elisabe 20.04.12, 01:24 Które z ząbkowskich pryw. przedszkoli możecie polecić mi dla dziecka 2 letniego? z jakimi kosztami należy sie liczyć, jesli dziecko bedzie tam spedzac 9 godz. dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elisabe Re: przedszkole dla 2-latka 18.05.12, 16:16 o kosztach wiem juz niemal wszystko, ale czy ktos z rodziców przedszkolaków chodzących do "olivera", "naszej lokomotywy" czy "chatki puchatka" mogłby napisac swoja opinie o tych przedszkolach? z czego jesteście zadowoleni? co ewentualnie Wam sie tam nie podoba ? gdzie dzieci regularnie wychodzą na podwórko? gdzie jest w miare troskliwa opieka? czysto lub nie? nie zależy mi na kolorowych ścianach salach i nowych mebelkach, ale na ciekawych zajęciach i troskliwych opiekunkach. Proszę o rady. Odpowiedz Link Zgłoś
tola_i_tolek Re: przedszkole dla 2-latka 20.05.12, 14:42 Córka chodzi do Oliwera. Poszła jako dwulatka, dosc szybko sie odpieluchowała i zaczęła jeść samodzielnie. Trafiła na rewelacyjną opiekunkę- bardzo młoda dziewczyna ( to jej pierwsza praca) ale bardzo troskliwa, przemiła, dzieciaki sa w nią zapatrzone jak w obrazek, kiedy córka ma gorszy dzień i niezbyt chętnie idzie do przedszkola- pani zawsze po nią wychodzi, powie coś miłego weźmie na ręce i córce od razu zmienia się humorek. Co do wychodzenia na dwór to moim zdaniem trochę za rzadko- nie wychodzą jak pada, jak jest duży mróż, ale zdarza się, że jest piękny słoneczny dzień i też nie wychodzą. Jedzenie jest przygotowywane na miejscu, niby plus, ale kiedy okazało się, ze córka ma alergię i zaczęlam drążyć temat okazalo się, że do zupy dodawane są kostki rosołowe a sosy są przygotowywane z torebki. Z tym, ze nie było problemu , żeby posiłki dla córki były przygotowywane osobno. W ramach czesnego jest angielski , przedstwienia i koncerty muzyczne- co najmniej raz w miesiącu. Dla starszych dzieci zajęcia dodatkowo płatne- angielski, balet, karate, logopeda. Jestem zadowolona, choś koszty nie są małe. Przegięciem jest dla mnie to, że za wakacje w razie nieobecności dziecka płacimy 70% czesnego. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobo Re: przedszkole dla 2-latka 19.05.12, 15:25 Witam, My oddaliśmy syna jak miał 2,5 roku do Smyka - musiał poczekać bo zaczyna się zawsze od początku semestru, na początku jest przyzwyczajanie po pare godzin z rodzicami itp. Baliśmy się trochę co będzie z tymi pieluchami, jedzeniem itp. Okazało się że syn szybko oduczył się robić w pieluchy , zaczął też jeść, pewnie wszystko przez obserwację innych dzieci. Żadnej dopłaty nie było - cena standardowa dla wszystkich. Dzieci mogą przebywać od 7:00 do 18 (może i do 19 tu nie pamiętam). Ogólne z przedszkola jesteśmy zadowoleni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ms.behave Re: przedszkole dla 2-latka 21.05.12, 10:30 mam malucha w naszej lokomotywie na dwor zima przestali wychodzic dopiero gdy mrozy przekroczyly -15 stopni, poza tym duzo na dworze jedzenie ma miejscu, diety, alergie - wszystko luz ja jestem zadowolona ze wszystkiego, maluch te: chodzi do przedszkola chetnie, sa ciekawe zajecia, sa konkursy, wycieczki, od niedawna nie ma chyba tylko wyjsc na basen, bo bylo za malo dzieci najgorszy do lokomotywy jest dojazd, ulica wyzwolenia jest nieprzejezdna i autem, i rowerem ;) Odpowiedz Link Zgłoś