Dodaj do ulubionych

zagoń Burmistrza do miotły

12.09.12, 14:09
u nas jak w Alternatywy 4, kasę za sprzątanie brał Anioł a brudną robotę musieli za niego odwalać mieszkańcy. Jak widać burmistrz w Ząbkach jest stworzony do rzeczy większych na codzienne porządki to spluwa przez lewe ramię, aby nie zauroczyć. Tymczasem nawet nowo wybudowane ulice są brudne, sztandarowa 3-maja pobocza toną w piasku, rondo na Sikorskiego i Sosnowej wypadają krawężniki i kostka brukowa. Oczywiście można zwalić winę na kaprawe oczy, czy też inną chorobę, która wymaga założenia okularów z soczewkami zrobionymi od denek z butelek, jednak wraku samochodu na Sikorskiego i Rembertowskiej nie sposób nie dostrzec. Sądzę nawet, że z powodu wady wzroku burmistrza raczył się on o niego potknąć i stąd ta awersja do robienia porządków. Ciekawe czy szanowna małżonka ma z niego pociechę w domy, czy też i tam ma tylko dwie lewe ręce do roboty.
Obserwuj wątek
    • cocteau99 Re: zagoń Burmistrza do miotły 12.09.12, 14:29
      zaraz armia jego przydupasów i miejscowi "proboszczobojni" napiszą Ci, że go obsesyjnie nienawidzisz, że się uwzięłaś, że "coś się dzieje, coś się dzieje" itd...
      Dziać to się zacznie, jak w końcu właściwe organy państwa PORZĄDNIE zajmą się tym fenomenem na skalę ogólnokrajową.
      I nie piszcie o wynikach wyborów, bo - odwołując się do samego Prezesa Kaczyńskiego - temu też można się przyjrzeć bliżej...
    • zaza4.4 do strażników gminnych 20.09.12, 11:13
      rozumiem, że burmistrz z urzędu nie reaguje na nieprawidłowości, bo musiałby sam sobie wymierzyć karę, a jak wiadomo narcyz zbyt siebie uwielbia, aby zauważyć "oczywistą oczywistość"
      dlatego zwracam się do strażników gminnych, którzy jak wiadomo czytają to forum. Zwracam się o zwrócenie - zgodnie z waszymi kompetencjami - uwagi szanownemu panu burmistrzowi, aby posprzątał drogi w Ząbkach. Jeśli zwrócenie uwagi nie będzie wystarczające, to wnoszę o mandacik karny (tak symbolicznie ze 200 zł), aby się wziął do pracy. Jeśli i to nie poskutkuje to postępujcie dalej zgodnie z waszymi uprawnieniami i procedurą.
      Obawiam się jedynie jednego, że wy sami będziecie się obawiać i położycie uszy po sobie.

ps. zwracam uwagę, że wrak na Sikorskiego/Rembertowskiej nadal straszy.
      • duze.piwo Re: do strażników gminnych 20.09.12, 22:45
        zaza4.4 napisała:

>
        > ps. zwracam uwagę, że wrak na Sikorskiego/Rembertowskiej nadal straszy.

Przecież tego wraku nie ma już przynajmniej od 3 dni. Więc pisząc NADAL STRASZY mijasz się z prawdą.
        Czy na pewno mieszkasz w Ząbkach ? Czy raczej bywasz tutaj okazjonalnie ?
        • zaza4.4 Re: do strażników gminnych 21.09.12, 10:03
          nie wiem, czy tego wraku już nie ma, jeśli tak, to mogę jedynie stwierdzić, że burmistrz, jego zastępca lub strażnicy miejscy na pewno czytają to forum. Z drugiej strony ten złom stał w tym miejscu wiele miesięcy, a organy naszego miasta zapewne wiele razy obok niego się przemieszczały i zero reakcji, dopiero podniesienie sprawy na forum daje efekt, to rodzi pytanie, za co są im płacone pensje.
          Nie mogę codziennie sprawdzać, czy podniesione przeze mnie uwagi zostały już usunięte, po prostu nie mam na to czasu i pieniędzy na paliwo.
      • sportif Re: do strażników gminnych 25.09.12, 19:52
        nie gryzie się ręki, która cię karmi
    • best-mama Re: zagoń Burmistrza do miotły 25.09.12, 00:17
      popieram !
      • zaza4.4 Re: zagoń Burmistrza do miotły 25.09.12, 16:48
        aby nie być posadzona o bycie totalnym malkontentem, muszę pochwalić służbę miejską, zdaje się, że wczoraj starali się doprowadzić do porządku ul. 3-maja, jednak na tym bruku połamali chyba miotły. Nie wiem czym kierował się inwestor, który akurat na tym kawałku ulicy postanowił wykorzystać granit. To że już po kilku tygodniach od oddania się faluje, już pisałam (może szanowny pan Kret, udzieliłby odpowiedzi, bo to on doradza burmistrzowi w kwestiach dróg), jednak oddanie do użytku drogi z taką liczbą szczelin, kiedy z pobliskich ulic samochody na oponach nawożą tony piachu jest pomysłem poronionym. Tak się zastanawiałam i stwierdziłam, że jednak w tej dziwnej logice jest sens. Zdaje się, że w "Ojcu chrzestnym" mafia miała w zakresie swojego zainteresowania firmy budowlane i transportowe. Jedne firmy budowały drogi, inne je niszczyły przeładowanymi samochodami, dzięki czemu pierwsze musiały je remontować itd.... W naszym wypadku pracę otrzymuje firma sprzątająca, remontująca oraz nasza wspaniała spólka wodociągowa. Bo przecież ten piach zapycha kanalizację, która z tego powodu nie nadąża przesyłać ścieków. Podobno dzięki temu mamy zostać gminą uzdrowiskową, bo nigdzie indziej nie ma takiego śmierdzącego mikroklimatu. Z tego tytułu podobno burmistrz wystąpi o dodatkowe środki europejskie bo zostaniemy włączeni do programu Natura 2000.

A tak już na poważnie, podobno niesławna spółka dorobiła się nowego doradcy. Zgadnijcie kto będzie w efekcie płacił za jego usługi. Dlatego zwracam się do szanownych radnych, w tym takiego jednego, którego reklama wisi na ul. Powstańców o ustalenie faktów i poinformowanie forumowiczów, jaka jest prawda.
        • hellas1 Re: zagoń Burmistrza do miotły 25.09.12, 17:51
          zaza4.4 napisała:
          > A tak już na poważnie, podobno niesławna spółka dorobiła się nowego doradcy. Zg
          > adnijcie kto będzie w efekcie płacił za jego usługi. Dlatego zwracam się do sza
          > nownych radnych, w tym takiego jednego, którego reklama wisi na ul. Powstańców
          > o ustalenie faktów i poinformowanie forumowiczów, jaka jest prawda.

Ostatnio radni nie odzywają się na tym forum - może też nie czytają?
          Chodzi Ci o billboard radnego Kalaty? Tam jest jego adres meilowy. Napisz do niego zapytanie na meila ;-)

Czy z tym doradcą w PGKu chodzi Ci o Janusza Chibowskiego, któremu po tym jak go wywalili z platformy obywatelskiej i przyjęli do pisu burmistrz załatwił pracę w ząbkowskiej spółce PGK?
          Nie bądź śmieszna/y! Wszyscy o tym wiedzą! Temu człowiekowi brakje chyba własnego kręgosłupa, a może niektórzy po sześćdziesiątce już tak mają. Tfu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka