anarkaa 04.05.06, 23:06 mam pytanie do mieszkańców. ile wynosi miesięczny czynsz za mieszkanie ok. 55 m.? (bez garażu) bardzo zależy mi na odpowiedzi. z góry dziękuję. Anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unika1 Re: ul. orla 6, 05.05.06, 09:35 witaj, ja za taki metraż płacę czynsz: 137 PLN i 29 PLN funduszu remontowego, a garaż dla porównania 300 PLN ;-) <2 auta> Odpowiedz Link Zgłoś
monic18 Legionów 10B 05.05.06, 10:00 wg stawek mojej wspólnoty za takiej wielkości mieszkanie trzeba płacić ok. 300 - 320 zł w sezonie letnim i ok. 400 - 420 zł w sezonie zimowym. W skład czynszu wchodzi: licencjonowany zarządca, księgowość, tzw. pogotowie techniczne, prąd, gaz, ubezpieczenie budynku, sprzątanie, zaliczki na z.w., c.w.u. i c.o. Dodatkowo płacimy tylko za własny prąd, gaz, telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
anarkaa do Uniki1 05.05.06, 15:06 pozwoliłam sobie wysłać maila na unika1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jaga115 Re: Legionów 10B 24.05.06, 23:38 ale na Orlej 6 masz do kazdego lokalu indywidualny piec do podgrzewania wody i ogrzewania mieszkania , wiec ich czynsz nie obejmuje zaliczek na podgrzanie wody i ogrzewanie, nie pobierane sa równiez zaliczki na wodę bo tam liczniki wody sa umieszczone na zewnatrz lokalu tj. na klatce i kazdy mieszkaniec rozlicza się bezposrenio z Miejskim Zakładem Komunalnym . Biorac to pod uwagę czynsz jest porównywalny ( warto zwrócić tez uwagę iz tam pewne koszty rozkładają się na znacznie większą liczbę lokali - wspólnota obejmuje Orla 4 i 6, pewnie będzie ponad 100 lokali ). Warto równiez wpomnieć ( a miałam tam mieszkanie ) że części wpólne tj. klatki są nie ogrzewane co powoduje pojawianie się w mieszkaniach na ścianach sąsiadujących z klatką grzyba. Odpowiedz Link Zgłoś