01.01.14, 17:19
Witam czy wie ktos z Was kiedy lub czy jest juz czynny basen w Ząbkach??
Obserwuj wątek
    • emen3 Re: BASEN 01.01.14, 22:06
      też chciałbym się dowiedzieć kiedy? Biorąc pod uwagę to że miał być oddany w listopadzie roku 2012 a biorąc Co Słychać w jakoś latem było że w grudniu 2013. Także czekam z niecierpliwością kiedy zostanie oddany.
    • karciaa17 Re: BASEN 01.01.14, 22:25
      www.gazetaecho.pl/zabkowski-basen-ruszy-w-styczniu_66213
      • attiya Re: BASEN 02.01.14, 07:37
        no i już wiem, że na basen nie pojadę, bo ten, z którego obecnie korzystam, wychodzi taniej. Płacę za półtorej godziny, i to płacę o złotówkę mniej a tu za godzinę płacę 14 zł.
        Poza tym na ów basen nie jeździ żaden autobus, jakoś nie uśmiecha mi się ponad godzinny spacer na ów nowy przybytek
        Tłumów raczej nie będzie, ludzie z ciekawości odwiedzą i się zapewne skończą tłumy dwa tygodnie po oddaniu basenu do użytku.
        • nazir_brooklyn Re: BASEN 02.01.14, 07:56
          Za to cały tłum ludzi będzie musiał do niego dopłacać ze swoich podatków.
          • paulwent Re: BASEN 02.01.14, 11:53
            Ale za to statystyki wykorzystania środków unijnych bardzo ładnie wyglądają
          • attiya Re: BASEN 02.01.14, 13:30
            zapewne tak...
            czekam tylko na info o podwyżkach cen wody i ścieków
        • husky_ Re: BASEN 02.01.14, 08:17
          Zameldowani mieszkańcy Ząbek płacą za godzinę 10,50.
          Jaki autobus dowozi ciebie spod domu na basen o którym wspominasz?
          • 2ya Re: BASEN 02.01.14, 21:10
            Wreszcie ktos kto nie jest obrazony na caly swiat :) ja wole placic na cos z czego bede korzystal a zamierzam chodzic
            • 2ya Re: BASEN 02.01.14, 22:38
              Wiadomo czy bedzie sauna? Bo w dotychczasowych newsach nie widzialem....
              • chris.ww Re: BASEN 02.01.14, 23:42
                2ya napisał(a):

> Wiadomo czy bedzie sauna? Bo w dotychczasowych newsach nie widzialem....

Chyba pęknę... ::DDD
              • bela113 Re: BASEN 05.01.14, 22:42
                Z informacji w "Co słychać" wynika, że jest sauna.
          • chris.ww Re: BASEN 02.01.14, 23:38
            husky_ napisał:

> Zameldowani mieszkańcy Ząbek płacą za godzinę 10,50.

Jakim prawem? Skoro basen był budowany ze środków unijnych, a więc głównie z podatków NIEZAMELDOWANYCH!
            Ale gdyby głupota mogła fruwać, to... ;)))
            • zambek Re: BASEN 03.01.14, 08:08
              chris.ww napisał:

> Jakim prawem? Skoro basen był budowany ze środków unijnych, a więc głównie z po
              > datków NIEZAMELDOWANYCH!
              > Ale gdyby głupota mogła fruwać, to... ;)))

Super pomyślana zniżka dla tych którzy są zameldowani w Ząbkach. A niezameldowani frustraci niech się pieklą dalej i wypisują sobie dyrdymały o latających głupotach.
              • nazir_brooklyn Re: BASEN 03.01.14, 08:14
                10,50 jest do przełknięcia. Jednak wątpię czy basen będzie rentowny, raczej to będzie takie nasze wspólne dobro, do którego będą dopłacać także Ci którzy nie korzystają.
                Czy ktoś wie, gdy będzie otwarcie basenu to tylko basenu czy całego obiektu z kręglami i squash'em?
              • robertrobo Re: BASEN 04.01.14, 19:09
                Jest jeszcze jedna kategoria.... niezameldowani ale płacący podatki w Ząbkach.

zambek napisał:

> chris.ww napisał:
                >
                > > Jakim prawem? Skoro basen był budowany ze środków unijnych, a więc główni
                > e z po
                > > datków NIEZAMELDOWANYCH!
                > > Ale gdyby głupota mogła fruwać, to... ;)))
                >
                > Super pomyślana zniżka dla tych którzy są zameldowani w Ząbkach. A niezameldowa
                > ni frustraci niech się pieklą dalej i wypisują sobie dyrdymały o latających gł
                > upotach.
                • alidziubek Re: BASEN 04.01.14, 19:19
                  A czy będą zniżki na Powiatową Kartę Rodziny?
                  • juszczynk Re: BASEN 05.01.14, 11:34
                    - 50% zniżki na opłaty za zajęcia sportowe prowadzone w Miejskim Ośrodku Sportu i Rekreacji w Ząbkach, przy założeniu, że suma zniżek dla jednego dziecka miesięcznie nie przekroczy kwoty 100 zł (dla posiadaczy karty 3+, 4+, 5+)
                • bela113 Re: BASEN 05.01.14, 22:45
                  Jeśli zniżka będzie na kartę mieszkańca, to będzie obejmowała także płacących podatki, choć niezameldowanych - tak przynajmniej jest dotychczas z tą kartą.
            • husky_ Re: BASEN 03.01.14, 09:22
              Dlaczego najwięcej narzekają ci którzy nie mieszkają w Ząbkach a tylko posiadają tu mieszkania?
              • attiya Re: BASEN 03.01.14, 11:06
                jestem tu zameldowana
                rozumiem, że w takim razie mogę sobie ponarzekać? :D
                • kriis.borowski Re: BASEN 03.01.14, 12:15
                  Ciekawe czy będzie możliwość wykupienia karnetu... ktoś się orientuje?

Odnośnie odległości od przystanku - ZTM Kwiatowa pod drzwi ok 350m... sorki, ale jak to jest dużo dla niektórych to po co w ogóle drałują na basen :|
                  • artur299 Re: BASEN 03.01.14, 16:40
                    czyli ogolnie nikt mi nie odp kiedy...ze styczniu to wiem :) ale dokladnie kiedy?? 14 zł duzo, ale jesli dla zameldowanych czyli mnie ;) 10,50 to ok...
                    • juszczynk Re: BASEN 05.01.14, 11:36
                      To jest właśnie wielka niewiadoma. Data oddania go do użytkowania została przesunięta kilka razy wiec nie spodziewałbym się go w styczniu.Napisałem do burmistrza,ale on mnie zignorował :(
                      • rukwiak Re: BASEN 05.01.14, 23:20
                        A gdzie są te poprzednie terminy? Bo ja czytam na bieżąco stronę burmistrza i tam od początku była mowa o przełomie 2013/2014.
                • rukwiak Re: BASEN 04.01.14, 17:22
                  jak jesteś zameldowana to masz bilet za 10.50 a nie za 14
                  do przystanku jest blisko
        • ss-85 Re: BASEN 06.01.14, 21:57
          13 zł na 90 minut to kosztuje bilet na Inflanckiej. Dowozi Cię tam autobus?

Co do braku tłumów - poczekamy, zobaczymy. Mnie cieszy to, że w Ząbkach powstaje miejsce, gdzie można aktywnie spędzić czas, a nie kolejna Biedronka czy apteka. Choć wiem, że potrzeb jest mnóstwo i może niektóre były pilniejsze niż basen.
          • melek18 Re: BASEN 07.01.14, 14:08
            czy posiada ktoś informację czy basen będzie honorował karty multisport?

i jeszcze jedno pytanie czy dobrze kojarzę, że na terenie basenu miały być zlokalizowane korty do squosha?
            • e-olenka Re: BASEN 07.01.14, 15:05
              za grudniowym "Co słychać":
              "Można powiedzieć, że ząbkowska pływalnia jest już dopięta na ostatni guzik. To nowoczesny obiekt o bardzo ciekawej architekturze. Pięknie wygląda nie tylko z zewnątrz ale także wewnątrz, a do tego bardzo funkcjonalny, oferujący korzystającym z niego wiele atrakcji (baseny, sauny, wytwornica lodu, kręgielnia, boiska do squosha i wiele innych)."
    • dolorespromesas Re: BASEN 08.01.14, 00:27
      Czy Multisport będzie obowiązywać? Bo jeśli nie to już kompletna padaka będzie..
      • kriis.borowski Re: BASEN 08.01.14, 08:59
        Trochę OT :)
        Multisport dla firm to padaka, szwagierka prowadząca fitness (w innym mieście) za godzinoosobę normalnie bierze 12 zł, za osobę z multisportu dostaje (jeśli dobrze pamiętam) 3 czy 4zł, nie wspominając o tym że kasa przychodzi z dużym opóźnieniem (wypłacana jest dopiero jak się zbierze jakaś kwota) i obarczona wypełnianiem mnóstwa papierów....

Dla użytkownika jak najbardziej wygodne rozwiązanie.
        • oldboy42wawa Re: BASEN 08.01.14, 09:53
          a tak na marginesie to na gdzie ten basen jest zlokalizowany bo jakoś mi to umkło
          • bestniemiecki Re: BASEN 08.01.14, 10:35
            Ulica skorupki. Mozna dojechac darmobusem jedynka. Zaraz po lewej stronie od przystanku jest basen.
          • kalbud Re: BASEN 08.01.14, 10:39
            Rozejrzyj się a zobaczysz że mamy najwięcej basenów w Polsce, jak tylko popada deszcz.

oldboy42wawa napisał:

> a tak na marginesie to na gdzie ten basen jest zlokalizowany bo jakoś mi to umk
            > ło
          • cocteau99 Re: BASEN 13.01.14, 20:50
            oldboy42wawa napisał:

> a tak na marginesie to na gdzie ten basen jest zlokalizowany bo jakoś mi to umk
            > ło

tu jest dobre ujęcie:
            tinyurl.com/n7ncvyj

• p605 Re: BASEN 14.01.14, 10:35
              W tym roku są wybory samorządowe (16 listopada). Proszę przestać krytykować, tylko się ujawnić wystartować w wyborach, zająć miejsce w radzie miasta a moze i wyżej i zacząc działać.
    • melek18 Re: BASEN 13.01.14, 16:05
      Cytat z Burmistrza:

"Czy będą akceptowane karty Multisportu?

Przez pierwszy rok działania obiektu karty takie jak Multisport, Benefit czy inne nie będą akceptowane. Jest to świadoma decyzja, mająca na celu zachęcenie naszych mieszkańców do meldowania się i odprowadzania tutaj podatków, w zamian za co będzie im przysługiwała wspomniana zniżka. Na rynku istnieje wiele tego typu kart i wybór jednego partnera nie usatysfakcjonowałby pozostałych posiadaczy. Przez rok będziemy w stanie ocenić faktyczne obciążenie obiektu użytkownikami i podjąć bardziej świadomą decyzje, która obroni się od strony ekonomicznej (najlepiej na kartach zarabiają ich wydawcy, nie koniecznie baseny i inne punkty).

Ponadto wprowadzenie tych kart na początku mogłoby spowodować przeciążenie tego obiektu a co za tym idzie pomniejszenie jakości świadczonych usług."

Ciekawe posunięcie... lepiej nie zarobić byle tylko przymuszać ludzi do meldowania... a, co z sytuacją gdy zameldowany ma multisport (hehe i tak musi 10 zapłacić). Mistrzowskie zarządzanie... Podpowiem, że umowę można podpisać z kilkoma partnerami nie trzeba wybierać jednego... Stawki oczywiście są negocjowane i tu trzeba pokazać jakim się jest managerem (burmistrzem czy kimkolwiek innym) i wynegocjować je optymalnie (raczej nie muszę tutaj pisać, że taki partner dostarcza rzeszę klientów i też musi na tym zarobić, więc wiadomo, że nie będzie płacił 14 za bilet...). Życzę oczywiście wszystkiego najlepszego przepełnienia (bez kart), ale zostaje w takim razie na (Polonezie+Squosh Odlewnicza+Squosh City Targówek)
      • kriis.borowski Re: BASEN 13.01.14, 22:48
        "...najlepiej na kartach zarabiają ich wydawcy, nie koniecznie baseny i inne punkty..." - potwierdzam
        • abojawiemm Re: BASEN 14.01.14, 06:14
          Uważam że miasto postąpiło dobrze z tymi kartami - duży plus za to.
          • corrida_pl Re: BASEN 14.01.14, 09:01
            abojawiemm napisał:

> Uważam że miasto postąpiło dobrze z tymi kartami - duży plus za to.

a co tym jest takiego na plus?
          • melek18 Re: BASEN 14.01.14, 09:34
            hehe na plus... co w sumie da mega minus na koniec roku rozliczeniowego (zameldowani dopłacą różnice, profesjonalne zarządzanie)
          • rukwiak Re: BASEN 14.01.14, 13:51
            Głupio postąpili.
            Rozwiązanie tak aby wilk byl syty i owca cała:
            Wprowadzić wejście na te karty ale dla płacących podatki bez dopłaty a dla pozostałych dopłata typu 4zł do godziny. W ten sposób płacący podatki w Ząbkach a mający te miltisporty czy inne karty mogą spokojnie korzystać z basenu a pozostali albo dopłacają albo zaczynają płacić podatki.
    • znowuzapomnialem Re: BASEN 14.01.14, 14:04
      artur299 napisał(a):

> Witam czy wie ktos z Was kiedy lub czy jest juz czynny basen w Ząbkach??

Przepraszam nie mam siły przeczytać tego całego wątku,
      urwało mi się jak zaczęły się kłótnie
      czy basen jest już otwarty czy znacie jakąś bliższą datę ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka