Dodaj do ulubionych

Britax First Class w Fordzie Galaxy

01.12.10, 14:30
Witajcie,
mam syna w wieku 10 m-cy i zamierzamy przesadzić go do większego fotelika. Z kołyski zaczyna wystawać mu już głowa, mimo że wagowo to daleko mu do granicy używalności. Jest po prostu dość wysoki, ale bardzo szczupły (8 kg) i delikatny. Nie wyobrażam sobie, żeby miał już zacząć jeździć przodem do kierunku jazdy przez najbliższe kilka miesięcy.
Z rozeznania, które robię od kilku tygodni wychodzi mi, że dobrym zakupem w granicach finansowych, które są mi dostępne, będzie Britax First Class.
Bardzo Was proszę o opinie o tym foteliku, oraz jeśli ktoś, wie, to informację, czy nie będzie problemów z zamontowaniem go w Fordzie Galaxy. Docelowo chcielibyśmy wozić go na środkowym siedzeniu, ale w naszym modelu pas środkowego fotela idzie z góry. Czy w takim układzie fotelik da się prawidłowo umocować? Mam co do tego pewne wątpliwości niestety. A może jest jakiś sposób, żeby go bardziej ustabilizować przy takim pasie?
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • nameida Re: Britax First Class w Fordzie Galaxy 01.12.10, 16:03
      Dodam, że znalazłam w innym wątku info od ilhenny, że ten fotelik ma 3*, taką informację dostałam też od przedstawiciela producenta i na tym bazuję. Ale w tabelach z testami jakoś dziwnie się pokazuje ten fotelik, więc też chciałabym się upewnić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka