jessie304 24.07.09, 23:16 Z tego co zauwazyłam( z daleka więc moge się mylić) robiona jest droga na ul. Reymonta? Czy ktoś wie czy do września będzie gotowa nowa, porzadna droga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monic18 Re: Czy będzie nowa droga na ul. Reymonta? 30.07.09, 12:12 jessie304 napisała: > Z tego co zauwazyłam( z daleka więc moge się mylić) robiona jest > droga na ul. Reymonta? Czy ktoś wie czy do września będzie gotowa > nowa, porzadna droga? Coś Burmistrz napisał na swojej stronie. www.perkowski.pl/ Reymonta cieszy już swoim widokiem. Widać pierwsze efekty.: Budowa ulicy Reymonta rozpoczęła się ledwie miesiąc temu, a już widać efekt pracy. Prawie na całej długości jest już obustronny chodnik, zainstalowano studnie chłonne i kratki ściekowe, wykorytowano stary grunt i wykonano podbudowę. Na fragmencie jest nawet układana docelowa nawierzchnia z kostki betonowej. Prace idą tak dobrze, że z pewnością zakończą się przed terminem. Prawdopodobnie na przełomie sierpnia i września prace zostaną zakończone ku uciesze mieszkańców. Wielu osobom już teraz ciężko przypomnieć sobie jak ulica wyglądała jeszcze kilka miesięcy temu. Odpowiedz Link Zgłoś
jessie304 Re: Czy będzie nowa droga na ul. Reymonta? 31.07.09, 16:06 Bardzo dziekuję za odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir_ziemski zakończona ... 03.09.09, 22:03 Szanowni Państwo, Właśnie została zakończona budowa ul. Reymonta :-)))))))) pzdr sz Odpowiedz Link Zgłoś
katina05 Re: zakończona ... 04.09.09, 10:32 Ale nikt nie uprzedził mieszkańców, że będzie to droga jednokierunkowa :( Może trzeba zamknąć również wjazd od Powstańców i będzie super. Drogi będą zawsze piękne i równe, a mieszkańcy Reymonta będą parkować...sama nie wiem gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: zakończona ... 04.09.09, 11:02 pomysł dobry wykonanie (informacja mieszkańców) taka sobie ... przypuszczam, ze intencją osoby która to wymyśliła było aby za moment nie było skarg od mieszkańców ulicy Reymonta: super dziękujemy UMZ za ulicę ale ruch jest okropny, kurzy się ... samochody pędza jak szalone, dochodzi do permanentnych stłuczek, mnie już ktoś 3x zarysował auto stojące przed posesją, ect ... O ile dobrze rozumiem intencje UMZ to powstaną ulice łączące ul.Powstańców z ul. Szwoleżerów które będą odciążały ruch z ulic Kopernika i Piłsudskiego z ruchu lokalnego. Oczywiście fajnie było by aby o tym poinformować mieszkańców rzeczonych ulic, że z dniem tym i tym zmieniona będzie organizacja ruchu. PS.Osobiście jako mieszkaniec tej ulicy nie mam nic przeciwko temu aby ta ulica była jednokierunkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
elektra2094 Re: Czy będzie nowa droga na ul. Reymonta? 04.09.09, 08:34 A co z resztą Reymonta??? Nie wygląda na zakończoną!!! Odpowiedz Link Zgłoś