Dodaj do ulubionych

Fotelik 15-36kg wg. nowego ADAC

06.08.15, 19:42
Poszukuję fotelika 15-36kg. W nowych wynikach testów ADAC z 2015r. znalazłam kilka modeli. Ale są za drogie.
Znalazłam też modele:
Joie Trillo LX (ale na Isofix)
Heyner Maxi Protect Aero
oraz Apramo Ostara
Co polecacie?
Nie znam tych firm, właściwie to nie znam żadnej z wymienionych w teście.
Który mam wybrać?
Max do 400-450zł
Obserwuj wątek
    • iwonam892 Re: Fotelik 15-36kg wg. nowego ADAC 07.08.15, 09:17
      Ja polecam foteliki Milly Mally Verso. Jest do 36 kg. Posiada homologację ECE R44/04, pięć pozycji ustawienia siedziska, dodatkowa miękka wkładka, zdejmowana tapicerka wykonana z wysokiej jakości materiałów, regulacja zagłówka. Jest w cenie ok. 450zł
      • omebolka Re: Fotelik 15-36kg wg. nowego ADAC 07.08.15, 18:18
        Ile ma * w Testach ADAC?
        Powyższe mają 4 za bepieczeństwo i też są do 36kg.
        Homologację to musi posidać każdy fotelik.
        Tylo Apromo ma potem same 1 sad
        • madzik29 Re: Fotelik 15-36kg wg. nowego ADAC 11.09.15, 13:10
          wybrałas coś? na tego Joie sie przygladam własnie, fajnie wygląda, w testach wysokie noty i cena przyjemna
      • gochalodz Re: Fotelik 15-36kg wg. nowego ADAC 29.09.15, 12:14
        Milly Mally ...Jak na fotelik bez gwiazdek to drogo. W Biedronce można kupić Kinderkraft Expander za połowę tej ceny i można go montować na isofix.
        • sabina_online Re: gochalodz 29.09.15, 20:45
          Życzę wszystkim użytkownikom wyrobów fotelikopodobnych by NIGDY nie musieli sprawdzać na włanych pociechach czy są one bezpieczne Na bezpieczeństwie żnie można oszczędzać!
          • gochalodz Re: gochalodz 30.09.15, 17:03
            A które to są te fotelikopodobne ?
            Czy jeśli fotelik nie był testowany przez ADAC to nie jest fotelikiem ?
            W jaki sposób ten ADAC wybiera sobie foteliki i dlaczego nie testuje wszystkich ?
            Jak się ma ADAC do innych testów, np. szwedzkiego Plus Test i dlaczego są takie rozbieżności ?

To, że dany fotelik nie był testowany świadczy o tym,że on nie jest na rynku niemieckim dostępny. Skąd zatem wiadomo jak wypadłby w testach ?
            • sabina_online Re: gochalodz 30.09.15, 20:29
              O wyrobach fotelikopodobnych które jedynie mają homologacę RCE różni je przede wszystkim wykonanie styropian tutaj Pan który opisuje taki produkt forum.gazeta.pl/forum/w,97434,120666900,158878097,Re_9_25_.html Szwedzki Test Plus mają tylko fotele tyłem do kierunku jazdy a ten Test jest bardziej rygorystyczny niż ADAC.Jest wolny rynek każdy sprzedaje co chce tylko świadomi/doinformowani rodzice wybi
              erają produkty bezpieczne testowane na manekinach a nie chcą testować na własnych pociechcch, bo nie wiadomo jak się fotelik bez crasch tesów zachowa z pasażerem podczas wypadku sad
              • gochalodz Re: gochalodz 30.09.15, 20:54
                Proszę mi w takim razie napisać czy widziała Pani jak wykonane są te foteliki, o których piszemy, że uważa je Pani za fotelikopodobne ?
                To nie są foteliki z samego styropianu i mają solidną konstrukcję. W swojej budowie bardzo podobne do np. Britaxa/Romera (wiem, bo dziecko w drugim samochodzie jeździ właśnie w Romerze).
                • sabina_online Re: gochalodz 01.10.15, 12:40
                  Ale odpowiedź odnośnie wyrobów fotelikopodobnych odpowiedź była do gochalodz. Foteliki o których, Pani pisze są godne uwagi.Denerwuą mnie spamerzy którzy polecają foteliki Milly Mally lub inne tylko z homologacją.
    • sabina_online Re: Fotelik 15-36kg wg. nowego ADAC 29.09.15, 14:13
      Może Diono jest na prawdę dużym fotelem większym niż Be safe izi up trzeba KONIECZNIE przymierzyć przed zakupem fotelik do samochodu i do pasażera, ktory w nim będzie podróżował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka