: może ktoś związany ze Wspólnotą: jakoś za koalicję trzeba zapłać. Bo chyba ze względu na słaby wynik PO w powiecie, nasz lokalny Ząbkowski PO-PiS jest mało prawdopodobny? Za mało aktywów po stronie PO.

Ktoś ma lepsze typy?
Obserwuj wątek
    • ttjj11 Re: Konkurs na prezesa PGK 05.12.10, 12:47
      Dużo osób głosowało na Pana Boksznajdera. Podczas swoich kadencji na stanowisku Burmistrza zajmował się wodociągami, kanalizacją i negocjacjami z MPWIK W-wa.
    • pi0trw Re: Konkurs na prezesa PGK 05.12.10, 13:45
      Typów nie mam, ale zastanawiam się który z prezesów - dotychczasowy, czy już ten nowy, będzie odpowiadał za nieodlodzone i ledwie odśnieżone drogi...

W Warszawie rzekomo służby mają 4 godz na usunięcie śniegu/lodu z najważniejszych dróg. Nie śni mi się, że w Ząbkach obowiązują podobne standardy, ale do tej pory od ostatnich opadów minęło ze 40 godzin, a na Szwoleżerów, przy skręcie w Maczka lodzik aż miło.
    • jas198 Re: Konkurs na prezesa PGK 05.12.10, 15:51
      Tylu kolegów w Radzie, zobaczymy, który (po Uscińskim) najbardziej zasłuzony?
    • ratatuj.1 Re: Konkurs na prezesa PGK 05.12.10, 16:51
      mpw_3 napisał:

> To oczywiście żart.
      >
      Może i żart, ale sam pomysł podoba mi się. Mam nadzieję, że Pan Burmistrz weźmie go pod uwagę.
      • antykaczor2010 Re: Konkurs na prezesa PGK 05.12.10, 17:07
        a może Mickiewicz chyba ze jakis rozlam miedzy Panami nastapił
      • ratatuj.1 Re: Konkurs na prezesa PGK 09.12.10, 12:37
        ratatuj.1 napisał:

> mpw_3 napisał:
        >
        > > To oczywiście żart.
        > >
        > Może i żart, ale sam pomysł podoba mi się. Mam nadzieję, że Pan Burmistrz weźmi
        > e go pod uwagę.

Naprawdę zdziwiłem się. Pan Burmistrz wkrótce ogłosi konkurs na Prezesa PGK, tak przynajmniej wynika z jego strony internetowej. Nie zmienia to faktu, że negatywnie oceniam zatrudnienie na czas przejściowy Pana Sasina. Równie dobrze przez ten czas spółką mógłby zarządzać jakiś wyższego szczebla pracownik PGK lub Urzędu Miasta.
    • netgater Re: Konkurs na prezesa PGK 06.12.10, 09:15
      Obstawiam że nowym Prezesem będzie Pan Krzysztof Gutowski - były Prezes, a obecnie Dyrektor w PGK.

--------------------------------------------------------------
      • antykaczor2010 Re: Konkurs na prezesa PGK 06.12.10, 09:48
        ze strony Pana Perkowskiego:

"...Jedynym minusem jest fakt, że zarabia prawie dwa razy więcej niż to, co mogę zaoferować na stanowisku zastępcy burmistrza w Ząbkach.
        Mimo tego mam nadzieję, że uda mi się przekonać i wspólnie zrobić coś dobrego dla Naszego Miasta."

jest już też kandydat na wiceburmistrza wybitny specjalista i będzie pracował za pół obecnej pensji !!!!!!! BRAWO DLA BURMISTRZA !!!!!
        • netgater Re: Konkurs na prezesa PGK 06.12.10, 10:02
          Szczerze się zdziwię jak gość się zgodzi pracować za pół pensji.

• antykaczor2010 Re: Konkurs na prezesa PGK 06.12.10, 10:12
            żaden człowiek o zdrowych zmysłach raczej by się nie zgodził zwłaszcza że w branży budowlanej bez problemu znalazł by nową pracę ale burmistrz posiada teraz swoją radę więc pensje zaraz polecą na maksa i jakoś się różnice wyrówna
    • marek_greda Re: Konkurs na prezesa PGK 12.01.11, 09:28
      Czy nowy prezes został już wybrany?
      Podobno zgłosiło się kilkudziesięciu chętnych.
      Cięzka praca dla komisji konkursowej...
      • nie_pisowiec Re: Konkurs na prezesa PGK 13.01.11, 12:33
        A kto jest w tej komisji? Chyba jeszcze nie wybrali, bo jakaś informacja by się już pojawiła.
        • ratatuj.1 Re: Konkurs na prezesa PGK 27.01.11, 09:33
          Tak pomyślałem o konkursie w PGK i jednak Pan Sasin przecież kolega Perkowskiego w nim nie startuje.

a tu takie piękny przykład idzie z góry:
          Komentując pomysł zastąpienia konkursu na stanowiska w państwowych spółkach przez wybór komitetu nominacyjnego, Napieralski powiedział, że ma wątpliwości, czy to będzie dobry pomysł i czy nie doprowadzi to do wprowadzania tylnymi drzwiami na stanowiska kolesi ministra.

Cezarego Grabarczyka bronił wczoraj szef klubu PO. Według Tomasza Tomczykiewicza, naturalną rzeczą jest, że na najbliższych współpracowników wybiera się ludzi, których przeszłość i rzetelność się zna.
          wiadomosci.onet.pl/kraj/szef-sld-grabarczyk-musi-odejsc,1,4156427,wiadomosc.html
      • rtef Re: Konkurs na prezesa PGK rozstrzygnięty 12.02.11, 15:51
        No i mamy nowego prezesa PGK.

• jas198 Re: Konkurs na prezesa PGK rozstrzygnięty 12.02.11, 20:36
          kto zostałprezesem PGK?
          • gruby.andro Re: Konkurs na prezesa PGK rozstrzygnięty 12.02.11, 20:58
            Na stronie jest podany Sasin, który ma wiele do powiedzenia w kwestii przygotowań do walki ze skutkami zimy tu, a tu też coś ciekawego o Sasinie.
          • netgater Re: Konkurs na prezesa PGK rozstrzygnięty 13.02.11, 12:03
            Podaję za blogiem Świątkiewicza, że najprawdopodobniej Romualda Lizak:
            tutaj

• wela53 Re: Konkurs na prezesa PGK rozstrzygnięty 13.02.11, 13:04
              Przegrani organizują konkurs. Smieszni jesteście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka