cnjry 24.02.05, 18:25 Szukam kogos kto by byl w stanie zreperowac monitor kineskopowy. Znalazlem jeden zaklad ale niestety nie specjalizowal sie w monitorach. Bede bardzo wdzieczny za podanie telefonu i adresu takowego zakladu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1975sylwek Re: Naprawa Monitorow 24.02.05, 22:48 cnjry napisał: > Szukam kogos kto by byl w stanie zreperowac monitor kineskopowy. > Znalazlem jeden zaklad ale niestety nie specjalizowal sie w monitorach. > Bede bardzo wdzieczny za podanie telefonu i adresu takowego zakladu Mialem duzy monitor popsul sie zawiozlem do seriwisu producenta wycenili naprawe na wiceje niz nowy zawiozlem do innego poleconego taniego dobrego serwsiu monitorow wycenili naprawe na polowe wartosci nowego monitora powiedzialem ze dzieki to kupie se nowy powiedzieli ze jeszcze raz sprawdza powiedzieli ze za 80 zl zrobio bo sie pomylili zrobili pochodzil 3 miesiace i popsulo sie niby cos innego wedlug nich a wedlug mnie to samo chcieli znowu polowe wartosci nowego za naprawe mam nowy monitor :) i nie polecam juz nikomu dalej naprawy monitorow starych ! nowy monitor to teraz za grosze a gwarancje daja od roku nawet do 2 lat niektore Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.zabki Re: Naprawa Monitorow 25.02.05, 07:56 Naprawde wiem, ze szkoda starego monitora ale nie zawracaj sobie glowy naprawą, przy dzisiejszych cenach monitorów nowych 15" za okolo 400zł (a LCD 15" ostatnio w Saturnie jesli dobrze pamiętam 899zł), naprawa nie jest opłacalna zapłacisz może 200zł i tak jak napisał kolega powyżej pochodzi 3 miesiące i poleci coś innego. Zależy ile lat ma Twój monitor bo jesli więcej niż 5, to naprawdę gra nie warta świeczki. Najlepiej podzwoń po serwisach RTV i się dowiesz ile kosztuje taka naprawa. W Ząbkach chyba mało jest takich serwisów, ale na Targówku napewno coś się znajdzie tylko nie daj się nabrać na USTERKĘ. Choć może faktycznie poleciała jakaś pierdółka, może był w środku bardzo zakurzony i mogło dojść do jakiegoś niewielkiego zwarcia. Nie napisałeś nic o objawach usterki, o wieku i o firmie tego monitorka. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.zabki Re: Naprawa Monitorow 25.02.05, 08:01 A jak nie masz kasy na nowy, to udaj się w sobotę lub niedzielę na giełdę komputerową za klubem STODOŁA przy ulicy bodajże Batorego (nie jestem pewien) i kup sobie używany monitor, mozna tam cos wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
cnjry Re: Naprawa Monitorow 25.02.05, 11:54 Monitor ma nastepujace usterki Efekt poduchy(nie mozliwy do wyregulowania), nie jest w stanie pracowac mna 85Hz przy rozdzielczosci 1024x768. Rozmawialem z ludzmi obeznanymi ale z poza warszawy to sugeruja ze to moze byc rezytor cewka lub kondensator. Po rozkreceniu pudla zauwazylem peknieta oslone kondensatora i tak jakby substancja ktora jest zalany parowala bo smierdzi lakierem. Niemam schematu zeby to sprawdzic i przyrzadow pomiarowych. Mam na oku juz tani komputerowy sklep na targowku, moge miec nowego samsunga 17 cali za 400zl brutto moze byc taniej jak sprzedam fakture Dziekuje za sugestie i rady Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś