Dodaj do ulubionych

Złodzieje!!!

01.04.12, 10:00
Dzisiaj w nocy przy ul. Wybickiego skradziono rower z posesji. Złodzieje włamali sie na teren posesji niszcząc furtkę i ukradli rower:( Rower jest koloru czarnego (w stylu retro), brązowe rączki, damka, z 2 koszyczkami na zakupy. Jeżeli ktoś by widział taki rower to proszę o info. Mam wszystkie dokumenty na ten rower więc nie będzie problemu w sprawdzeniu czy to ten:) Jak już wiadomo nie można nawet swoich rzeczy trzymać na swojej posesji bo dla złodzieja jak widać rower jest dobrym łupem:(( To co się dzieje w Ząbkach to już koszmar. Co chwile okradają domy i dalej jak widać uchodzi im to na sucho.
Obserwuj wątek
    • kalbud Re: Złodzieje!!! 01.04.12, 15:14
      To co się dzieje w Ząbkach to już koszmar. Co chwile okradają domy i dalej jak widać uchodzi im to na sucho.

Mnie w zeszłym tygodniu okradziono mnie dwa razy . Raz garaż a dwa dni później , dom mojej córki . Wiem , kto to zrobił ( mam świadka) , zgłosiłem na policję ... a Policjant straszył mnie czy wiem co mi grozi za fałszywe oskarżenia . Złodzieje nic sobie z tego nie robią , chodzą i piją za skradzione przedmioty . Na policję nie można liczyć . Czekam na pomysły , jak mogę się zrewanżować.
    • route67 Re: Złodzieje!!! 01.04.12, 20:33
      zgłosić na policję, choć darmozjady i tak d... nie ruszą i nie kiwną palcem. ale dla formalności zgłosić.

dlatego też rower trzymam w domu. jak bym takiego złodziejaszka dorwał to przerobiłym na wióry chyba...

z tego co mówisz rower dość charakterystyczny, wiec sprawdzaj allegro itp, łatwo chyba sie takiego nie opchnie, to nie typowy góral jakich wszedzie pełno.

powodzenia.
      • gusiaa00 Re: Złodzieje!!! 02.04.12, 08:04
        Tak też zrobiłam. Zgłoszone na policje. 2 tyg temu sąsiadowi obok ukradli samochód spod domu. Zniszczyli furtkę więc dodatkowe koszty. Wiedzą, że są bezkarni bo policja nic z tym nie robi. Bo jak powiedzieli to TYLKO rower. Zgadza sie może i tylko rower ale tu chodzi o fakt, że oni wiedzą, że są bezkarni i robią co chcą. Ale warto pisać tutaj o tym, bo może mieszkańcy będą bardziej ostrożni.
    • magzela Ubezpiecz! 02.04.12, 09:45
      Szczerze polecam ubezpieczenie mienia! Mieszkania, domy, samochody. Doradztwo, wybór opcji najkorzystniejszej finansowo dla klienta. Gwarancja uczciwości. PZU S.A. Marek Dobek 505274843
      • kalbud Re: Ubezpiecz! 02.04.12, 10:21
        Wszyscy wiemy że Ubezpieczyciel bierze składki , a jak ma dojść do wypłacenia odszkodowania to ... Dlaczego rower nie był zamknięty w sejfie , dlaczego w oknach nie ma krat lub choćby szyb pancernych a jeśli kradzież nastąpiła przez wyłamanie drzwi , to dlaczego nie były to drzwi atestowane , itp , itp . Daruj sobie reklamę i naciąganie ludzi .
        • gusiaa00 Re: Ubezpiecz! 02.04.12, 10:34
          Dom jest ubezpieczony. Jak dzwoniłam do ubezpieczalni to powiedziano mi, że zniszczona furtka i skaradziony rower nie podlega odszkodowaniu. Zgdzam się, że składki się płaci, wypytują się jakie dzrzwi, zamki, alarmy itp bo tak naciągają na składkę a jak przyjdzie co do czego to "nie podlega to odszkodowaniu". Sezon rowerowy się zaczął więc złodzieje mają co robić bo i tak nie spotka ich kara.
    • pajda8207 Re: Złodzieje!!! 02.04.12, 11:32
      www.zabki24.pl/2011/12/prosba-o-pomoc-skradziono-rower/
      może warto tu zgłosić
      • gusiaa00 Re: Złodzieje!!! 02.04.12, 12:12
        Dziekuję:) No i podobny rower mi skardziono:(
        • kalbud Re: Złodzieje!!! 02.04.12, 12:22
          gusiaa00 napisała:

> Dziekuję:) No i podobny rower mi skardziono:(

Może warto powiadamiać o takich przypadkach na serwisie ogłoszeniowym , dla mieszkańców Ząbek : Ogłoszenia lokalne dla mieszkańców Ząbek .
    • etam2.0 Re: Złodzieje!!! 02.04.12, 12:38
      Rower z posesji? Czyli nie był w żadnym zamykanym pomieszczeniu? Nie był przypięty (nic o tym nie napisałaś)? To bardzo przykre co cię spotkało - ale byłaś bardzo nierozważna.
      Dalej piszesz o ubezpieczeniu. Nawet gdybyś miała ubezpieczony rower to myślę, że nie taki pozostawiony na posesji - byłby warunek zamknięcia go.
      Jeszcze raz: to przykre, ale sama się prosiłaś. Zrobiłaś złodziejowi prezent - on się cieszył, że trafił na frajera.
      Daj link do zdjęcia roweru. Ktoś z forum może go spotkać.
      • sportif Re: Złodzieje!!! 02.04.12, 13:21
        a ja myślę, że rower pojechał pociągiem do Tłuszcza lub Łochowa. Mi kiedyś jakiś koleś proponował kupno roweru bez papierów, jak się spytałem czy nie kradziony - koleś powiedział, żeby się nie martwić, bo rower przyjechał z Tłuszcza.
        • ms.behave Re: Złodzieje!!! 02.04.12, 13:48
          daj fote roweru
          ten z linka oczywiscie sie nie znalazl

slabo mi sie robi, jak mysle o tym, ze ktos po prostu przychodzi i sobie cos bierze

• gusiaa00 Re: Złodzieje!!! 02.04.12, 13:55
            Jeśli stoi rower pod blokiem pod sklepem to jak najbardziej powinien być przypięty. Jesli jednak stoi na grodzonej posesji ( wys ogrodzenia ok 2m) to nie sądziłam że rower muszę przypinac u siebie pod domkiem. Zwłaszcza nie mam o czego przypiąć bo mym musiała do ogrodzenia. Teraz wiem, że nawet na moment nie mogę zostawić pod własnym domem niczego, tylko wszystko muszę chować albo przypinać. No mnie tez złośc bierze jak pomyśle że gnoje i nieroby wzbogacają się czyimś kosztem.
            • corrida_pl Re: Złodzieje!!! 02.04.12, 14:00
              niestety tak jest, wszystko musi być przypięte a najlepiej zabetonowane...
            • etam2.0 Re: Złodzieje!!! 02.04.12, 14:34
              Gusiaa00 ty go zostawiłaś na noc. Na pewno ktoś to zauważył, że tak robisz. Mnie też złodzieje wkurzają. Straciłem 1 rower - w dzień, posesja, piwnica. Teraz nawet w domu blokuję rower. Pierwszy zakup po rowerze to zabezbieczenie wartości około 10% roweru, zrobie nie zdjęć roweru i jego numerów ramy.
              Jak napisałem - złodziej mnie wkurzają - i dlatego nie ułatwiam im życia.
      • madameblanka Re: Złodzieje!!! 02.04.12, 14:14

OMG co ja czytam??

Nie dość że sku...el ukradł czyjąś własność to jeszcze wtargnął na posesję - za takie coś w USA się strzela.

> Jeszcze raz: to przykre, ale sama się prosiłaś.

Jak to sama się prosiłaś? To jak komuś wystaje portfel ze spodni to jest pozwoleniem na rabunek? Jak kobieta ma krótszą spódnice to jest pozwoleniem na gwałt? Można by tak wymieniać...złodziejstwo czy bandytyzm trzeba tępić i tam szukać winy, a nie po stronie ofiary która ma prawo stawiać swój przysłowiowy rower gdzie chce czy to pod sklepem czy u siebie na podwórku i nikt nie ma prawa go tknąć.
        Nie ma to jak obrabowani sami się obwiniają a złodziej z szyderczym uśmieszkiem zakasa rękawy do kolejnej roboty.
        • etam2.0 Re: Złodzieje!!! 02.04.12, 14:45
          To co napiszę to oczywistość - dziwię się, że to piszę.
          Madameblanka to jasne, że ten wystający portfel, czy niezabezpieczony rower na posesji w nocy nie usprawiedliwia złodzieja i nie czyni winnym właściciela (sprawę spódniczki i gwałtu nie przystawiał bym do złodziejstwa - nawet w tej dyskusji) Jasne też, że bandytyzm trzeba tępić. Ale to jedna sprawa - a druga to nasze działanie, żeby temu spróbować zapobiec.
          Jak ktoś trzyma portfel w tylnej kieszeni musi być świadomy, że doliniarz ma go na widelcu - wystarczy przełożyć go do przedniej kieszeni - działalność kieszonkowca tym prostym ruchem będzie utrudniona. Tak samo z niezabezpieczonym rowerem na posesji w nocy.
          "Złodziej z szyderczym uśmieszkiem" jest tym bardziej wtedy, gdy jego łup jest łatwy.
          • gusiaa00 Re: Złodzieje!!! 02.04.12, 15:19
            Tak raz zostawiłam tak na noc rower i już wiem, ze tak nie zrobię. Ale na to wychodzi, że jak juz ktoś napisał trzeba wszystko betonować aby nie ukradli. Nie napisałam kartki- Możecie ukraśc-tylko stał rower przy garażu a tam nie ma go gdzie przypiąć. Nie stał przy ogrodzeniu tylko dalej na posesji.. Teraz wiem, że nawet tak nei można zostawić. jak pisałam zostawiłam rower jeden raz, więc myślę, że złodzieje sobie spacerują w nocy i szukają co można ukraść. Sam fakt zniszecznia furtki i wtargnięcia na teren prywany to już przestępstwo. Jak widaż żyjemy w kraju, gdzie trzeba swoje własności bunkrować. Samochód stoi na posesji i jest zamknięty..czy to znaczy że mam go chować w garażu bo sama się proszę aby ukradli?/ chyba nie o to chodzi... Gnoje biegają po osiedlu i kradną wszystko co popadnie : rowery, wózki, sprząt ogrodniczy... dostają za to grosze ale jak widać nie boją się ryzykować bo są bezkarni.
        • kriis.borowski Re: Złodzieje!!! 05.04.12, 14:52
          Dokładnie. To że czasami sami MUSIMY dbać o oczywiste oczywistości nie zmienia faktu że kradzież to kradzież. Gdyby w społeczeństwie nie było na to przyzwolenia nie musielibyśmy wszystkiego "betonować". A tak jak większość wychodzi z założenia że "sami się o to prosiliśmy" to napiszę tylko "ŻAL..." :(
          • ms.behave Re: Złodzieje!!! 05.04.12, 22:29
            to ja juz tylko dodam, ze moj rower byl przypiety i dodatkowo mial blokade na kole

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka