Dodaj do ulubionych

drzwi wejściowe

15.02.11, 09:47
Witam. Mam pytanie jak u Was wygląda sprawa izolacji akustycznej w drzwiach wejściowych?
U mnie stojąc w odległości kilku metrów od zamkniętych drzwi można dość dobrze słyszeć co dzieje się w mieszkaniu i odwrotnie. Co raczej nie jest poprawne.
Być może, że coś wymaga jeszcze jakiejś regulacji, aczkowlwiek drzwi były reglowane podczas montażu zamku.
Jak ta sprawa wygląda u Was?
Obserwuj wątek
    • lucy_may2 Re: drzwi wejściowe 15.02.11, 11:21
      U mnie jest to samo. Jeśli ktoś rozmawia na korytarzu to mam wrażenie, że to się odbywa w moim przedpokoju. Słyszę nawet odgłos kliknięcia włącznika światła. Szczerze powiedziawszy bardzo mnie to irytuje, zwłaszcza, że mam kłótliwych sąsiadów i notorycznie jestem świadkiem dyskusji, które odbywają się zarówno w ich mieszkaniu jak i na klatce schodowej. W związku z tym chciałam zapytać, czy u Państwa są może ściany wykonane z kartonu lub tektury. Gdybym wiedziała, że kupię mieszkanie razem z życiem prywatnym wszystkich moich sąsiadów to bym się poważnie zastanowiła. Ja sama chodzę po mieszkaniu prawie bezgłośnie, żeby nikomu nie przeszkadzać ale widać dla innych nie stanowi to problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka