Dodaj do ulubionych

Jane Exo ?

20.06.10, 16:24
Witam serdecznie smile Mam następujący problem, byłam już zdecydowana
na fotelik Romer SafeFix plus TT ale przeczytałam informacje o jane
Exo, który również ma TT i 4* w testach ADAC-u i kompletnie już nie
wiem na który się zdecydować. Dodam, że fotelik będzie
wykorzystywany w Mitsubishi L200 i Renault Scenic z 2006 roku.
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Jane Exo ? 21.06.10, 09:32
      Romer ma większe siedzisko więc ma realną szansę być używany do 18kg.
      • jotka_k Re: Jane Exo ? 21.06.10, 11:01
        ale który lepszy pod względem bezpieczeństwa ? jak wybrać spośród
        tych 2 ?
        • mrukumaster Re: Jane Exo ? 21.06.10, 14:02
          Teoretycznie oba mają 4* więc są tak samo bezpieczne.
          • jotka_k Re: Jane Exo ? 22.06.10, 11:05
            a czy ktoś już korzysta z Jane Exo ?
            • ilhenny Re: Jane Exo ? 22.06.10, 11:34
              www.youtube.com/watch?v=s9brnUNrWKs
              link do crash testu i wyobraź sobie, że ten fotelik jest zamontowany w Toyota Yaris
              • jotka_k Re: Jane Exo ? 22.06.10, 11:36
                to jakim cudem ma 4* ?
                rozumiem więc, że nie ma się co zastanawiać tylko decydować się na
                Romer Safefix TT ??
                • ilhenny Re: Jane Exo ? 22.06.10, 12:50
                  nie koniecznie bo na innych testach jest już normalnie
                  www.autoliitto.fi/testit_ja_ajoneuvot/lasten_turvaistuimet/jane_exo_2010/
                  jak nie poradzisz sobie z językiem to zrobię tłumaczenie
                  • jotka_k Re: Jane Exo ? 22.06.10, 18:33
                    wielkie dzięki, faktycznie na tych filmikach wygląda to lepiej ale
                    jak porównuję Jane i Romera to Romer ma chyba lepsza ochronęł główki
                    przy uderzeniach bocznych
                    sama nadal nie wiem który lepszy uncertain
                    • ilhenny Re: Jane Exo ? 22.06.10, 19:11
                      Mitsubishi L200 nie ma isofixu, więc nie zamontujesz tam Romera, no chyba, że
                      Kinga. Inaczej nie pomogę, bo są to jedne z najlepszych fotelików na rynku i
                      jest mi ciężko coś polecić jednoznacznie.
                      • jotka_k Re: Jane Exo ? 22.06.10, 20:06
                        jakżesz nie ma jak ma? obecnie córa jeździ w Maxi-Cosi Cabriofix z
                        bazą isofix i w Mitsubishi i w Renault wink to jest L200 z 2006 roku
                        więc Isofix ma www.euroncap.mojeauto.pl/Mitsubishi/L-200/test-
                        zderzeniowy/122/
                        • ilhenny Re: Jane Exo ? 23.06.10, 00:38
                          masz rację znalazł się isofix, więc znowu jesteśmy w lesie, skoro masz tak duże
                          samochody to może lepszym rozwiązaniem będzie montaż fotelika tyłem jak Besafe
                          Izi Combi X3, który w razie czego zawsze można zamontować przodem, o
                          bezpieczeństwie jazdy tyłem nawet do 3-4 lat już jest tu bardzo dużo napisane
                          • jotka_k Re: Jane Exo ? 23.06.10, 07:33
                            przerabialiśmy pomysł z fotelikiem montowanym tyłem ale ciężko go
                            dostać w sklepie i przymierzyć
                            dziękuję za pomoc smile mam 2-3 miesiące na myślenie wink
                • tracey1 Re: Jane Exo ? 27.06.10, 22:25
                  No właśnie... ja juz sama nie wiem, jak to jest z tymi testami,
                  jakiś czas temu w tvn w uwadze był program o fotelikach, z tego co
                  pamietam, chicco wypadło tam strasznie, a niby firma uznana. Hm.. Ja
                  pooglądałam Exo przy okazji kupna wózka dla młodej ostatnio, i ma
                  pare niezłych nowych systemów, które robia wrażenie, np.
                  pneumatyczny tłok absorbujący siłe uderzenia. Ale ja laik jestem, i
                  tego fotelika nie uzywam (moze kiedys... tylko cena jest taka hmmm
                  do zmiany jak dla mnie). Jedyne, co moge doradzić z doświadczenia,
                  to wybrać sie tez z dzieckiem do sklepu i dopasować fotelik to
                  wzrostu dzieckam zobaczyc , w którym lepiej sie czuje, czy nie jest
                  za ciasno.
                  • kathe-rinna Re: Jane Exo ? 15.07.13, 17:03
                    My akurat tak sie składa dostaliśmy Exo od dziadków na urodzinki syneczka i używamysmile chętnie, duzo i cała rodzinka zadowolona przede wszystkim fotelik prosty w montażu co jest istotne bo raz mąz, raz ja a raz dziadkowie go używają w zależności kto akurat zajmuje się Jaśkiem. I tak bezpieczny- macie rację testy adac sa bardzo ważne w wyborze fotelika a 4 pkt to najlepsza nota więc- exo jest wart swej ceny. Bo czy bezpieczeństwo naszego dziecka ma swą cenę?
                    • jotka_k Re: Jane Exo ? 15.07.13, 17:24
                      czyżby jakaś ukryta reklama ?
                      • mrukumaster Re: Jane Exo ? 15.07.13, 22:47
                        euro-trade od dawien dawna ma wykupionych klakierów internetowych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka