7malgorzata 06.02.13, 12:04 Witam czy ktoś korzystał z usług tej firmy? Byliście Państwo zadowoleni? Będę wdzięczna za jakies info.POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowy_26 Re: firma DECOROOM 06.02.13, 12:11 Kolejna firma CJ. A tak na serio to wszystko zależy od ekipy wykończeniowej jaką Pan CJ zatrudni do wykończeń. Zmieniają się jak rękawiczki, zapewne z powodu uczciwości CJ i nie wiadomo na kogo trafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus33 Re: firma DECOROOM 06.02.13, 12:46 w 2010 roku korzystałem z usług tej firmy, tak jak napisał nowy jest to firma p. CJ. wygląda to tak: dostajesz katalog z produktami i wybierasz co chcesz a ekipa decoroom to robi. do wyboru masz różne katalogi: SILVER, GOLD i chyba coś jeszcze. w każdym masz różne rzeczy (tanie rzeczy są w katalogu SILVER a w GOLD masz drogie) mi udało się trochę pomieszać, zrezygnowałem z kabiny i wanny w zamian dostałem płytki z tego drogiego katalogu ... tyle teorii. oczywiście jeśli masz usługę wykończenie pod klucz to nic nie dopłacasz za wybrane rzeczy :) a teraz gorzka prawda, po wybraniu wszystkiego musieliśmy dosłownie polnować żeby nic nie zostało pomylone lub pominięte. zdarzyło się że pewna pani (chyba p. IZA) źle obiczyła ilość metrów kw w łazience kw i przez to dostarczono nam o kilka metrów mniej płytek, a w przypadku płytek ważne jest to aby wszystkie były z tej samej dostawy (żeby nie różniły się od siebie) po długim czasie udawadniania że pani iza pomyliła się udało się wszystko odkręcić. podobnych przykładów mogę podać bardzo dużo. z resztą z tego co mi wiadomo to sporo mieszkańców miało problemy z tą panią (nie wiem czy ona jeszcze tam pracuje). nawet złożyliśmy skargę na tą panią do biura gethouse, ale oczywiście w firmi uważają ją za wielką specjalistkę i w rezultacie wyszło że to my (ja i kilku innych mieszkańców) mylimy się, a pani iza nie popełnia błędów !!!! na koniec żeby było śmiesznie to firma DECOROOM źle obliczyła powierzchnie wykończone przez ekipę przez co nie wypłaciła tej ekipie odpowiedniej kasy. to jest absurdem bo każdy umie obliczyć ile jest metrów kwadratowych na danej ścianie czy podłodze ale firma decoroom widać tego nie potrafiła. koleś z ekipy wykańczał również inne mieszkania na osiedlu, czasami jak go widywałem to pytałem się czy dostał resztę pieniędzy, niestety nie dostał. jakość wykończenia nie zależy od decoroom ale od samej ekipy, ale jak to często bywa, ciągle należy patrzeć ekipie na ręce żeby czegoś nie spaprali. w moim mieszkaniu nie znalazłem niedoróbek (starałem się często zaglądać, wszelkie niedoróbki były poprawiane na bieżąco). Odpowiedz Link Zgłoś
7malgorzata Re: firma DECOROOM 06.02.13, 13:15 Dzieki za info. Zastanawiam się nad kupieniem mieszkania na tym osiedlu wykończonego pod klucz własnie przez tę firmę.Mieszkanie wygląda nieźle ( dla mnie laika, pewnie jakis fachowiec miałby sie do czego przyczepić) , i chyba wolałabym uniknąć wykańczania na własna reke bo sa jeszcze dostepne mieszkania niewykończone. Odpowiedz Link Zgłoś
kruq_1 Re: firma DECOROOM 06.02.13, 13:35 Morfeusz, mała poprawka. Jeżeli bierzesz wykończenie pod klucz to płacisz za to ustaloną stawkę i nie dopłacasz tylko za rzeczy z pakietu silver, natomiast za rzeczy z "wyższych" pakietów są dopłaty. Reszta się zgadza, wszystko zależy od ekipy. My akurat trafiliśmy bardzo dobrze. Ta sama ekipa robiła nam później remont polegający na przebudowie i połączeniu dwóch mieszkań, tylko zatrudniliśmy ich już bezpośrednio. Myślę, że warto się zorientować w stawkach za metr wykończenia mieszkania i porównać je ze stawką Decoroom. Pewnie bardziej opłacalne będzie zatrudnienie własnej ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_26 Re: firma DECOROOM 06.02.13, 14:13 A tak abstrahując od wykończenia, rozumiem że Pan Jakub poinformaował Panią o tym, że rekojmi można próżno szukać w lesie. Ale co ja będę się rozpisywał przecież Pani już napewno przeczytała całe forum i wie wszystko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus33 Re: firma DECOROOM 06.02.13, 14:19 niestety nie, nie wiem jak w Twoim przypadku u mnie negocjowaliśmy cene za m2. zeszliśmy do pewnej ceny za m2 + garaż w bardzo atrakcyjnej cenie + kom loaktor. chcieliśmy negocjować dalej, niestety nie udało się więcej urwać. oczywiście wykończenie pod klucz w cenie. mogliśmy zrezygnować w wykończenia i cena była by jeszcze niższa ale nie opłacało się nam, różnica pomiędzy wykończeniem i bez wykończenia nie była duża :) co do wyboru z katalogów, zrezygnowaliśmy z wanny i z kabiny i z płytek w pasie roboczym w kuchni, w zamian za to mogliśmy wybrać rzeczy w droższego katalogu i nie musieliśmy dopłacać :)(oczywiście za zgodą pana prezesa, po jakimś czasie w końcu się zgodził) dzięki temu terakota w przedpokoju, kuchni i panele w pokojach są z droższego katalogu i to bez dopłaty. aha i udało mi się jeszcze żeby wstawili podwieszany WC (z katalogu GOLD), w katalogu silver nie było nic ciekawego i to też bez dopłaty :) jedyną rzeczą za którą musiałem dopłacić całe 110 zł to była bateria w łazience (również z katalogu GOLD) Odpowiedz Link Zgłoś
kruq_1 Re: firma DECOROOM 06.02.13, 14:29 Mówię o sytuacji, kiedy chcesz wybrać coś z pakietu gold zamiast silver. Co innego jest gdy rezygnujesz z kilku rzeczy. Jeżeli chodzi o dopłatę do wykończenia to jak zwał tak zwał ale ona jest. Skoro za mieszkanie w stanie deweloperskim proponowano Ci niższą cenę, to znaczy, że za wykończenie była dopłata i stąd wyższa cena. I nie ma znaczenia fakt, że od razu wzięliście pod uwagę opcję z wykończeniem i negocjowaliście cenę za wszystko :-) U nas było podobnie, też negocjowaliśmy cały pakiet więc proponowana cena obejmowała też wykończenie ale ładnie się to nazywało "stawka za metr z wykończeniem w cenie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_26 Re: firma DECOROOM 06.02.13, 14:43 a tak naprawdę wszystko to służy wyciąganiu pieniędzy z jednej spółki do drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jarekjarek2 Re: firma DECOROOM 06.02.13, 14:08 oj nowy_26 :-)!!! chyba dostałeś nieźle po d..... skoro widzisz same minusy. odwieczne NIE :-)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_26 Re: firma DECOROOM 06.02.13, 14:27 Ty za to lubisz chyba jak Ciebie się ciągle robi w d...... ? Rozumiem sytuacje jeśli ma się prowizje od sprzedanego mieszkania. Przecież ja napisałem Pani całą prawdę. Jeśli nie to uzasadnij co jest nieprawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus33 Re: firma DECOROOM 06.02.13, 14:28 ej, dajcie sobie spokój :) ekipa która u mnie wykańczała też nie dostała części kasy. ale nie ma co się dziwić, takie praktyki ma ten developer. p. Iza jest niby projektantką wnętrz .... buahahaha nie wiem i nie mam pojęcia jak mogła się pomylić w obliczeniu ilości metrów kw o prawie połowę. trzeba ich pilnować i dokładnie wszystko sprawdzać, wtedy wszystko będzie dobrze :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
bratnig Re: firma DECOROOM 06.02.13, 15:06 Kilka refleksji, bo sam miałem okazję współpracować z tą firmą. Jak się bierze wyższy pakiet i lepsze materiały to takie dziwne , że się dopłaca? Wykonawcy jak to wykonawcy są lepsi i gorsi (ci gorsi pewnie już wylecieli jak źle pracowali), trzeba popytać klientów na forach kto u nich pracował. Jak się czyta opinie w necie, to mają większość dobrych opinii jako firma. No i ostatnia rzecz to Decoroom mimo wspólnej siedziby z Gethousem to w zasadzie odrębna firma, którą zarządza p. Adam, a do jego uczciwości i kompetencji ciężko mieć zastrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nowywzabkach Re: firma DECOROOM 07.02.13, 16:02 Miałem propozycję w opcji COUNTRY gratisową budę z psem i roczny zapas karmy ale nie zdecydowałem się. Za to z automatu dostałem wersję HARDCORE z wirtualną gwarancją. Odpowiedz Link Zgłoś
alw-4 Re: firma DECOROOM 19.02.13, 12:34 Zdecydowanie NIE POLECAM, moje mieszkanie było wykańczane przez 3 miesiące, a przez następne 3 miesiące robione były poprawki. Pan, który zarządzał ekipą remontową kompletnie nie miał wpływu na to co robią. Dla przykładu: umawiali się na konkretny termin i godzinę, i nikt oczywiście się nie pojawił, nie informując o tym. A usterek była cała masa. Odpowiedz Link Zgłoś
kluberss Re: firma DECOROOM 25.06.13, 20:05 To jak w końcu warto czy nie warto, bo każdy co innego pisze? Jestem po spotkaniu pierwszym, widziałem kilka ich aranżacji na Oligo i Vitalu i jakościowo nie mam zastrzeżeń. Orientujecie się jak to cenowo na tle konkurencji wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
mikael_k Re: firma DECOROOM 18.03.14, 21:15 Witam, Zdecydowanie nie polecam. Z kilku powodów: - Koordynator nie pilnuje ekipy. Jakbym nie zgłaszała usterek na bieżąco to wciąż by chyba remontowali - Są mili do czasu dopóki zapłacisz im pieniądze, potem jest problem. Każdą usterkę chcą zwalić na Ciebie - Projektantka nie jest w stanie zająć się Tobą w 100%. Ma dużo zgłoszeń i wręcz często robi wszystko na ostatnią chwile. - Nie wszystkie gniazka miałam uziemione. - Nie są zbyt dokładni i estetyczni. Dopóki Ty (tak Ty a nie koordynator) nie powiesz, że kafelki są nierówno (np. jakiś wystaje) albo, że klamka jest krzywo to będą Ci wmawiać, że wszystko jest ok. - Prosisz, żeby ekipa nie paliła Ci papierosów w domu - to będą to robić jak Cie nie będzie a jak nagle wejdziesz z zaskoczenia będą Ci wmawiać, że to ostatni raz. A potem ostatni i ostatni... A koordynator nic nawet nie zauważy. Nie wiem jak w innych firmach ale tej na 100000% nie wzięłabym drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
bratnig Re: firma DECOROOM 26.03.14, 20:01 Słusznie zauważyłaś, że nie wiesz jak jest w innych ekipach, jest duuużo gorzej, wiem bo już 3 mieszkania mam za sobą (dwa wykończenia i remont). Z Decoroom miałem styczność przy ostatniej aranżacji i jeśli mówimy o jakości i standardzie wykończenia to zastrzeżeń mieć nie mogę, były jakieś drobne poprawki, usunięte w zasadzie w jeden dodatkowy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
ups1982 nie polecam !!!! 03.05.14, 13:58 oszczędność żadna, ekipy zmieniające się jak w kalejdoskopie, niewiadomo na kogo trafisz doprosić się o należne poprawki bardzo ciężko, sporo bylejakiego wykończenia wychodzi po kilku tygodniach Odpowiedz Link Zgłoś
0katarzyna78 nie polecam kuchni! 28.05.15, 21:23 projektantka arogancka, nie wsłuchuje się w potrzeby klienta, projekt wtórny, sztampowy. Usterki po realizacji usunięte dopiero po wielkich prośbach i to z opóźnieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
atlasabc Re: firma DECOROOM 30.11.15, 18:49 Zdecydowanie nie polecam. Jeśli już podpiszecie z nimi umowę, to musicie cały czas patrzeć im na ręce i proponuję robić zdjęcia. Przed zapłaceniem całej ceny są mili i uprzejmi, po zapłaceniu już nie. Na zgłoszenia o wadach w mieszkaniu odpowiadają, że winny jest właściciel, deweloper, sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
atlasabc Re: firma DECOROOM 30.11.15, 18:55 Nie polecam jeszcze z jednego powodu (jednego z wielu): bez mojej wiedzy zakwaterowali w moim mieszkaniu ekipę remontową. Wjechałam na kilka dni z Warszawy, po powrocie w moim mieszkaniu zobaczyłam szczelnie zaklejone folią wejście do sypialni, po zerwaniu zobaczyłam dwa łóżka, pościel i rzeczy osobiste obcych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
atlasabc Re: firma DECOROOM 30.11.15, 21:04 Potwierdzam, również nie polecam firmy Decoroom. W moim przypadku było tak samo. Po zapłaceniu pracownicy Decoroom winę za każdą usterkę przerzucili na mnie. Zniszczyli np. wannę, jak to zgłosiłam ich koordynator powiedział, że to ja zrobiłam. Wtedy nie mieszkałam jeszcze w mieszkaniu i nie korzystałam z wanny. Innych usterek także nie poprawili, ponieważ ich zdaniem po zakończeniu przez nich prac mogłam przeprowadzić remont w mieszkaniu i nie wiadomo kto jest winny. Odpowiedz Link Zgłoś