Dodaj do ulubionych

Żłobek "Przystań Elfów" Ząbki

05.11.12, 14:23
Będę wdzięczna za wszelkie opinie dot. żłobka Przystań Elfów w Ząbkach. Planuję oddać tam swoją pociechę, jednak chciałabym się zapoznać z opiniami rodziców, którzy oddali swoje dziecko pod opiekę tej instytucji. Szczególnie interesujące będą dla mnie opinie rodziców, których dzieci są w przedziale wiekowym od 6 mies. do 1,5 roku. Z góry serdecznie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • spaheaven Re: Żłobek "Przystań Elfów" Ząbki 05.02.13, 14:51
      moje dziecko chodzi do tego żłobka od 6 miesiąca (teraz ma skończone 10mies.) i jestem bardzo zadowolona bo:
      - dziecko idzie i wychodzi z uśmiechem
      - dostaję wyczerpujące info od cioć jak spędził dzieć, co jadł, czy spał, czy się bawił itp
      - mały zaczął ładnie jeść, przestał jeść z butelki
      - jest alergikiem i nie było problemu z wprowadzeniem specjalnej diety
      - dzieciaki mają bardzo fajne spotkania tematyczne (np. ze zwierzętami domowymi, policjantami, strażą miejską, spotkanie z bajką itp.), teatrzyki, jasełka, koncerty muzyczne, zajęcia plastyczne.
      - przy każdorazowym problemie (np. wysypka, wymioty) natychmiastowy kontakt do mnie
      - cykliczne zebrania z rodzicami
      - w żłóbku panuje bardzo rodzinna, miła atmosfera którą czuje się już od wejścia rozmawiając panią sekretarką.

jesli masz jakieś dodatkowe pytania chętnie odpowiem :)
      • magwik11 Re: Żłobek "Przystań Elfów" Ząbki 05.02.13, 15:20
        Bardzo dziękuję Ci za opinię. Rozumiem, że dzieci są zadbane, regularnie przewijane i karmione. Martwię się trochę, bo moja mała dość często je, średnio co 2, max. 3 godziny. Boję się czy opiekunki sprostają takim potrzebom. Ile dzieciaków jest w grupie?
      • elisabe Re: Żłobek "Przystań Elfów" Ząbki 08.02.13, 02:41
        > - dzieciaki mają bardzo fajne spotkania tematyczne (np. ze zwierzętami domowymi
        > , policjantami, strażą miejską, spotkanie z bajką itp.), teatrzyki, jasełka, ko
        > ncerty muzyczne, zajęcia plastyczne.

dzieciaki 6 czy 10 miesięczne?
    • spaheaven Re: Żłobek "Przystań Elfów" Ząbki 09.02.13, 21:12
      nie mam zastrzeżeń co do opieki- dzieci są zadbane, najedzone, przewinięte.
      Jak mój maluch poszedł pierwszy raz miał ledwo skończone 6 miesięcy i też jadł co 2-3 godz. Nie było najmniejszego problemu z karmieniem, nawet teraz jak ma 10 miesięcy zdarza się że zjada dodatkowo kaszę albo owoce (oprócz śniadania, obiadu, podwieczorku).

od samego początku najmniejsze dzieci uczestniczą we wszystkich zajęciach- mój maluch już pierwszego dnia uczestniczył w teatrzyku..... na rekach u cioci :) Teraz np. mogę podziwiać jego pierwsze prace plastyczne- ostatnio malował kredkami ;)

jeśli chodzi o ilość dzieci to ostatnio było ok. 20 z czego 4 były do roku.

wszystkie ciocie są przecudowne i widzę że mały je naprawdę lubi :)

generalnie ja bardzo polecam! jedyne co nam doskwiera to przeziębienia ale z tym trzeba się liczyć w każdym żłobku....
      • kaliwia Re: Żłobek "Przystań Elfów" Ząbki 18.02.13, 19:21
        Witam, ja takze jestem zainteresowana tym zlobkiem. Mam pytanie, odnosnie usypiania. Moja coreczka ma teraz skonczone 5 miesiecy, poszla u do zlobka po skonczeniu roczku, mniej wiecej od wrzesnia. Za to spi mniej wiecej co 3 godziny...jak wyglada kwestia usypiania? Moja niunia niestety sama nie zasypia,,,,(jeszcze) ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka