Dodaj do ulubionych

Ludzie od Kobylańskiego na listach PiS-u w Ząbkach

29.10.06, 20:57
Artykuł z Trybuny z 28 października

Aż mnie zmroziło! Tacy ludzie chcą rządzić Ząbkami???

"Ale towarzycho!

Ludzie od Kobylańskiego na listach PiS-u

Przeróżne indywidua przyjmuje przed wyborami partia braci Kaczyńskich. W
podwarszawskich Ząbkach do zblokowanych list z LPR zaproszono aktywistów
polsko-polonijnej Organizacji Narodu Polskiego. W radzie naczelnej ONP
zasiada Jan Kobylański, polonijny biznesmen z Urugwaju, podejrzewany przez
IPN o to, że podczas II wojny światowej wydawał Żydów hitlerowcom za
pieniądze.

ONP jest formacją skrajnie prawicową. Na swoich stronach internetowych
przestrzega przed „agresją antypolonizmu” i knuciem „obywateli
polskojęzycznych”. – Czarny orzeł znów próbuje rozpiąć swe skrzydła nad
polską ziemią – przestrzegał Jan Pyszko, prezes ONP i były kandydat na
prezydenta, przed wstąpieniem Polski do Unii Europejskiej. W innych
publikacjach kwestionowano takie zbrodnie na ludności żydowskiej, jak pogrom
kielecki czy mord w Jedwabnem. W Ząbkach na zblokowane listy Kaczyńskich i
Giertycha ONP wprowadziła swoich kandydatów, m.in. Eugeniusza Murawskiego –
szefa i skarbnika partii na Mazowszu, który kandyduje do rady powiatu
wołomińskiego. Jak tłumaczył w internecie jeden z jego kompanów, „ewentualny
eurosceptycyzm pana Eugeniusza nie wpływa na jego pozytywny stosunek do
pozyskiwania funduszy z UE”.

Współpracą PiS-u z ksenofobicznymi organizacjami oburzeni są działacze
lewicy. – Po raz kolejny okazało się, że słowa premiera Kaczyńskiego o tym,
że nie będą rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji, były tylko frazesem – mówi
Konrad Gołota, kandydat Lewicy i Demokratów do rady powiatu wołomińskiego. –
Ciekawe, czy partia braci Kaczyńskich pochwali się w materiałach wyborczych,
że współpracuje z takimi ksenofobicznymi organizacjami, czy raczej będzie
chciała to ukryć – zastanawia się. "

www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006102811

Obserwuj wątek
    • sabrina-zabki Ludzie od Kobylańskiego na listach PiS-u w Ząbkach 29.10.06, 21:46
      O!!

To chyba ja pierwszy raz na tym forum o tym napisałam! Prosiłam pana Piotra
      Uścińskiego z PiS o komentarz, ale żadnego sensownego nie otrzymałam - miał coś
      sprawdzić, ale nigdy więcej już nie odpowiedział - chyba nie było powodu do
      chwały.
      Przy okazji - patrzyłam na listę kandydatów lewicowych do Powiatu dla okręgu
      Ząbki. Jako jedyni musieli dobrać kandydatów z Zielonki - czyżby zabrakło
      odpowiednich osób w Ząbkach?

Pozdrawiam,

Sabrina
      • sdarp Re: Ludzie od Kobylańskiego na listach PiS-u w Zą 29.10.06, 22:58
        Taa perkowski, Uściński, Mickiewicz
        to tylko ładna fasada - a kto sie za nimi kryje
        teraz powoli wychodzi.

Jeszcze trzeba wspomnieć o bojówce jaką PiS przysyła na spotkania z posłami jakie Ząbkowskie PO organizuje.
        Byłem na spotkaniu z Rokitą.
        Grupka 3-4 osób z przygotowywanymi pytaniami - rodem z Radia M.
        nawet nie chcieli słuchać odpowiedzi.
        Tylko przekrzykiwali się z posłem. albo zagłuszali wymieniając głośno między sobą poglądy jakie głupoty poseł opowiada.
        Po prostu kultura - totalne dno.
        Wiem z opowiadań ze na spotkaniu z Bronisławem Komorowskim było jeszcze gorzej, grupka przyszła w wiekszym składzie.
        Zaczeli od pytania "dlaczego obraża pan naród Polski" - potem podparli się "autorytetem" aferzyty i byłego ministra zdrowia Łapińskiego który opisał wszystki Sitwy i rozkradaine polski w swojej książce.
        na koniec aż Komorowski nie wytrzymał jak mu jedna pani zarzuciła ze przyjaźni sie z ludźmi lewicy i przetępcami bo Jakubowska to przecież jego przyjaciółka.

JAk Komorowski chciał odpowiedzieć że rząd PiS wspiera się przestępcami i ma w składzie byłych komuchów - np. zastępcą Ziobry jest człowiek który zamykał Komorowskiego w 79 roku do więzienia za zorganizowanie manifestacji 11 listopada przed Grobem Nieznanego Żołnierza i złożenie kwiatów. Wtedy bojówka pisu, zatkała sobie uszy, zaczeła tupać i krzyczeć.

Znam tą scene tylko z opowiadań -może niech ktoś z uczestników zda relacje jak było na prawde.

Ale trzeba pamiętać, że Ząbkowksi PiS to nie tylko Perkowski, Uściński.
        W większości to grupka ślepych fanatyków wyznawców ojca dyrektora.
        A teraz widać ze więcej radykałów się pod znaczek PiS u podpięło.

• zabki_be Re: Ludzie od Kobylańskiego na listach PiS-u w Zą 30.10.06, 01:08
          sdarp napisał:
          > Jeszcze trzeba wspomnieć o bojówce jaką PiS przysyła na spotkania z posłami jak
          > ie Ząbkowskie PO organizuje.
          > Wiem z opowiadań ze na spotkaniu z Bronisławem Komorowskim było jeszcze gorzej,
          > grupka przyszła w wiekszym składzie.

Może to byli zwykli rozsądni mieszkańcy Ząbek ;)
          A na poważnie, skąd wiesz, że była to "bojówka PiS"? Zdjęcia kandydatów są w
          internecie na stronie uścińskiego, możesz kogokolwiek zidentyfikować? Czy tylko
          się tobie tak wydaje że to PiS? Opluwać zawsze łatwo... tylko zlizywać nikt nie
          chce.
          • zenonpedzacy1 Re: Ludzie od Kobylańskiego na listach PiS-u w Zą 30.10.06, 15:53
            No i gdzie to rzekome Prawo i Sprawiedliwość?
            Gdzie jakies tłumaczenie? mnie to naprawdę obchodzi, dlaczego ludzie
            Kobylańskiego są na listach PiS???
            Opowiadac frazesy to mają odwagę, ale wytłumaczyć sie z tego, to juz nie bardzo?
            Przecież to skandal!!!
            Gdzie jest PiS?
            • smycz66 Re: Ludzie od Kobylańskiego na listach PiS-u w Zą 30.10.06, 16:18
              byłam na spotkaniu i potwierdzam wszytsko to, co napisał sdrap.
              to byli ludzie z PIS, ponieważ sami się przyznali do tego.
    • qznia Trybuna = Strummer 30.10.06, 19:27
      autor: zenonpedzacy1
      Artykuł z Trybuny z 28 października

Kim trzeba być żeby czytać takiego szmatławca jakim jest Trybuna?
      Trybunę która jest lewackim odpowiednikiem Der Strummera.
      Trybunę która jawnie szydziła z Ojca Świętego nazywając Go "prostackim wikarym z
      Niegowici".
      Trybunę która zimą 2000 roku wyliczała ludzi którzy zmarli w wyniku wychłodzenia
      i zaliczała ich jako ofiary rządu Buzka.

Są granice wstydu, czytanie przez Zenona Trybuny - oznacza że nie dla wszystkich
      A tak poza wątkiem ciekawe który z bohaterskich forumowiczów ukrywa się pod tym
      nickiem?
      • sabrina-zabki Re: Stuermer 30.10.06, 20:15
        Qznia, bądź precyzyjny/na. To nie był Der Strummer ale Der Stuermer! Chyba, że
        myślimy o dwóch różnych szmatławcach.....

Swoją drogą, czego by nie mówić o rodowodzie Trybuny, to jest to legalna gazeta
        i chyba nie ma aż takich radykalnych poglądów. A co Ty czytasz? W jakich
        poważnych wydawnictwach publikują członkowie ONP? Gdzie szkalują naszego
        obecnego Prezydenta RP? Jestem ciekawa.

Pozdrawiam,

Sabrina
        • qznia Re: Stuermer 31.10.06, 10:43
          sabrina-zabki napisała:

> A co Ty czytasz? W jakich
          > poważnych wydawnictwach publikują członkowie ONP? Gdzie szkalują naszego
          > obecnego Prezydenta RP? Jestem ciekawa.
          >
          >
          > Pozdrawiam,

Odpowiadam jedynie przez grzeczność.
          Czytam bardzo szeroko w większości wyciągi.Praktycznie wszystko masowe poza
          Naszym Dziennikiem i Nie.
          Mało obchodzi mnie ONP natomaist po raz kolejny napiszę są wśród uczestników
          tego forum - nie boję się tego napisać - donosiciele denucjatorzy - bo przecież
          nie bądźmy śmieszni nikogo poza nami tutaj na forum obecnymi Eugeniusz Murawski
          nie interesuje.
          Nie uwierzę że Trybuna która ledwo zipie w ramch przeszukiwania zasobów w PKW
          natrafiła na p.Eugeniusza.Podobnie nie wierzę że doniósł ten człowiek z SLD
          gdyż dla niego PiS nie jest rywalem, nie ma żadnej korzyści z donoszenia.
          Kto rywalizuje z ząbkowskim PiS'em wiadomo.
          A co do Stuermer'a gdyby nie lewacka czujność Gazety Wyborczej to nawet bym nie
          wiedział że taka gadzinówka się ukazuje.Wyborcza walcząc z pewnymi zjawiskami
          niejako otwiera puszki Pandory ( tak było z tym nieszczęsnym B & H).

A po tym ataku Trybuny to się tak zastanawiam czy na pana Murawskiego nie
          zagłosować - bo przecież ten z pierwszego miejsca wchodzi w cuglach.
          • sabrina-zabki Re: Stuermer 31.10.06, 19:07
            Dziękuję za grzeczność. Czyżbyś wietrzył spisek?

Trochę jestem zdziwiona Twoim komentarzem. Oprócz programu - który dla
            większości ugrupowań jest podobny (drogi, szkoły, czystość, itp. itd.)
            interesuje mnie, kto będzie decydował o naszych sprawach w ramach rady gminy
            czy powiatu. W szczególności postawa, poglądy, sposób postrzegania świata.
            Co do Trybuny - być może ktoś jednak śledzi to forum oprócz nas (chociaż
            nadmiar osób o lewicowych poglądach w Ząbkach chyba nam nie grozi).

Co do głosowania - Twój wybór! Jeśli się utożsamiasz z poglądami kandydata,
            ugrupowaniem które reprezentuje to powinieneś/powinnaś na p. Eugeniusza
            głosować. Ja zrobię jednak inaczej, gdyż np. chciałabym aby Ząbki zostały
            wsparte przez fundusze UE, a na wsparcie ze strony zwolenników ONP raczej w tej
            sprawie liczyć nie można.

Pozdrawiam,

Sabrina
            • zulu2000 Stürmer - nie Stuermer 31.10.06, 20:33
              Jak już się ktoś wymądrza i poucza, niech sięgnie do lepszych źródeł niż
              Trybuna czy urbanoidalne Nie.
              Czy ktokolwiek z piszących i wieszających psy na p. Murawskim wierzy w te
              brednie, które wypisuje szmatławiec pod tytułem Trybuna?
              Koleś nie jest z pewnością z mojej bajki, ale jakieś ramy przyzwoitości
              trzebaby zachować.
              Chyba, że tresura Gazety Wyrodnej tak już odmóżdżyła piszących to, że wszędzie
              wietrzą antysemityzm i spiski.
              A gdzie miejsce na pluralizm poglądów?
              • dandar2 Re: Stürmer - nie Stuermer 31.10.06, 20:54
                Ktos juz kiedyś mądry stwierdził. Po co czytać gazety które sa zgodne z naszymi
                pogladami przciez potwierdzaja tylko to co juz wiemy lub chcemy usłyszec. Aby
                sie rozwijać trzeba czytać gazety, z którymi ideowo sie niezgadzamy, wtedy
                możemy sie zastanowić i jeszcze raz rozwazyć i znaleść prawdę. Warto więć
                sięgac po różną prasę ( w szczególności gdy ma sie do niej dostęp bezpłatny).
              • sabrina-zabki Stürmer = Stuermer - inna pisownia tego samego 31.10.06, 22:30
                Drogi Zulu2000 - zobacz proszę poniższe strony, nie musisz czytać Trybuny czy
                Wyrodnej:

www.onp-lp.org/
                www.onp-lp.org/kwonp/
                W kwestii wietrzenia spisków polecam ten link:
                www.onp-lp.org/kwonp/index.php?id=news&nr=43
                Albo p. Murawski zgadza się z tym co jest tam napisane - w takim razie
                gratuluję poglądów, albo został zmanipulowany - w takim razie powinien wystąpić
                z ONP i wstąpić np. do PiS przepraszając za dotychczasowe wspieranie ONP.

Jest miejsce na pluralizm poglądów, ale w ramach obowiązującego prawa i dobrych
                obyczajów.

Przy okazji - czy w ramach pluralizmu uznajesz prawo do głoszenia poglądów
                prezentowanych kiedyś w prawdziwym Stuermerze?

Pozdrawiam,

Sabrina
                • zulu2000 Re: Stürmer = Stuermer - inna pisownia tego sameg 01.11.06, 08:23
                  sabrina-zabki=zaprima-sapki - inna pisownia tego samego.
                  Kobiety tak mają...

> Przy okazji - czy w ramach pluralizmu uznajesz prawo do głoszenia poglądów
                  > prezentowanych kiedyś w prawdziwym Stuermerze?

I sama sobie odpowiedziałaś:
                  > Jest miejsce na pluralizm poglądów, ale w ramach obowiązującego prawa i
                  dobrych
                  >
                  > obyczajów.

A co do dobrych obyczajów, to niekoniecznie dobre są te, które propaguje
                  Gadzina Wyrodna z jej wodzuniem Michnikiem.

Jeśli p. Murawski łamie prawo, zwróć się do sądu. Jeśli wypisuje różne głupoty,
                  ma do tego prawo.
                  I tak mu daleko do głupoty pisów, platform i innych.
                  • zenonpedzacy1 o ONP i słowach zawiści 01.11.06, 09:07
                    Jak widac, nie wszyscy forumowicze chcą merytorycznie rozmawiać, inni (Sabrina-
                    nie znam, ale dziekuje za trzymanie poziomu) nie są głusi na argumenty
                    quznia -nie interesuja mnie Twoje poglady. wiedz,że człowiek, który chcemiec
                    wszechstronna wiedze duzo czyta, niektóre pozycje kartkuje, ale stara się
                    wiedziec co sie pisze, np. w prasie codziennej. doskonalym do tego medium jest
                    internet, gdzie jest wszystko. i uwaga porządkowa- Trybuna wg Ciebie jest
                    szmatławcem? masz prawo do takiej opiniii.ale wiedz,że sa ludzie,którzy
                    powiedza to samo o GW, RzP, Fakcie, Dzienniku,Naszym Dzienniku czy łódzkim
                    Expressie ilustrowanym. Nie chcesz, nie czytaj. alenie obrazaj ludzi,którzy do
                    takiej publikacji siegnęli, tym bardzioej,że na tym forum przytoczone zostaly
                    linki,pod którymi mozesz sobie o ONP poczytac.
                    To raz.
                    Dwa - Der Strummer - poczytaj sobie ksiazki historyczne i to dokładnie, zanim
                    cokolwiek do niego porównasz. Przykro mi, że zyjesz aż w takim zaslepieniu i
                    takiej nienawisci do ludiz o innych pogladach.tylko,ze takie postawy jak Twoja,
                    sprawiaja,że w Polsce nie można rozmawiać merytorycznie o polityce, a dyskusja
                    osiaga poziom tego, kto kogo nazwie wiekszym sku...synem.Przykre i smutne
                    i na koniec, jako mieszkaniec Ząbek po prostu przytoczyłem cos, co mnie
                    interesuje. Nie będę głosował na PiS.ale to moja sprwa. ale juz nie moja, a
                    sprawa publiczna jet to,że PiS wstawia na listy ludzi z takich organizacji jak
                    ONP. dla mnie oznacza to,że albo głosno sie do tego przyznaja, albo chca
                    osukiwac ludzi. Bo co innego głosowac na PiS, a co inego głosować na tak
                    skrajne organizacje jak ONP, wierząc,że głosuje sie na PiS.
                    W końcu co do informacji, którą ktos sprzedał Trybunie - watek był juz
                    wczesniej na forum poruszany i PiS do tej pory sie nie odniósł. czyli chca cos
                    zmaiesc pod dywan. i na koniec - czy to jest czyjac propaganda? nie
                    wiem.wiem,że wypowiada sie tam kandydat Lewicy do powitu.szkoda, ze nikt
                    wiecej, ale Trybuna sympatyzuje mocno z SLD. jedno wiem- że Lewica ani lokalne
                    komitety nie ukrywaja takich "ziółek" na swoich listach, czego nie mogę byc
                    pewny w stosunku do PiS i LPR.
                    Na koniec -chetnie podyskutuje merytorycznie. na personalne zaczepki albo
                    inwektywy nie zamierzam odpowiadac. Pozdrawiam wszystkich ząbkowiczów-
                    forumowiczów
                    • zulu2000 Re: o ONP i słowach zawiści 01.11.06, 09:35
                      zenonpedzacy1 napisał:
                      > Dwa - Der Strummer - poczytaj sobie ksiazki historyczne i to dokładnie, zanim
                      > cokolwiek do niego porównasz.

No właśnie, koleżko. Poczytaj cokolwiek, zanim zaczniesz po raz kolejny w tym
                      wątku przekręcać nazwy własne. Merytorycznie. Ale może dla tak
                      przeintelektualizowanych wielbicieli Trybuny, to nie jest akurat istotne.
                      • zenonpedzacy1 Re: o ONP i słowach zawiści 01.11.06, 11:09
                        Kolezko...
                        Co za piekne okreslenie z Twoich ust. jak slicznie deprecjonujace. znowu
                        wycieczki personalne. jak zapewne zauwazyłes, to nie jedyna literówka zrobiona
                        przez mnie w tekscie. Nie ma to jednak jak wycieczka personalna. to w końcu
                        ważniejsze dla, jak widac nieprzeintelektualizowanych niewielbicieli Trybuny.
                        Widocznie za szybko pisałem, ale co tam, Twój komentarz jest przecież na
                        miejscu,wiec kajam się za błąd merytoryczny, będący w moim przypadku wynikiem
                        pospiechu w pisaniu.
                        Żeby Ci popsuc humor, nie należę nawet do czytelników Trybuny.Naszego Dziennika
                        tez nie. Ale w to i tak nie uwierzysz, ponieważ zapewne zamiast merytorycznie
                        podyskutować o tym, co robi PiS, jak pod swoim szyldem"przemyca" działaczy ONP,
                        wolisz uderzyc we mnie albo w gazetę, która to opisała. Klasyczna metoda,że jak
                        zlodziej kradnie, to krzyczy "pali sie", żeby odwrócić uwage ludzi
                    • qznia Re: o ONP i słowach zawiści 01.11.06, 14:19
                      zenonpedzacy1 napisał:

> Jak widac, nie wszyscy forumowicze chcą merytorycznie rozmawiać, inni (Sabrina-
                      > nie znam, ale dziekuje za trzymanie poziomu) nie są głusi na argumenty
                      > quznia -nie interesuja mnie Twoje poglady. wiedz,że człowiek, który chcemiec
                      > wszechstronna wiedze duzo czyta, niektóre pozycje kartkuje, ale stara się
                      > wiedziec co sie pisze, np. w prasie codziennej. doskonalym do tego medium jest
                      > internet, gdzie jest wszystko. i uwaga porządkowa- Trybuna wg Ciebie jest
                      > szmatławcem? masz prawo do takiej opiniii.ale wiedz,że sa ludzie,którzy
                      > powiedza to samo o GW, RzP, Fakcie, Dzienniku,Naszym Dzienniku czy łódzkim
                      > Expressie ilustrowanym. Nie chcesz, nie czytaj. alenie obrazaj ludzi,którzy do
                      > takiej publikacji siegnęli, tym bardzioej,że na tym forum przytoczone zostaly
                      > linki,pod którymi mozesz sobie o ONP poczytac.
                      > To raz.
                      > Dwa - Der Strummer - poczytaj sobie ksiazki historyczne i to dokładnie, zanim
                      > cokolwiek do niego porównasz. Przykro mi, że zyjesz aż w takim zaslepieniu i
                      > takiej nienawisci do ludiz o innych pogladach.tylko,ze takie postawy jak Twoja,
                      >
                      > sprawiaja,że w Polsce nie można rozmawiać merytorycznie o polityce, a dyskusja
                      >
                      > Na koniec -chetnie podyskutuje merytorycznie. na personalne zaczepki albo
                      > inwektywy nie zamierzam odpowiadac. Pozdrawiam wszystkich ząbkowiczów-
                      > forumowiczów
                      Zenon - tchórzem podszyty jesteś - podaj swój wcześniejszy nick
                      albo milcz
                      Chętnie podyskutuję z Tobą pod Twoim prawdziwym nickiem.

Twoje wypowiedzi w tym temacie wskazują iż doskonale wiesz o czym gada to całe
                      forum od miesiąca - i bach pierwszy post nowego uzytkownika - z grubej rury - to
                      tak jakgdyby pierwszy tekst dziennikarza obnażył aferę w otoczeniu prezydenta.

Takie ciągłe zmienianie nicków podszywanie się itd. tylko psuje merytorykę forum
                      dlatego po raz kolejny napiszę - jestem pełny szacunku dla Stachery i
                      Uścińskiegoi Laskowskiego że występują tutaj pod swoim nazwiskiem.
                    • piotruscinski Re: o ONP i słowach zawiści 01.11.06, 20:04
                      zenonpedzacy1 napisał:
                      > watek był juz
                      > wczesniej na forum poruszany i PiS do tej pory sie nie odniósł

Mylisz się. A czytałeś moją odpowiedź w kwestii Pana Murawskiego?:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=50586288&a=51260946
                      • zenonpedzacy1 Re: o ONP i słowach zawiści 02.11.06, 09:59
                        Do Piotra Uścińskiego - przeczytałem, teraz, ponieważ odpowiedź znajdowała się
                        w innym wątku, a nie w watku o ONP. Podzielam jednak wątpliwości Sabriny.
                        Ugrupowanie odpowiada w całej rozciagłosci za ludzi, jakich wystawia na listy -
                        bo jeżeli oni zostana Radnymi, będa jakąś politykę w imieniu tego ugrupowania
                        prowadzić.

Co do quzni -wiem, że trudno w to uwierzyc, ale - nie posiadam innych nicków.
                        zgadza sie, po przeczytaniu artykułu w Trybunie poczytałem forum w miarę
                        przekrojowo- bo bywa interesujące. stad moja wiedza. Nierzadko tez z forum
                        dowiedziałem sie wielu rzeczy o ugrupowaniach, osobach - bo wielu forumowivczów
                        ma wręcz niesamowicie szczegółową wiedze, obca zwykłym mieszkańcom Ząbek. i do
                        tej pory się nie angazowałem, nie pisałem żadnych postów. kilkakrotnie
                        zaznaczyłem w swoich postach (tych w czytanym własnie wątku), że PiS nie jest
                        mi bliskim ugrupowaniem. Ale do napisania pierwszego w zyciu na tym forum
                        postu, od razu z grubej rury skłoniła mnie sprawa ONP na listach PiS. Wiem, że
                        łatwo dorobic cąłej sprawie gębę i miec tłumaczenia z głowy. Ale jest inaczej.
                        Ząbkowianin, któremu nie podoba się to, że ONP nie wystepuje pod swoim szyldem -
                        lub patrząc z drugiej strony - że PiS bierze pod swój szyld ONP (czyli w
                        kazdym przypadku wyborcy idacy do urny nie mają wiedzy, że p. Murawski
                        reprezentuje ugrupowanie inne niz PiS, mocno skrajne w pogladach) napisał
                        posta. napisał, bo o tym przeczytał.
                        To tyle. ja po prostu chcę wiedzieć, dlaczego nie jest to oinformacja
                        znajdująca sie w materiałach wyborczych, bo mam watpliwosci, czy ewentualny
                        radny Murawski nie będzie torpedował inwestycji czy absorbcji srodków unijnych,
                        bo jest przeciw UE.\
                        Poza tym pozdrawiam
                  • sabrina-zabki Re: Stürmer = Stuermer - inna pisownia tego sameg 01.11.06, 12:35
                    Drogi zulu2000 - trochę pokory!

> sabrina-zabki=zaprima-sapki - inna pisownia tego samego.
                    > Kobiety tak mają...

Poczytaj proszę tutaj, zanim zaczniesz obrażać kobiety:

pl.wikipedia.org/wiki/Umlaut
                    dodam, że jako patriotka nie mam niemieckiej klawiatury.....

> A co do dobrych obyczajów, to niekoniecznie dobre są te, które propaguje
                    > Gadzina Wyrodna z jej wodzuniem Michnikiem.
                    >
                    > Jeśli p. Murawski łamie prawo, zwróć się do sądu. Jeśli wypisuje różne
                    głupoty,
                    >
                    > ma do tego prawo.
                    > I tak mu daleko do głupoty pisów, platform i innych.

zulu2000:

Problem nie leży w tym, że ktoś głosi kontrowersyjne poglądy - tak długo, jak
                    są w ramach obowiązującego prawa. Problem leży w tym, że poważne ugrupowanie
                    bierze osoby o takich poglądach na swoje listy i jeszcze tym się chwali!

Co do przekręcania nazw gazet - czy potrafisz coś napisać bez przypinania łatek?

Pozdrawiam,

Sabrina
                    • zulu2000 Re: Stürmer = Stuermer - inna pisownia tego sameg 01.11.06, 16:16
                      sabrina-zabki napisała:

> Drogi zulu2000 - trochę pokory!

Jestem pokorny wobec pewnych prawideł. Pokora to świadomość tego co się wie i
                      czego się nie wie.
                      I co ma znaczyć definicja umlautu? Jako nieprawdziwy patriota, cyniczny
                      kosmopolita i agent razwiedki też posiadam klawiaturę bez ü. Ale są i inne,
                      uwierz, możliwości napisania poprawnie. A wy wypisujecie dziwolągi od których
                      kręci się w głowie, i to, co najśmieszniejsze, każde zarzuca drugiemu braki
                      poprawności.
                      Pokorę oddaję w twoje, zaprino, śliczne rączki, które całuję bez umlautu.

> Problem leży w tym, że poważne ugrupowanie
                      > bierze osoby o takich poglądach na swoje listy i jeszcze tym się chwali!

A kto powiedział, gdzie i w czym to napisane, że PiS jest poważnym
                      ugrupowaniem?
                      Tak się składa, że poznałem inkryminowanego (o, no właśnie, o co? Faszyzm?)p.
                      Murawskiego. Ma może poglądy bardzo jasno określone. Ale nie wzywa do
                      nienawiści rasowych, i innych dupereli, którymi trybuna i wyborcza obrzucają
                      wszystkich na prawo. Jest człowiekiem wysokiej kultury osobistej i bardzo
                      sympatyczny w obyciu. Nie zanaczy to, że identyfikuję się z jego poglądami. To
                      taka narodowa wersja socjalizmu rodem z XIX wieku. A socjalizmaem, każdym,
                      gardzę.
                      Jeśli już rozpętujecie nagonkę na biedaka, to jaką wartość ma jego ideologia
                      wobec takich spadkobierców jak nasze postkomuszki? Ci dopiero tkwią po uszy w
                      tradycji g...na. I co? Dlatego że Michnik zadekretował, to oni są już
                      cywilizowani?
                      To nie PiS powinien się wstydzić ONP, to ONP powinno się wstydzić PiSu. Ale to
                      ich problem.

> Co do przekręcania nazw gazet - czy potrafisz coś napisać bez przypinania
                      łatek
                      > ?

Zaprinciu droga, wybacz poufałość, ale to jest mocniejsze niż ja. Nie
                      potrafię!!! :-)
                      • sabrina-zabki Re: Stürmer = Stuermer - inna pisownia tego sameg 05.11.06, 10:31
                        > Pokorę oddaję w twoje, zaprino, śliczne rączki, które całuję bez umlautu.

Będę wdzięczna zulu2000 za uszanowania mojego imienia. Mam nadzieję, że chociaż
                        na to Cię stać.

> A kto powiedział, gdzie i w czym to napisane, że PiS jest poważnym
                        > ugrupowaniem?

Chyba żartujesz??? PiS ma prezydenta, premiera, większość w rządzie, 30% sejmu,
                        z 60% w senacie - to kto jest wg Ciebie poważny? zulu2000 - patrz na świat
                        realnie, rzucanie mało realnych opinii na forum z wygodnego fotela może
                        zaspokaja potrzeby Twojego ego, ale jest dalekie od rzeczywistego opisu stanu
                        faktycznego.

Raz jeszcze - od poważnych partii należy wymagażnych zachowań, w tym doboru
                        poważnych partneró w działalności publicznej. Myślę, że ONP do nich się nie
                        zalicza.

> > Co do przekręcania nazw gazet - czy potrafisz coś napisać bez przypinania
                        >
                        > łatek
                        > > ?
                        > Zaprinciu droga, wybacz poufałość, ale to jest mocniejsze niż ja. Nie
                        > potrafię!!! :-)

Cóż - to zamyka dyskusję, ale wiesz oczywiście, że bardziej świadczy to o
                        Twojej postawie, niż o tych gazetach.

Pozdrawiam,

Sabrina
                        • zulu2000 Re: Stürmer = Stuermer - inna pisownia tego sameg 05.11.06, 17:02
                          sabrina-zabki napisała:

> Będę wdzięczna zulu2000 za uszanowania mojego imienia. Mam nadzieję, że
                          chociaż
                          >
                          > na to Cię stać.

Czyżby "inna pisownia tego samego" zaczęła przeszkadzać? Cóż za radykalna
                          zmiana. Skoro tak, to zwracam, sabrino, uszanowanie.

> Chyba żartujesz??? PiS ma prezydenta, premiera, większość w rządzie, 30%
                          sejmu,
                          >
                          > z 60% w senacie - to kto jest wg Ciebie poważny? zulu2000 - patrz na świat
                          > realnie, rzucanie mało realnych opinii na forum z wygodnego fotela może
                          > zaspokaja potrzeby Twojego ego, ale jest dalekie od rzeczywistego opisu stanu
                          > faktycznego.

I co z tego? O śmieszności nie świadczy stan posiadania, a np. wywiązywanie się
                          z obietnic wyborczych, czy konsekwencja - "nie będziemy rozmawiać z ludźmi o
                          marnej reputacji". O kim to było? Wiem, że mój lekceważący stosunek do Twej
                          ulubionej partii może boleć. Ale skoroś się przyczepiła takich ludzi...

> Cóż - to zamyka dyskusję, ale wiesz oczywiście, że bardziej świadczy to o
                          > Twojej postawie, niż o tych gazetach.

Odrobina poczucia humoru, myślę, że nie zaszkodziłaby Ci. Popatrz na świat z
                          większego dystansu.
                          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka