Dodaj do ulubionych

Kiedy poznamy programy wyborcze

20.10.06, 12:19
Wybory już za pasem zostały 3 tygodnie kampanii.
a do tej pory żaden z Komitetów nie ogłosił
czarno na białym swojego programu wyborczego
Nie licząc tej krótkiej prezentacji PiSu.
Pytanie do przedstawicieli Komitetów wyborczych.
PiSu, PO, stachery, Wspólnoty, LPR, samoobrony
Czy, kiedy i w jakiej formie zapoznacie wyborców z
programem wyborczym ?
Czy będzie dostępny w internecie,
czy też dotrze do każdego dospodarstwa domowego ?
Czy będzie to tylko artykuł w Co Słychać 5 XI,
czy również w formie ulotek, biuletynów ?

Prosze o deklaracje kiedy i w jakiej formie ?
Chce wiedzieć ile będe musiał czekać.
Myśle ze inni wyborczy też są już zniecierpliwieni.

A może komitety obwiają sie plagiatu dlatego zwlekają?
Albo tworzą programy w pośpiechu?
Dziwie się pisowi - tyle czasu już nad tym programem pracuje
na spotkaniach twierdzi ze jest już gotowy.
a na stronie Uścińskiego cisza w tej kwesti.
Obserwuj wątek
    • qznia Re: Kiedy poznamy programy wyborcze 20.10.06, 20:59
      A ja się PiSowi nie dziwię po co ma pokazywać program ( i tak już za dużo
      pokazali), może matryce z drukarni PO i reszcie przekazać.
      Z tego co słyszałam na spotkaniu "pod kościołem" to przygotowywali go od wakacji.
      Napewno umieszczenie programu w internecie pomogłoby innym komitetom które mają
      problemy z pozawirtualnym zaistnieniem.
      Nie na darmo na spotkaniach PiSu niektórzy oficjalnie notowali co mówili
      Perkowski,ten przewodniczący RM,ten od UE i Uściński.

Mogę się założyć że programów wyborczych Boksznajdera ,Po i Samoobrony nie
      zobaczymy - bo skoro program dużej Platformy to było 17 kartek to lokalnie mogą
      się zmieścić w 17 słowach.
      • zulu2000 Re: Kiedy poznamy programy wyborcze 21.10.06, 01:09
        qznia napisał:

> A ja się PiSowi nie dziwię po co ma pokazywać program

Oczywiście! Jak ktoś jest najlepszy, najaktywniejszy, robi ekstra spotkania, ma
        same tylko kolejne sukcesy... to po jaką cholerę jeszcze program potrzebny?

> ( i tak już za dużo pokazali),

...ekshibicjoniści?? Pytam nieśmiało. Widocznie libromante w p. Perkowskim
        faktycznie coś widział.

> może matryce z drukarni PO i reszcie przekazać.

A to niby cokolwiek by zmieniło? Ale już wiemy, że jest w drukarni. Kamień z
        serca!

> Napewno umieszczenie programu w internecie pomogłoby innym komitetom które
        mają
        > problemy z pozawirtualnym zaistnieniem.
        > Nie na darmo na spotkaniach PiSu niektórzy oficjalnie notowali co mówili
        > Perkowski,ten przewodniczący RM,ten od UE i Uściński.

Jasne, jasne, sami spiskowcy z układu, co to wysysają najlepsze idee i pomysły
        naszej czołówki intelektualnej okolic Drewnicy... o pardon nadleśnictwa
        Drewnica. A oni, PiSowcy nie w ciemię bici, utajnili program. Może ogłoszą go
        po swoim przewidywanym zwycięstwie. A może program jest tak dobry, że utajnią
        go za kolejne 4 lata. W końcu ktoś mógłby go kiedyś wyciągnąć i skonfrontować z
        dokonaniami.
        Idę o każdy zakład, że jest w nim 6 milionów mieszkań dla mieszkańców Ząbek,
        tanie miasto, oczyszczenie urzędu z wpływów układu i służb specjalnych i
        oczywiście odnowa moralna. Nie będą rozmawiać z tymi, którzy są niegodni by z
        nimi rozmawiać. No i oczywiście darmowy tydzień na stacji kosmicznej.

> Mogę się założyć że programów wyborczych Boksznajdera ,Po i Samoobrony nie
        > zobaczymy - bo skoro program dużej Platformy to było 17 kartek to lokalnie
        mogą
        > się zmieścić w 17 słowach.

OK. Przyjmuję zakład. O co?
      • sdarp Re: Kiedy poznamy programy wyborcze 22.10.06, 14:20
        qznia napisał:

> A ja się PiSowi nie dziwię po co ma pokazywać program ( i tak już za dużo
        > pokazali), może matryce z drukarni PO i reszcie przekazać.
        > Z tego co słyszałam na spotkaniu "pod kościołem" to przygotowywali go od wakacj
        > i.

Również byłem na jednym ze spotkań PiSu
        i to co tam usłyszałem było w wiekszosći zbiorem luźnych pomysłów.
        Niektóre z tych pomysłow się wzajmenie wykluczały - nie da sie ich razem zrealizować
        Inne były zupełnie oderwane od rzeczywistości.
        Ta prezentacja to jakby uporządkowane zapiski z burzy mózgów a nie jedlolity i realny plan rządzenia miastem.
        Może to było tyklko takie moje wrażenie
        i w pełnym programie zobaczymy zarówno analize stanu obcencego poszczególnych obszarów ważnych dla miasta, propozycje, wzkazanie źródeł finanosowania, wzajemnych relacji poszczególnych przedsięwzięć.

Tego bym sie spodziewał po programie przygotowywanym od maja
        a wtedy mniej więcej ruszyło forum Pana Perkowskiego.

> Napewno umieszczenie programu w internecie pomogłoby innym komitetom które mają
        > problemy z pozawirtualnym zaistnieniem.

> Nie na darmo na spotkaniach PiSu niektórzy oficjalnie notowali co mówili
        > Perkowski,ten przewodniczący RM,ten od UE i Uściński.

Nie wiele było odkrywczego na tych spotkaniach.
        Jakie miasto ma problemy każdy wie, zazwyczaj istnieją 1 lub 2 sposoby rozwiązania każdego z nich.
        To co mówił Pan Mickiewicz o funduszach ze zintegrowanego programu operacyjnego rozwoju regionalengo - to tez nie była jakaś wiedza tajmna, tylko podstawowe informacje które można znaleść chociażby w internecie.

Niestety Pan Perkowski i jego trupa mają mizerną wiedze o gospodarce komunlanej oraz o uwarunkwoaniach prawnych w jakich jest obecnie miasto.
        Na Ząbkach ciążą pewne obowiazki ustawowe, a o sposobie ich reazlizowania w prezentacji PiS-u nie było śladu.

Może Pan Perkowski potrafi zliczyć pensje wszystkich strażników więziennych w Polsce, albo wie o ile wzrośnie zysk przedsiębiorstwa jeśli zastosuje kampania banerową w internecie. Ale to nie są kompetencje, które by go predysponowały do kierowania żywy organizmem jakim jest miasto w obecnych uwarunkowaniach prawnych i politycznych czyli w XXI wieku.

>
        > Mogę się założyć że programów wyborczych Boksznajdera ,Po i Samoobrony nie
        > zobaczymy - bo skoro program dużej Platformy to było 17 kartek to lokalnie mogą
        > się zmieścić w 17 słowach.

Jak to mówią starzy górale - pożyjemy - zobaczymy.
        dla Twojej wiadomości program platformy dla Warszawy ma 77 stron.
        • robert_swiatkiewicz program wyborczy KW PiS w Ząbkach 22.10.06, 16:15
          Uprzejmie Państwa informuję, iż prace nad Programem Wyborczym Komitetu
          Wyborczego "Prawo i Sprawiedliwość" w Ząbkach, zostały zakończone z ubiegłym
          tygodniu.

O terminie i formie publikacji powyższego programu zdecyduje Pan Piotr Uściński
          pełnomocnik Komitetu Miejskiego "Prawo i Sprawiedliwość" w Ząbkach.

Robert Świątkiewicz
          • grzegorz.ma Re: Programy wyborcze 22.10.06, 17:49
            Program skierowany do mieszkańców – wyborców, to oprócz osobowościowych cech
            kandydata, podstawowe źródło oceny i kryterium wyboru. Program jednak można
            napisać idealny dopasowany do potrzeb, niemalże każdego z odbiorców. Kto pisze
            programy dla polityków – tych zmierzających na Wiejską ...? A potem wychodzą na
            mównicę i wówczas widać ich prawdziwe zdolności. Ale nie o tym chciałem ...
            Jak już napisałem w Ankiecie dot. spraw płd. Ząbek – każdy jest w stanie
            napisać program, lepszy lub gorszy, szczegółowy lub na formie zwartych punków.
            Zdecydowany problem leży w sposobie jego realizacji i te punkty mogą być przez
            komitety lub partie ukrywane.
            A poza tym zagłębiłem się ostatnio w „porywającą” lekturę tekstów w „Co
            słychać” w tym bardzo rozległe sprawozdania z realizacji lokalnych inwestycji i
            osiągnięć jakie były udziałem p. Burmistrza, sprzed wyborów 2002 r. (Mam to w
            formie gazetowej, więc nie wiem gdzie odesłać zainteresowanych, którzy
            chcieliby poddać je wnikliwej analizie.) Muszę przyznać, że gdyby nie codzienne
            realia, które nadal wiele się nie mieniły oraz „znajomość” autorów tych
            tekstów, uznałbym je jako bardzo ciekawe i interesujące.
            Co będzie w tym roku ..., może rzeczywiści niektórzy czekają na ujawnienie
            innych programów?
            Mnie nadal zastanawia co przygotowuje „grupa trzymająca władzę” - Wspólnota
            Samorządowa? Uważam, że grają na czas. Ujawnienie przez p. Burmistrza, już
            teraz „pomysłu na finansowanie” w postaci „dobra współpraca z lokalnymi
            inwestorami, deweloperami pozwoli realizować lokalne inwestycje”- oceńcie sami –
            a takie argumenty padały przy zadawanych pytaniach o formy finansowania i
            pozyskiwanie środków unijnych.
            Co zaś się tyczy tego BRAKU pozyskiwania środków z UE, (to też ze słyszenia),
            p. Burmistrz zwrócił się o przedstawienie gmin, które dostały już te środki ...
            (I to wydaje się bardzo dziwne, że nikt nie mógł poinformować p. Burmistrza, że
            naprawdę są takie gminy, które wiele inwestycji wykonały dzięki tym programom).

Komitet WALDEMARA STACHERY „CZAS NA ZMIANY”, ma opracowany program i inne
            materiały promujące kandydatów do Rady oraz na Burmistrza Miasta.
            Są one przekazane do druku i niebawem powinien trafić do każdego mieszkańca
            Ząbek.
            Pozdrawiam Grzegorz Majtyka („Czas na zmiany”, okręg nr 3)
          • sdarp Re: program wyborczy KW PiS w Ząbkach 28.10.06, 11:29
            robert_swiatkiewicz napisał:

> Uprzejmie Państwa informuję, iż prace nad Programem Wyborczym Komitetu
            > Wyborczego "Prawo i Sprawiedliwość" w Ząbkach, zostały zakończone z ubiegłym
            > tygodniu.
            >
            > O terminie i formie publikacji powyższego programu zdecyduje Pan Piotr Uściński
            >
            > pełnomocnik Komitetu Miejskiego "Prawo i Sprawiedliwość" w Ząbkach.
            >
            > Robert Świątkiewicz
            >

NO i kiedy sie doczekamy tego programu ?
            Czy też może obecne ocieplenie to efekt intensywnej aktywności
            interlektualnej Komitetu PiSu (Populizmu i Socjalizmu) po publikacji programu PO.
            Publikujecie swój czy piszenie od nowa bo naszła Was nisamowita wena tówrcza pod wpływem programu PO.
            Czyżby druk dotychczasowego programu PiSu został również wstrzymany ?
            To opóźnienie można tłumaczyć w dwójnasób
            albo nie macie programu wogóle
            albo macie coś co wygląda bardzo mizernie w porównaniu z tym co przedstawiła PO.
            • luzka13 Re: program wyborczy KW PiS w Ząbkach 28.10.06, 11:37
              Program juz jest u mieszkańców. Ja dostałam wczoraj do skrzynki pocztowej.
              • sdarp Re: program wyborczy KW PiS w Ząbkach 30.10.06, 00:12
                luzka13 napisała:

> Program juz jest u mieszkańców. Ja dostałam wczoraj do skrzynki pocztowej.
                A ja nie dostałem :( nic od PiSu za to biuletyn PO do mnie trafił.

Na stronie Uścińskiego też go nie ma ani u Perkowskiego.
                swoją drogą pełna olewka internautów.
                Za to PO i Stachera szanują internautów.
                PO ma na stronie i sam program i wersje eketroniczną biuletynu jaki roznoszą po domach.

Stachera jak powiedział tak zrobił jest poniedziałek i program jest dostępny na stronie - brawo.
                Swoją drogą też chce budować basen :) w ramach PPP to jest jakieś zaraźliwe czy co.
                Jest dużo podobieństw w stosunku do programu PO, ale są też róznice.
                • monic18 Re: program wyborczy KW PiS w Ząbkach 30.10.06, 07:42
                  swoją drogą pełna olewka internautów.

Problemy z czytaniem? Ja znalazłam bez problemu. Jak wół pisze na pierwszej
                  stronie Perkowskiego. Treść w czwartym biuletynie pisiorków i jeszcze coś piszą
                  o następnym.

Jak platformers nie chce czegoś znaleźć to pewnie i nie znajdzie. PO-rażka.
                  • sdarp Re: program wyborczy KW PiS w Ząbkach 30.10.06, 10:13
                    monic18 napisała:

> swoją drogą pełna olewka internautów.
                    >
                    > Problemy z czytaniem? Ja znalazłam bez problemu. Jak wół pisze na pierwszej
                    > stronie Perkowskiego. Treść w czwartym biuletynie pisiorków i jeszcze coś piszą
                    >
                    > o następnym.
                    >
                    > Jak platformers nie chce czegoś znaleźć to pewnie i nie znajdzie. PO-rażka.

Widać Perkowski lub ktoś z PiSu po nocy siedział i załądował biuletyn na serwer.
                    Jak pisałem poprzedni list koło północy to biuletynu nr 4 jeszcze nie było na stronie.
                    Widać małe ponaglenie na forum potrafi zrobić cuda.
                    • piotruscinski Re: program wyborczy KW PiS w Ząbkach 30.10.06, 11:09
                      Witam,
                      Ponieważ zaczynamy już rozdawać biuletyn nr 4 to umieściliśmy go także na
                      stronie Roberta Perkowskiego. Kilkudniowe opóźnienie spowodowane jest gorącym
                      okresem w drukarniach. Publikację w internecie chcieliśmy zrobić mniej więcej w
                      tym samym czasie co dystrybucję formy papierowej.
    • zulu2000 Re: Kiedy poznamy programy wyborcze 22.10.06, 22:39
      Podobno program ząbkowskiego PiSu będzie można poznać już jutro w dodatku
      telewizyjnym gazety "Fakty i Mity" :-)
    • tomkrt Re: Kiedy poznamy programy wyborcze 23.10.06, 15:51
      sdarp napisał:

>
      > Prosze o deklaracje kiedy i w jakiej formie ?
      > Chce wiedzieć ile będe musiał czekać.
      > Myśle ze inni wyborczy też są już zniecierpliwieni.

Moge przekazać informację, że prace nad programem PO dla Ząbek
      zakończyły się jakieś 3 tygodnie temu.
      Obecnie trwają prace edytorskie i drukowanie materiałów wyborczych.
      Pełny program trafi do każdego z gospodarstw domowych w mieście.
      Będe postulował aby internauci mogli zapoznać się z nim troche wcześniej niż pozostali mieszkańcy Ząbek.
      Prawdopodobnie dzisiaj zapadanie decyzja kiedy to nastąpi.

Pozdrawiam
      Tomasz Kret
    • wstachera Materiały informacyjne CNZ 06.11.06, 12:19
      Od soboty dostępny jest materiał wyborczy KWW Waldemara Stachery "CZAS NA
      ZMIANY", zarówno w formie książkowej jak i elektronicznej na stronie
      www.CzasNaZmiany.pl.

W materiale tym znajdą Państwo nie tylko nasz program i informacje o
      poszczególnych kandydatach, ale przede wszystkim sprawozdanie z naszej
      działalności w minionej kadencji Rady Miasta. Przypominamy nasz program
      wyborczy z 2002 r. i omawiamy co udało się z niego zrealizować.

Zachęcam do lektury.

Waldemar Stachera
      • nordsea Dostałem trzy programy. 08.11.06, 23:04
        Jako pierwsza pojawiła się w skrzynce Platforma, potem PiS ostatnio Czas NZ.

Pozostałe ugrupowania ograniczają się do jakiś plakacików lub niczego (Samoobrona).
        Po co takie bezprogramowe twory startują?
        Co będą robić jak zdobędą mandat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka