zdich 31.05.08, 14:21 Może ktoś wie cóż to za nowe domy ze ścianami z płyty pilśniowej budują się w okolicach Powstańców i Dzikiej ? Takiej technologii to ja jeszcze nie widziałem. I teren budowy jakiś dziwny - nieogrodzony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbylu1972 Re: nowe domy 31.05.08, 22:04 Jest to technologia w szkielecie drewnianym obitym sklejką lub innymi płytami drewnopochodnymi - w tym przypadku są to płyty OSB. Jest to szybki sposób budowy domów i stosunkowo tani. Często używa się też terminologi ,, kanadyjska" Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: nowe domy 31.05.08, 22:56 z tego co się zorientowałam, to będzie to osiedle dla rodzin wojskowych dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/0/38A2C8AD1CAFD67AC1256FE700266669?OpenDocument&Start=1&Count=1000&ExpandView&View=n&Cat=i zresztą na tablicy informacyjnej jako inwestor jest podany WAM jestem właśnie ciekawa, jak będzie wyglądało osiedle po zakończeniu budowy i jak się mieszka w takich "kanadyjkach" - zaskoczyło mnie to, że taka kanadyjka może mieć więcej niż 2 kondygnacje Odpowiedz Link Zgłoś