sowa60 14.06.06, 09:22 Czy ktoś już interesował się nową inwestycją Mac Plastu - osiedlem Garden Plaza? Ja chciałem kupić mieszkanie na ich poprzedniej inwestycji Mazowiecka Dolinka ale już są wszystkie sprzedane nawet na ostatnim budynku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a1ma Re: GARDEN PLAZA - kto kupuje? 19.06.06, 14:53 Ja kupiłam w Mazowieckiej Dolince, byłam dziś w MacPlaście - makiety wyglądają całkiem fajnie, a przy mni ewłaśnie ktoś kupował ;) Dla mnie to trochę za duże blokowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia341 Re: GARDEN PLAZA - kto kupuje? 18.07.06, 19:02 ja chyba kupie, zastanawiam się nad tym.... widziałam makiete osiedla, podoba mi sie. Naprawde ladne budynki, duże szklenia, kilka placów zabaw i przedszkole przy osiedlu. To bedzie najwieksze przedszkole w Ząbkach. Ma byc prawdopodobnie i szkola prywatna. Dla mnie to jest duzy plus. Mam małe dziecko. Budynki usługowe ze sklepami też będą. Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: GARDEN PLAZA - kto kupuje? 19.07.06, 07:50 A co z oczyszczalnią scieków, która jest bardzo niedaleko? Czy niedaleko od tej inwestycji nie bedzie przechodzić planowana droga NowoZiemowita?? I jak ona w końcu będzie wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
anna20 Re: GARDEN PLAZA - kto kupuje? 20.07.06, 15:28 Czy ktos otrzymał już może wzór umowy lub chociaz dokladniejsze wymiary pomieszczen? Odpowiedz Link Zgłoś
kinia341 Re: GARDEN PLAZA - kto kupuje? 25.07.06, 20:20 Jest projekt umowy w firmie Mac Plast, można podjechac i zabrać do wgladu albo wyślą mailem. Odpowiedz Link Zgłoś
niewierny_1 OBOK OCZYSZCZLNI ŚCIEKÓW ??? 01.08.06, 22:28 holyy1 napisał: > A co z oczyszczalnią scieków, która jest bardzo niedaleko? Czy niedaleko od tej > > inwestycji nie bedzie przechodzić planowana droga NowoZiemowita?? I jak ona w > końcu będzie wyglądać? Tam jest niedaleko oczyszczalnia sciekow i jak mniemam niedlugo pojawia sie posty na tym forum ze smierdzi ... oj ludzie obok dzwonnicy dzwoni obok zlewni sciekow bedzie smierdziec a przy drodze glownej do Warszawy jaka tam ma powstac bedzie wszystko na raz. Ale co z tego i tak zaraz sie tam zapelni cale osiedle ! A potem beda petycje ze smierdzi jest glosno itd, ale zeby najpierw przejechac sie i zobaczyc jak jest blisko i smierdzaco do zlewni to nie ma chetnych ..... Odpowiedz Link Zgłoś
ella_12 Re: OBOK OCZYSZCZLNI ŚCIEKÓW ??? 02.08.06, 18:40 niewierny_1 napisała: > holyy1 napisał: > > > A co z oczyszczalnią scieków, która jest bardzo niedaleko? Czy niedaleko > od > tej > > > > inwestycji nie bedzie przechodzić planowana droga NowoZiemowita?? I jak o > na w > > końcu będzie wyglądać? > > Tam jest niedaleko oczyszczalnia sciekow i jak mniemam niedlugo pojawia sie > posty na tym forum ze smierdzi ... oj ludzie obok dzwonnicy dzwoni obok zlewni > sciekow bedzie smierdziec a przy drodze glownej do Warszawy jaka tam ma powstac > > bedzie wszystko na raz. Ale co z tego i tak zaraz sie tam zapelni cale osiedle > ! > A potem beda petycje ze smierdzi jest glosno itd, ale zeby najpierw przejechac > sie i zobaczyc jak jest blisko i smierdzaco do zlewni to nie ma chetnych ..... widzialam ze w wiekszosci postow sobie zartowalas ale w tym przypadku masz sto procent racji. Niestety pelno ludzi kupuje mieszkanie nie rozgladajac sie nawet w okolo i wierzac w kazda informacje od sprzedawcy ktory wiadomo ze chce sprzedac nawet jak wybuduje mieszkania kolo zlewni sciekow. Odpowiedz Link Zgłoś
tatakata Garden Plaza 07.08.06, 10:18 Zlewnia ma być likwidowana. W Ząbkach zresztą wiele się zmienie zaraz. Liczę tez na poprawę komunikacji, do Warszawy dojazd jest ok ale ostatnio chciałem odwiedzic znajomych w Zabkach, po drugiej stronie torów i było ciezko. W końcu skończyłem na wyprawie autem i piciu coca coli na grilu. Czekam na wybory i żałuję, ze nie ma lepszych kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: Garden Plaza 07.08.06, 10:37 Z tego co słyszałem to zlewnia wcale nie bedzie likwidowana a jedynie bedzie wymieniany "koleltor", przepraszam ale sie na tym nie znam wiec nazwa moze byc błedna. Ma to miedzy innymi zmiejszyc fetor, ale niewierze ze go nie bedzie to poprostu niemozliwe. Sam rozważałem mozliwosc kupna mieszkania na tym osiedlu ale zrezygnowalem i to byl jeden z powodow. Odpowiedz Link Zgłoś
netgater Re: Garden Plaza 08.08.06, 14:11 > Zlewnia ma być likwidowana. Absolutnie nieprawda. Kto Ci tak powiedział? Developer? Odpowiedz Link Zgłoś
netgater Re: OBOK OCZYSZCZLNI ŚCIEKÓW ??? 08.08.06, 14:16 To nie jest oczyszczalnia, tylko ZLEWNIA. Nie muszę tłumaczyć chyba, że to robi wielką różnicę... A to, że za rok na tej grupie będą osoby z nowego osiedla oburzające się na istnienie tej gnojni - to pewne jak amen w pacierzu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomkrt sąsiedztwo zlewnii, Tras Olszynki i Nowoziemowita 08.08.06, 16:55 Lokalizacja wydaje się średnia: nie wiem co do metra gdzie to jest ale z opisów wnioskuje ze jest gdzieś za praską giełdą, przy ul skrajnej i granica działki jest granicą Warszawy. - bo jest obok zlewni - zlewia ma być modernizowana w tym roku przez to ma być mniej uciążliwa ale to oznacza że ta zlewnia będzie w sasiedztwie jeszcze przez długie lata (ruch beczkowozów, hałas, i czasami zapaszki) - jest w sąsiedztwie planowanej ulicy Nowoziemowita która może mieć przekrój w tym miejscy 2x3 lub 2x2 - Tuż za granicą Ząbek jest planowana Trasa Olszynki Grochowskiej (TOG) część obwodnicy miejskiej. Może nie powstanie ona w najbliższych latach ale że powstanie w perspektywie 20 lat to pewne !!! w okolicy osiedla trasa ma mieć ekrany akustyczne więc nie powinna być zbytnio uciążliwa. więcej na stronie www.siskom.waw.pl/tog.htm www.siskom.waw.pl/mapy/tog/tog-bezzabezp.gif - w okolicy osiedla będzie zlokalizowany węzeł drogowy Nowoziemoita- TOG będzie to coś podobnego jak skrzyżówananie al. Prymasa Tysiąclecia i ul. Górczewskiej w Warszawie. w związku z powyższym to co wypisuje developer troche mija się z prawdą. www.mieszkania.tabelaofert.pl/index.php?str_id=1035&rekord_id=69764&tabela=LOKAL ------------------------------------------------------ Osiedle mieszkaniowe Garden Plaza zlokalizowane jest w Ząbkach przy ul. Skrajnej zaledwie 13 km od centrum Warszawy i stanowi zamkniętą enkalwę wśród zieleni w zurbanizowanej przestrzeni miasta. Niezaprzeczalnym atutem takiej lokalizacji jest jej dostępność - łatwość dozjazdu i skomunikowanie miejskimi środkami transportu. Położenie wśród zieleni łąk i sosnowego zagajnika oddziela inwestycję od zgiełku miasta. Garden Plaza jest miejscem bezpiecznym, chronionym i monitorowanym, oazą spokoju, gdzie panuje rodzinna i przyjazna atmosfera. Całość założenia osiedlowego składa się z 3 niezależnych kwartałów mieszkalnych z garażami podziemnymi, niepublicznej szkoły i przedszkola oraz pawilonu handlowego zapewniającego mieszkańcom szeroki wachlarz usług. Każde z gniazd mieszkalnych ulokowane wokół zielonego dziedzińca, na którym umieszczone są place zabaw, miejsca wypoczynku i rekreacji, ławki, altanki, alejki, a także ciąg spacerowy scalający całość założenia. Nowoczesna bryła 4-piętrowych budynków stanowi tło dla istniejącej i projektowanej zieleni, a sposób formowania budynków odróżnia osiedle od wielokondygnacyjnych blokowisk. Kolory jasnego beżu ze stalowoszarymi akcentami nadają projektowi unikalną szlachetność i podkreślają elegancję architektury. Niewątpliwym atutem osiedla Garden Plaza jest bogata i różnorodna oferta mieszkaniowa – ponad 285 komfortowych mieszkań o powierzchni od 32 do 155 m2 z widokiem na sosnowy las. Na ostatniej kondygnacji znajdują się luksusowe dwupoziomowe mieszkania z ogrodami na dachach, z których rozpościera się widok na panoramę Warszawy. -------------------------------------------------- powinno być - z którego rozpościerać się będzie widok na węzeł drogowy A taka panorama Warszawy to długo se nie pobędzie bo niedługo na Targówku i tereanach działkowych ruszy bum inwestycyjny i będzie roztaczał się widok na duże ilości nowych bloków. Jak ktoś chce sie zdecydować na zakup to jego wybór. Z TOG tak zaekranowaną da się tam spokojnie żyć gorzej z sąsiedztwem zlewni i Nowoziemowita która ma być drogą niższej klasy W okresie konsultacji społecznych przed budową Nowoziemowita mieszkancy powinni domagać się głośno również jej zaekranowania. Każdy kto decyduje się tu kupić mieszkanie powinien być świadomy tego co napisałem, żeby podjąć świadomą decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
netgater Re: sąsiedztwo zlewnii, Tras Olszynki i Nowoziemo 08.08.06, 18:40 Możesz ostrzegać, a i tak kupią i będą protestować i mieć pretensje do wszystkich. Przykładów z Ząbek nie trzeba daleko szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
mezzanine78 Re: sąsiedztwo zlewnii, Tras Olszynki i Nowoziemo 11.08.06, 12:14 sprawdzilem - jednak Twoje informacje nie są do konca scisle; na linku który podałeś, pod koniec strony jest fragment: "Ostatnie informacje na temat realizacji Trasy Olszynki Grochowskiej są bardzo niepokojące. Mówi się nawet o odstąpieniu od budowy trasy. Zarząd Dróg Miejskich wspomina o konieczności przeprowadzenia nowej analizy przebiegu TOG. Trasa ma szansę być zbudowana dopiero po 2020 roku." co więcej jest też informacja że plany na których jest węzeł nowoziemowita cytuje "należy traktować jako archiwalne"; zlewnia jest zlokalizowana na przeciwko cmentarza ok. 400 m od osiedla, i raczej to jest jednyny choć poważny mankament; Odpowiedz Link Zgłoś
tomkrt Re: sąsiedztwo zlewnii, Tras Olszynki i Nowoziemo 11.08.06, 17:04 mezzanine78 napisał: > sprawdzilem - jednak Twoje informacje nie są do konca scisle; > na linku który podałeś, pod koniec strony jest fragment: "Ostatnie informacje > na temat realizacji Trasy Olszynki Grochowskiej są bardzo niepokojące. Mówi się > > nawet o odstąpieniu od budowy trasy. Zarząd Dróg Miejskich wspomina o > konieczności przeprowadzenia nowej analizy przebiegu TOG. Trasa ma szansę być > zbudowana dopiero po 2020 roku." Wiem co jest tam napisane - wedle dostępnych na dzisiaj informacji - nic innego nie mogliśmy napisać. Ale może po wyborach się sytuacja zmieni. Rządy PiSu w stolicy strasznie znamieszały w kwesiti Tras w Warszawie. Dodatkowo developerzy mają chrapke na rezerwe pod Trase Olszynki Ale developer buduje, sprzedaje i więcej go nic nie obchodzi - np. ile godzin traci się na codzienne dojazdy. Rejony, które już zaczynają się dusić komunikacyjnie w wyniku bumu inwestycyjnego to np. Białołęka i Piaseczno. Każde z nich ma tylko jedną droge wjazdową do Warszawy Białołęka - Modlińską, a Piseczno - Pułwaską. Wracając do TOG. Trasa olszynki jest potrzebna bo nie ma na Pradze ciągłej trasy północ-południe. Są fragmenty (Wał miedzeszyński, Grochowska, Jagiellońska, Modlińska. Ale nie ma trasy którą można by dojechać z Wawra na Białołękę. Wg mnie TOG powstanie na 100% i powstanie w tym miejscu bo nikt nie będzie ponosił kosztów wyznaczania nowej rezerwy pod drogę. TOG w takim przebiegu jest uwzględniona w Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/graf/2.D.uklad_drogowo-uliczny_klasyfikacja_kierunki%20rozwoju.pdf i w Strategi Rozwoju Miasta Stołecznego Warszawy do 2020 roku www.um.warszawa.pl/v_syrenka/ratusz/strategia.pdf Jako praska część tzw Obwodnicy Miejskiej Kupując tutaj mieszkanie powinieneś się liczyć z tym że ta droga kiedyś tu będzie to tylko kwestia czasu (i tempa rozwoju prawobrzeżnej Warszawy) może powstawnie za 10 lat, może za 20 za 30 powstanie na pewno bo nie będzie innej możliwości poruszania się po Pradze. Oby powstała jak najszybciej Trasa Olszynki jest również uwzględniona w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego Ząbek będzie przebiegać wzdłuż lini 110 kV od strony Warszawy. tutaj jest fragment MPZP Ząbek tego rejonu - kiepska jakoś ale nie mam nic lepszego. img85.imageshack.us/img85/668/wycinekby8.jpg > co więcej jest też informacja że plany na których jest węzeł nowoziemowita > cytuje "należy traktować jako archiwalne"; Nowoziemowita również jest wrysowana w Studium Warszawy więc jakiś węzeł będzie w tym miejscu, a nikt nie poprowadzi drogi inaczej (np. przez zabudowania) jak jest niezabudowana rezerwa. Projektanci dróg w Warszawie mają ograniczone pole manebru właściwie tylko do rezerw jakie były w miejscowych planach przed 2003 rokiem. Jakakolwiek zmiana przebiegu oznacza wykupy działek z zabudowaniami, konieczność wyburzeń i sprawia że koszty inwestycji jest za wysoki. Decyzja o wywaleniu dokumentacji TOG do kosza to jakaś paranoja. Dzieki tej dokumentacj można było by uzyskać wszystkie potrzebne decyzje, sporządzić projekt budowlany skupić działki i po jakiś 2 latach od decyzji politycznej "Robimy" mogły by się rozpocząć prace. Ale widać komuś zależy, żeby nie budować niczego na Pradze w najbliższym czasie, żeby jeszcze raz wydać kilkanaście milionów na nowe opracowania z których wypłyną identyczne wnioski co w istniejących i żeby wszystko opóźnić. A nowe opracowanie będą co najwyżej różnić się w szczegułach, np. w kształcie węzłów, w parametrach technicznych drogi, przebieg pozostanie taki sam - bo jest zafixowany w planach miejscowych Warszawy (Targówka) i Ząbek. Może po wyborach uda się to jeszcze odkręcić - jako SISKOM będziemy podejmowali działania lobbujące za szybką budową tej trasy, ponieważ mieszkańcy Białołęki i Wawra nie wyobrażają sobie następnych 20 lat bez tej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
mezzanine78 Re: sąsiedztwo zlewnii, Tras Olszynki i Nowoziemo 11.08.06, 22:32 twój post brzmi rozsądnie - droga łącząca Białołękę z Wawrem powinna istnieć bo to też byłby najszybszy sposób żeby dostać się np. z Tarchomina na Mokotów; ale taką funkcję spełni wschodnia obwodnica warszawy która ma pójść bardziej na wschód - na granicy ząbek z markami; przyznaje że nie znam jej przebiegu dalej na południe ale budowa drugiej drogi równoległej do obwodnicy moim zdaniem nie ma sensu; dlatego TOG chyba powędruje do kosza zwłaszcza że nasz kraik bardzo cieżko daje sobie rade z dużymi inwestycjami w infrastrukture :) jak wybudują wschodnią obowdnicę to już będzie wielki sukces... Odpowiedz Link Zgłoś
tomkrt Re: sąsiedztwo zlewnii, Tras Olszynki i Nowoziemo 12.08.06, 01:05 mezzanine78 napisał: > twój post brzmi rozsądnie - droga łącząca Białołękę z Wawrem powinna istnieć bo > > to też byłby najszybszy sposób żeby dostać się np. z Tarchomina na Mokotów; ale > > taką funkcję spełni wschodnia obwodnica warszawy która ma pójść bardziej na > wschód - na granicy ząbek z markami; przyznaje że nie znam jej przebiegu dalej > na południe ale budowa drugiej drogi równoległej do obwodnicy moim zdaniem nie > ma sensu; Jest sens, WOW jest troche za daleko żeby przejąc wszystkie funkjcie obwodnicy miejskiej. Jakby powstała w Wariancie W3 (przez Okuniew )- oby nie, ale na to sie zanosi, czyli będzie miała ma taki fajny garb i dodatkowe 10 km - to praktycznie nikt poza tranzytem tamtendy nie pojedzie. www.siskom.waw.pl/mapy/s17wow/wow-warianty-n-50.jpg WOW przechodzi w Markach w S8 i jedyny spoób zeby jechać dalej na północ to zjechanie z S8 w już dzisiaj nabitą Modlińską. Trasa Olszynki miała stanowić alterantywny wyjazd z Warszawy w strone Nowego Dworu Mazowieckiego i miała być obwodnicą Legionowa. Po lewej stronie wisły są planowane dwie nowe trasy ruchu przyśpieszonego pólnoc południe Nowolazurowa i Trasa N-S. Po praskiej Miała być tylko TOG. W mieście takim jak Warszawa poza ścisłym centrum powinna istnieć siatka ulic ruchu przyśpieszonego w celu sprawnego poprowadzaenia ruch międzydzielnicowego. Dzięki temu jeśli zdarzy się jakiś wyopadek, który zablokuje jedną z takich tras lub będzie prowadzony remont jednej z takich tras, żeby skutkowało to niewielkimi utrudnieniami w ruchu, a nie jak to bywa teraz - paraliżem połowy Warszawy. > > dlatego TOG chyba powędruje do kosza zwłaszcza że nasz kraik bardzo cieżko daje > > sobie rade z dużymi inwestycjami w infrastrukture :) jak wybudują wschodnią > obowdnicę to już będzie wielki sukces... WOW ma budować budżet centralny czyli GDDKiA - TOG miało budować miasto. Ale v-ce prezydent warszawy Andrzej U. od początku torpedował ten projekt z tylko sobie znanych powodów, podjął pare decyzji dzięki którym prawie musie udało fizycznie zablokować ten projekt np. decyzja w sprawie kształtu węzła Marsa. Cóż grunta w rezerwie to łapczywy kąsek. Co do tego, że ta trasa powstanie - nie mam żadnych wątpliwości - decyzje PiSu tylko opóżniły ten moment. Według prognoz w 2020 roku aglomeracja Warszawska ma liczyć ok 10 milionów mieszkańców (teren obecnej Warszawy i okoliczne miasta Ożarów, Piastów, Pruszków, Konstancin, Otwock, Sulejówek, Ząbki, Zielonka, Kobyłka, Marki, Legionowo, Łomianki, Nieporęt,Radzymin, Wołomin). Na samym Targówku przybędzie nam ok 200 tys nowych sąsiadów. Jeśli ma funnkcjonować sprawny transport w praskiej części metropolii to ta trasa musi powstać. Niedługo się okaże - Jeszcze obecna Rada Warszawy będzie uchwalała studium dla Warszawy. Nastepna kadencja RW powinna uchwalić Miejscowy Plan Zagospodarowania przestrzennego dla Warszawy - na razie istnieją dokumenty dzielnicowe i to też nie wszędzie. Będzie wreszcie jasność gdzie i co powstanie. Pozostanie tylko pytanie kiedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
mj-euro-con Art Home Design Architektura wnętrz 19.07.06, 09:25 Projekty Wizualizacje przestrzenne Wykonawstwo tel. 696-631-411 e-mail: mj-euro-con@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tatakata gardenplaza 08.08.06, 23:08 O! to przystanki będą bliżej. Ciekawe czy tą drogę będą tyle budować co przedszkole i szkołę w Ząbkach, nie wspominając o żłobku. A swoją drogą coraz wiecej ludzi mieszka w naszym mieście i coraz trudniej rano wyjechać a będzie jeszcze gorzej. Wiecie ile w tym roku ma powstać tu mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka11 Re: gardenplaza 10.08.06, 07:59 witam, interesuje sie powaznie inwestycja Garden Plaza i szukam ewentualnych przyszlych sasiadow:) jest tu troche plusow i troche minusow i troche pytan: -developer obiecuje wybudowac droge do osiedla, ale juz nie mowi o jej oswietleniu- czy gmina bedize miala jakis w tym udzial??? no i keidy wybuduje, skoro za naszym potencjalnym przyszlym blokiem powstanei ich jeszcze kilka - moze zrobia droge pod koniec inwestycji. z drugiej strony, skoro sami wlasciciele zamierzaja tam meiszkac, to chbya sobie zle nei zrobia;) -czy jest prawdopodobienstwo,ze puszcza tu jakis autobus prywatny, w koncu do pilsudskiego to kawal drogi a osiedle bedize duze -jak wyglada prawnei sprawa dzialek pracowniczych- czy one sa do ruszenia, jesli nie to ok, jesli tak, to kupujac dzis zupelnie nie wiemy co bedize tam naokolo -co to za inwestor, ktory bedzie budowal w sadiedztwie garden plaza 2? - co do trasy o ktorej mowa powyzej, to chyba nei bedzie to tak bardzo blisko - bylismy na budowie z wlascicielem i z tego co pokazywal to kawal, no ale ja nie mam wyobrazni przestrzennej i mogl mnie wkrecic... -co do oczyszczalni- czy ktos moze zweryfikowac slowa wlasciciela,ze ona nie smierdzi? ktos tam cos czul? -baardzo mnie przekonuje to obiecywane przedszkole, jeszcze dzieci nie mamy ale kiedys bedziemy miec i takie przedszkole pod nosem to super sprawa. do tego planowany pawilon uslugowy ze stokrotka na osiedlu, -no i wizualizacja wyglada ladnie. tylko ze to ich 1 taka duza inwestycja z inwestorem generalnym i boje sie o opoznienia:( Czy ktos juz podpisal umowe? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mezzanine78 Re: gardenplaza 11.08.06, 07:38 ja tez sie interesuje tym osiedlem; zamierzam sprawdzic gdzie dokladnie znajduje sie zlewnia scieków; niestety jesli znajduje sie blisko planowanego osiedla, nie można liczyć ze zostanie zlikwidowana szybki zlikwidowana - przynosi miastu duże pieniędze, a według wypowiedzi radengo z grudnia ubiegłego roku miasto jest zadłużone i lepiej zlewnie zmodernizować niż zlikwidować; obwodnica mnie nie przeraża - trasa może przebiegać kilkasetmetrów od osiedla a to wystarczy aby sąsiedztwo drogi nie było uciażliwe, wręcz to moze być na plus że będzie łatwy i szybki dojazd do wawy; niestety marwti mnie jeszcze jeden drobiazg; osiedle jest zlokaliozwane dokładnie pomiędzy dwiema liniami wysokiego napięcia a plan zagospodarowania ząbek szczegółowo określa jak takie tereny należy traktować: §28 1.Zasięg uciążliwości linii elektroenergetycznej wysokiego napięcia dla obiektów przeznaczonych na stały pobyt ludzi wynosi: 1) dla linii 220 kV ? po 34 m od osi w obie strony; 2) dla linii 110 kV ? po 19 m od osi w obie strony. 2.Lokalizowanie obiektów, sadzenie drzew oraz wszelka działalność prowadząca do zmiany zagospodarowania terenu w tych strefach wymaga każdorazowo indywidualnego rozpatrzenia w uzgodnieniu z Państwowymi Sieciami Energetycznymi S.A. dla linii 220 kV oraz z Zakładem Energetycznym Warszawa-Teren S.A. dla linii 110 kV. pytanie czy miedzy tymi liniami jest odelgłość min. 64 m2 a w zasadzie powinno być jakieś minimum 120 aby wszystko było zgodne z normami; to wszystko sprawia ze choć na poczatku osiedle wydawało mi się bardzo atrakcyjne teraz mam poważne wątpliwości czy warto sie tam pakować.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka11 Re: gardenplaza 11.08.06, 10:49 hej mezzanine wyslalam Ci maila na gazete:) Odpowiedz Link Zgłoś