meggi1980 01.06.09, 15:05 Witam Czy sa tu jacys mieszkancy bloku przy ul. Podlesnej 5 budowanego przez Energobet Invest? Jestem ciekawa jak sie tam mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meggi1980 Re: Podlesna 5 - Energobet Invest 14.06.09, 00:10 up, ponawiam pytanie, jestem zainteresowana kupnem mieszkania tam i ciekawi mnie jak sie mieszka, jak uzytkowanie bloku itp Odpowiedz Link Zgłoś
kizziz Re: Podlesna 5 - Energobet Invest 22.01.10, 08:24 Mieszkania w Energobecie to dno! cieknie cały blok bo izolacji praktycznie nie ma, grzyb w mieszkaniach, klatki wygladają jakby miały juz kilka lat bo śnieżynką pomalowane, z garażu wyjazd i wjazd tak zrobiony że nie ma już chyba żadnego samochodu który by nie był obtarty, w sumie deweloper nie robi sobie z tego problemu i ma gdzieś usówanie usterek dlatego radzę omijać z daleka! Przestrzegam wszystkich którzy myślą o zakupie mieszkania w ich następnym etapie. OMIJAJCIE Z DALEKA! Odpowiedz Link Zgłoś
borowka71 Re: Podlesna 5 - Energobet Invest 27.01.10, 18:33 Zaciekają balkony.I............. są włamania do mieszkań !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
seba124.pl Re: Podlesna 5 - Energobet Invest 10.02.10, 16:19 a Ja właśnie kupiłem mieszkanie na Podleśnej i podoba mi sie sam budynek tak jak i nie mam jakoś zastzreżeń do wymienionych wyżej klatek. co do wilgoci jaką macie to tak to jest jak sie odbiera mieszkanie wczesną wiosną a w zasadzie późną zimą i odrazu kładzie glazure i terakote. a co do włamań to raz: zawze tak jest i to nie wina budynku a dwa to trzeba się zabezpieczać, a nie potem lament Odpowiedz Link Zgłoś
kizziz Re: Podlesna 5 - Energobet Invest 14.02.10, 13:02 Zejdź do garażu i zobacz ile jest zacieków na ścianach, jak przeciekają wpusty z rynien, na klatkach grzyb i wykwity poodpadały już cokoły mało- zobacz na ściany na wejściach do garażu? Mało? Podnieś głowę w garażu zobacz jak wygląda wełna-wszystkie żółte plamy to wilgoć, zapytaj sąsiadów ile centymetrów lodu było na oknach jak był mróz, popatrz jak wyglądają linie na miejscach parkingowych po 8 miesiącach użytkowania, zobacz jak klatki pozaciekały od wyłazów na dach, przejdź się po klatkach i pod każdym oknem masz zaciek, poczekaj do wiosny do w sumie sam zobaczysz, o czym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
kizziz Re: Podlesna 5 - Energobet Invest 14.02.10, 13:11 A odnośnie wilgoci w mieszkaniach- głupot niepisz ze to od płytek- balkony były porobione bez izolacji i to jest główna przyczyna wilgoci, chyba że nadal uważasz że na wpływ wilgoci w pokoju np w narożniku sufitu lub sama podłoga ma płytka w kuchni a nie balkon sąsiada. Może zaraz powiesz że to brak wentylacji-wentylacja jest sprawna i kontrolowana na bieżąco... Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Podlesna 5 - Energobet Invest 14.02.10, 17:00 Uściślę problem narożnika. Jest to oczywiście wina izolacji - oczywiście termicznej. Balkon. który jest zwyczajowo wylany z betonu zbrojonego. i jest zwyczajowo łączony z wieńcem, winien być zwyczajowo zaizolowany termicznie. Jest to styropian (polistyren ekspandowany - trudne słowo) od dołu, styrodur (polistyren ekstrudowany - kolejne trudne słowo) od góry przykryty wylewką i płytkami, często z izolacją pwodną. Jeśli ocieplenie jest złe - balkon działa jak kaloryfer ogrzewając otoczenie budynku kosztem ciepła w mieszkaniu. Jeśli temperatura wieńca spadnie poniżej punktu rosy (oddzielny temat) wtedy na powierzchni ściany skrapla się woda i powstają zacieki. Jest to zjawisko niegroźne nie licząc niszczenia konstrukcji, rozwoju grzybów wpływających na alergie oraz brzydkiego tynku odpadającego ze ścian. Na szczęście Państwo macie prawo w okresie 3 lat żądać usunięcia wszelkich usterek. Odpowiedz Link Zgłoś
zabkowianin12 Re: Podlesna 5 - Energobet Invest 22.02.10, 17:27 witam widzę ze fuszerki deweloperów to domena ząbek chyba bo podobne problemy mam na Engelu Odpowiedz Link Zgłoś