Dodaj do ulubionych

Osiedle Sloneczne na Powstancow!

25.11.05, 14:25
Witam!
Kupilismy mieszkanie w budynku C w "Osiedlu slonecznym" na Powstancow.
Bedac niedawno na budowie, mielismy okazje wejsc do naszego mieszkania i je
ponownie obejrzec.
A ze byla to niedziela, akurat bylo slychac msze sw. z Kosciola(bede sie chyba
musiala do tego przyzwyczaic)
Jak zauwazylam, w budynku B mieszka juz soporo rodzin, natomiast w A jeszcze
nie wiele.

Wiec drodzy przyszli sasiedzi, jak sie mieszka na tym osiedlu?
Jakie ponosicie oplaty za czynsz i reszte?
Czy macie jakies zastrzezenia?

Nie ma zalozonego forum naszego soedla, a szkoda.
Tam przynajmniej bylaby wieszka wymiana zdan.

Pozdrawiam.Magda
Obserwuj wątek
    • dorotka251 Re: Osiedle Sloneczne na Powstancow! 26.11.05, 16:33
      Cześć!
      My kupilismy mieszkanie w budynku A, mieszkamy tu od wrzesnia a pierwsze
      rachunki mają przyjść w grudniu. Z tego co słyszałam nie są wygórowane. A
      kosciołem nie przejmuj się za bardzo. Nie wiem jak masz usytuowane okna, moje
      wychodzą na stronę osiedla więc mszy wogole nie słyszę,a do dzwonów które biją
      o 6.30 sie przyzwyczaiłam i nawet ich juz nie słyszę :)
      Pozdrawiam
      Dorota
    • staan2 Re: Osiedle Sloneczne na Powstancow! 29.11.05, 13:46
      Ja niestety nie mam tak pozytywnych wrażeń jak kolezanka Dorota. Mieszkam w
      budynku B i póki co do dzwonów kościelnych jeszcze się nie przyzwyczaiłam a do
      tego teraz dzwonią jeszcze wczesniej bo o 6. Więc w moim przypadku pobudka
      gwarantowana. Do tego te dojazdy do wawy... makabra.
      Może za jakiś czas bede wszystko widziało w bardziej różowych kolorach...

Czynszu póki co nie ma a deweloper ostatnio wchodzi z niektórymi mieszkańcami w
      konflikt - niepodoba mu się ułożenie płytek na balkonach.
      • dandar2 Re: Osiedle Sloneczne na Powstancow! 29.11.05, 22:05
        staan2 napisała:

> Ja niestety nie mam tak pozytywnych wrażeń jak kolezanka Dorota. Mieszkam w
        > budynku B i póki co do dzwonów kościelnych jeszcze się nie przyzwyczaiłam a do
        > tego teraz dzwonią jeszcze wczesniej bo o 6. Więc w moim przypadku pobudka
        > gwarantowana. Do tego te dojazdy do wawy... makabra.
        Polecam dojazd:
        jeżeli jest korek na Piłsudskiego/Warszawskiej, można skręcić w Żabią i trochę
        po dryckach wyjeżdżasz na Janowieckiej następnie w księcia Ziemowita- Zabkowską
        kawałek Targową most Świetokrzyski i nastepnie Rozbratem.
        Od drugiej strony (Trasa łazienkowska), skręcić w Zamieniecką, mozna ominąć
        Marsa, jadąc prosto Chopickiego przez tory i dojeżdżasz do przejazdu w
        kolejowego w Rembertowie.

> Może za jakiś czas bede wszystko widziało w bardziej różowych kolorach...
        >
        > Czynszu póki co nie ma a deweloper ostatnio wchodzi z niektórymi mieszkańcami w
        >
        > konflikt - niepodoba mu się ułożenie płytek na balkonach.
    • anetakm1 Re: Osiedle Sloneczne na Powstancow! 06.12.05, 17:59
      magda20101 napisała:
      Witam, będziemy sąsiadkami, my wybraliśmy mieszkanie z oknami na osiedle, więc
      mam nadzieję,że nie będzie aż tak słychać. Ale tak naprawdę myślę,że się do
      dzwonów można przyzwyczaić - wcześniej mieszkałam w łodzi przy trakcji
      tramwajowej i po paru tygodniach wogóle mi to nie przeszkadzało. Lokatorka z
      mieszkania nr 32
      Pozdrawiam
      aneta
      > Witam!
      > Kupilismy mieszkanie w budynku C w "Osiedlu slonecznym" na Powstancow.
      > Bedac niedawno na budowie, mielismy okazje wejsc do naszego mieszkania i je
      > ponownie obejrzec.
      > A ze byla to niedziela, akurat bylo slychac msze sw. z Kosciola(bede sie chyba
      > musiala do tego przyzwyczaic)
      > Jak zauwazylam, w budynku B mieszka juz soporo rodzin, natomiast w A jeszcze
      > nie wiele.
      >
      > Wiec drodzy przyszli sasiedzi, jak sie mieszka na tym osiedlu?
      > Jakie ponosicie oplaty za czynsz i reszte?
      > Czy macie jakies zastrzezenia?
      >
      > Nie ma zalozonego forum naszego soedla, a szkoda.
      > Tam przynajmniej bylaby wieszka wymiana zdan.
      >
      > Pozdrawiam.Magda
      • staan2 Re: Osiedle Sloneczne na Powstancow! 13.12.05, 10:05
        Ooo witam serdecznie sąsiadke z Łodzi. Ja tez jestem z tego miasta a teraz
        mieszkam w bloku B.
        Pozdrawia,
        ania
        • anetakm1 Re: Osiedle Sloneczne na Powstancow! 13.12.05, 21:03
          Witam serdecznie, pod koniec grudnia mamy dostać klucze do mieszkania i
          zaczniemy się urządzać. Więc niedługo się zobaczymy. Serdecznie pozdrawiam
          aneta
          • magda20101 Re: Osiedle Sloneczne na Powstancow! 14.12.05, 13:39
            Witam i ja drogich sasiadow, zglasza sie lokatorka z bloku c mieszkanie nr 5:)
            Ze obecnie mieszkamy z mezem za granica, na poczatku stycznia jedziemy odebrac
            juz klucze:)
            W prawdzie mielismy plan, zeby mieszkanie odebrac juz na poczatku grudnia i
            zaczac jego wykanczanie, nawet wtedy dostalismy juz zgode od szefa dozbudu...no
            ale, ze pogoda taka sobie, nie wszystko jeszcze do konca wyschlo i nici z
            planow.No a u nas pojawila sie mala niespodzianka, nosze malenstwo w brzuszku,
            narazie wielkosci 6 mm, wiec i w tym wypadku remont nie jest najlepszym pomyslem:)
            Drogi sasiedzie z bloku b, jak sie mieszka na naszym osiedlu?Jakies za i przeciw?
            Pozdrawiam serdecznie, magda:)
            • staan2 Re: Osiedle Sloneczne na Powstancow! 14.12.05, 15:22
              Jak zawsze znajdą się i za i przeciw. Wszystko zależy od oczekiwań. Największym
              minusem jak dla mnie to są dzwony kościelne i zbyt bliskie położenie bloków.
              Ale nie mam o to do nikogo pretensji bo świadomie się na to zdecydowałam, no
              może oprócz dzwonów bo o tym dowiedziałam się dopiero po fakcie jak już byłam
              właścicielką mieszkania.
              Plusy - nowe mieszkanie - to najwazniejsze, mam nadzieję, że niskie koszty
              eksploatacji.
              No i chyba już więcej plusów nie widzę natomiast o minusach mogłabym jeszcze
              trochę pisać ...
              Podsumowując ok, mogło byc gorzej ;)
            • malbart Re: Osiedle Sloneczne na Powstancow! 20.12.05, 20:26
              magda20101 napisała:

> Witam i ja drogich sasiadow, zglasza sie lokatorka z bloku c mieszkanie nr 5:)
              > Ze obecnie mieszkamy z mezem za granica, na poczatku stycznia jedziemy odebrac
              > juz klucze:)
              > W prawdzie mielismy plan, zeby mieszkanie odebrac juz na poczatku grudnia i
              > zaczac jego wykanczanie, nawet wtedy dostalismy juz zgode od szefa
              dozbudu...no
              > ale, ze pogoda taka sobie, nie wszystko jeszcze do konca wyschlo i nici z
              > planow.No a u nas pojawila sie mala niespodzianka, nosze malenstwo w brzuszku,
              > narazie wielkosci 6 mm, wiec i w tym wypadku remont nie jest najlepszym
              pomysle
              > m:)
              > Drogi sasiedzie z bloku b, jak sie mieszka na naszym osiedlu?Jakies za i
              przeci
              > w?
              > Pozdrawiam serdecznie, magda:)

Witam przyszłą sąsiadkę/mamusię
              My też będziemy mieli dzidziusia:-))) Do zobaczenia na spacerach?//
              Nie wiem, na które piętro zdecydowałaś się - my mieszkamy na II p. i nie mogę
              sobie wyobrazić śmigania z wózkiem i z maleństwem góra/dół. Na jednym zebraniu
              była mowa o zamknięciu na klucz kilku pomieszczeń w garażach i trzymaniu wózków
              właśnie tam, zobaczymy co z tego wyjdzie - wrócimy do tematu po założeniu
              wspólnoty.
              Poza tym mieszka się dobrze. Dzwony - tak, trochę wkurzają. Opłaty całkiem
              przyzwoite.

PS.
              Szukamy dobrej firmy sprzątającej i administrującej osiedlem - w przyzwoitej
              cenie oczywiście - może ktoś ma jakieś namiary na takie firmy (sprawdzone).
              czekam na informacje.
              pozdrawiam
              malbart

• 20052006s Re: Osiedle Sloneczne na Powstancow! 27.12.05, 10:53
        My mamy 28 w C, to chyba pod Tobą. Czy wszyscy macie aneksy kuchenne, czy są
        też kuchnie oddzielne?? Pozdrawiam. Agata
    • pitekantropusik Re: Osiedle Sloneczne na Powstancow! 28.12.05, 09:40
      Na stronie:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35936
      jest już dostępne Forum dyskusyjne Osiedla SŁONECZNEGO z Ząbkach!!!

Pozdrawiam i życzę przyjemnej dyskusji!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka