Dodaj do ulubionych

Podatek śmieciowy

03.04.17, 19:35
Dzień dobry, czy ktoś może wie dlaczego podatek śmieciowy wzrósł o ponad 30% dla gospodarstw domowych?

Pzdr
Obserwuj wątek
    • nazir_brooklyn Re: Podatek śmieciowy 11.04.17, 14:13
      500+ ???
    • ikar3 Re: Podatek śmieciowy 11.04.17, 18:21
      Burmistrz powinien publicznie wypowiedzieć się na temat przetargu, podać nazwy firm i ceny. W okolicy są firmy które usługę wywozu śmieci mogą zaoferować w cenie niższej od tej którą wynegocjował / ?????/ Urząd Miasta.No ale cóż ,to jest dobra zmiana...... W UM /i nie tylko/ krąży " plotka" - Ząbki mają nazywać się SASINOWO, Dyrektorem nowobudowanej placówki szpitalnej ma podobno zostać p. P, i wszystko będzie cacy, na budynku można będzie śmiało po wsze czasy wywiesić logo " P " i " S " / najlepsza zmiana/.
      • awawawaw Re: Podatek śmieciowy 11.04.17, 21:22
        ikar3 napisał(a):
        > Burmistrz powinien publicznie wypowiedzieć się na temat przetargu, podać nazwy
        > firm i ceny. W okolicy są firmy które usługę wywozu śmieci mogą zaoferować w ce
        > nie niższej od tej którą wynegocjował / ?????/ Urząd Miasta. No ale cóż ,to jest
        > dobra zmiana......

Przecież wszystko jest w udostępnione w BIP:
        bip.zabki.pl/zp-271-24-2016
    • kalbud Re: Podatek śmieciowy 12.04.17, 14:54
      Wczoraj w Biedronce Perkowski zapytany o to dlaczego podatek został podniesiony, odpowiedział krótko: Firmy podniosły cenę za swoje usługi.
      • ikar3 Re: Podatek śmieciowy 12.04.17, 17:46
        Niesamowite !!!!! To w Biedronce odbywają się wywiady z p. Perkowskim. Panie Burmistrzu !. Jest pan ceniony w Ząbkach /i nie tylko / za celowe i właściwe inwestycje, za właściwy stosunek do mieszkańców i dlatego powinien Pan opisać całą sprawę np. w " Co Słychać". Miał pan odwagę w tej gazecie dość szeroko opisać swoje postępowanie w sprawie utraty finansów pzez UM w Wołomińskim Banku. Odwagi, a Mieszkańcy to ocenią. A to ciekawe, Pan kupuje w Biedronce natomiast p. Sasina regularnie spotykam w Lidlu ?ale Jego nikt o nic nie pyta.
        • kalbud Re: Podatek śmieciowy 13.04.17, 08:49
          Żona Sasina robi zakupy w Biedronce.
          • kaku25 Re: Podatek śmieciowy 08.05.17, 13:54
            To nie jest skutkiem Dobrej Zmiany! Proceder p. P. z firmami od odpadów trwa od samego początku. Naprawdę są firmy świadczące usługi taniej.
        • zambek Re: Podatek śmieciowy 17.05.17, 10:05
          Co jest niesamowite, że Perkowski jak jak każdy inny człowiek chodzi do Biedronki i przy okazji ludzie zadają mu pytania o śmieci? Puknij się w głowę.
          • wk-2 Re: Podatek śmieciowy 22.05.17, 12:10
            Z kolei ja tydzień temu widziałem jak Perkowski i Sasian zaszli do "Żródełka" - tj. nowego monopolowego przy Wiosennej i po dokonaniu zakupu napoju rozweselającego udali się do mieszkania zastępcy Perkowskiego, który mieszka w bloku na tym osiedlu przy Wiosennej, celem spożycia zawartości tego co zakupili we wspomnianym wcześniej Źródełku, no i za pewne omówienia jakichś tam ważnych spraw. Widziałem też, że Perkowski przyjechał na miejsce spotkania samochodem i zaparkował przy Wiosennej. To było już tak pod wieczór. Spotkanie się przeciągało - jak szedłem spać dość późno w nocy, to samochód jeszcze stał, ale potem z rana samochodu już nie było. Pytanie więc - kto nim odjechał i w jakim był stanie trzeźwości ? Ja tego już nie widziałem, więc pozostawiam to ocenie czytających ten wpis ...
            • gzbk Re: Podatek śmieciowy 22.05.17, 13:19
              Niesamowita afera. Nie jestem zwolennikiem burmistrza ale chyba przesadziłeś. Śledziłeś ich od momentu jak zaparkowali, poszli do sklepu, kupili trunek (może jeszcze wiesz jaki i na jaką kwotę był rachunek), weszli do bloku i mieszkania jak twierdzisz zastępcy P. i pili? Widziałeś jak później Perkowski wychodził w nocy, wsiadał nietrzeźwy do samochodu i nim odjeżdżał? W każdym zdaniu tylko domysły i insynuacje. No i ten koniec - "nie widziałem ale..." Śmieszne to wszystko co piszesz.
              Poza tym czy człowiek nie może się normalnie spotkać w mieszkaniu i napić ze znajomymi?
              Wiesz co, ja np. widziałem jak Perkowski wychodzi z przedszkola - pewnie spotyka się z jakąś przedszkolanką bo niemożliwe przecież żeby tylko odprowadzał tam dziecko - za długo tam przebywał. Co prawda nie widziałem o której wszedł, co robił ani nic więcej ale... (oczywiście żart gdyby ktoś chciał takie bzdury wziąć na serio).
              Łatwo kogoś obsmarować nieprawdziwymi/niesprawdzonymi informacjami.
              Pozdrawiam, umiaru i rozsądku życzę.
              • wk-2 Re: Podatek śmieciowy 23.05.17, 14:59
                W niczym nie przesadziłem. Dokładnie napisałem co widziałem, a czego nie - pozostawiając to już ocenie czytającego mój wpis.
                A do tego Źródełka to niby po co się chodzi, po mleko ?

p.s.
                uderz w stół, a odezwą się nożyce ?
              • wk-2 Re: Podatek śmieciowy 23.05.17, 21:32
                ... a dodam jeszcze, że jak idę do Biedronki (a nie do Źródełka) po mleko, to nie proszę Pani przy kasie żeby mi je zawinęła w papier - a tamci tak właśnie zrobili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka