horse72 12.11.06, 19:41 w sobote wieczorem na rogu powstancow i reymonta jacys kolesie podjechali samochodem i wyrwali kobiecie torebke po czym odjechali w sina dal.. Czyzby przestalo byc u nas bezpiecznie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eska762 Re: napad na powstancow 14.11.06, 15:37 jakiś miesiąc temu na rogu Powstańców i Reymonta wyłamano mi zamki w dzwiach od samochodu. Niestety, co raz mniej przyjemnie się robi. Mieszkam przy powstańców15 już prawie 10 lat i do tej pory było spokojnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: napad na powstancow 14.11.06, 22:03 Drogi horsie72 To w ludziach tkwi strach przed bliżej nieokreśloną utratą mienia. Pomyśl, ile złodzieje są w stanie Ci zabrać? W epoce kart kredytowych. A i z mieszkania - jeśli nie jesteś kolekcjonerem dzieł sztuki - niezbyt wiele można wynieść. Lekko zużyty komputer i aparat cyfrowy. Nie daj się zwariować, ponieważ niedługo będziesz chodził wyłącznie drogami wyposażonymi w monitoring. A co do kolesi - dobrze, że odjechali. Odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiach11 Re: napad na powstancow 15.11.06, 19:40 Drogi robercie8882 skoro jesteś TAKI ODWAŻNY a do tego hojny, to proponuje Ci wystawić swoje mienie na rogu ulic. Wtedy może docenisz, czego przez lata się dorobiłeś, a i ludzi nie będą napadali !!! Słusznie, że takie tematy porusza się na forum, ponieważ każdy z nas pracuje nie tylko dla satysfakcji, ale również po to żeby coś osiągnąć (w sensie materialnym) Co do złodzieji - teraz odjechali a za chwilę nóż Ci w plecy wsadzą i torbę zabiorą. Może przez takie właśnie informację ludzie będą bardziej uważali i częściej w tych rejonach będzie chodziła policja. Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: napad na powstancow 17.11.06, 13:55 Tu chodzi raczej o skalę zjawiska. Reakcje społeczeństwa przypominają serwisy tv. Gdy ktoś zostanie napadnięty - wszczyna się alarm o przestępczości, a gdy się potknie - o fatalnym stanie ulic. Argumentów w stylu "wystaw swoje mienie" nie będę komentował. Boję się jedynie wyciągania ogólnych wniosków. Jeśli 1 listopada niebo było pochmurne, to nie znaczy że do końca miesiąca będzie potop. Gdy zacznie boleć cię ząb - nie jest to powód do zdymisjonowania ministra zdrowia. Śmiało Sylwiu H. Piękna jesień wokół - wybierz się na spacer. Odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
sharifa1 Re: napad na powstancow 17.11.06, 13:03 W zeszłym roku ukradli nam samochód spod bloku przy budce wartowniczej na Powstańców 15a z glazurą:) . Policja nie znalazła samochodu. A wartownik spał. Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl1978 Re: napad na powstancow 17.11.06, 15:14 ale co wylamali szklaban czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: napad na powstancow 17.11.06, 22:09 Mój samochód od 4 lat stoi przy ulicy. Nie jest to relikt, rocznik 2000; a i cenowo ze średniej raczej półki. Może bardziej kradną te za szlabanem? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia19898 Re: napad na powstancow 01.12.06, 10:45 Mieszkam od urodzenia przy Reymonta i jak slysze co w ostatnim czasie wydarzylo sie na naszej ulicy i w okolicach to robi mi sie smutno.Do tej pory bylo w miare spokojnie,ale teraz jest bardzo niepokojaco,wiem z gazet i od sasiadow. 10 listopada ukradli mi z posesji 5-cio miesieczna Labradorke za ktora bardzo teskni dziecko,11 napadli kobiete i ukradli jej samochod,13 sasiadowi wykopali tuje za pare dni wylamali sasiadom furtke,ale nie udalo sie im nic skrasc,bo wlasciciele ich sploszyli i uciekli dranie.Jak tak dalej bedzie to bedziemy sie bali wyjsc na ulice.a wczoraj uslyszalam od znajomego,ze podobno ci zlodzieje to sie ciagle przenosza,ostatnio kradli w okolicach Dzikiej,a teraz padlo na nas.Musimy cos z tym zrobic,moze wiecej patroli??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia19898 Re: napad na powstancow 01.12.06, 10:58 A jeszcze chcialam dodac,ze jakis podejrzane towarzystwo zbiera sie wieczorami w nowym bloku-tym ktory jest nie skonczony Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: napad na powstancow 01.12.06, 11:06 kasia19898 napisała: > A jeszcze chcialam dodac,ze jakis podejrzane towarzystwo zbiera sie wieczorami > w nowym bloku-tym ktory jest nie skonczony O który blok chodzi? Policja już o tym wie? Jeśli nie, to może zadzwoń i powiedz im o tym fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: napad na powstancow 01.12.06, 11:25 kasia19898 napisała: > na rogu Reymonta i Andersena To są niedokończone segmenty Selbudu. W sumie to nie widziałem żeby się tam zbierało jakieś podejrzane towarzystwo, ale baczniej na to zwrócę uwagę i w razie czego telefon na policję. O której mniej więcej to zauważyłaś? A może to po prostu robotnicy, kilka osób mieszka (albo jeszcze niedawno mieszkało) w tych barakach koło budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia19898 Re: napad na powstancow 01.12.06, 11:55 Napewno to nie byli robotnicy,no jakos glosno sie zachowywali.Gdzies tydzien temu,ale od tamtego czasu troszke boje sie tam wybierac,a bylo to oczywiscie wieczorem.Juz od innych osob tez o tym slyszalam. Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: napad na powstancow 13.12.06, 18:37 kasia19898 napisała: > Napewno to nie byli robotnicy,no jakos glosno sie zachowywali.Gdzies tydzien > temu,ale od tamtego czasu troszke boje sie tam wybierac,a bylo to oczywiscie > wieczorem.Juz od innych osob tez o tym slyszalam. Ze dwa razy wieczorem zwróciłem uwagę na to miejsce, nie zauważyłem nic podejrzanego. Gdybyś jeszcze kiedyś coś zauważyła w tym miejscu niepokojącego, daj koniecznie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia19898 Re: napad na powstancow 14.12.06, 08:08 Jak na razie uspokoilo sie,jak cos zauwaze dam znac. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
aj7778 Re: napad na powstancow 15.12.06, 22:00 mieszkam nie dawno w Ząbkach i sądziałam że to spojne miejsce.. niestey gdy szłam do autobusu na krzywej po 6 jakiś zdoczenieć złapał mnie za cztery liery ..powiedzcie czy to się zdarza czy to wpływ sąsiedztwa drewnicy Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: napad na powstancow 18.12.06, 09:32 aj7778 napisała: (...) > niestey gdy szłam do autobusu na krzywej po 6 jakiś zdoczenieć złapał mnie za > cztery liery ..powiedzcie czy to się zdarza czy to wpływ sąsiedztwa drewnicy Opisz dokładnie miejsce zdarzenia w wątku "mapa niebezpiecznych miejsc": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=53207145 Odpowiedz Link Zgłoś
aj7778 Re: napad na powstancow 18.12.06, 22:33 dzięki ale nie i tak muszę jak większoś tą drogą chodzić jutro sprawdze jakie to ulice bo nie wiem wydaje mi sie że jedna to sikorskiego Odpowiedz Link Zgłoś