Dodaj do ulubionych

Twój pies twoje gó....

11.12.11, 17:05
Proponuje rozpoczęcie akcji "Twój pies twoje gó...".
Jadąc do sklepu ulicą Andersena w sobotę spotkałem pana ze srającym pieskiem. Spytałem czy posprząta po swym pupilku, on odpowiedział że nie ma zamiaru-ja że opublikuje jego zdjęcie odpowiedział że ok. Także zgodę na publikacje posiadam. Pozdrawiam właścicieli psów. oto link: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b745c1ce3fe10d35.html
Obserwuj wątek
    • corrida_pl Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 18:00
      A co w tym żałosnego?
      Żałosny to jest obiekt sfotografowany (ten dwunożny).

Brawo dla fotografa :)
      • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 18:10
        A najbardziej żałosne są wypowiedzi kontrolki, jak ma być dobrze i czysto jak ktoś taką trafną inicjatywę torpeduje zamiast potępiać właściciela psa. Pewnie sama ze swoim psem robi dokładnie tak samo.
        • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 18:16
          raptor73 napisał:

> A najbardziej żałosne są wypowiedzi kontrolki, jak ma być dobrze i czysto jak k
          > toś taką trafną inicjatywę torpeduje zamiast potępiać właściciela psa. Pewnie s
          > ama ze swoim psem robi dokładnie tak samo.

Ta ta, a sami jesteście święci....
        • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 18:20
          raptor73 napisał:

> A najbardziej żałosne są wypowiedzi kontrolki, jak ma być dobrze i czysto jak k
          > toś taką trafną inicjatywę torpeduje zamiast potępiać właściciela psa. Pewnie s
          > ama ze swoim psem robi dokładnie tak samo.

Żałosne jest to że jeszcze jesteś na tym forum. Potępiam właściciela psa ale nigdy w życiu nawet przy jego zgodzie nie opublikowałabym takiego zdjęcia.
          • corrida_pl Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 18:23
            a to czemu, toż to czysta natura :)
            • zanecin Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 18:28
              Pomysł niezły, prawie każdy ma telefon z aparatem fotograficznym, do odważnych: cykajmy więc zdjęcia obsrańcom !
              czas dobry .. bo znowu wiosną zamiast soczystej zieleni przywitają nas mniej lub bardziej soczyste psie gówna :0
              • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 18:31
                zanecin napisał:

> Pomysł niezły, prawie każdy ma telefon z aparatem fotograficznym, do odważnych:
                > cykajmy więc zdjęcia obsrańcom !
                > czas dobry .. bo znowu wiosną zamiast soczystej zieleni przywitają nas mniej lu
                > b bardziej soczyste psie gówna :0

Bez zgody to możesz sobie cykać zdjęcie swojej facjaty. Ale skoro tak to to cykajmy też fotki Tobie jak będziesz rzygał przez przez balkon.
                • kriis.borowski Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 22:12
                  Bez zgody cykać można, nie można udostępniać
                • scubares Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 19:43
                  Temat o zbliżonej treści:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,97,131463615,131463615,Radny_Pobozy.html
                  Publikacja zdjęcia ci przeszkadza, ale nie widzisz problemu aby obsmarować kogoś z użyciem nazwiska i pełnionej przez niego funkcji?

• kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 14.12.11, 08:45
                    scubares napisał:

> Temat o zbliżonej treści:
                    > forum.gazeta.pl/forum/w,97,131463615,131463615,Radny_Pobozy.html
                    > Publikacja zdjęcia ci przeszkadza, ale nie widzisz problemu aby obsmarować kogo
                    > ś z użyciem nazwiska i pełnionej przez niego funkcji?
                    >
                    >
                    >
                    >

Nie przeszkadza bo to jest osoba publiczna, piastująca urząd.
                    • scubares Re: Twój pies twoje gó.... 16.12.11, 20:19
                      Osobą publiczną to ten gość jest w pracy (jak ten urząd piastuje).

Jak wychodzi z psem "na spacer" to niczym się od "Rysia" nie różni.
                      Zwróć uwagę, że mają nawet mają taki sam stosunek do sąsiadów: mają ich głęboko w d...

• madameblanka Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 19:02

> A najbardziej żałosne są wypowiedzi kontrolki,

Raptor, kontrolka to po prostu jego żona (tzn. żona obiektu na zdjęciach, tego dwunożnego)....

A tak swoją drogą to jestem za wprowadzeniem TYCHŻE metod....
          • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 19:26
            Dokładnie tak myślę, że to jego żona i jeszcze go broni. Akcja z fotkami godna poparcia. Może uda nam się uchwycić kontrolkę - pewnie ona tego najbardziej się obawia...
            • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 09:50
              raptor73 napisał:

> Dokładnie tak myślę, że to jego żona i jeszcze go broni. Akcja z fotkami godna
              > poparcia. Może uda nam się uchwycić kontrolkę - pewnie ona tego najbardziej się
              > obawia...

Ja akurat nie mieszkam w tych okolicach
          • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 09:49
            madameblanka napisała:

>
            > > A najbardziej żałosne są wypowiedzi kontrolki,
            >
            > Raptor, kontrolka to po prostu jego żona (tzn. żona obiektu na zdjęciach, tego
            > dwunożnego)....
            >
            > A tak swoją drogą to jestem za wprowadzeniem TYCHŻE metod....
            >
            >

A ty jesteś żoną obiektu czworonożnego jak już ma tak być
    • monika24.24 Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 18:57
      Popieramy ,super pomysł .W końcu świat należy do odważnych. Właściele powinni sprzątać po swoich ukochanych pupilach .Owe zdjęcia powinny przynieść porządany skutek jak będzie się ich więcej publikowało bez względu na to czy będzie to zgoda własciela czy nie .Obesrane chodniki ,trawniki i Bóg wie gdzie jeszcze w końcu trzeba sprawę wziąśc w swojee ręce .Powinno dojść do wlepiania mandatów. Przyłączamy sie do owej akcji .Brawo !
      • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 09:54
        monika24.24 napisała:

> Popieramy ,super pomysł .W końcu świat należy do odważnych. Właściele powinni s
        > przątać po swoich ukochanych pupilach .Owe zdjęcia powinny przynieść porządany
        > skutek jak będzie się ich więcej publikowało bez względu na to czy będzie to z
        > goda własciela czy nie .Obesrane chodniki ,trawniki i Bóg wie gdzie jeszcze w
        > końcu trzeba sprawę wziąśc w swojee ręce .Powinno dojść do wlepiania mandatów
        > . Przyłączamy sie do owej akcji .Brawo !

Nie można publikować zdjęć bez zgody autora, takie jest prawo. Jeśli udostępniasz takie zdjęcia publicznie czeka Cię wizyta w sądzie.
    • krolewnatoja Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 19:20
      Brawa dla fotografa:) Ostatnio szłam ulicą Powstańców, piesek dość duży labrador załatwia swoją sprawę, następnie pan sobie odchodzi i nic sobie nie robi z tego, że piesek pozostawił po sobie k... wielką jak stodoła.Na moje pytanie dlaczego tego nie posprzątał otrzymałam odpowiedź że tego nie zrobi bo to się rozłoży samo (!) a tu przecież tyle śmieci leży dookoła i to jest dopiero problem.Ręce opadają, zróbmy coś z tym, każdą taką akcje popieram w stu procentach. Szkoda że nie wpadłam na pomysł zrobienia zdjęcia, też bym wstawiła!
      • karla1977 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 16:41
        no widzisz jak ty nie myslisz wcale...
    • hania_1976 Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 22:31
      Jestem za takową akcją - robienia zdjęć i gratuluję pomysłu z fotką :))
    • zdich Re: Twój pies twoje gó.... 11.12.11, 23:32
      Robienie i publikacja takiego zdjęcia to jednak zbyt daleko idące posunięcie. Jednak środkiem łagodzącym jest fakt że piesek robi na trawniku. Oczywiście nie pochwalam ale jednak wdepnąć trudniej. Natomiast popieram takie akcje w sytuacjach kiedy piesek wali kupę na chodniku a właściciel nie zamierza po pupilku posprzątać. A to sie dość często spotyka, niestety. Wtedy to ewidentnie robic fotki lub filmiki i do publikacji lub SM.
      • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 00:00
        Tak, na trawniku to już może... Co za myślenie??? . Czemu ciągle mamy chodzić i rozglądać się czy nie ma gówna na trawniku albo na chodniku? Super widok, szczególnie po zimie... Rodzice na pewno się bardzo cieszą jak dziecko wdepnie w to i jeszcze rozsmaruje po ubraniu. Jak służby mają dbać o trawniki jak są one notorycznie zaśmiecane i zasrywane. Chciałoby Ci się strzyc trawę w czymś takim? Pewnie gdyby nie to ogrodzenie to koleś puściłby psa żeby się zesrał ludziom pod oknami - piękny widok przed blokiem co?
        Trzeba tępić to chamstwo, normalne upominanie nic nie daje to trzeba zasrańcom trawnikowym zrobić galerię sławy. Tak samo jak można nagrać i wysłać do Policji przestępstwa, tak samo można w czynie obywatelskim upubliczniać to co robią debilni właściciele psów nie sprzątający po sobie.
      • karla1977 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 16:45
        ale ze smieciami w krzaki to wszyscy latacie dookola az sie niedobrze robi. i nie wmawiajcie mi zaraz ze ja tez pozwalam psu sie zalatwiac gdzie popadnie. otoz nie akurat ja zawsze zasuwam z nim do lasu z dala od trawnikow i chodnikow. ale publikacja czyichs zdjec jest ponizej krytyki., mam nadzieje ze facet na zdjeciu zobaczy je i wyciagnie prawne konsekwencje. nawet kosztem mandatu :D to by byl ubaw.sorry dla mnie kazdy "samosad" jest naganny.
        • madameblanka Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 17:11

>mam nadzieje ze facet na zdjeciu zobaczy je i wyciagnie prawne konsekwencje

czy tekst głównego wątku napisany jest w narzeczu Sifunda Isizulu, czy jak? Przecież jest wyraźnie napisane, że osoba na zdjęciu udzieliła pozwolenia na publikowanie....
          • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 19:13
            madameblanka napisała:

>
            > >mam nadzieje ze facet na zdjeciu zobaczy je i wyciagnie prawne konsekwencj
            > e
            >
            > czy tekst głównego wątku napisany jest w narzeczu Sifunda Isizulu, czy jak? Prz
            > ecież jest wyraźnie napisane, że osoba na zdjęciu udzieliła pozwolenia na publi
            > kowanie....
            >
            >
            >

Szkoda mi Ciebie
        • sportif Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 18:18
          to było by kuriozum, właściciel srającego psa wygrał w sprawie ochrony wizerunku na fotografii.
          Cóż za obsrane pieskie życie
          • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 19:14
            sportif napisał:

> to było by kuriozum, właściciel srającego psa wygrał w sprawie ochrony wizerunk
            > u na fotografii.
            > Cóż za obsrane pieskie życie

To byś się źdiwił
            • madameblanka Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 19:25

> To byś się źdiwił

te kontrolka, jak kontrolujesz tak czyjąś ortografię to wypadałoby i swoją skontrolować...nie ździwił tylko zdziwił!
              • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 19:31
                madameblanka napisała:

>
                > > To byś się źdiwił
                >
                > te kontrolka, jak kontrolujesz tak czyjąś ortografię to wypadałoby i swoją skon
                > trolować...nie ździwił tylko zdziwił!
                >
                >

Wow!!!!
            • sportif Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 21:39
              już się dziwię, myślę, że TVN24 nadawał by LIVE z sądu, a potem w TVN Uwaga kupa byłaby rozkładana na czynniki pierwsze
        • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 19:12
          karla1977 napisała:

> ale ze smieciami w krzaki to wszyscy latacie dookola az sie niedobrze robi. i n
          > ie wmawiajcie mi zaraz ze ja tez pozwalam psu sie zalatwiac gdzie popadnie. oto
          > z nie akurat ja zawsze zasuwam z nim do lasu z dala od trawnikow i chodnikow. a
          > le publikacja czyichs zdjec jest ponizej krytyki., mam nadzieje ze facet na zdj
          > eciu zobaczy je i wyciagnie prawne konsekwencje. nawet kosztem mandatu :D to by
          > byl ubaw.sorry dla mnie kazdy "samosad" jest naganny.

Popieram
        • kriis.borowski Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 19:45
          Oj wypraszam sobie, zbytnie uogólnienie! Ja ze śmieciami latam ale tylko do śmietnika a nie w krzaki.
          Co zaś do yntelygentnej wypowiedzi odnośnie załatwiania się pieska w lesie to współczuje takiej właścicielki pieskowi, pewnie się za Panią wstydzi. Bo nie sztuka mieć psa, sztuka o niego dbać i po nim sprzątać.
    • cezary_imperator Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 09:14
      Droga Kontrolko nawiązałbym z tobą dyskusję na jakiś temat ale patrząc na twój sposób wysławiania się i poglądu na różne tematy uważam to za bezsensowne. Widzę że lubisz obrażać innych i wypowiadać się delikatnie ujmująć w sposób chamski i grubiański. Ławo jest tak się zachowywać będąc anonimową osobą w internecie. Wiem że publikacja takich zdjęć budzi wiele emocji u ciebie, jednak to nie mnie uwieczniono w takim momencie z pieskiem lub jak to gdzieś tam napisałaś "na balkonie..." lub w jakiejkolwiek innej sytuacji w której moje prawa są w konflikcie z prawami innych mieszkańców. Wiesz o czym pisze wogóle? pozdrawiam.
      • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 09:52
        cezary_imperator napisał:

> Droga Kontrolko nawiązałbym z tobą dyskusję na jakiś temat ale patrząc na twój
        > sposób wysławiania się i poglądu na różne tematy uważam to za bezsensowne. Widz
        > ę że lubisz obrażać innych i wypowiadać się delikatnie ujmująć w sposób chamski
        > i grubiański. Ławo jest tak się zachowywać będąc anonimową osobą w internecie.
        > Wiem że publikacja takich zdjęć budzi wiele emocji u ciebie, jednak to nie mni
        > e uwieczniono w takim momencie z pieskiem lub jak to gdzieś tam napisałaś "na b
        > alkonie..." lub w jakiejkolwiek innej sytuacji w której moje prawa są w konflik
        > cie z prawami innych mieszkańców. Wiesz o czym pisze wogóle? pozdrawiam.

Nikogo nie obrażam, wyrażam swoje zdanie na robienie takich zdjęć i ich publikowaniu. Nie chodzi mi o to że piesek robi kupe.
    • karla1977 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 16:35
      czlowieku alez z ciebie prymityw masakra
      • karla1977 widzialam jak ten pan sprzatal po psie, tylko 12.12.11, 16:55
        wrocil do domu po torebke bo widac zapomnial:) jesli nawet znajdziesz tam jakies zwierzece kupy to w sadzie bedziesz musial jeszcze zrobic ekspertyze:)
        no widzisz, bardzo nieladnie z twojej strony i mozesz miec przez to problemy jeszcze
        • rotot Re: widzialam jak ten pan sprzatal po psie, tylko 12.12.11, 18:14
          karla1977 napisała:
          >otoz nie akurat ja zawsze zasuwam z nim do lasu z dala od trawnikow i chodnikow.

A to las już służy jako wychodek dla stada psów?
          Myślisz, że to dobre miejsce na wychodek i już nie trzeba sprzątać po swoim psie?

Ludzie macie tak nasrane w głowach, że jak kupka pies na trawnik lub w lesie to może sobie sr... do woli?
          W takim razie, na każdy spacer będę chodził z aparatem i będę robił zdjęcia takich inteligentnych panów swoich psów (i Pań) i będę to publikował bez względu na pozwolenie.
          Jak ktoś może sr... gdzie chce to ja mogę zrobić zdjęcie martwej natury w miejscu publicznym gdzie chcę. Nie moja wina, że ktoś się w obiektyw wpiernicza.

Lasy, chodniki są tak zarobione, że szkoda gadać a tu jeden taki bez wstydu pali, że chodzi do lasu, z dala od ludzi. Fakt ludzie coraz rzadziej chodzą do lasu bo wszystko za....e.

Kiedy zmieni się myślenie jak na takiego kary nie ma?
          • cezary_imperator Re: widzialam jak ten pan sprzatal po psie, tylko 12.12.11, 18:31
            no, ładnie to ująłeś. Kiedyś pojechałem do okolicznego lasku z dzieckiem na rowerach. Już nie jerzdze tam po wjechaniu dwukrotnym...... co za przyjemność czyszczenie bieżnika - ble
            • kontrolka1981 Re: widzialam jak ten pan sprzatal po psie, tylko 12.12.11, 19:16

> no, ładnie to ująłeś. Kiedyś pojechałem do okolicznego lasku z dzieckiem na row
              > erach. Już nie jerzdze tam po wjechaniu dwukrotnym...... co za przyjemność czys
              > zczenie bieżnika - ble

Nie jerzdze? Piękna ortografia
          • cynista Re: widzialam jak ten pan sprzatal po psie, tylko 12.12.11, 19:05
            Las jest domem zwierzat 9dzikich), ktore w wyniku naturalnych czynnosci fizjologicznych...robia kupę! A tak!
            Las nie jest sralnikiem dla dzieci bawiących się na polance przy środkowym wejściu. las nie jest też wc dla mamus, które porzucją po krzakach pieluchy, opakowania po soczkach i podpaski (zuzyte). Moj rower nie chce w to wjezdzac!!!!!!!!!!
            Tak samo jak tepimy durnych wlascicieli psow, ktorzy nei sprzataja..tak samo tepmy mamy-flejtuchy, ktore zuzyte wkladki dzieciece i swoje rozrzucaja po lesie a tutaj udaja ze sa takie swiete!!!
            • kontrolka1981 Re: widzialam jak ten pan sprzatal po psie, tylko 12.12.11, 19:18
              cynista napisała:

> Las jest domem zwierzat 9dzikich), ktore w wyniku naturalnych czynnosci fizjolo
              > gicznych...robia kupę! A tak!
              > Las nie jest sralnikiem dla dzieci bawiących się na polance przy środkowym wejś
              > ciu. las nie jest też wc dla mamus, które porzucją po krzakach pieluchy, opakow
              > ania po soczkach i podpaski (zuzyte). Moj rower nie chce w to wjezdzac!!!!!!!!!
              > !
              > Tak samo jak tepimy durnych wlascicieli psow, ktorzy nei sprzataja..tak samo te
              > pmy mamy-flejtuchy, ktore zuzyte wkladki dzieciece i swoje rozrzucaja po lesie
              > a tutaj udaja ze sa takie swiete!!!

Ortografia się kłania, kup sobie domek tam gdzie nikt nie sra
            • kontrolka1981 Re: widzialam jak ten pan sprzatal po psie, tylko 15.12.11, 15:23
              cynista napisała:

> Las jest domem zwierzat 9dzikich), ktore w wyniku naturalnych czynnosci fizjolo
              > gicznych...robia kupę! A tak!
              > Las nie jest sralnikiem dla dzieci bawiących się na polance przy środkowym wejś
              > ciu. las nie jest też wc dla mamus, które porzucją po krzakach pieluchy, opakow
              > ania po soczkach i podpaski (zuzyte). Moj rower nie chce w to wjezdzac!!!!!!!!!
              > !
              > Tak samo jak tepimy durnych wlascicieli psow, ktorzy nei sprzataja..tak samo te
              > pmy mamy-flejtuchy, ktore zuzyte wkladki dzieciece i swoje rozrzucaja po lesie
              > a tutaj udaja ze sa takie swiete!!!

tepmy mamy-flejtuchy, to też nie jest błąd?
        • cezary_imperator Re: widzialam jak ten pan sprzatal po psie, tylko 12.12.11, 18:27
          Karla ja wiem, właściciele psów zawsze mają racje. Tylko dziwne jest to że najbardziej wykłócają się właśnie te osoby które nie sprzątają po swoim czworonogu. A sprzątających nie uświadczysz (ups --2 razy kiedyś sąsiada z torebką widziałem). Idąc dalej wątkiem to w lesie też można i twój pies zawsze wytrzyma do tego lasu. Z drugiej strony cieszmy się że nie ma w naszych Ząbkach wielu właścicieli np. słoni :-)
          Gdyby oni wyprowadzili je na spacer..... i też by mieli do tego prawo.... co za emocje u niektórych wywołał ten wątek. Jasne, niech boją się ci co robią zdjęcia. Nie rozumiem przecież to jest dowód postępowania, to co na zdjęciu jest wstydliwe? a jak nikt nie widzi to nie jest? hmmm... to takie rozumienie 2 latka, jak zamknę oczy to mnie nie widać.....
    • lalamido28 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 20:45
      1. nawiązując do postu - ja tez jestem za!
      2. do kontrolki,:weź sobie lepiej do serca (lub cokolwiek masz w miejscu po nim) to, co pisze madameblanka:
      Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.
      • mieszkanieczabek-5 Re: Twój pies twoje gó.... 12.12.11, 21:04
        Do Kontrolka1981 skoro jesteś taką zwolenniczką psiego gówna to podejrzewam że masz w domu psa i on sra na dywan albo klepkę za twoim pozwoleniem. Nie wiem jaką masz z tego przyjemność i satysfakcję i nie chcę wiedzieć , jestem tolerancyjny na zboczeństwa. Ale jak człowiek nie chce się ucywilizować i swoje zwierze to do LASU mieszkać zdala od zabudowań ludzkich
    • ryszard_wlasciciel_tego_psa Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 04:25
      Witam ząbkowskiego imperatora.
      Tak, to ja jestem na zdjęciu z moim pięknym psem mimo , że nie wyraziłem na to zgody wbrew sugestiom imperatora. Gdybyś był inteligentniejszy, zasłonił byś przynajmniej moją twarz. Nie zrobiłeś tego i tym naraziłeś się na odpowiedzialność .
      Zdjęcie jest opublikowane bez mojej zgody naruszając art. 23 kodeksu cywilnego.
      Spotkamy się w sądzie, twarzą w twarz. Stracisz swoją anonimowość. Na forum można napisać wszystko, w sądzie ponosi się odpowiedzialność za swoje słowa i czyny. Jestem gotów ponieść taką odpowiedzialność, a ty?
      Pisząc ten post nie jestem anonimem kryjącym się za nickiem, każdy może sobie mnie obejrzeć na zdjęciu opublikowanym przez ząbkowskiego imperatora, spotkać mnie na terenie Ząbek w okolicach które opisał autor zdjęcia. Między innymi dlatego będę powściągliwy w słowach i nie w pełni wyrażę moje oburzenie.
      Dziękuję za posty forumowiczów którzy rozumieją sytuację w jakiej postawił mnie imperator.
      Tych natomiast, którzy plują jadem w moją stronę zachęcam , aby jeżeli mają mi coś do powiedzenia powiedzieli mi to osobiście, w cztery oczy (znacie mnie już i nie raz będziemy się mijać na ząbkowskich ulicach) Obawiam się jednak, że wzorem swojego guru-imperatora wkrótce przeczytam obrażające mnie posty na forum kryjące się pod nickami.
      (jak dotąd rozpoznałem tylko jedną plującą osobę, wkrótce się z nią spotkam)
      Jakąś dziwną zależność zauważyłem w wypowiedziach na forum.
      Ci, którzy rozumieją powagę tego zdarzenia wypowiadają się inteligentnie, nie obrażając nikogo.
      Ci plujący jadem w moją stronę obrażają również innych forumowiczów, ich wypowiedzi są mało składne i tryskające złością i nienawiścią do całego świata. To typowy objaw tchórzostwa, a czasem braku zrównoważenia psychicznego.
      Może to moje subiektywne odczucie, ale sądzę że potwierdzi się ono w ich wypowiedziach po moim poście. Ciekawy jestem czy znajdzie się taki wśród nich który zdobędzie się na odwagę odezwania się do mnie w cztery oczy. Obawiam się, że nie . Łatwiej anonimowo stukać na klawiaturze.
      Celowo nie poruszam tu głównego dla niektórych problemu jakim jest domniemanie załatwiający się mój pies. Tą sprawę będzie rozpatrywać inna instancja, a nie to forum.
      Pozdrawiam, chociaż nie wszystkich.
      Ryszard.

• luzka13 Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 06:49
        BRAWO RYSZARD!
        Gratuluję cywilnej odwagi i twardego charakteru.
        • cezary_imperator Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 09:22
          Luzka a w którym momencie widzisz tą cywilną odwagę?
          Do cywilnej odwagi można by było zalczyć sprzątanie po swym zwierzu.....
          Pozdrawiam wszystkich sprzątających po swych pupilach.
      • monika24.24 Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 08:37
        Panie Ryszardzie .Słucham tych wypowiedzi.
        Niech w końcu otworzą się szeroko oczy ....
        Proszę Pana ,proszę nie robić teraz z siebie poszkodowanej osoby.Właściciele powinni sprzątać po swoich ukochanych pupilach to jest pewne i jasne jak słońce .Owe zdjęcia powinny przynieść pożądany skutek jak będzie się ich więcej publikowało .Obesrane chodniki ,trawniki i Bóg wie gdzie i co jeszcze .W końcu trzeba sprawę wziąć w swoje ręce .Powinno dojść do wlepiania mandatów właścicielom którzy nie sprzątają po swoich ukochanych pupilach .Szkoda tylko ze człowiek człowiekowi WILKIEM. Przyłączamy się do owej akcji .Brawo !
      • cezary_imperator Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 09:13
        Witam Ryszarda właściciela domniemanie załatwiającego się psa. Bo to było domniemane załatwienie? No tak, nie ma na to dowodu w postaci ekspertyzy. Ryszard o ile pamiętam uprzedziłem cię że umieszczę zdjęcie, co usłyszałem? dobrze.( i zaczęliśmy sesje… ) Mam ci odtworzyć nagranie? O ile zauważyłeś nie pluje tzw. jadem w twoim kierunku, nie wyrażam się pod twym adresem obraźliwie. Całość wątku skierowana jest przeciwko zachowaniu aspołecznemu. Stwierdzam że twoje odczucia są subiektywne jak piszesz, nie pisze anonimowo przecież mnie widziałeś i potrafisz mnie rozpoznać? Tak że nie jestem dla ciebie anonimowy, nie strzeliłem ci fotki z okna i nie umieściłem jej w sieci lecz zostałeś o tym poinformowany. Czy to jest tchórzostwo? Może masz racje forum nie jest dobrym miejscem na publikowanie takich tematów lepszym pomysłem byłoby umieszczanie zdjęć tego typu na przystankach i słupach ogłoszeniowych. Taki przekaz dotarłby do większej rzeszy mieszkańców. Sądząc z Twojej wypowiedzi bardzo starasz się wybielić.Prawda, umieszczającego zdjęcia w sieci można pozwać, a właściciela psa już nie- mała szkodliwość. I właśnie ludzie takiego pokroju bazują na tym. Moim zdaniem bardziej cywilizowanie byłoby powiedzieć : sprzątnę następnym razem i byłoby po sprawie…
        no może nie po tej sprawie którą mnie straszysz ( i będzie relacja na żywo w TVN), o ile jesteś faktycznie właścicielem tego fajnego psa.
        Pozdrawiam
        Cezary_imperator - nie guru
      • madameblanka Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 09:53

>mimo , że nie wyraziłem na to zgody wbrew sugestiom imperatora.

Zgodę pewnie wyraziłeś tylko teraz głupio sie przyznać no i łatwo można z tego wybrnąć, przecież nikt rozmowy nie słyszał....

> Zdjęcie jest opublikowane bez mojej zgody naruszając art. 23 kodeksu cywilnego

po pierwsze w sądzie i tak wyjdzie czy tej zgody faktycznie nie dałeś i pewnie wyjdziesz na..., po drugie, skoroś taki prawy i sprawiedliwy to wiedz, że naruszyłeś art 54 Kodeksu Wykroczeń, i z sądu nie wyjdziesz bez uiszczenia 500zł mandatu karnego.

> Tych natomiast, którzy plują jadem w moją stronę

Zaraz, stwierdzenie faktu że powinieneś to posprzątać, że kupy przeszkadzają to jest to plucie jadem?? To co 'panie kaczyński' mamy cię przeprosić, że twój pies obsrał trawnik??

jeżeli mają mi
        > coś do powiedzenia powiedzieli mi to osobiście, w cztery oczy..

tia, po pierwsze, forum jest od wypowiadania się i każdy może wyrazić swoją opinię dotyczącą danej sprawy;
        po drugie, nie będą szukała jakiegoś gościa po osiedlach, żeby mu powiedzieć o pozostawionych nieczystościach. Ale nie martw się, powiem to SM i oni z pewnością OSOBIŚCIE I W CZTERY OCZY przekażą ci mandacik.

> Ci plujący jadem w moją stronę obrażają również innych forumowiczów, ich wypowi
        > edzi są mało składne i tryskające złością i nienawiścią do całego świata.

Człowieku, przeczytaj wypowiedzi jeszcze raz, potem jeszcze raz. Tylko obiektywnie. Siebie możesz okłamywać ale my mamy oczy i widzimy, nie wciskaj ciemnoty.

Na koniec.
        Gdybyś naprawdę był fair, to swój post zacząłbyś od słów "przepraszam za...".
        No ale wolałeś spłodzić stronniczy tekst wznosząc na ołtarze swoich sprzymierzeńców, stosować macierewiczowskie teksty - "kryjący się za nickiem..." (wszędzie agenci i spiskowcy) i odgrażając się - "> jak dotąd rozpoznałem tylko jedną plującą osobę, wkrótce się z nią spotkam".... (czyżbyś sam na siebie dostarczał dowodów?).
        Można było wyjść z honorem, zdjęcie pewnie szybko by zniknęło, nikt by nic nie pamietał już po paru dniach...

pozdr,
        • czarnymoskit Re: Twój pies twoje gó.... 14.12.11, 22:49
          popieram Ciebie i to co zrobił Pan pon nickiem imperator, skoro Ryszard był taki cwaniaczkiem w trakcie robienia zdjęć i sądził że zostawienie kupki psa ujdzie mu płazem to teraz najadł się wstydu. Widzisz że Twoje zachowanie Rysiek wywołuje burze, jednak prawda jest taka, że od tej pory nie jesteś właśnie Ty anonimowy i że ogół społeczeństwa neguje zostawianie kup psich na ogólnie dostępnych terenach. Prawda jest taka, że gdyby każdy zostawiał kupy, śmieci nieporządek to jak by wyglądało nasze otoczenie? pomyśl, wszędzie byłby syf i bajzel - takim jak Tobie pozostawało by narzekanie na służby porządkowe!!. Pozdrawiam odważnych ludzi czynu, a tchórze i brudasy niech się wynoszą z naszego miasta.
          Rysiek pomyśl zanim coś zrobisz złego, dobrze wiesz że to byłe złe, prawda?
      • cezary_imperator Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 10:42
        Ryszard a może następnie następne spotkanie będzie miało taki przebieg?
        www.youtube.com/watch?v=NR-ofePXj9E
        i tego szukałem....
        www.youtube.com/watch?v=wCyhy4JUGMg&feature=results_main&playnext=1&list=PLD3CF8A22DC09FF9C
        www.youtube.com/watch?v=YGkc6F4VEWo
        www.youtube.com/watch?v=u5vKHgrokac&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=cMIhCIKgAEg&feature=related
      • sportif Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 11:06
        rysiek, powiedz prawdę czy pies kloca postawił? - bo się jakoś tag dziwnie wygiął
        • insignia928 Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 13:31
          zgadzam się w 100% z @madameblanka. postawa @cezarego-imperatora słuszna.

co do @Ryszarda, właściciela "tego psa", który raczył zaprezentować swój elaborat na forum: Pragnie Pan być postrzegany jako ofiara, jako człowiek, czyje prawa są bezczelnie naruszane. Jest Pan w tym mało przekonujący. Wyraża Pan chęć rozmawiania z wypowiadającymi się na forum "w cztery oczy", pytanie tylko, czy Ci ludzie będą chcieli z Panem rozmawiać? nie sądzę, że to co będzie Pan miał do powiedzenia tych ludzi zainteresuje, zwłaszcza w sytuacji, gdy Pan dumnie oświadcza, że jest właścicielem tego pięknego psa, ale ani razu nie raczył Pan się odnieść do tematu forum i wytłumaczyć fakt dlaczego nie posprzątał Pan po swoim psie.
          Proszę pamiętać, że tam, gdzie zaczynają się wolność i prawa jednego człowieka to właśnie tam się kończy prawo i wolność drugiego.
          • rotot Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 15:17
            Podpisuje się pod tym.

Z małą uwagą -insignia928 napisała: " Proszę pamiętać, że tam, gdzie zaczynają się wolność i prawa jednego człowieka to właśnie tam się kończy prawo i wolność drugiego. "
            Raczej należy pisać że "prawo i wolność człowieka ograniczona jest wolnością i prawem drugiego człowieka", ponieważ Twoje zdanie można zrozumieć opacznie i za chwilę gów....ani terroryści będą pisać, że ich prawa są większe bo razem z psem jest ich dwóch (+ich radosna twórczość) itp. To w kwestii czepiania się :)

Ja mam prośbę do właściciela tego psa, wczoraj wdepnąłem w nieprzyjemną substancję, czy w ramach przeprosin mógłby mi wyczyścić buta. W nagrodę przejdę na jego stronę w tym temacie. :)
            • insignia928 Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 15:26
              @rotot:ws swobód i praw słusznie mnie poprawiłeś. dokładnie to miałam na myśli, przepraszam za nieścisłości.
            • sportif Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 16:25
              "gów....ani terroryści będą pisać, że ich prawa są większe bo razem z psem jest ich dwóch (+ich radosna twórczość)"

statystycznie rysiu i jego pysiu mają po trzy nogi
              • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 18:14
                sportif napisał:

> "gów....ani terroryści będą pisać, że ich prawa są większe bo razem z psem jest
                > ich dwóch (+ich radosna twórczość)"
                >
                > statystycznie rysiu i jego pysiu mają po trzy nogi

Tak jest nas więcej
      • scubares Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 18:37
        Pies to pies, zrobił co musiał.
        Dziwne jest natomiast twoje podejście do tematu.
        Nagle robisz z siebie ofiarę jakiegoś lokalnego paparazzi.
        Chciałeś być kozakiem i nie wyszło.
        Tyle.

Lepiej zrób to czego uczą w przedszkolu: przeproś za złe zachowanie.
        • sportif Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 18:46
          niech założy wór pokutny na łeb, wejdzie pod stół i odszczeka
          • scubares Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 19:06
            Wystarczy zwykłe "przepraszam".
            Ale to trudne słowo.
            Niewielu potrafi je wykrztusić we właściwym momencie.

• sportif Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 22:57
              dokładnie, rysiu zrobił kupę a teraz odwraca kota ogonem. Myślałem, że chamstwo ma swoje granice - teraz już wiem, że źle myślałem.
    • laska128 Brawa dla Cezarego 13.12.11, 21:11
      Nareszcie ktoś poruszył ten drażliwy problem na forum.Jak widać niektórzy mieszkańcy nie dorośli do posiadania czworonogów.
    • tedglen Re: Twój pies twoje gó.... 13.12.11, 22:28

> Proponuje rozpoczęcie akcji "Twój pies twoje gó...". (...)

Sądzę, że to walka z wiatrakami, aczkolwiek być może kiedyś dorośniemy do sprzątania po swoich psach. Mam nadzieję.

Korzystając z okazji, zwracam się do wszystkich właścicieli psów aby sprzątali po nich. Warto. I nie ma się co oburzać na zwrócenie uwagi.

Kibicuję wszystkim odważnym, którzy starają się z tym walczyć.
      • insignia928 Re: Twój pies twoje gó.... 14.12.11, 09:50
        jeszcze jedna kwestia etyczna: Pan Ryszard określa swojego psa jako "pięknego". Pomijam już niedorzeczność poruszania kwestii piękna w wątku, który w większości swojej jest o znanej wszystkim substancji na "G";-)
        pojęcie "piękna" jast dość szerokie;dla Pana jest to własny pies, a dla mnie piękne mogą być czyste lasy, chodniki, trawniki oraz urocze nieduże niemieckie miasteczka, które są piękne, nie tylko dlatego, że są czyste i uporządkowane, ale ponieważ są zamieszkiwane przez świadomych obywateli.
        • laska128 Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 14.12.11, 20:40
          bo jeszcze w ramach zadośćuczynienia będziesz musiał całe Ząbki z psich kup uprzątnąć.
          • cynista Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 14.12.11, 22:04
            Powyżej jakas niedouczona przekupa chciala sie czepic ortografii-chetnie zobacze w ktorym miejscu znalazal blad ortograficzny?
            Ale wracaj do tematu: w 100% popieram KONIECZNOSC sprzatania po psach. Bez dyskusji. Male czy duze, trawnik czy chodnik. Sprzatac i juz!
            Ale dziwi mnie, ze tony smieci, w jakich tona Zabki, a ktore sa tutaj z powodu ludzi-jakos nikogo nie oburzaja. Pety, butelki, opakowania, papiery, plujacy na chodniki menele, sikajacy pod plotami lub drzewami - to jest codziennosc Zabek. Slusznie ktos zwrocil uwage wlasicielowi psa, szkoda ze nikt nie zwraca uwagi smiecacym i brudzacym ludziom. Co roku jest akcja sprzatania lasu-no przeciez nie po psach, prawda?
            Tutejszy lincz jest wirtulany - proponuje przeniesc sie do rzeczywistosci i zaczac miec odwage zwracac uwage na otoczenie. Nie wierze, ze rusza nas kupa a nie ruszaja inne smieci...
            • amel-ek Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 15.12.11, 13:04
              szkoda,ze pewnie nie można zamieszczac zdjęć osób,które znęcają się nad zwierzetami-takie cos trzeba piętnowac bardziej
              • cezary_imperator Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 15.12.11, 22:40
                Amelku- wątek o znęcaniu się nad zwierzętami jest w innym miejscu. To jest forum o kupie... psiej kupie. Ja również nie popieram bestialskiego traktowania zwierząt. I tu ciekawostka, kto traktuje żle zwierzęta? noo zgadliście......ich właściciele :-)
                I tu sprawa się zamyka, każdy u nas w kraju może posiadać zwierzę. Umilać w ten sposób życie współmieszkańcom. A kary nakładane na właścicieli są śmieszne w porównaniu do kar nakładanych w cywilizowanym świecie. Tam trzeba między innymi mieć zgodę sąsiadów na posiadanie, jak i płacić podatek. Kontrolka zaraz górnolotnie napisze : to się przeprowadź. A ja nie chcę się przeprowadzić, chcę żeby to miasto było czyste i zadbane a nie jak teraz wygląda jak slumsy metropolli. Psy, śmieci, kupy,smród spalanego plastiku, wszędzie parkujące auta,dziura na dziurze w drogach. Gdzie są służby odpowiedzialne za ten nieład?
                I tu sprawa kupy stałą się sprawą polityczną.... W nawiasie jak ci właściciele psów kochają swoje pupilki zostawiając je na cały dzień w bloku same. Przecież te zwierzęta się męczą. I co na to obrońcy? Fajnie jest bo coraz więcej człowieków kocha zwierzaki, jak ja kocham swego pimpusia ale czasu dla niego nie mam. Trzeba sie zastanowić czy ma się warunki na posiadanie czy nie, i czy ma się czas. Naprawdę cheć posiadania piesków w naszych miastach to jakaś nowa religia... gdzie sie nie obejrzysz to pies.Rozpisałem się. Pozdrawiam.
            • kontrolka1981 Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 15.12.11, 15:20
              cynista napisała:

> Powyżej jakas niedouczona przekupa chciala sie czepic ortografii-chetnie zobacz
              > e w ktorym miejscu znalazal blad ortograficzny?
              > Ale wracaj do tematu: w 100% popieram KONIECZNOSC sprzatania po psach. Bez dysk
              > usji. Male czy duze, trawnik czy chodnik. Sprzatac i juz!
              > Ale dziwi mnie, ze tony smieci, w jakich tona Zabki, a ktore sa tutaj z powodu
              > ludzi-jakos nikogo nie oburzaja. Pety, butelki, opakowania, papiery, plujacy na
              > chodniki menele, sikajacy pod plotami lub drzewami - to jest codziennosc Zabek
              > . Slusznie ktos zwrocil uwage wlasicielowi psa, szkoda ze nikt nie zwraca uwagi
              > smiecacym i brudzacym ludziom. Co roku jest akcja sprzatania lasu-no przeciez
              > nie po psach, prawda?
              > Tutejszy lincz jest wirtulany - proponuje przeniesc sie do rzeczywistosci i zac
              > zac miec odwage zwracac uwage na otoczenie. Nie wierze, ze rusza nas kupa a nie
              > ruszaja inne smieci...

Zawsze można się przeprowadzić. znalazal to nie jest błąd ???
              • cynista Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 15.12.11, 23:31
                nie, to nie jest błąd ORTOGRAFICZNY- to literówka, która jest skutkiem niedbalstwa, bałaganiarstwa -w najgorszym przypadku, ale nie sprzeniewierzeniem się zasadom ortografii (zbiorowi zasad regulujących sposób zapisu języka). Zanim następnym razem się znów wygłupisz-najpierw sprawdź, jeśli już musisz odchodzić od meritum tematu. Może tez warto uzupełnić podstawową wiedzę?
          • kontrolka1981 Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 15.12.11, 15:17
            laska128 napisała:

> bo jeszcze w ramach zadośćuczynienia będziesz musiał całe Ząbki z psich kup upr
            > zątnąć.

To wy jesteście na Ty, że piszesz Rysiu?
            • mieszkanieczabek-5 Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 15.12.11, 20:25
              Brawo, brawo, brawo za odwagę i publikacje tej foty dla założyciela wątku, popieram w 1000% trzeba tępić nienauczonych pseudo opiekunów zwierząt
              • insignia928 Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 16.12.11, 11:56
                @kontrolka staje w obronie kultury i jest oburzona, że ktoś zwraca się do właściciela psa per "Rysiu";-)
                typowy przykład zakłamania, hipokryzji i kołtuństwa , co w tym kraju zupełnie mnie nie dziwi. W jaki sposób należy zwracać się do buraka, który nie posprzątał bobków po swoim psie i jeszcze nie ma jaj, żeby przeprosić?jak forumowicze mają się do niego zwracać, może wielce szanowny Panie, nie sprzątajacy bobków po swoim pięknym psie?
                uprzedzam wypowiedzi Pani oraz całej frakcji niesprzątających psiarzy o pluciu jadem. zamiast postrzegania siebie jako pokrzywdzonych przez forumowiczów proponuję powrócić do rzeczywistości.
                • rajqu Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 16.12.11, 16:32
                  kontrolka1982 to przyklad forumowego trola. Trola ktory na kazdym moderowanym forum zalicza bana. Pisze takie bzdury ze az sie tego czytac nei da. Kobieto wez sie ogarnij.

Druga sprawa to Pan Rysio. Rysio ktory pisze "to moj pies domniemanie sie zalatwiajacy" Co za obluda starego pierdziela. Postawil klocka twoj pies to sprzataj. Swoim postem probowales zrobic z siebie ofiare i ani slowem nie zajakneles sie o tym ze sprzatanie po swoim psie jest ci obce. Idziesz z nim i guzik cie to obchodzi cwaniaku ze pies nasr$%^&a na chodnik czy piaskownice. Powinni mieszkancy to twoje zdjecie na slupie czepiac to moze sasiedzi by ci na balkon podrzucili pare bobkow twoich.
                  Wszystkie Ryski to fajne chlopaki. ale nie te co zachowuja sie jak ten smierdziel rysio.
                  • sportif Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 16.12.11, 20:44
                    no rysiek z "klanu" jest wporzo, rysiek ochódzki z misia też daje radę, ale rysiek z ząbek (ten od srającego psa) jest BEE.
                    • cezary_imperator Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 16.12.11, 21:13
                      jeszcze raz proszę o przeanalizowanie problemu :-)
                      www.youtube.com/watch?v=wCyhy4JUGMg&feature=results_main&playnext=1&list=PLD3CF8A22DC09FF9C
                      www.youtube.com/watch?v=YGkc6F4VEWo
                      www.youtube.com/watch?v=u5vKHgrokac&feature=related
                      www.youtube.com/watch?v=cMIhCIKgAEg&feature=related
                      • cezary_imperator Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 16.12.11, 21:14
                        i mój ulubieniec....
                        www.youtube.com/watch?v=NR-ofePXj9E
                    • michal0510 Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 17.12.11, 13:07
                      > no rysiek z "klanu" jest wporzo, rysiek ochódzki z misia też daje radę, ale rys
                      > iek z ząbek (ten od srającego psa) jest BEE.

Ale zrobiliście z niego takiego celebrytę, że pewnie na wiosnę wystąpi w tańcu z gwiazdami :)
                      • rotot Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 17.12.11, 15:47
                        Z kupami
                  • kontrolka1981 Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 20.12.11, 15:56
                    rajqu napisał:

> kontrolka1982 to przyklad forumowego trola. Trola ktory na kazdym moderowanym f
                    > orum zalicza bana. Pisze takie bzdury ze az sie tego czytac nei da. Kobieto wez
                    > sie ogarnij.
                    >
                    > Druga sprawa to Pan Rysio. Rysio ktory pisze "to moj pies domniemanie sie zalat
                    > wiajacy" Co za obluda starego pierdziela. Postawil klocka twoj pies to sprzataj
                    > . Swoim postem probowales zrobic z siebie ofiare i ani slowem nie zajakneles si
                    > e o tym ze sprzatanie po swoim psie jest ci obce. Idziesz z nim i guzik cie to
                    > obchodzi cwaniaku ze pies nasr$%^&a na chodnik czy piaskownice. Powinni mieszka
                    > ncy to twoje zdjecie na slupie czepiac to moze sasiedzi by ci na balkon podrzuc
                    > ili pare bobkow twoich.
                    > Wszystkie Ryski to fajne chlopaki. ale nie te co zachowuja sie jak ten smierdzi
                    > el rysio.

Odezwał się publicysta
                • kontrolka1981 Re: Ty lepiej Rysiu nie strasz sądami, 20.12.11, 15:57
                  insignia928 napisała:

> @kontrolka staje w obronie kultury i jest oburzona, że ktoś zwraca się do właś
                  > ciciela psa per "Rysiu";-)
                  > typowy przykład zakłamania, hipokryzji i kołtuństwa , co w tym kraju zupełnie
                  > mnie nie dziwi. W jaki sposób należy zwracać się do buraka, który nie posprząta
                  > ł bobków po swoim psie i jeszcze nie ma jaj, żeby przeprosić?jak forumowicze ma
                  > ją się do niego zwracać, może wielce szanowny Panie, nie sprzątajacy bobków po
                  > swoim pięknym psie?
                  > uprzedzam wypowiedzi Pani oraz całej frakcji niesprzątających psiarzy o pluciu
                  > jadem. zamiast postrzegania siebie jako pokrzywdzonych przez forumowiczów prop
                  > onuję powrócić do rzeczywistości.
                  >

To się wyprowadź na Alaskę
    • rajqu Re: Twój pies twoje gó.... 19.12.11, 14:40
      sa jakies nowe wiesci z frontu walki z Rysiem aka "domniemanie załatwiający się mój pies"???
      • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... 19.12.11, 23:50
        Myślę że ten Rysiu i jego kobieta kontrolka to trole co już nie mają argumentów.
        Ciekawe co by zrobił Rysio jakby taki dziadek w niego kupą rzucił :)
    • cliooooo Re: Twój pies twoje gó.... 20.12.11, 11:19

> Nie jestem jego kobietą barani łbie. Ciekawe co by było gdyby dziadek wsadził c
      > i te gó... do twojej brzydkiej gęby ?????

A dlaczego używasz żeńskich form:

cyt: "nie opublikowałabym takiego zdjęcia" (to tylko jeden przykład).

Zarzucasz tu komuś, że nie zna ortografii, ale Ty masz problemy z gramatyką:-)

A jeśli używasz konta wspólnie z żoną, to świadczy to o słabym "uświadomieniu" technicznym również, skoro nie potraficie sobie dwóch odrębnych założyć.
      To by upraszczało sprawę Waszych dyskusji na tym forum - rozważcie takie śmiałe posunięcie.

Pomijam już w ocenie styl Twoich (bądź Twej połowicy) odpowiedzi - słownictwo masz bogate, ale w ograniczonym zakresie.
      • sportif Re: Twój pies twoje gó.... 20.12.11, 14:14
        słownictwo jest zapewne adekwatne do miejsca urodzenia
    • sportif Re: Twój pies twoje gó.... 20.12.11, 14:13
      powinna trafić na forum "ośla ławka"
    • kontrolka1981 [...] 20.12.11, 15:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... 20.12.11, 16:01
        Poziom dyskusji z Tobą jest żałosny. W Zamościu podejrzewam są dużo kulturalniejsi ludzie od Ciebie. Ja jestem rodowitym warszawiakiem i wcale nie nazywam nikogo burakiem dopóki jego pies nie sra po trawnikach, lub ktoś nie wyraża się tak jak Ty na forum. Po co stawać w cztery oczy z Tobą? Żeby tak pyskować jak opisane przez Ciebie kobiety pod szkołą? Sama okazujesz obłudę i zakłamanie, oceniasz innych a sama chcesz konfrontacji. Brakuje Ci argumentów to tylko bluzgać potrafisz. Wiesz, że inteligentnych użytkowników tego forum bawi Twoje złoszczenie się i bluzganie :) Naprawdę czasami mocno się ośmieszasz, tym ostatnim postem również.
        • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 21.12.11, 09:09
          raptor73 napisał:

> Poziom dyskusji z Tobą jest żałosny. W Zamościu podejrzewam są dużo kulturalnie
          > jsi ludzie od Ciebie. Ja jestem rodowitym warszawiakiem i wcale nie nazywam nik
          > ogo burakiem dopóki jego pies nie sra po trawnikach, lub ktoś nie wyraża się ta
          > k jak Ty na forum. Po co stawać w cztery oczy z Tobą? Żeby tak pyskować jak opi
          > sane przez Ciebie kobiety pod szkołą? Sama okazujesz obłudę i zakłamanie, oceni
          > asz innych a sama chcesz konfrontacji. Brakuje Ci argumentów to tylko bluzgać p
          > otrafisz. Wiesz, że inteligentnych użytkowników tego forum bawi Twoje złoszczen
          > ie się i bluzganie :) Naprawdę czasami mocno się ośmieszasz, tym ostatnim poste
          > m również.

Inteligentnych?
          • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... 21.12.11, 09:59
            Wrzuć w Google to Ci podpowie co ten termin oznacza...
          • sportif Re: Twój pies twoje gó.... 21.12.11, 10:29
            "Inteligentnych?"
            nie stwierdzono
      • tusia2601 Re: Twój pies twoje gó.... 20.12.11, 20:15
        kontolka1981 napisał:

> Fajnie być anonimowym. Szukam kogoś kto stanie ze mna w cztery oczy, ale tu sami tchórze.

ja chętnie się z Tobą spotkam w cztery oczy jak tylko znajdę czas. Pamiętasz ja Ciebie też prosiłam o takie spotkanie, żebyś mi powiedział/a w oczy to co myślisz, ale nie miałaś/łeś tyle odwagi.

Myślę, że nawet jak ktoś z forumowiczów się zgodzi na spotkanie z Tobą, to i tak nie będziesz miała tyle odwagi, żeby się pokazać.
        • mieszkanieczabek-5 Re: Twój pies twoje gó.... 20.12.11, 23:08
          kontrolka1981 to może ja stanęz tobą w cztery oczy czy tchórzysz???????????????
          • kontrolka1981 Re: Twój pies twoje gó.... 21.12.11, 09:10
            mieszkanieczabek-5 napisał:

> kontrolka1981 to może ja stanęz tobą w cztery oczy czy tchórzysz???????????????

Stanę, kiedy i gdzie?
            • z210 Re: Twój pies twoje gó.... 21.12.11, 10:17
              Wymieńcie się mailami, zaśmiecacie forum. Trzymajmy się tematu.

A co myślicie o puszczaniu psów samopas. Biega w mojej okolicy taki mieszaniec rasy niebezpiecznej, za nim paniusia, czasem "panuś" i w nosie mają, że "kupka" i w okolicy chodzą dzieci.
              Ja nie ufam takim psom, moim zdaniem są niebezpieczne i mogą pogryźć dzieciaka.
              Proszę właścicieli o trzymanie psów na smyczy lub zakładanie kagańców.
              Zresztą jest to obowiązek.

Jeśli chodzi o akcję z kupkami, to widziałem ostatnio jak bezpański? pies wyginał się właśnie na środku chodnika, kiedy przejeżdżający samochód zatrąbił przeraźliwie przy nim. Pies mało zawału nie dostał. To raczej niehumanitarne ale poskutkowało. Akcja się rozwija.

• sportif Re: Twój pies twoje gó.... 21.12.11, 10:28
                "Pies mało zawału nie dostał."
                biedactwo, a gdyby podczas tego wygięcia zszedł?
                gdzie jest srasz dla zwierząt?
                • z210 Re: Twój pies twoje gó.... 21.12.11, 10:50
                  > "Pies mało zawału nie dostał."
                  > biedactwo, a gdyby podczas tego wygięcia zszedł?
                  > gdzie jest srasz dla zwierząt?

Widziałem jeden srasz dla psów na osiedlu Kopernika. full wypas tylko bez wody.
                  • sportif Re: Twój pies twoje gó.... 21.12.11, 11:05
                    lipa. kibel bez wody? wychodek
            • corrida_pl Re: Twój pies twoje gó.... 21.12.11, 10:17
              kontrolka1981 napisał:

> mieszkanieczabek-5 napisał:
              >
              > > kontrolka1981 to może ja stanęz tobą w cztery oczy czy tchórzysz?????????
              > ??????
              >
              >
              > Stanę, kiedy i gdzie?

www.youtube.com/watch?v=1eCMEsv44ho
              • sportif Re: Twój pies twoje gó.... 21.12.11, 10:40
                już to widzę oczyma wyobraźni:
                w samo południe, na ubitej ziemi, tylko Ona i oNA, fejs tu fejs
    • cezary_imperator Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 22.12.11, 12:47
      Otrzymałem informacje że wygasł link. Ale nie ma problemu jest nowy :
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8bb296f71edab205.html
      • mieszkanieczabek-5 [...] 22.12.11, 13:53
      • sportif [...] 22.12.11, 15:19
        • insignia928 [...] 22.12.11, 21:10
          • askbeauty Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 00:53
            Mam pomysł. Żeby psiaki nie załatwiały się na trawnikach(jeżeli komuś to przeszkadza) i dzieciaki nie niszczyły trawników swoja bieganiną powinno się ogrodzić te trawniki płotkami i nie drewnianymi tylko metalowymi i nie byłoby problemu. Moim zdaniem dzieciarnia bardziej szkodzi trawnikom, krzakom i kwiatom łamiąc je i nie szanując niż psiak, który na trawniku zostawi naturalny nawóz. Trawniki na osiedlu są do podziwiania i dbania o nie a nie do niszczenia przez rozbrykane dzieci.
            • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 01:29
              Mimo że nie przepadam za hałasującą hałastrą małolatów pod oknem, to zdecydowanie wolę to niż psie kupy pod oknem. Jeżeli Ty wolisz kupy - no cóż... różne są upodobania ale uwierz mi - większość woli dzieciaki na trawie, szczególnie jeżeli nie upaprają się gównem. Równie dobrze można by w ogóle wszystko pozamykać i pozastawiać, drut kolczasty i do przodu. Trochę kultury i świadomości.
              • askbeauty Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 08:44
                To nie chodzi o to żeby wszystko pozamykać itp. ale jak zabraniamy psom wchodzenia w ich naturalne miejsce do załatwiania sie to czemu nie można zabronić dzieciom??? Czemu tylko uderzamy z jednej strony?? Ja akurat wole jak pies zrobi swoja potrzebę na trawniku w miejscu do tego przeznaczonym i za jakiś czas ją wchłonie ziemia jeżeli właściciel nie sprzątnie bo to jakby nie było nawóz niż po raz kolejny płacić za sadzenie kwiatów, drzewek i krzewów bo dzieci zniszczyły to bawiąc się w najlepsze. To też nie jest w porządku. I psie kupy przy tym to pikuś. Jeżeli dzieci bawiły by sie nie niszcząc roślin to jeszcze byłoby do zaakceptowania lecz wydaje mi się ze wszelkie trawniki na osiedlu nie zostały stworzone do zabawy dla dzieci tylko dla ozdoby. Dzieci do zabawy mają place zabaw. Na trawie jak było w ostatnie wakacje dzieci położyły sobie kocyk i sie bawiły i to jest fajne a jak cały tabun przeleci przez trawnik i zniszczy rośliny w swoim szaleńczym pędzie to już sie krew gotuje.
                • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 10:33
                  Jeżeli rozłożenie kocyka jest fajne, to proponuję rozłożyć je na psich kupach i zrobić sobie piknik... Miłej zabawy życzę.
                  www.youtube.com/watch?v=RQi5QfWieXU
                  • askbeauty Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 10:54
                    To w takim razie niech dzieciaki nie wchodzą na trawniki nie przeznaczone dla nich i ich nie niszczą i nie bedzie problemu.
                    • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 11:16
                      To jest odwracanie się od problemu, mówisz że psy srają po to żeby dzieciaki nie biegały po trawie? Wolisz żeby po ulicy biegały? czy gdzie? Nie zmieniaj tematu - wątek jest o durnych właścicielach psów co nie sprzątają po swoich pupilach. Według Ciebie to że nie sprzątają to jest ok, a według mnie to po prostu chamstwo i buractwo.
                      • askbeauty Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 11:22
                        Tak niech dzieci biegają po chodnikach, placach zabaw chyba od tego są a nie niszczą zieleni. Nie po to jest posadzona żeby za chwilę jej nie było. Od zawsze psy i inne zwierzaki załatwiają sie na trawnikach taka fizjologia i schemat działania. Tego nie zmienisz. Jeżeli kupa leży centralnie na chodniku to też mnie to wkurza delikatnie mówiąc. Jeżeli na trawniku to mi nie przeszkadza bo od tego trawnik jest a bo po trawie nie chodzę.
                        • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 12:16
                          Masakra - jak ma dobrze być w tym kraju jak ludzie uważają że trawnik jest od tego żeby były na nim psie gówna ?????????????????? Załamka... Niestety brakuje nam jeszcze sporo do Europy
                          • askbeauty Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 12:33
                            Owszem brakuje nam jeszcze sporo do Europy skoro trawniki zdaniem innych są po to żeby je niszczyć i nie dbać o zieleń. To dopiero MASAKRA!!!!!!!!!!
                            Ale i tak życzę Wam Wesołego Reniferka ;-)
                            • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 12:37
                              Nie są do niszczenia ale też nie do obsrywania. Małe dziecko jak przejdzie sobie czasem po trawniku na pewno nie zrobi takiego syfu jak zasrańce walące kupy co chwila. Trawniki bardziej niszczą dorośli wydeptujący sobie ścieżki na skróty a nie potrafiący chodzić chodnikiem. Zatem szanujmy zieleń, nie chodźmy po niej jeżeli ktoś o nią dba ale tym bardziej nie traktujmy jej jak szamba i wychodka dla psów.
                            • madameblanka Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 12:59

Trawniki są dla nas a nie my dla trawników. A w Polsce myślenie jest odwrotne, dlatego jesteśmy za Europą i resztą świata. Wyobrażasz sobie Central Park z siatkami ogrodzeniowymi, bez ludzi na kocach?? W paryżu siadałam na każdym trawniku na którym chciałam bez obawy, że usiądę na brąz. Tam po prostu nie prawa tego być i już. Trawniki są zadbane, mimo łażących i siadających na nich ludziach, mozliwe? Możliwe.
                              • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 13:59
                                Czego oczekujesz po osobie dla której sranie na trawniki to norma, pewnie sam/a też sra u siebie pod oknem zamiast w kiblu

złote myśli tej osoby również w wątku:

forum.gazeta.pl/forum/w,35954,110129601,,Wielki_kabel_.html?v=2
                                • askbeauty Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 17:58
                                  Oj raptor73 raptor73 śmiechu warte to co piszesz......żenua ;-)
                                  • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 24.12.11, 12:54
                                    No nie wiadomo właśnie czy śmiać się czy płakać jak się czyta co piszesz w tym temacie...

• sportif Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 23.12.11, 15:54
                                w Anglii trawa jest po to, żeby po niej chodzić, korzystać z niej, rozstawiać leżaki, koce, urządzać pikniki. Nie wolno niszczyć zieleni, rozpalać ognisk, ale grilla można. Jak pies zrobi kupę - a właściciel nie posprząta - dostaje mandat.
                                Powinniśmy dążyć do takich samych standardów.
                  • cezary_imperator Re: Twój pies twoje gó.... NOWY LINK 24.12.11, 09:54
                    Link do filmu ze scenką rodzajową ...... hihii dobre!!!!
    • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... 28.12.11, 21:23
      Szkoda że nie spotkał Pani Basi :) Dostałby prezent :)

www.youtube.com/watch?v=9e7ojyz3we0
      • askbeauty Re: Twój pies twoje gó.... 28.12.11, 21:38
        A kto to jest pani Basia?
        • sportif Re: Twój pies twoje gó.... 28.12.11, 22:07
          nie znasz najsłynniejszej baśki w polskim internecie?
          • askbeauty Re: Twój pies twoje gó.... 28.12.11, 22:11
            Nie kojarzę. A jakieś szczegóły po prosze
            • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... 28.12.11, 22:19
              tylko zapłakać...
              • askbeauty Re: Twój pies twoje gó.... 28.12.11, 22:24
                nad???? a ty znasz wszystkie osoby na świecie?
                • raptor73 Re: Twój pies twoje gó.... 28.12.11, 22:27
                  Obejrzyj filmik który załączyłem to poznasz Basię... :) pewnie się przerazisz ;)
                • askbeauty Re: Twój pies twoje gó.... 28.12.11, 22:29
                  Juz przylukałam sympatyczną panią Basię ;-) git malina.
                  • cezary_imperator Re: Twój pies twoje gó.... 29.12.11, 20:39

Zastanawia mnie czemu w tym kraju nie może być normalnie? W sensie... normalna służba zdrowia, normalni politycy, urzędy, sądy,szkolnictwo,organy ścigania, czysto miło i przyjemnie.
                    Co raz fundowane nam nowe programy " naprawcze" byle by cokolwiek zmienić i wprowadzić nowy pomysł i standart.
                    Czy to tylko mnie denerwuje to krajowe belejactwo?
                    A może to ze mną jest coś nie tak? A wszystko jest w jak najlepszym porządku.....
                    Baśka na prezydenta!!!
    • izawh Re: Twój pies twoje gó.... 30.12.11, 13:32
      Popieram z całego serca. No niestety! Ludzie nie mają wstydu! Bo cóż mogą te biedne zwierzaki....To tylko obraz ich właścicieli. Ja chwilami nie mam siły w upominaniu ludzi w tym temacie. Przykre to i tyle. Taka mentalność Polaka. Są wyjątki oczywiście, ale ogólnie widać jak jest. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka