Dodaj do ulubionych

Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II

05.12.08, 12:48
przede wszystkim do tych, którzy mają psy i wyprowadzają je na ulicę
Dzika. SPRZĄTAJCIE PO SWOICH PSACH!!!! Dopóki Waszego osiedla nie
było, ulica Dzika była czysta, psie gó..no zdarzało się
sporadycznie. Zauważyłam nieraz, że wyprowadzacie psy, które robią
kupy przede wszystkim w okolicy bramy wjazdowej do Waszego osiedla,
i, co gorsza, na prywatnej drodze wjazdowej do mojego domu. PROSZĘ
NIE WYPROWADZAĆ PSÓW NA DRODZE DO PRYWATNEJ POSESJI, szczególnie że
po nich nie sprzątacie. Jedynie dziś zobaczyłam tam 3 obrzydliwe
kupy po waszych pupilkach. Jakim trzeba być człowiekiem, żeby nie
sprzątać wielkich kup po swoim psie? Już pomijając fakt, że jest to
karalne, to po prostu szczyt buractwa i braku kultury.
Obserwuj wątek
    • 1mirek55 Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 05.12.08, 14:12
      Temat stary jak to forum nie licz na kulturę właścicieli psów już
      nie jedna osoba apelowała o odrobinę przyzwoitości ale to jest jak
      walenie głową w mur, walka z wiatrakami.
      • jaskowa1 Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 05.12.08, 15:59
        My mamy ten sam problem na ul Powstańców 26f stoi kosz z torebkami na psie
        odchody, na klatkach wielkie ogłoszenia a niektórzy jak tępi byli tak są do tego
        stopnia, że wyprowadzają psy na osiedlowy plac zabaw to dopiero szczyt
        prostactwa ....... piszę to jako właścicielka psa ale również matka małego
        dziecka, perspektywa tego, że dziecko będzie się bawiło w psich kupach nie
        napawa mnie optymizmem :roll:
        • gaska82 Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 05.12.08, 16:33
          Nie do końca się z Panią zgadzam. Nie wiem czy zwróciła Pani uwagę na masę
          "bezdomnych" (pewnie mają one swoich właścicieli tylko nie są odpowiednio
          dopilnowane)psów wałęsających się po Ząbkach, które nie tylko zostawiają masę
          odchodów, ale i skutecznie się rozmnażają. Ja mam okna na ul. Powstańców i widzę
          biegające szczeniaki. Jak nie zrobi się porządku z "dzikimi" psami to myślę, że
          problem nie zniknie nawet jak właściciele psów z mojego osiedla zechcą sprzątać
          po swoich czworonogach.
          • kol-olo Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 05.12.08, 17:14
            Smutna prawda:(I też uważam że to jak walka z wiatrakami,na moim
            osiedlu np.często piesek sąsiadów załatwia swoje potrzeby na klatce
            schodowej!!!i aż mnie szlak trafia jak wychodzę rano do pracy a tam
            gów......a właściciel zamiast w torebkę odchody swego pupila to psa
            pod pachę i "dyla":(
          • jaskowa1 Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 06.12.08, 11:17
            U nas problem bezdomnych psów nie wchodzi w grę nasze osiedle to jeden blok pod
            lasem w całości ogrodzony i raczej wszystkie kupy są własnością właścicieli psów
            zamieszkujących nasz blok ;)
            • gaska82 Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 06.12.08, 11:50
              Nie wiem na jakim osiedlu Pani mieszka i gdzie się ono znajduje. I
              może faktycznie tak jest. Ale wokół Słonecznego Osiedla II biega
              mnóstwo bezpańskich psów, a ja pod samym balkonem mam ich co
              najmniej kilka.
              • mieszkanka.zabek Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 09.12.08, 16:07
                Otóż mieszkam, niestety, po sąsiedzku z Osiedlem Słonecznym II.
                Dopóki nie zostało zamieszkane, psich kup było jak na lekarstwo. A
                teraz? Ludzie, nie brzydzicie się mieć przy waszej bramie wyjazdowej
                na Dzikiej kilku-kilkunastu psich kup? Jak to świdczy o mieszkańcach
                osiedla?

Dziś moja sąsiadka przyłapała paniusię wyprowadzającą pieska na jej
                trwnik przed jej domem, aby psina się wypróżniła. Zagroziła
                zrobiniem jej zdjęcia, sopiero wtedy paniusia zdecydowała się
                sprzątnąć kupsko.

Otóż,m jesli jeszcze raz zobaczę kupę na mojej prywatnej drodze
                dojazdowej, przerzucę ją wam przez ogrodzenie.
                • piotr7171 Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 09.12.08, 16:50
                  Powyższy problem pojawia się praktycznie na każdym osiedlu i w
                  każdej okolicy. Mieszkam na osiedlu "Kopernika" i tam także jest
                  tragicznie.
                  Ludzie posiadający psy wychodzą z założenia, że:
                  1) jeśli pies jest duży i zrobi klocka to podnosząc go mógłbym
                  nadciągnąć sobie żyłkę pierdzącą
                  2) jeśli pies jest mały to zlewam temat bo dopiero 100 takich
                  klocków mogłoby zaśmiecić teren (w przypadku w/w osiedla nawet
                  ludzie którzy są w gronie zarządu osiedla z takiego założenia
                  wychodzą)
                  3) jeśli płace podatki, płace czynsz to moge robić ja i mój pies
                  wszystko wszedzie i co mi się podoba

cytując na koniec sławną osobę :
                  Róbta co chceta ..... i gdzie chceta !

ppp
                  • jaskowa1 Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 10.12.08, 19:40
                    Ludzie posiadający psy wychodzą z założenia, że:
                    > 1) jeśli pies jest duży i zrobi klocka to podnosząc go mógłbym
                    > nadciągnąć sobie żyłkę pierdzącą
                    > 2) jeśli pies jest mały to zlewam temat bo dopiero 100 takich
                    > klocków mogłoby zaśmiecić teren (w przypadku w/w osiedla nawet
                    > ludzie którzy są w gronie zarządu osiedla z takiego założenia
                    > wychodzą)
                    > 3) jeśli płace podatki, płace czynsz to moge robić ja i mój pies
                    > wszystko wszedzie i co mi się podoba
                    >

drogi forumowiczu nie generalizuje bo nie wszyscy posiadacze psów mają gdzieś
                    dbanie o porządek, sama mam psa i sprzątam po nim :))
                    U nas szczytem była właścicielka yorka która wypuszczała swojego pupila na plac
                    zabaw i piesek rżnął na huśtawki i do piaskownicy to się nazywa brak wyobraźni i
                    prostactwo!!!Nasze osiedle jest malutkie to jeden blok na tyłach słonecznego
                    osiedla, pistacjowy blok tuż pod lasem, mamy ogrodzony teren zamknięty a kupy
                    jak były tak są i nie jest to kwestia bezdomnych psów bo u nas jeśli ktoś ich
                    nie wpuści nie mają możliwości wejść na teren.
                • gaska82 Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 10.12.08, 15:36
                  Tak z ciekawości zapytam czy ma Pani dom zaraz obok bramy wjazdowej na osiedle?
                • karmela_nova Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 11.06.09, 12:00
                  ŚMIECI Z DOMKÓW JEDNORODZINNYCH pozostawionych pod każdym możliwym
                  drzewku lub krzaczku już więcej ta nieszczęsna okolica nie zniesie.
                  Chodzę z mężem często na spacery i to śmieci pozostawione
                  przez "oszczędnych" właścicieli domków jednorodzinnych najbardziej
                  rzucaj się w oczy a nie psie odchody.
                  • mieszkanka.zabek Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 15.06.09, 12:58
                    O, włascicielka piesków-obsrajmurków się odezwała.
                    Możesz sobie psioczyc na właścicieli domków. Ja mam podpisaną umowę na wywóz
                    śmieci, płacę ciężkie pieniądze za czystość w mojej okolicy i gówien Twoich psów
                    na mojej drodze i ulicy sobie NIE ŻYCZĘ>
    • suiana Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 13.06.09, 00:11
      Ha,a co powiecie na to gdy mamy małe podwórko na tyłach bloku na
      szczęście ogrodzonego,ale właściwie co z tego,-jak był czas,że
      szanowni mieszkańcy wyprowadzali swoje pieski- wmiędzy innymi na
      plac zabaw,a jednym z nich była mama półrocznego malucha,można
      byłoby powiedzieć co ją to obchodzi,jej dziecko jeszcze nie
      chodzi,wiec w g.... nie wdepnie w przeciwieństwie do innych dzieci
      spędzających tam czas,a jak zarząd kartkę wywiesił o zakazie
      wyprowadzania psów na teren podwórka to mąż tej pani jedną z nich
      zerwał,a nad zerwaniem drugiej wiszącej w innym miejscu trochę się
      zastanowił,bo się zreflektował,że zapis jest na kamerze i zamiast
      tego wylał swoje żale i rządania pod spodem tekstu.Przede wszystkim
      chodzi o kulturę,bo z buraka pana nie będzie choćby nie wiem co.

Pozdrawiam
      • map33a Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 16.06.09, 10:45
        Najgorsze jest to że "burak" posiadający psa uważa że jest bezkarny. Takiemu
        trzeba wysmarować drzwi gównem jego psa i gwarantuje metoda moż nie elegancka
        ale działa w 100 procentach.Wypróbowałam na swoim osiedlu,na ul. Powstańców na
        jednym "sąsiedzie Buraku".Pozdrawiam
        • antuanete Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 16.06.09, 12:37
          Proponuje, aby szanowni mieszkańcy domów na Dzikiej poszerzyli horyzonty i
          zauważyli jak wygląda okolica . Kupy to pryszcz w porównaniu z tym ile na
          końcu dzikiej jest śmieci , pobitych butelek i innych dziwnych rzeczy.
          Ostatnio przyuważyłam kobitkę która przyjechała na Dziką na rowerze i na
          końcu wyrzucała śmieci. Zwróciłam jej uwagę, ale według niej , trawa ,
          obierki od ziemniaków czy opakowania od jogurtów to przecież nie są
          śmieci!Niedawno ten teraz został wysprzątany za co bardzo dziękuje
          władzom, ale syf jest znowu .Imprezki wieczorami to norma.To dopiero ręce
          opadają!
          A jaki przykład daje ta hałaśliwa rodzina z różowego domku gdzie psy są
          zamknięte w klatkach i srają pod siebie? Tak należy traktować czworonożnych
          przyjaciół?
          Tak jestem posiadaczką psa, ale sprzątam po nim jeśli narobi przed bramą
          któregoś z domów na dzikiej i sama się wkurzam jak widze kupska na samym
          środku chodnika.

• corrida_pl Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 16.06.09, 12:41
            Odnośnie śmieci w Ząbkach to jakaś masakra - rzut beretem od stolicy, ale
            mentalność niektórych mieszkańców jak z zapyziałej wioski.

Ja w akcie desperacji chyba zacznę grzebać w tych torebkach w poszukiwaniu
            rachunków, danych osobowych... będę robił zdjęcia i mailem do straży, albo na
            policję, albo na forum :D
            • ojganek Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 16.06.09, 16:48
              Ja mam inny pomysł...zamiast takim zwracać uwagę to lepiej się przyczaić za nim,
              zobaczyć gdzie mieszka...zabrać tą reklamówkę którą wyrzucił plus kilka innych
              tzw. "gratisów" i wrzucić to takiemu delikwentowi na posesję...
              • jaskowa1 Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 16.06.09, 17:39
                taki jeden delikwent już został namierzony wywalając śmieci do lasu wywalił
                również swoje rachuneczki z dokładnym adresem i imieniem oraz nazwiskiem...
                Po sprzątaniu lasu 9 maja nie ma śladu znowu leży wszędzie pełno butelek,
                pampersów " cudowni ząbkowscy rodzice" gruz resztki glazury, paczki po
                papierosach KOSZMAR!! mieszkam pod samym lasem i bez skrupułów dzwonie na straż
                miejską jak tylko widzę, że jest jakaś libacja na obrzeżach lasu i mam w nosie,
                że ktoś nazwie mnie donosicielem itp. Mam dość spacerów z dzieckiem w stercie
                syfu!!!
                • map33a Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 17.06.09, 11:49
                  Monika z rodziną ,tak trzymać na prostactwo nie ma rady,to nie jest wcale
                  donosicielstwo.Normalny człowiek ma dość prymitywów którzy za nic mają wszelkie
                  normy. Ja też mam dość chodzenia po lesie ,który wygląda jak jeden wielki
                  śmietnik. Pozdrawiam
          • mieszkanka.zabek Re: Do mieszkańców Osiedla Słonecznego II 20.06.09, 19:42
            Nie, kupy to nie jest pryszcz. A o moje horyzonty się proszę nie martwić- sama
            napłodziłam niejeden post o śmieciach wywalanych przez ząbkowskich kmiotów.
            A jaki przykład daje ta hałaśliwa rodzina z różowego domku gdzie psy są
            > zamknięte w klatkach i srają pod siebie? Tak należy traktować czworonożnych
            > przyjaciół?

Slumsiarze z różowego domku to osobny temat. Mam nadzieję, że karzą Was za kupy
            śmietnikiem na swoim podwóreczku, na który patrzycie z balkonów :PP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka