Dodaj do ulubionych

UWAGA!!! nowe aneksy do umów!

17.01.08, 10:08
Czy otrzymaliście Państwo nowe aneksy do umów z prośbą o zapłate
ostatniej transzy?(5%)?Czy ktoś się może orietuje co potem z aktem
notarialnym jeżeli je podpiszemy?
Obserwuj wątek
    • bamse13 Re: UWAGA!!! nowe aneksy do umów! 17.01.08, 10:57
      O czemus to precierz zgodnie z umową ma być zapłacone dopiero pry
      akcjie notarialnym
    • jan147 Re: UWAGA!!! nowe aneksy do umów! 17.01.08, 11:55
      Jakie aneksy???? Przecież takie dokumenty są podpisywane
      dwustronnie. Nic takiego nie podpisywałem i nie zamierzam. Jeśli
      ktoś płaci za mieszkanie transzami z kredytu bankowego, to przecież
      bank nie wypłaci ostatniej transzy bez aktu.
      • viaga Re: UWAGA!!! nowe aneksy do umów! 17.01.08, 14:02
        Ja dostałam taki aneks do podpisania dziś pocztą.Termin do
        podpisania do końca stycznia.Czy ktoś jeszcze dostał?
    • kinia341 Re: UWAGA!!! nowe aneksy do umów! 17.01.08, 14:19
      Ja teź dostałam pismo. Wzywają nas do zapłacenia ostatniej raty. Patrzyłam w
      umowie i mamy tam, że to rata do zapłacenia do dnia aktu... czyli może zażądać
      deweloper wcześniej? Lepiej zapłacić to teraz niź dostać wypowiedzenie umowy i
      podwyźke ceny. Ja kupiłam mieszkanie po 3 500 zł i nie stać mnie teraz zapłacić
      roźnicę a mieszkania w Ząbkach są juź po 6 000zł. Dzwoniłam do biura i wiem ze
      na budynku A są już posadzki, ze jest równany teren wokół budynków itd... ja
      aneks podpisuję, w sumie to mi wszystko jedno czy zapłacę dziś czy za dwa
      miesiace bo tak obiecali klucze..a w banku powiedzieli mi ze mogę już spłacać
      kapitał i to sie bardziej mi opłaca!!!
      • marcinkasprzyk Re: UWAGA!!! nowe aneksy do umów! 17.01.08, 15:29
        Witam.
        Ja dostałem dzisiaj z samego rana.
        Osobiście zdaję sobie sprawę z tego jaką umowę podpisałem i co mogę egzekwować na jej podstawie dlatego zamierzam podpisać aneks i wysłać pieniądze ;)
        Chcę już odebrać mieszkanie i zakończyć te formalne pierdoły.
        Dla mnie bez różnicy czy zapłacę teraz czy za kilka miesięcy.
        Martwi mnie tylko fakt czy ten aneks nie jest oznaką jakiś problemów dewelopera... No ale nic pożyjemy zobaczymy.

pozdr.
        • holyy1 Re: UWAGA!!! nowe aneksy do umów! 17.01.08, 15:33
          Witam

Zgodzam sie z tym co napisał marcinkasprzyk, ale zastanawiam sie czy
          5 miesiecy przed teoretycznym odbiorem mieszkania (etap II), to nie
          za wczesnie, żeby deweloperowi skonczyly sie pieniążki. Narazie
          jestem na tak, ale musze to jeszcze przemyslec.
          • donia3000 DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 17.01.08, 15:44
            ....i niestety ziściły się moje przypuszczenia, developer
            bankrutuje? (dotyczy tej budowy), a my zostaliśmy z ogromnymi
            długami. Banki nie godzą sie na wcześniejsze wypłaty ostatniej
            transzy-przed aktami. I co my jako słabsi możemy zrobić?
            • gromit99 Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 17.01.08, 19:21
              donia3000 napisała: "Banki nie godzą sie na wcześniejsze wypłaty ostatniej
              transzy przed-aktami"
              Nie pisz bzdur. To dlaczego podpisywałas umowe, w której masz zapisane odnosnie
              ostatniej transzy "nie później niż w dacie podpisania aktu notarialnego... z
              tym, że przy płatości przelewem warunkiem podpisania aktu przez sprzedającego
              jest uzyskanie z banku sprzedającego potwierdzenia, ze wpłata została
              uznana...". Tak, czy inaczej termin ostatniej transzy wychodzi przed podpisaniem
              aktu.
            • gardenplaza Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 17.01.08, 19:29
              Donia3000 bardzo proszę o podanie swojego imienia i nazwiska jak również źródła
              tej informacji.
              Dlaczego Pani pisze na forum nieprawdziwe informacje, sieje niepokój wśród
              klientów, odstrasza nowych nabywców mieszkań i doprowadza dewelopera do nerwicy?
              Jak może Pani pisać coś takiego? Nawet nie zdaje sobie Pani sprawy ze skutków
              tego głupiego postu! Dziś, w przeciągu dwóch godzin odebraliśmy kilkanaście
              telefonów od zestresowanych mieszkańców, na budowie pojawiają się ludzie by
              sprawdzić czy coś sie tam dzieje.. bo Pani miała ochotę kogoś postraszyć?
              Prośba wcześniejszej wpłaty nie oznacza bankructwa! Jest w umowie napisane przed
              aktem notarialnym - nie w dniu aktu! I teraz jest właśnie czas przed aktem
              notarialnym...
              Budowa idzie do przodu i mieszkania zostaną oddane w terminie. W poniedziałek na
              stronie pojawią sie nowe zdjęcia. Proszę zobaczyć jak dużo sie zmieniło.
              Ja osobiście dołożę wszelkich starań by poznać Pani imię i nazwisko. Przez Pani
              głupie żarty i inne takie rewelacje z forum nie mogę w spokoju cieszyć się z
              ciąży tylko biegam po budowie, robie zdjęcia, wysyłam maile do zestresowanych
              klientów i odbieram w domu wieczorem telefony. Zamiast poświęcić ten czas
              naszemu dziecku tłumaczymy ludziom na czym polega aneks do umowy (który
              potrzebny jest wlaśnie dla banku), co sie dzieje na Garden Plazie i zapewniamy,
              że firma się rozwija, że będą nowe inwestycje itp. Odbiera Pani nam i
              mieszkańcom spokój jak również kawałeczek życia prywatnego. Nasz sympatyczny
              klient dzwonił i mówił, ze nogi ma jak z waty i do domu nie dojedzie po tych
              rewelacjach!
              Zapewniam Państwa, że te informacje są zwykłą prowokacją lub zlośliwością i
              bardzo proszę wszystkich którzy maja ochotę pisać takie bzdury o wcześniejsza
              wizytę u nas w biurze i spotkanie z nami osobiście.
              Prosze mi uwierzyć, że to może odstarszać potencjalnych klientow a w Państwa i
              naszym interesie jest sprzedać wszystkie mieszkania.

Karolina Korczak
              PS Dowiem sie jak Pani sie nazywa i napisze to na tym forum, poznam Panią z
              sąsiadami osobiście skoro boi sie Pani przedstawić.
              • gardenplaza1 Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 17.01.08, 20:42
                Pani Karolino proszę się nie stresować bo to jest ktoś z konkurencji
                przecież w Ząbkach deweloperów jak mrówek.
                • sheonasie.2 Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 17.01.08, 21:48
                  Witam,
                  Jak najbardziej zgadzam się z Panią Karoliną, już od jakiegoś czasu
                  przestałam zaglądać na to forum bo więcej tu prowokacji i
                  niejasności, że zaczęło mnie to stresować. Po pierwsze należy czytać
                  umowy i bez emocji (jeśli już) wypowiadać się na forum, po drugie
                  forum to nie jest ani reklamą ani antyreklamą dewelopera.
                  Najpewniejsza informacja jest u źródła, czyli u deweloper, a jak dla
                  mnie deweloper wywiązuje się ze zobowiązań.
                  Radzę skupić się na wyborze płytek, mebli i rezerwacji ekipy
                  remontowej niż na wzbudzaniu niepotrzebnie złych emocji. Zostawmy
                  energię na remonty i urządzanie mieszkania oraz na tworzenie dobrej
                  atmosfery na osiedlu, bo wkrótce to będzie priorytetem.
                  Pozdrawiam i spokoju życzę.
                  • jan147 Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 18.01.08, 10:26
                    Jeśli tak trzymamy się zapisów w umowie, to gdzie jest informacja od
                    Dewelopera, że termin zakończenia budowy się przedłuży. W umowie
                    jest wyraźnie zapisane, że budowa z I etapu zastanie zakończona do
                    końca czwartego kwartału 2007, z możliwością przedłużenia tego
                    terminu o 3 miesiące. Jednakże kupujące zostanie o takim fakcie
                    wcześniej poinformowany na piśmie. Nie wiem jak inni, ale ja nie
                    dostałem żadnego pisma. Może to szczegół, ale jeśli My (kupujący)
                    mamy wywiązywać się z umowy, to także Deweloper powinien to robić
                    skrupulatnie.
              • donia3000 re: 17.01.08, 22:23
                Być może źle sformuowałam moją wypowiedź, miała być to forma pytania
                o kondycję finansową firmy, a nie stwierdzenie jej. Wynika to z mało
                konkretnych informacji udzielanych przyszłym mieszkańcom GP. A
                informacja "wszystko bedzie dobrze, proszę sie nie martwić" to nie
                jest dla mnie zadowalająca informacja. Tym bardziej, gdy
                przeczytałam od Państwa list-to mi się również nogi ugięły. Zaczełam
                mieć wątpliwości, czy rzeczywiście 5% ceny mieszkań wystarczy na
                zakończenie inwestycji. Tym bardziej że od ostatniej wizyty w
                grudniu, jeszcze sporo było do zrobienia.
                Jeżeli ktoś moją poprzednią wypowiedź zrozumiał inaczej, to bardzo
                przepraszam. Mnie tak samo jak wszystkim zależy na pomyślnym
                zrealizowaniu inwestycji.
                Pozdrawiam.
                • rocco_waw Re: re: 17.01.08, 23:35
                  Niektóre osoby powinny naprawdę zastanowić się dwa razy za nim coś
                  napiszą! Po co ktoś na siłę próbuje stwarzać nerwową atmosfera. Za
                  nim coś takiego się napisze, powinno przynajmniej spróbować uzyskać
                  jakieś informacje u dewelopera, a nie pisać co to tylko przyjdzie do
                  głowy i denerwować innych przy okazji! Nasz deweloper wyróżnia się
                  na tle innych i to na plus. Przy tak dużej inwestycji zdarzają się
                  jakieś problemy i normalne jest że nie wszyscy w 100% są ze
                  wszystkiego zadowoleni, ale należy w pierwszej kolejności próbować
                  je rozwiązywać z deweloperem a nie na forum. Jeżeli już ktoś chce z
                  nami się dzielić swoim „hitami” niech to będą przynajmniej
                  informacje pewne i sprawdzone a nie jakieś głupie wymysły!!
                  • kando1 Re: re: 18.01.08, 08:27
                    Wszystko wynika z tego iz ludzie w dalszym ciągu nieczytaja tego co
                    podpisuja czy to u developera czy w banku, albo czytaja i niewiedzą
                    co czytają, a potem sieją zamęt i wkurzaja pozostałych mieszkańców,
                    ja naprzykład mam zapis w umowie z bankiem o ewentualnej zmianie
                    terminów i wysokości wypłat transzy, którą to zmianę mogę wprowadzić
                    po przedstawieniu pisma od developera w związku z czym w moim banku
                    niebędą robili żadnych trudności co do wypłaty.Szkoda tylko w tej
                    sytuacji tego iż zawsze znajdzie się taka osoba która zamiast
                    osobiście odwiedzić developera lub nawet zadzwonić to woli walnąć z
                    partyzanta taki post i czekać co ludzie powiedzą, a niezastanowi się
                    że ktoś po przeczytaniu tego może walnać na serce.
                    • makplast Re: re: 09.04.08, 20:48
                      a mozesz zmienic transze tak aby opoznic wplaty bo developer si spoznia?
              • jan147 Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 22.01.08, 08:47
                gardenplaza napisała:

> Budowa idzie do przodu i mieszkania zostaną oddane w terminie. W
                poniedziałek n
                > a
                > stronie pojawią sie nowe zdjęcia. Proszę zobaczyć jak dużo sie
                zmieniło.

Pani Karolino, dziś już wtorek a zdjęć na stronie nadal nie ma.
                Chciałbym (i myślę że większość Kupujących także) zobaczyć "jak dużo
                się zmieniło" na budowie.
                • chechaouen Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 22.01.08, 10:03
                  mi w piątek pani Karolina wysłała zdjęcia na maila. teraz nie mam
                  jak, ale wieczorem mogę wrzucić na forum. choć może kto inny to
                  zrobi teraz, bo rozsyłane były chyba do wielu osób (nie do
                  wszystkich?).
                  pozdrawiam wszystkich blokatorów i apeluję o nieco mniejszy poziom
                  histerii :)
                  • gardenplaza Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 22.01.08, 10:28
                    Zdjęcia na stronie powinny sie pojawić dziś lub jutro. Nie wkładamy ich
                    osobiście. Robi to nam firma zewnętrzna. Do nich zdjęcia wysłałam w sobotę.
                    Wczoraj tam dzwoniliśmy a dziś to już zrobimy awanturę! Nie zależy to ode mnie.
                    karolina Korczak
                    • jan147 Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 22.01.08, 11:40
                      Dziękuje za szybką informację zwrotną. Teraz spokojnie czekam na
                      zdjęcia.
                      • viaga Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 22.01.08, 12:24
                        witam!
                        Pani Karolino widzę że uczestniczy Pani w forum...więc mam
                        pytanko.Czy może wiadomo juz coś kiedy ruszy budowa drogi?
                        • holyy1 Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 22.01.08, 12:45
                          Wyręcze troche dewelopera i odpowiem na pytanie dotyczące drogi.
                          Wczoraj miałem przyjemnośc rozmawiąć z jednym z Radnych z Ząbek na
                          temat drogi Skrajnej i deweloper dopełnił wszystkich niezbednych
                          formalności ku temu aby ogłośić przetarg na droge. Gmina czeka na
                          uprawomocnienie decyzji budowlanej, poinformowałem Radnego, że moim
                          zdaniem decyzja jest już prawomocna bo skoro protest został wycofany
                          04.01.2008 a uprawomocnienie to 14 dni to właśnie powinna być
                          prawomocna. Proponuje pytać już praowników w gminie kiedy ogłoszą
                          przetarg np mailowo na um@zabki.pl jakby ktoś napisał to prosze o
                          info co odpowiedziano. Swoją drogą Radny powiedział ze "czapka z
                          głowy" miedzy innymi dla dewelopera za pomoc w "wycofaniu" protestu.
                          WIEC JA DZIEKUJE DEWELOPEROWI.
                          • gardenplaza1 Budowa ul.Skrajnej 22.01.08, 13:28
                            Witam sąsiadów,
                            Postanowiłem sprawdzić u źródła (Urząd gminy Ząbki tel.7816814 wew.
                            142 lub 143) jak to jest z budową ul. Skrajnej referat inwestycji
                            zeznaje, że trwa proces uprawomacniania się decyzji wojewody,
                            następnie gmina moze ogłosić przetarg - 20 dni na składanie ofert
                            potem 30 kolejnych dni na wybór wykonawcy. Nie jest to optymistyczna
                            wiadomośc ale prawdziwa. ul. Skrajna powstanie ale nie przed
                            oddaniem mieszkań. Prośba do dewelopera o wyrównanie tych jezior bo
                            na przeprowadzkę ta arteria się nie nadaje.
                  • areczek123 Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 22.01.08, 20:20
                    my tez otrzymalismy pare zdiec choc wcale o to nie prosilismy, ale
                    milo zerknąc i zauwazyc ze teren zaczyna byc cywilizowany a
                    nie "kopalniany" :)
                    aha mam pytanie do pani karoliny-czy wszystkie klatki beda oblozone
                    ciemnym gresem? czy moze tez i innymi kolorami np.bezem itd. ?
                    • jedyny.pablooo1 Prośba 22.01.08, 20:42
                      mam prosbe mozesz mi przesłac na emeila zdjecia
                    • gromit99 Re: Prośba o zdjęcia 23.01.08, 10:38
                      również prosiłbym o przesłanie zdjęć na maila -> gromit99@gazeta.pl
                      Z góry dzięki
                      • areczek123 Re: Prośba o zdjęcia 24.01.08, 23:11
                        zdiecia wyslane
                • makplast Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 09.04.08, 20:50
                  ale byles naiwny ze uwierzyles w terminowe oddanie mieszkan
              • makplast Re: DEVELOPER NAS WYSTAWIŁ? 09.04.08, 20:38
                to dlaczego sa opoznienia?
      • makplast Re: UWAGA!!! nowe aneksy do umów! 09.04.08, 20:15
        glupia jestes ze zaplacilas.mieszkania po 6000 sa tylko chetnych na nie nie
        ma,na bialolece przy trasie torunskiej gdzie jest droga!!! a nie bagno masz
        mieszkania po 5500
    • gardenplaza droga Skrajna 22.01.08, 17:00
      Pozwolenie na budowę jest już prawomocne. Teraz trzeba czekać na przepisanie
      pozwolenia nas rzecz gminy, potem przetarg... Niestety wszystkim wydaje się to
      takie proste jakby droga była naszą własnością i bez wiedzy urzędów moglibyśmy
      na niej robić co chcemy. Niestety wszystko wymaga masy podań,dokumentów,
      pozwoleń, na wszystko też potrzebny jest czas. Żyjemy w Polsce, naszej szarej
      rzeczywistości gdzie toczy sie boje z każdym, każdego dnia i o każdy szczegół.
      Mogę wszystkich zapewnić, że gdyby nie nasz upór i zaciętość to tej drogi
      mogłoby wcale nie być. Poświęciliśmy na to sporo czasu i cierpliwości. Udało się
      i droga będzie... a ekipa czeka od grudnia.
      Pozdrawiam - Karolina Korczak
      • kantika Re: droga Skrajna 25.01.08, 14:05
        Pani Karolino,
        dziękujęmy za pomoc w sprawie Skrajnej.
        Jeśli istnieje jakakolwiek lista mailingowa np. dotycząca wysyłania
        zdjęć to bardzo proszę o dopisanie mojego adresu: kantika@gazeta.pl
        Z góry bardzo dziękuję i życzę spokoju!
        Pozdrawiam
      • holyy1 Kolejna mila wiadomosc 25.01.08, 14:14
        Przetarg na droge najprawdopodobniej bedzie ogloszony w przyszlym
        tygodniu. Znajomi z Wołominia wspominali, że pozwolenie na budowe
        wodociągu jest już w Starostwie w Wołominie i tez powinno być na
        dniach.
        Jak widać dzieje sie dość dużo i w dobrym kierunku.

Jeszcze raz wielkie dzieki za droge (deweloper wcale nie patrz casus
        Ząbki Powstańców po oddaniu
        • holyy1 Re: Kolejna mila wiadomosc 25.01.08, 14:33
          Cos mi wycielo kawałek tekstu wiec dokoncze
          (deweloper JW miał zrobić droge Powstańców a powstała ona dopiero
          niedawno, wiem co mówie ponieważ jedna z osób z tego forum (tez
          przyszły mieszkanie GP a mój znajomy) mieszka przy tej ulicy))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka