Dodaj do ulubionych

pyszne jedzonko w Ząbkach

10.02.12, 11:37
Witam,
Mam pytanie czy jeżeli w Ząbkach powstał by nowy punkt gastronomiczny z pysznym jedzeniem ale nieznacznie oddalonym np. od waszego miejsca zamieszkania, miejsca pracy czy bylibyście wstanie trochę zboczyć z trasy i zajrzeć do takiego miejsca na jedzonko? Czy jednak wolicie aby takie miejsce było blisko, pod nosem tak aby nie musieć specjalnie dochodzić do takiego miejsca? Zaznaczam, że jedzenie na pewno będzie dobre.
Bardzo proszę o jakiś odzew w tej sprawie, jest to dla mnie bardzo ważne.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • agaziela Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 10.02.12, 12:10
      Na Skrajnej jest elegancka restauracja z dość przystępnymi cenami obiadów, bo 19 zł za dwa dania i aż takich dużych tłumów nie ma, chociaż obiady naprawdę smaczne. Dwie inne restauracje co chwila ogłaszają się na forum ze zniżkami, żeby zwabić klientów. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale kto wie może trafią Państwo w gusta mieszkańców Ząbek.
      • bono-bono Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 10.02.12, 12:30
        Dziękuję bardzo za odpowiedź
        To miałaby być kuchnia arabska ( orientalne, dobrze przyprawione dania obiadowe) + kebab serwowany przez kucharza z Syrii.
        Nie do końca taki bar szybkiej obsługi. Klimatyczne i ładnie zaaranżowane miejsce do posiedzenia i spożycia posiłku. Myślę, że tez przy piwku :-)
        Może byłoby zainteresowanie?
        • madameblanka Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 10.02.12, 12:58

No jeżeli to będzie kebab z prawdziwego zdarzenia to nadrobię kilometrów.
          Ostatnie dwa razy miałam zaserwowane takie goowno że osobiście chciałam ze sprzedawcy zrobić kebaba...i nie chodziło o smak, ale o to, że nie było mięsa a jakieś odpadki, końcówki, skwarki itp. Słynny kebab na Warszawskiej - dobry, ale na kolana mnie nie powalił. Żeby zjeść GENIALNEGO kebaba musiałam jeździć az do Wola Park.

tak czy siak, powodzenia:)
          • bono-bono Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 10.02.12, 13:30
            Miła informacja. Bardzo dziękuję za odpowiedź.
            Robimy takie wstępne rozeznanie, bo trochę obawiamy się że, klient jednak wolałby mieć dostęp do dobrego posiłku blisko swojego miejsca zamieszkania czy pracy i niekoniecznie będzie chciał się pofatygować trochę dalej. Natomiast na pewno będziemy serwować dobre,duże, porządne i świeżutkie porcje :-)
            • riflej Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 10.02.12, 13:35
              Jak daleko jest to dalej? :)
              • sylwina128 Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 10.02.12, 13:43
                ja byłabym za takim miejsce do którego mogę pójść posiedzieć zjeść coś na miejscu. Tylko miejsce z klimatem. A w którym miejscu to miałoby być?
                • bono-bono Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 10.02.12, 13:49
                  Bardzo przepraszam ale z różnych względów nie mogę ujawnić obecnie tego miejsca. Proszę o zrozumienie. Ale jest to jedna z głównych ulic.
                  • lasic01 Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 10.02.12, 15:37
                    Tajemnicą poliszynela jest fakt, że Spicchio tak samo szybko zamknęło się jak i otworzyło, więc lokal przy głównej drodze już mamy :P. Pytanie czy na pewno kebab to "pyszne jedzonko", no ale z drugiej strony ja na kebaba jeżdżę specjalnie aż do centrum więc kto wie.
                    • bono-bono Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 10.02.12, 16:02
                      Skoro jeździsz aż do centrum więc chyba jest to pyszne jedzonko. Ale być może w niedługim czasie nie będziesz musiał/musiała jeździć aż do centrum, bo dobrego kebaba zjesz w Ząbkach :-)
                      • lasic01 Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 10.02.12, 23:05
                        Czy ja wiem, na dobrą sprawę zdarzało mi się jeździć 70km na pizzę... Tak czy siak, zobaczymy, trzymam kciuki :).
                    • agaziela Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 10.02.12, 16:09
                      to już tą pizzerię Spicchio zamknęli? zbierałam się do zamówienia pizzy i już nie zdążę :(
                      • lasic01 Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 10.02.12, 23:04
                        Ano, 27 stycznia według ich FB, nie żeby było mi szczególnie żal, ale zawsze lepiej, żeby takich miejsc było więcej niż mniej.
                      • sibeliuss Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 14.02.12, 15:49
                        To trochę długo się zbierałaś :)
    • adrinek24 Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 11.02.12, 10:32
      Jak dla mnie to jak najbardziej przydał by się w Ząbkach kebab z prawdziwego zdarzenia ( teraz żeby zjeść dobrego kebaba to albo Amrit na Bródnie albo Wiatrak na Grochowie). Tak więc jak nawet jak będzie na drugim końcu Ząbek to i tak się pofatyguje :) ps. najlepiej jeszcze jak by był co najmniej do 23 :D
      • bono-bono Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 13.02.12, 17:16
        Dziękuję bardzo wszystkim za cenne opinie. To dla mnie ważne wskazówki. Gdyby ktoś jeszcze chciał się wypowiedzieć w temacie byłabym wdzięczna.
        • lalamido28 Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 14.02.12, 09:57
          no nie wiadomo właśnie gdzie to daleko... ale ja wolę pod nosem... z resztą mam 2 TO-TU I 77 - chodzimy często bo jest pysznie!

osobiście wolałabym kuchnię np. indyjską, włoską lub nalesnikarnię :)
          • ms.behave Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 14.02.12, 11:14
            jesli bylby dobry dojazd rowerowy, miejsce i atmosfera dla dzieci oraz dania bezmiesne, moge jesc w zabkach poza domem
            • sibeliuss Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 14.02.12, 15:52
              Jak już iść w eko to może lokal bez prądu i detergentów zanieczyszczających wodę? Warzywa z własnej hodowli i doprawiane wodą z własnego ujęcia i smażone na ręcznie wyklepanej patelni z użyciem oleju wyciskanego na małej kuchennej prasce? Do tego gliniana czarką z miętą lub innym zielem ręcznie zbieranym o porannej rosie :)
              • ms.behave Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 14.02.12, 23:04
                sibeliuss napisał:

> Jak już iść w eko to może lokal bez prądu i detergentów zanieczyszczających wod
                > ę? Warzywa z własnej hodowli i doprawiane wodą z własnego ujęcia i smażone na r
                > ęcznie wyklepanej patelni z użyciem oleju wyciskanego na małej kuchennej prasce
                > ? Do tego gliniana czarką z miętą lub innym zielem ręcznie zbieranym o porannej
                > rosie :)

nie, jak porannej rosie z Ząbek, to lepiej nie ;D
    • sibeliuss Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 14.02.12, 15:53
      "Jedzonko i piwko" - tylko albo infantylizm, albo maciupkie porcyjki?
      Więc może jednak jedzenie i piwo?
      • bono-bono Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 14.02.12, 16:45
        Chyba się nie wczytałeś/wczytałaś w to co było napisane wyżej. Ani nie infantylizm i ani nie małe porcyjki. Jedzonko raczej kojarzy się pozytywnie. To coś dobrego, smacznego. I na pewno to słowo nie odzwierciedla wielkości porcji.
        • sibeliuss Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 15.02.12, 14:59
          Jestem wrogiem zdrabniania, odbiega to od czystej polskiej mowy i trąci brakiem profesjonalizmu. Nie traktuj tego jako krytyki, ale za życzliwą uwagę.
          • bono-bono Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 15.02.12, 15:12
            Dziękuje bardzo. Oczywiście każdy ma jakieś swoje zasady. Słowa tego użyłam jak pewnego rodzaju hasła reklamowego, a jak wiadomo reklama rządzi się swoimi prawami.
    • k.czarna84 Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 15.02.12, 00:12
      Kebabów to mamy od gradobicia i ciut ciut :) ale jak wam się uda zrobić z prawdziwego zdarzenia to ok, ale tak po za tym przydał by się taki mleczy bar, posiłki na każdą kieszeń i dobre jak u mamy wiecie o czym mówię, albo knajpkę z fajnym klimatem gdzie można po ciężkiej pracy iść ze znajomymi na piwo i coś dobrego do jedzenia nie tylko pizza i kebab i zeby lokal był czynny przynajmniej w soboty do 1 :)
      • prawdziwy_agusiak Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 15.02.12, 00:58
        Bar mleczny,zgadzam się:) I te klimaty...pani w czepku...pyzy raz...:) Świetne czasy :) Kuchareczka robiąca pyszne dania tzn.swojskie :) Myślę że to by się sprawdziło:) Powodzenia :)
        P.S kebabów itp. chyba wiele osób ma przesyt,za dużo tego....Zyczę wszystkiego naj:)
        • bono-bono Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 15.02.12, 11:02
          Dziękuję za wskazówki, ale obawiam się że niestety nie będziemy mogli dostosować się do wszystkich. Kucharz pochodzi z Syrii, więc jego specjalność to po prostu aromatyczna kuchnia arabska. Będzie można posilić się specjałami kuchni bliskowschodniej. A przy okazji oczywiście smaczne kanapki kebab. Więc bardzo mi przykro baru mlecznego nie będzie:-( Ale na pewno nie zawiedziemy Waszych wymagających podniebień :-)

• sar82 Re: pyszne jedzonko w Ząbkach 15.02.12, 18:13
      Całkiem fajny pomysł. Jakby się udało to byłoby naprawdę fajnie mieć dobrego kebaba "na miejscu" w Ząbkach. Ja np. na "prawdziwego chińczyka" jeżdżę na Marywilską więc na "prawdziwego Syryjczyka" jeśli byłby naprawdę smaczny, jeździłabym nawet na koniec Ząbek - bo przecież te nasze Ząbki takie gigantyczne nie są. :-)

PS. Chciałam wysłać do Państwa emaila w nieco innej sprawie ale widzę, że email gazetowy mają Państwo zablokowany. Czy jest jakiś inny możliwy sposób kontaktu? Jeśli byłaby taka możliwość, to poproszę o informacje na mojego emaila gazetowego sar82@gazeta.pl

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka