bratek72 07.03.13, 10:15 Witam, bardzo proszę o opinie na temat gimnazjum nr 1, z góry dziekuję za wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vien2 Re: Gimnazjum nr 1 21.03.13, 21:09 Czy naprawdę nikt nie może podzielić się swoja wiedzą na temat tego gimnazjum? Odpowiedz Link Zgłoś
bighit Re: Gimnazjum nr 1 22.03.13, 07:32 To gimnazjum zawsze miało gorszą opinię od 2-ki, trafiała tam ponoć "gorsza" młodzież, były większe problemy z dyscypliną i gorsze wyniki w nauce. Myślę jednak, że to krzywdząca opinia i powodująca uprzedzenia na samym starcie, co często nie daje szans na weryfikację i zmianę wizerunku. Pamiętajmy także, że z uwagi na krótki czas nauki w gimnazjum zmiany mogą następować dość szybko. Dobrze by było odświeżyć postrzeganie tego gimnazjum poprzez opinię rodziców dzieci aktualnie tam chodzących; też żałuję, że żaden z nich nie czyta wątku, albo nie chce się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
bratek72 Re: Gimnazjum nr 1 23.03.13, 21:53 podbijam w nadzieji, że ktoś podzieli się z nami swoją wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
agat_1971 Re: Gimnazjum nr 1 05.05.15, 09:56 Mój syn chodzi do GP 1 już drugi rok i jestem bardzo zadowolona, że zdecydowałam się akurat na tą szkołę. Faktycznie dużo się w niej dzieje, dzieciaki uczestniczą w wielu projektach unijnych, konkursach tematycznych, w szkole organizowane są koncerty, maratony filmowe, Również uważam, że opinie głoszone przez niektóre bardzo nieobiektywne osoby są krzywdzące. Mój syn zawsze z ochotą idzie do szkoły i co najważniejsze uważa, że jego szkoła jest najlepsza w Ząbkach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ania1040 Re: Gimnazjum nr 1 24.03.13, 21:22 Moje dziecko chodziło do tego gimnazjum, po skończeniu poszło do dobrego warszawskiego LO.W gimnazjum nikt go nie prześladował, nie gnębił, nie wymuszał pieniędzy,były różne wyjazdy, Caritas itp. Znajomi z klasy też byli "normalni" (przychodzili do nas do domu). Ogólnie dziecko było zadowolone,ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkzab Re: Gimnazjum nr 1 25.03.13, 11:41 Moje dziecko uczęszcza drugi rok do tej szkoły. Jak w każdej szkole dzieci są z różnych domów i różnie są wychowywane. Jak w każdej szkole są problemy z "młodzieżą". Ja ani moje dziecko nie narzekamy i jesteśmy zadowoleni. Nie wiem dlaczego istnieje przekonanie w Ząbkach o wyższości gimnazjum nr 2 nad 1. Odpowiedz Link Zgłoś
vien Re: Gimnazjum nr 1 27.03.13, 21:40 Czyli szkoła jak każda inna ani dobra ani zła ? Odpowiedz Link Zgłoś
0mike0 Re: Gimnazjum nr 1 06.05.15, 09:49 Dokładnie tu zależy od młodzieży już jak ktoś się przyłoży i będzie chciał ma perspektywy a jak oleje temat to nic nie pomoże. Kiedyś ta szkoła dobrze przygotowywała do życia. Stereotyp o gorszej młodzieży był pewnie dla tego ze jak ktoś nagiął zasady w słusznej sprawie to nie był karcony a czasem nawet chwalony oczywiście w granicach rozsądku. ale to tam takie fakty sprzed kilku lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś