Dodaj do ulubionych

Co słychać?

16.02.11, 23:27
Tak właśnie trafił mi przed oczy ostatni numer a tam proszę artykuł o nowym wiceburmistrzu Arturze Murawskim-opisano go imieniem i nazwiskiem oraz zdjęciem a dokończenie w następnym numerze - brawo redaktor!!!

Szczęście w nieszczęściu, że się faktycznie burmistrz opamiętał i na doradcę ds. transportu i komunikacji powołał Tomasza Kreta to chyba jedna z najbardziej trafnych decyzji naszego miłościwego burmistrza odkąd zasiadł na tronie. Mam nadzieję, że Pan Tomasz przyczyni się znacznie bardziej do rozwoju miasta niż nasz burmistrz.

Swoją drogą to Tomasz Kret zdaje się kandydował do RM kadencji 2006-2010 z list PO czyżby nadchodząca wiosna przyniosła jakieś zmiany i rozejm w lokalnej polityce?

Obserwuj wątek
    • cocteau99 Re: Co słychać? 16.02.11, 23:52
      antykaczor2010 napisał:

> Tak właśnie trafił mi przed oczy ostatni numer a tam proszę artykuł o nowym wic
      > eburmistrzu Arturze Murawskim-opisano go imieniem i nazwiskiem oraz zdjęciem a
      > dokończenie w następnym numerze - brawo redaktor!!!
      >
      > Szczęście w nieszczęściu, że się faktycznie burmistrz opamiętał i na doradcę ds
      > . transportu i komunikacji powołał Tomasza Kreta to chyba jedna z najbardziej t
      > rafnych decyzji naszego miłościwego burmistrza odkąd zasiadł na tronie. Mam nad
      > zieję, że Pan Tomasz przyczyni się znacznie bardziej do rozwoju miasta niż nasz
      > burmistrz.
      >
      > Swoją drogą to Tomasz Kret zdaje się kandydował do RM kadencji 2006-2010 z list
      > PO czyżby nadchodząca wiosna przyniosła jakieś zmiany i rozejm w lokalnej poli
      > tyce?
      >

Czy to jest Pan tomkrt znany z tego forum?
      • bighit Re: Co słychać? 17.02.11, 08:58
        cocteau99 napisał:

> Czy to jest Pan tomkrt znany z tego forum?

Ówże sam, działający aktywnie w stowarzyszeniu SISKOM.
        Życzymy powodzenia w pracy i czekamy na rozsądne działania!
        • cocteau99 Re: Co słychać? 17.02.11, 13:06
          bighit napisał:

> cocteau99 napisał:
          >
          > > Czy to jest Pan tomkrt znany z tego forum?
          >
          > Ówże sam, działający aktywnie w stowarzyszeniu SISKOM.
          > Życzymy powodzenia w pracy i czekamy na rozsądne działania!

Gość kompetentny, a przy tym życzliwy, chętnie pomagający na forum i poza nim. Szacunek!
          Współpraca między dziurmistrzem a P. Kretem miała już miejsce wcześniej (czego P. Kret nie ukrywał), więc dziwi moment publicznego ogłoszenia tego etatu (?) doradcy... Akurat kiedy w miasteczku wrze o stanie dróg i sypie się wspólny bilet... Wygląda to niestety na PR-owy zabieg dziurmistrza, chęć podniesienia sobie zagrożonych notowań przeciągnięciem na swoją stronę uznanego autorytetu.
          Mam nadzieję, że P. Kret będzie osobą niezależną i jego praca konkretnie przysłuży się mieszkańcom, a nie będzie służył za rzecznika nietrafionych decyzji i zaniechań władz.
          Pierwsza okazja to przekonanie swojego przełożonego, że jak Nowo-ziemowita powstanie - jak stwierdził chyba na swojej stronie dziurmistrz - za 15 lat..., to Ząbki staną na dobre w megawielkim korku. Druga to lobbowanie za podniesieniem standardu Żołnierskiej (współpraca w powiecie) a trzecia - last but not least - poprawa komunikacji miejskiej (czy Pan Kret sam chciałby jeździć X w takich warunkach?)

Szczerze powodzenia
          • michal0510 Re: Co słychać? 18.02.11, 08:33
            >więc dziwi moment publicznego ogłoszenia tego etatu (?) doradcy... Akurat kiedy w
            > miasteczku wrze o stanie dróg i sypie się wspólny bilet...
            > Wygląda to niestety na PR-owy zabieg dziurmistrza, chęć podniesienia sobie
            > zagrożonych notowań przeciągnięciem na swoją stronę uznanego autorytetu.

Tudzież szukanie kozła ofiarnego, którego w razie potrzeby dziurmistrz obarczy odpowiedzialnością za swoje niepowodzenia. Na zasadzie "dobry car, źli urzędnicy".
            Czego oczywiście Panu Kretowi nie życzę.
      • robert8882 Re: Co słychać? 18.02.11, 10:25
        Się sporo ciekawych postaci przewijało się przez forum Ząbek, w tym także Pan Kret.
        Niestety przez lata jakiekolwiek merytoryczne dyskusje ucichły, zagłuszone przez szczekaczy, którzy niczym podwórzowe psiaki wpadają w rezonans obszczekując wszystko, co się znajduje w zasięgu wzroku.
        Trochę szkoda, bo wypowiedzi osób takich jak Pan Kret, Pan Stachera, a nawet Zulu2000 nadawały tej stronie charakter prawdziwego miejskiego forum.
        • cocteau99 Re: Co słychać? 18.02.11, 11:15
          Przypominasz mi chłopa z "Konopielki". To powinna być lektura obowiązkowa dla takich jak ty.
          • robert8882 Re: Co słychać? 18.02.11, 11:36
            Wyrazy szacunku dla lokalnego mistrza ciętej riposty :)
        • netgater Re: Co słychać? 18.02.11, 13:18
          Osoba podpisująca się 'zulu2000' już nigdy nie napisze na forum...

--------------------------------------------------------------
          • antykaczor2010 Re: Co słychać? 19.02.11, 10:16
            a skąd takie przypuszczenia?

prawdą jest iż coraz mniej znanych coraz więcej nieznanych jedni przychodzą drudzy odchodzą a trzeci biernie uczestniczą w wyborach.

PS. kiedyś czytałem wątek o restauracji na skrajnej i wiele osób, których wypowiedzi więcej nie zauważyłem "opluwało " knajpę łącznie z miejscowym "co słychać" byłem tam wczoraj i uważam, ze jest to najlepsza restauracja w ząbkach, super klimat, dobre jedzenie, przystępne ceny, parking, a w tygodniu promocje na zestawy obiadowe! POLECAM!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka