Dodaj do ulubionych

Darmobus"2", a 199

12.02.12, 15:10
Czy w związku z tym, że te linie będą się w jakimś stopniu pokrywały UM Ząbki będzie skłonny nadal płacić za 199? Nie zapominajmy, że darmobus nie wjedzie do Warszawy za darmo - trzeba zapłacić ZTM za utracone korzyści, korzystanie z zatok przystankowych etc. Z czego UM ząbki na to weźmie - czy to oznacza w perspektywie czasu, że 199 pojedzie w Warszawie Strażacką i ominie Ząbki? Warto nad tym pomyśleć już dziś. Czy jakiś darmobus"3" z czasem wyeliminuje 145?
Obserwuj wątek
    • nomad997 Re: Darmobus"2", a 199 12.02.12, 15:28
      Też mi dzisiaj do głowy przyszła podobna myśl.
      Linia X dublowała na terenie Ząbek darmobusa - X idzie do likwidacji.
      Teraz drugi darmobus będzie w znacznym stopniu dublował trasę linii 199. Jak wozokilometr na darmobusie będzie tańszy niż dopłata do 199, to kto wie co będzie od stycznia 2013. Zwiększą liczbę kursów, dołożą kursy weekendowe, i 199 pójdzie do piachu.
      I wtedy zostanie kolej na taryfie II strefy biletowej, 2 darmobusy i 145 które albo pojedzie inną trasą (z pominięciem Ząbek), albo zmieni się w 745.
      • sibeliuss Re: Darmobus"2", a 199 12.02.12, 15:37
        Kwestia czasu. Nikt nie powie o przymusie - będzie,że mieszkańcy wybrali darmobus, a UM Ząbki im to umożliwił :)
        Mam nadzieję, że ZTM oskubie UM za korzystanie w przystanków w Rembertowie i zajęcie pasa jezdni za postój przy PKP Rembertów.
        • fuks0 Re: Darmobus"2", a 199 12.02.12, 16:10
          D2 nie będzie stawał przy przystanku PKP Rembertów.

> Mam nadzieję, że ZTM oskubie UM za korzystanie w przystanków w Rembertowie

Ach to życzenie dobrze "bliźniemu" - wieczne żywe w naszym narodzie :)
          • sibeliuss Re: Darmobus"2", a 199 12.02.12, 16:18
            fuks0 napisał:

> Ach to życzenie dobrze "bliźniemu" - wieczne żywe w naszym narodzie :)

Widzisz, ja nie cierpię kombinatorstwa, a już takiego metodą drobnych kroczków to wręcz nie znoszę. Jeśli ktoś mi robi źle i wmawia mi, ze to dla mojego dobra to życzę mu, żeby padł w miejscu.
            • fuks0 Re: Darmobus"2", a 199 12.02.12, 16:24
              Ależ jakie tutaj kombinatorstwo widzisz sibeliussie? Ząbkowanie (tak jak i mieszkańcy innych podwarszawskich -i nie tylko- miejscowości) korzystają z komunikacji warszawskiej, tak i w tym będą korzystali. W przypadku X-a jest to głównie młodzieńcza i dworzec wileński, w przypadku D2 będzie to PKP Rembertów. Uważasz, że z jednych mogą korzystać, a z innych nie?
              • sibeliuss Re: Darmobus"2", a 199 12.02.12, 16:36
                Pokaż mi minusy darmobusa - jakie są Twoim zdaniem? (bo plusy już napisałeś w innym wątku)
                • fuks0 Re: Darmobus"2", a 199 12.02.12, 17:12
                  O minusach także pisałem. Przede wszystkim:
                  - trasa jest za długa
                  - trasa przejazdu powodować będzie spore opóźnienia.
                  - błędem jest brak przystanku wyrównawczego w Rembertowie przez co nie będzie wiadomo czy autobus już był czy nie (z racji na spore opóźnienia nie będzie można zbytnio polegać w tym względzie na rozkładzie jazdy.).
                  - brak wspólnych przystanków w Rembertowie ze 199
                  - sprzedawanie biletów przez kierowcę, przez co opóźnienia będą jeszcze większe
        • awawawaw Re: Darmobus"2", a 199 12.02.12, 16:14
          sibeliuss napisał:
          > Mam nadzieję, że ZTM oskubie UM za korzystanie w przystanków w Rembertowie
          Zgodnie z Uchwałą Rady Miasta Stołecznego Warszawy operator linii typu X, Ząbki-2 jest zwolniony z opłat.

> i zajęcie pasa jezdni za postój przy PKP Rembertów.
          Na przystanku PKP Rembertów postoju nie będzie.
          • sibeliuss Re: Darmobus"2", a 199 12.02.12, 16:18
            awawawaw napisał:

> Na przystanku PKP Rembertów postoju nie będzie.

A gdzie będzie?
            • fuks0 Re: Darmobus"2", a 199 12.02.12, 16:21
              Przystanek wcześniej.
              • sibeliuss Re: Darmobus"2", a 199 12.02.12, 16:35
                Zatem pokaż mi ułatwienie w stosunku do 199?
                • fuks0 Re: Darmobus"2", a 199 12.02.12, 17:07
                  1. Będzie jeździł przez Powstańców.
                  2. Będzie się zatrzymywał 1 przystanek bliżej PKP Rembertów od 199.
                  • fuks0 Re: Darmobus"2", a 199 12.02.12, 17:24
                    3. Będzie jeździł do Piłsudskiego dzięki czemu będzie można się przesiąść do 145.
                    4. Wg. UM darmobusy są tańsze niż opłaty za analogiczny transport organizowany przez ZTM.
    • nunez_3 Re: Darmobus"2", a 199 13.02.12, 12:25
      Nie bedzie to haracz chyba aż taki duży. Bedzie tylko jeden przystanek w Warszawie przy PKP Rembertów, do granic Warszawy od PKP Rembertów Z-2 pojedzie bez zatrzymywania, bo po co? A tranzytem wolno jechac każdemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka